Giorgos09 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Πηρα ενα καινουριο caviar green 1.5τβ απο service σφραγισμενο αλλα εμοιαζε με refurbished. Tον συνεδεσα με usb πανω στο lap top μου. Στη συνεχεια αγορασα ενα sata to esata καλωδιο και τον συνεδεσα ετσι. Μολις το εκανα ο δισκος εμφανιστηκε σαν κανονικος στο κοματι που ειχε αρχεια και το υπολοιπο ηταν RAW. Οποτε εκανα extend το υγειες κοματι αλλα αυτο ειχε ως αποτελεσμα να μην εχω προσβαση καθολου στο δισκο. Εξηναγκαστηκα να κανω format. Ο δισκος εμφανιστηκε με 4-5 partition τα οποια εκανα delete ενα ενα και μετα παλι format. Στη συνεχεια εκανα data recovery για 12 ωρες μεσω EASEUS αλλα βρηκε ελαχιστα αρχεια συν καποια ακυρα που δεν ειχα βαλει εγω. Υπηρχει καποια αλλη λυση η πρεπει να αποχαιρετισω τα αρχεια μου;
baskon Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Αρκετες ερωτησεις... 1) Συνεδεσες τον Green Πανω σε Usb? Εχεις εξωτερικη θηκη και αν ναι ποια? 2)Οταν τον συνεδεσες ο δισκος ηταν αδειος ,και εβαλες αρχεία? 3)Πως ακριβως εκανες format? Το φορματ γινεται αν partition..Με αλλα λογια δυσκολο να κανεις format το ενα Partition και να στα κανει 5..
Giorgos09 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Αρκετες ερωτησεις... 1) Συνεδεσες τον Green Πανω σε Usb? Εχεις εξωτερικη θηκη και αν ναι ποια? 2)Οταν τον συνεδεσες ο δισκος ηταν αδειος ,και εβαλες αρχεία? 3)Πως ακριβως εκανες format? Το φορματ γινεται αν partition..Με αλλα λογια δυσκολο να κανεις format το ενα Partition και να στα κανει 5.. 1)Εχω τροφοδοτικο που περνει ρευμα απο πριζα και δινει στο σκηρο. Μετα με ενα καλωδιο sata to usb το συνεδεσα. 2)Ηταν τελειος αδειος και το HDD sentinel ελεγε 0 ωρες αλλα εξωτερικα εβλεπα κατι μικροφθορες. Εβαλα μεσα μονο οσο αρχεια εχασα τωρα. Δεν εκανα ποτε κατι delete. 3)Φορματ εκανα σε ολο το δικο που ηταν ολοκληρος χωρις partition και μετα εμφανιστηκαν 5. Σιγουρα δε τα εκανα εγω. Δεν εκανα ποτε partition οσο τον ειχα δηλαδη ουτε μια μερα.
baskon Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Γενικά αυτες οι πατεντουλες με κινεζοκοντρολλερς ποτέ δε μου αρεσαν Καλυτερα μια επωνυμη εξωτερική θηκούλα. Φορματ λογικά εκανες με καποιο προγραμμα και οχι μεσα απο τα windows. Ισως ειχε καποια ρυθμιση και σου εφτιαξε νεα Partition..? Παμε και στο θεμα μας τωρα.Πιθανον να τα εχασες τα αρχεια σου.Δοκίμασε και με το Recover My Files ή το Active File Recovery . Αν δε κανεις δουλεια μαλλον εχασες τα αρχειακια σου. Καντου ξανα φορματ ,και ξεκινα απτην αρχη. Αν ειναι δυνατον βάλτον εσωτερικά ή πάρε ενα επωνυμο κουτακι καθώς δε μου γεμιζει το ματι ο τροπος συνδεσης σου Και τα δεδομένα μου δε θελω να τα εχω εκτεθειμένα σε οποιοδηποτε κινδυνο..
Giorgos09 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Με ποιο προγραμμα να κανω φορματ; Εγω μεσω windows εκανα. Edit: Στη διαχειρηση δισκων των windows ο δισκος μου φαινεται κανονικα 1.23τβ. Οταν παω να κανω recovery ομως εχω μια επιλογη 1.36τβ και αλλη μια με ονομα * (NTFS) 174.66gb. Εκανα recovery σε αυτο το κοματι και βρηκε αρχεια περιπου 300γβ. Αρα μαλλον χρειαζομαι ενα σωστο φορματ.
rounsmith Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Format σωστό ναι. Εγώ ποτέ δεν εμπιστευόμουνα των windows, πάντα με κάποιο πρόγραμμα το κάνα (Βλέπε easus).
Giorgos09 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Το EASEUS απεδεικτηκε φουμαρο. Εβλεπε ανυπαρκτα partition δεν εκανε recover ολα τα αρχεια και φυσικα δεν εβρισκε τα ονοματα τους. Με το recover my files ομως τα βρηκα ολα και μαλλιστα τα περισσοτερα κανονικα στους φακελους με τα ονομα τα τους. Εχω ομως ενα προβλημα. Ο δισκος μου συχνα πυκνα γινετε unallocated και χρειαζεται εκνεου format. Υπαρχει περιπτωση να φταιει το καλωδιο sata to esata που εχω η το μουφα τροφοδοτικο;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα