Heatspreader Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Λες γι' αυτο ε; http://www.msystems.gr/index.php?category=1225&product=12273 Η αληθεια ειναι οτι κερδιζω ενα 50αρικο περιπου. Βεβαια χειροτερη ποιοτητα και εμφανιση. Οσο για τη μνημη, ταινιες θα βλεπω, αλλα ειναι μικρο το κοστος λες, ok. Δισκο ξεχασα να βαλω στη τιμη. Οποτε Thermaltake για κουτι. Sent from my iPad using Insomnia
stm00192 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Λες γι' αυτο ε; http://www.msystems.gr/index.php?category=1225&product=12273 Οσο για τη μνημη, ταινιες θα βλεπω, αλλα ειναι μικρο το κοστος λες, ok. Yiap αυτό λέω.... Και τα 2Giga αν το προόρίζεις για win7 ή 8 (οτι πρεπει για HTPC) είναι λίγα ακομη και μονο για ταινιες!
Heatspreader Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Απέκλεισα το ενδεχώμενο να αγοράσω άλλη πλατφόρμα στο PC. Θα περιμένω από Σεμπτέβρη τους νέους AMD. Έτσι και αλλιώς καλοκαίρι είναι τώρα. Μερικές αλλαγές στο HTPC: 1) MOBO+CPU+VGA, είπαμε τη FUSION. 2) Κουτί θα βάλω το Thermaltake που έχει και τροφοδοτικό. http://www.msystems.gr/index.php?category=1225&product=12273 3) Δίσκο θα βάλω SSD μιας και έχω εξωτερικό αν χρειαστεί μεγαλύτερος και συγκεκριμένα αυτόν: http://www.multirama.gr/products/product?pid=0600864&catid=020801 4) μνήμες θα βάλω 2x2=4GB. Δύο από αυτή. http://www.msystems.gr/index.php?category=1513&product=12156 Νομίζω ότι θα πάει πολύ καλά το σύστημα. Ειδικά ο SSD, θα δώσει άλλον αέρα.
stm00192 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Μνημη βαλε καλυτερα 1Χ4 για να εχεις δυνατοτητα μελλοντικης αναβαθμισης!
axilleas Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Έχω αυτό το κουτί για τον ίδιο λόγο και κάνει πολύ θόρυβο. Γνώμη: Αν πας σε αυτό το κουτί (έχεις χώρους) βάλε 3,5 δίσκο να έχεις χώρο τι να το κανείς το random seek σε HTPC,celeron G530,mobo(asrock h61 παράδειγμα)+GT430. Η διαφορά σε ισχύ είναι χαοτική ενώ η οικονομική μικρή. Αν μείνεις σε αυτό το hardware βάλε άλλο κουτί για ησυχία. LC-1350mi HTPC με dvd bay Φιλικά
viper2005 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Ξέρεις τι γίνεται; Ωραία, προτείνεις Media Player. Ξέρεις τι με χαλάει; Θα παίζει με ίδια ποιότητα όπως ένα PC; Πως γίνεται να υπάρχουν Media Players των 40€ και Media Players των 280€, όπως ο Pop Corn με Hardware Accellaration; οχι επισης εχω βαρεθει να κοιταω τα χαρακτηριστικα ενος mkv στο mediainfo και οταν το βαζω στο ps3 ή στον lifeview να μην παιζει σωστα... οποτε και εγω προτεινω HTPC [οσο και αν ειναι το κοστος]
pano Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 οχι επισης εχω βαρεθει να κοιταω τα χαρακτηριστικα ενος mkv στο mediainfo και οταν το βαζω στο ps3 ή στον lifeview να μην παιζει σωστα... οποτε και εγω προτεινω HTPC [οσο και αν ειναι το κοστος] Συγνώμη,αν και δεν έχω εντρυφήσει στο θέμα των media players,αλλά το μεν ps3 είναι παιχνιδομηχανή και το δε lifeview είναι αποκωδικοποιητής,δεν είναι κανένα από τα δύο ''καθαρά'' media players,κάνω κάπου λάθος;
viper2005 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Συγνώμη,αν και δεν έχω εντρυφήσει στο θέμα των media players,αλλά το μεν ps3 είναι παιχνιδομηχανή και το δε lifeview είναι αποκωδικοποιητής,δεν είναι κανένα από τα δύο ''καθαρά'' media players,κάνω κάπου λάθος; τωρα πια και τα δυο μπορουν να παιξουν [email protected]...
Δεινόσαυρος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Απέκλεισα το ενδεχώμενο να αγοράσω άλλη πλατφόρμα στο PC. Θα περιμένω από Σεμπτέβρη τους νέους AMD. Έτσι και αλλιώς καλοκαίρι είναι τώρα. Μερικές αλλαγές στο HTPC: 1) MOBO+CPU+VGA, είπαμε τη FUSION. 2) Κουτί θα βάλω το Thermaltake που έχει και τροφοδοτικό. http://www.msystems.gr/index.php?category=1225&product=12273 3) Δίσκο θα βάλω SSD μιας και έχω εξωτερικό αν χρειαστεί μεγαλύτερος και συγκεκριμένα αυτόν: http://www.multirama.gr/products/product?pid=0600864&catid=020801 4) μνήμες θα βάλω 2x2=4GB. Δύο από αυτή. http://www.msystems.gr/index.php?category=1513&product=12156 Νομίζω ότι θα πάει πολύ καλά το σύστημα. Ειδικά ο SSD, θα δώσει άλλον αέρα. Δες και τη λύση του celeron g530. Πρόσφατα έστησα ένα παρόμοιο htpc στο κουτί που κοιτάς. Σαν επεξεργαστης είναι πολύ ανώτερος εφόσον σε ενδιαφέρει και η γενικότερη χρήση πέρα από τις ταινίες. Αλλά και στις ταινίες θα αναπαράγεις απρόσκοπτα (full) hd υλικό. Η διαφορά στην κατανάλωση είναι πολύ μικρή για να σε απασχολεί (άποψή μου αυτό). Μνήμη και γω θα πρότεινα 1 Χ 4GB. Το κουτί είναι αθόρυβο (fanless) και αερίζεται σωστά. Οι θερμοκρασίες είναι απολύτως ανεκτές με τη στοκ ψύκτρα αλλά και στην μητρική δεν θα έχεις θέμα θερμοκρασίων. Η δικιά μου είναι αυτή * με καλή ψύξη στο sb. Αν πας τελικά σε αυτή τη λύση και γλυτώνοντας και ένα δεκάρικο από τη μνήμη μπορείς να δεις και κάποια aftermarket ψύκτρα. Η εξής δύο που χωράνε είναι αυτή και αυτή Φωτογραφίες και εντυπώσεις εδώ *απ ότι βλέπω έχει και coaxial. 1 x SPDIF out (ομωαξωνική)
axilleas Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Το κουτί είναι αθόρυβο (fanless) και αερίζεται σωστά. Το τροφοδοτικό είναι αθόρυβο? Ρωτάω γιατί τι δικό μου κάνει πολύ θόρυβο. Πόσο CPU load έχεις με MPC + SVP σε ένα καλό MKV? Ρωτάω γιατί επέλεξα να πάρω και cuda GPU και ήθελα να δω αν είναι υπερβολή. Με GPU πάντως η CPU σε playback είναι σχεδόν idle. Ευχαριστώ
Δεινόσαυρος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Είναι λίγο υποκειμενικό πράγμα ο θόρυβος. Εγώ τουλάχιστον δεν το ακούω. Το cuda τι να το κάνεις σε htpc? Η κάρτα γραφικών αναπαράγει τα πάντα αλλά δεν την χρησιμοποιώ γιατί παίζω με vlc (λόγω μεγάλων υποτίτλων). Όλο το φόρτο αναλαμβάνει ο επεξεργαστής και έχει περίπου 30% usage σε καλό 1080p. Για μένα είναι άχρηστη η dedicated κάρτα γραφικών.
axilleas Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Παράξενο αυτό με τον ανεμιστήρα. Έχω ακούσει και από άλλους παράπονα και μου φάνηκε περίεργο να λες ότι είναι ήσυχο. Τυχερός είσαι πάντως που δεν το ακούς. Link Από το 2.0 και μετά που το VLC έχει GPU H.264 decode δεν ξέρω τι παίζει.
Heatspreader Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Μνημη βαλε καλυτερα 1Χ4 για να εχεις δυνατοτητα μελλοντικης αναβαθμισης! Πως θα το κάνει αυτό; Έχει 2 Slots. Έχω αυτό το κουτί για τον ίδιο λόγο και κάνει πολύ θόρυβο. Γνώμη: Αν πας σε αυτό το κουτί (έχεις χώρους) βάλε 3,5 δίσκο να έχεις χώρο τι να το κανείς το random seek σε HTPC,celeron G530,mobo(asrock h61 παράδειγμα)+GT430. Η διαφορά σε ισχύ είναι χαοτική ενώ η οικονομική μικρή. Αν μείνεις σε αυτό το hardware βάλε άλλο κουτί για ησυχία. LC-1350mi HTPC με dvd bay Φιλικά Το τροφοδοτικό κάνει θόρυβο στο κουτί; Γενικότερα θα δώσει μία άλλη πνοή στο σύστημα το SSD. Έτσι και αλλιώς έχω εξωτερικούς δίσκους που μπορεί να κατεβάζει. Μπορεί ωστόσο να κατεβάζει και στο δίκτυο του σπιτιού. Θεωρώ όμως ότι ακόμα και τα 128GB, φτάνουν για να έχεις μερικές ταινίες. οχι επισης εχω βαρεθει να κοιταω τα χαρακτηριστικα ενος mkv στο mediainfo και οταν το βαζω στο ps3 ή στον lifeview να μην παιζει σωστα... οποτε και εγω προτεινω HTPC [οσο και αν ειναι το κοστος] Δεν το κουβεντιάζω για κάτι άλλο εκτός από HTPC. Θέλω να παίζω με Media Player Classic Home Cinema και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Δες και τη λύση του celeron g530. Πρόσφατα έστησα ένα παρόμοιο htpc στο κουτί που κοιτάς. Σαν επεξεργαστης είναι πολύ ανώτερος εφόσον σε ενδιαφέρει και η γενικότερη χρήση πέρα από τις ταινίες. Αλλά και στις ταινίες θα αναπαράγεις απρόσκοπτα (full) hd υλικό. Η διαφορά στην κατανάλωση είναι πολύ μικρή για να σε απασχολεί (άποψή μου αυτό). Μνήμη και γω θα πρότεινα 1 Χ 4GB. Το κουτί είναι αθόρυβο (fanless) και αερίζεται σωστά. Οι θερμοκρασίες είναι απολύτως ανεκτές με τη στοκ ψύκτρα αλλά και στην μητρική δεν θα έχεις θέμα θερμοκρασίων. Η δικιά μου είναι αυτή * με καλή ψύξη στο sb. Αν πας τελικά σε αυτή τη λύση και γλυτώνοντας και ένα δεκάρικο από τη μνήμη μπορείς να δεις και κάποια aftermarket ψύκτρα. Η εξής δύο που χωράνε είναι αυτή και αυτή Φωτογραφίες και εντυπώσεις εδώ *απ ότι βλέπω έχει και coaxial. 1 x SPDIF out (ομωαξωνική) Δεν είναι All In One, οπότε φαντάζομαι πως εκ των πραγμάτων θα είναι πιο δυνατό. θα ήθελα να βάλω μία aftermarket ψήκτρα και αν είναι δυνατόν να τη φυσάει ένας ήσυχος 12άρης. Δεν ξέρω όμως αν χωράει κάτι τέτοιο που ζητάω σε αυτό το κουτί. Το τροφοδοτικό σίγουρα δεν κάνει θόρυβο; Το τροφοδοτικό είναι αθόρυβο? Ρωτάω γιατί τι δικό μου κάνει πολύ θόρυβο. Πόσο CPU load έχεις με MPC + SVP σε ένα καλό MKV? Ρωτάω γιατί επέλεξα να πάρω και cuda GPU και ήθελα να δω αν είναι υπερβολή. Με GPU πάντως η CPU σε playback είναι σχεδόν idle. Ευχαριστώ Τι σχέση έχει το Cuda με τις ταινίες; Το Media Player Classic Home Cinema, έχει Hardware Accellaration, οπου χρησιμοποιεί τη κάρτα γραφικών και έτσι και το CPU Usage είναι χαμηλό.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Δεν είναι All In One, οπότε φαντάζομαι πως εκ των πραγμάτων θα είναι πιο δυνατό. θα ήθελα να βάλω μία aftermarket ψήκτρα και αν είναι δυνατόν να τη φυσάει ένας ήσυχος 12άρης. Δεν ξέρω όμως αν χωράει κάτι τέτοιο που ζητάω σε αυτό το κουτί. Το τροφοδοτικό σίγουρα δεν κάνει θόρυβο; Eίναι πολύ πιο δυνατό. Οι δύο ψύκτρες που σου λίνκαρα χωράνε σίγουρα. Προτιμότερη φαίνεται η kozuti λόγω διαθεσιμότητας αλλά και καλών κριτικών. Αναφορικά με τον θόρυβο: Είμαι με τη στοκ ψύκτρα του επεξεργαστή και στα 2 μέτρα που κάθομαι δεν ακούω τίποτα, ούτε cpu, ούτε τροφοδοτικό. Πρέπει να βάλεις το αυτί σου για να ακούσεις κάτι. Όλη η φασαρία που έχω είναι από τον hdd. Αν είσαι υπερβολικός με τον θόρυβο, πηγαινε σε aftermarket. Αν είναι να το κάνεις για τις θερμοκρασίες, δεν υπάρχει λόγος. Δεν πιάνει πάνω από 42 βαθμούς σε 1080p playback ο σελερονάκος και μάλιστα καλοκαίρι. Αυτός που σχετικά ζεσταίνεται λόγω fanless κουτιού είναι ο σκληρός που παίζει μεταξύ 38-48 βαθμών. Αλλά εσύ δεν θα έχεις τέτοιο θέμα γιατί θα πας σε ssd. Πως θα το κάνει αυτό; Έχει 2 Slots. Δεν είναι απαραίτητο να δουλέυεις σε dual channel. Δεν κερδίζεις κάτι σε τέτοια χρήση.
Heatspreader Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Θέλω να γεμίσω τα Slots. Από που τα ψώνισες; Έχεις links;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα