Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδες εχω ενα desktop εδω και 9 χρονια (pentium 4).ειναι παλιος υπολογιστης αλλα με βολευει μια χαρα.τη δουλεια του την κανει(ιντερνετ , κατεβασμα ταινιων και word).Ωστοσο τον τελευταιο χρονο κανει παρα πολυ θορυβο ο ''πυργος'' και ζεστενεται απιστευτα το μηχανημα , σε σημειο να μη μπορεις να μπεις στο δωματιο απ'τη ζεστη και το θορυβο.Υπαρχει κατι που μπορω να κανω για να μειωσω - εξουδετερωσω θορυβο και ζεστη και ποσα λεφτα θα χρειαστω? ευχαριστω.

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

παιδες εχω ενα desktop εδω και 9 χρονια (pentium 4).ειναι παλιος υπολογιστης αλλα με βολευει μια χαρα.τη δουλεια του την κανει(ιντερνετ , κατεβασμα ταινιων και word).Ωστοσο τον τελευταιο χρονο κανει παρα πολυ θορυβο ο ''πυργος'' και ζεστενεται απιστευτα το μηχανημα , σε σημειο να μη μπορεις να μπεις στο δωματιο απ'τη ζεστη και το θορυβο.Υπαρχει κατι που μπορω να κανω για να μειωσω - εξουδετερωσω θορυβο και ζεστη και ποσα λεφτα θα χρειαστω? ευχαριστω.

να υποθεσω οτι εχει να ανοιχτει και καθαριστει το pc πολυ καιρο?

ξεκινα με ενα σχολαστικο καθαρισμα απο την σκονη και την μπηχλα :P που εχει μαζεψει χρησιμοποιοντας blower η κονφλερ απο βενζιναδικο προσεχοντας μονο μην εχει υγρασια ο αερας που πεταει.σε δυσκολα σημεια που δεν καθαριζει ευκολα χρησιμοποιησε πινελακι.ανεμηστηρακια αλλαζουν εαν τα καθαρισεις και συνεχιζει ο εντονος θορυβος.

Δημοσ.

Μια επανάληψη στον προλαλήσαντα. Και όπως λέει κάτι που να φυσάει (και όχι πιστολάκι δεν είναι αρκετά δυνατό) και όχι να ρουφάει πχ. ηλεκτρική σκούπα.

Κι αν έχεις και λίγη πάστα, καλό είναι να βάλεις καινούρια στην CPU.

Δημοσ.

Μετα απο 9 χρονια ειναι κλινικα νεκρος,ηρθε η ωρα για αλλαγη υπολογιστη το χρημα πρεπει να αλλαζει χερια!

Δημοσ.

Μετα απο 9 χρονια ειναι κλινικα νεκρος,ηρθε η ωρα για αλλαγη υπολογιστη το χρημα πρεπει να αλλαζει χερια!

Πρωτον μαλλον δεν είδες ότι το συστημα του τον καλύπτει για την δουλειά που το θέλει...

και δευτερον απο που βγάζεις το συμπερασμα ότι υπαρχει το χρήμα για να κινηθεί??

Δημοσ.

1. Σχολαστικο καθαρισμα του εσωτερικου του κουτιου απο σκονες κλπ

2. (Αυτο ειναι και το SOS) Αν πιανουν τα χερια σου, βγαζεις την ψυκτρα της cpu, καθαριζεις τοσο αυτην οσο και την cpu απο την ξεραμενη παστα και περνας καινουργια. Στο μεταξυ καθαριζεις την ψυκτρα οσο μπορεις (ιδιαιτερα τις χαραμαδες της). Στη συνεχεια την κουμπωνεις πανω και voila. Aν φοβασαι ή αν δεν πιανουν τα χερια σου βρες ανθρωπο να σου κανει τη δουλεια, στη χειροτερη πηγαινε το σε καταστημα πληροφορικης στο τεχνικο τμημα και ζητα να σου καθαρισουν ψυκτρα και να περασουν νεα παστα.

99,9% το προβλημα εγκειται στο 2 (κι αυτο μας το υποδεικνυει ο θορυβος για τον οποιο μιλας, καθως το fan θα δουλευει στο 100%), αλλα και το 1 θα βελτιωσει τη συνολικη κατασταση. Βαλε και οτι οι pentium 4, (ειδικα αν μιλαμε για κανεναν prescott) ηταν θερμαστρες, ε αμα ξεραθηκε και η παστα και μπουκωσαν οι χαραμαδες της ψυκτρας δε θελει και πολυ με 40C εξωτερικη υπο σκια.

Δημοσ.

Πρωτον μαλλον δεν είδες ότι το συστημα του τον καλύπτει για την δουλειά που το θέλει...

και δευτερον απο που βγάζεις το συμπερασμα ότι υπαρχει το χρήμα για να κινηθεί??

Προφανως και δεν τον καλυπτει υπαρχει προβλημα με 8ερμοκρασιες-θορυβο,για αυτο τον λογο ποσταρε και συμφωνα με την περιγραφη του 8ερμοκρασιες και θορυβος ειναι σε ακραια επιπεδα αρα κατα την γνωμη μου ηρ8ε η ωρα να αλλαξει υπολογιστη μετα απο 9 χρονια .Μιλαμε παντα για 1 τεχνολογικο μεσο που εαν ηταν αυτοκινητο θα ηταν 30 χρονων κατα αναλογια με το ποσο γρηγορα εξελισεται η τεχνολογια του.

Εαν καποιος πιστευει πως με ενα καθαρισμα θα λυθει το προβλημα καλως αλλα εγω εχω τις επιφυλαξεις μου και κατα συνεπεια διαφορετικη αποψη.

Συμφωνω μονο στην περιπτωση που δεν υπαρχουν χρηματα διαθεσιμα για αγορα σε αυτο εχεις δικιο .

Δημοσ.

Εαν καποιος πιστευει πως με ενα καθαρισμα θα λυθει το προβλημα καλως αλλα εγω εχω τις επιφυλαξεις μου και κατα συνεπεια διαφορετικη αποψη.

Για ποιο λογο εχεις επιφυλαξεις?

Η σκονη (και η ξερη παστα που κι αυτη αλλαζει) ειναι ο μοναδικος λογος που γινεται πιο ζεστο και πιο θορυβωδες με τα χρονια ενα μηχανημα. Αν την απομακρυνει, δεν υπαρχει καμια επιφυλαξη οτι το συστημα θα επανελθει στα ιδια επιπεδα που ηταν οταν το αγορασε απο θεμα θερμοκρασιας και θορυβου.

Λες με τα χρονια τα κυκλωματα να γινονται πιο "θερμοαιμα" απο μονα τους, λογω ηλικιας?

Δημοσ.

Προφανως και δεν τον καλυπτει υπαρχει προβλημα με 8ερμοκρασιες-θορυβο,για αυτο τον λογο ποσταρε και συμφωνα με την περιγραφη του 8ερμοκρασιες και θορυβος ειναι σε ακραια επιπεδα αρα κατα την γνωμη μου ηρ8ε η ωρα να αλλαξει υπολογιστη μετα απο 9 χρονια .Μιλαμε παντα για 1 τεχνολογικο μεσο που εαν ηταν αυτοκινητο θα ηταν 30 χρονων κατα αναλογια με το ποσο γρηγορα εξελισεται η τεχνολογια του.

Συμφωνω μονο στην περιπτωση που δεν υπαρχουν χρηματα διαθεσιμα για αγορα σε αυτο εχεις δικιο .

Οσο και να αμφιαβάλεις ... με ένα καλο καθαρισμα και αλλαγή πάστας το προβλημα του κατα 99% θα λυθεί... ειδικά εάν εχει να καθαριστει απο τοτε που αγοραστικε... που σημαίνει ότι μεχρι και χελώνες θα ζουν εκει μέσα...

Απο εκει και πέρα το ότι το μηχανημα κανει θόρυβο ή ανεβάζει θερμοκρασιες δεν σημαίνει σε καμια το περιπτώσεων ότι χαλασε... και δεν πα να ειναι και 200ετων αμα οποιοδηποτε τον καλύπτει για την δουλεια που τον χρειαζεται δεν υπαρχει απολύτως κανενας λόγος αλλαγης... καιρος ειναι να μετριαστει αυτή η ανυπερβλητη καταναλωτικη μανια (ηλιθιότητα) των Ελληνων που μας δέρνει τα τελευταία 20χρονια!

Δημοσ.

Οσο και να αμφιαβάλεις ... με ένα καλο καθαρισμα και αλλαγή πάστας το προβλημα του κατα 99% θα λυθεί... ειδικά εάν εχει να καθαριστει απο τοτε που αγοραστικε... που σημαίνει ότι μεχρι και χελώνες θα ζουν εκει μέσα...

Απο εκει και πέρα το ότι το μηχανημα κανει θόρυβο ή ανεβάζει θερμοκρασιες δεν σημαίνει σε καμια το περιπτώσεων ότι χαλασε... και δεν πα να ειναι και 200ετων αμα οποιοδηποτε τον καλύπτει για την δουλεια που τον χρειαζεται δεν υπαρχει απολύτως κανενας λόγος αλλαγης... καιρος ειναι να μετριαστει αυτή η ανυπερβλητη καταναλωτικη μανια (ηλιθιότητα) των Ελληνων που μας δέρνει τα τελευταία 20χρονια!

Μηπως θες να ξεκινησουμε συζητηση για το πως ειμασταν πριν 30 χρονια ?με την δικη σου λογικη θα ειχαμε ολοι αυτοκινητα 40ετιας και ασπρομαυρες τηλεορασεις αυτα περι καταναλωτικης μανιας το οποιο ειναι χαρακτηριστικο των "δυτικων " κοινωνιων και ατμομηχανη της αγορας.

Ωστοσο σεβομαι απολυτα το ενδεχομενο να μην υπαρχουν χρηματα για αγορα νεου υπολογιστη επομενως και τις προτασεις σας για βελτιωση του ηδη υπαρχοντος.

Δημοσ.

Μηπως θες να ξεκινησουμε συζητηση για το πως ειμασταν πριν 30 χρονια ?με την δικη σου λογικη θα ειχαμε ολοι αυτοκινητα 40ετιας και ασπρομαυρες τηλεορασεις αυτα περι καταναλωτικης μανιας το οποιο ειναι χαρακτηριστικο των "δυτικων " κοινωνιων και ατμομηχανη της αγορας.

Ωστοσο σεβομαι απολυτα το ενδεχομενο να μην υπαρχουν χρηματα για αγορα νεου υπολογιστη επομενως και τις προτασεις σας για βελτιωση του ηδη υπαρχοντος.

Μιας και το πας σε αυτοκίνητο είναι σα να μας λες ότι καποιος εχει ενα corolla 15ετίας το οποιο τον καλυπτει μια χαρα,δε του βγαζει ζημιες κλπ. Δυστυχώς όμως αρχισε να κανει θόρυβο από ενα ρουλεμαν + χρειάζεται αλλαγή στο ψυκτικό υγρό του ψυγειου.. Με αυτά τα τρομερα προβλήματα μας λες οτι δεν πρεπει να δωσει τα 50 ευρώ για την επισκευή ,αλλά να παει να πάρει καινουριο αμαξι 15000 ευρω..

Sorry αλλα το οτι θελει ενα καθαρισμο ο υπολογιστης και μια ανανεωση η πάστα δε σημαινει ότι δε τον καλυπτει οπως ειπες και πριν,και αρα ας δωσει ενα 500αρικο για νεο υπολογιστη.

Απο κει και περα αν νομίζει οτι ειναι αργος κλπ τότε σιγουρα παει σε νεο μολις εχει την οικονομικη δυνατοτητα...

Δημοσ.

Η καταναλωτικη μανια δεν εχει καμια σχεση με αυτο που λες εσυ... το να έχεις ένα αυτοκινητο 5 ετιας είναι λογικο και καλοδεχουμενο απο την στιγμη που σου προσφέρει ουσιαστικα πραγματα παραπανω απο ένα αντιστοιχο 40κονταετιας... το ιδιο και το να έχεις μια τηλεόραση lcd εναντι καθοδικού... το να αλλαξεις ενα λειτουργικο υπολογιστή που το θέλεις γα συγκεκριμένη χρήση και σε καλύπτει με καποιο άλλο λογω του ότι στο συγκεκριμένο ιδιέτερο τομεα οι εξελίξεις τρέχουν πιο γρήγορα και απο τον flash Gordon ειναι το λιγοτερο χαζο....

Καταναλωτικη μανια ειναι να εχουμε 3-4 lcd τηλεορασεις σε καθε σπιτι.. 5 ντουλαπες ρουχα τα οποια στοιχημα να εχουμε φορεσει 1-2 φορες το καθενα (κυριως γυναικες) , 3 αυτοκινητα ανα οικογενεια και να περνουμε και δανειο για να παμε διακοπες.

Και αν νομιζεις ότι έτσι λειτουργει ο βορειος - δυτικός κοσμος .. ελα λιγο προς τα πανω να δεις...

Αυτή η παρερμηνευμένη ατμομηχανή της αγοράς(μαζι με τις κακές κυβερνήσεις και τις αδυσώπητες τραπεζες) είναι που έφερε της χώρες της μεσογείου στην κατασταση που βρισκονται τώρα.

Δημοσ.

Μιας και το πας σε αυτοκίνητο είναι σα να μας λες ότι καποιος εχει ενα corolla 15ετίας το οποιο τον καλυπτει μια χαρα,δε του βγαζει ζημιες κλπ. Δυστυχώς όμως αρχισε να κανει θόρυβο από ενα ρουλεμαν + χρειάζεται αλλαγή στο ψυκτικό υγρό του ψυγειου.. Με αυτά τα τρομερα προβλήματα μας λες οτι δεν πρεπει να δωσει τα 50 ευρώ για την επισκευή ,αλλά να παει να πάρει καινουριο αμαξι 15000 ευρω..

Sorry αλλα το οτι θελει ενα καθαρισμο ο υπολογιστης και μια ανανεωση η πάστα δε σημαινει ότι δε τον καλυπτει οπως ειπες και πριν,και αρα ας δωσει ενα 500αρικο για νεο υπολογιστη.

Απο κει και περα αν νομίζει οτι ειναι αργος κλπ τότε σιγουρα παει σε νεο μολις εχει την οικονομικη δυνατοτητα...

Εγω δεν μιλησα για 15ετιας εχει μεγαλη διαφορα αυτο που ειπα εγω

Η καταναλωτικη μανια δεν εχει καμια σχεση με αυτο που λες εσυ... το να έχεις ένα αυτοκινητο 5 ετιας είναι λογικο και καλοδεχουμενο απο την στιγμη που σου προσφέρει ουσιαστικα πραγματα παραπανω απο ένα αντιστοιχο 40κονταετιας... το ιδιο και το να έχεις μια τηλεόραση lcd εναντι καθοδικού... το να αλλαξεις ενα λειτουργικο υπολογιστή που το θέλεις γα συγκεκριμένη χρήση και σε καλύπτει με καποιο άλλο λογω του ότι στο συγκεκριμένο ιδιέτερο τομεα οι εξελίξεις τρέχουν πιο γρήγορα και απο τον flash Gordon ειναι το λιγοτερο χαζο....

Καταναλωτικη μανια ειναι να εχουμε 3-4 lcd τηλεορασεις σε καθε σπιτι.. 5 ντουλαπες ρουχα τα οποια στοιχημα να εχουμε φορεσει 1-2 φορες το καθενα (κυριως γυναικες) , 3 αυτοκινητα ανα οικογενεια και να περνουμε και δανειο για να παμε διακοπες.

Και αν νομιζεις ότι έτσι λειτουργει ο βορειος - δυτικός κοσμος .. ελα λιγο προς τα πανω να δεις...

Αυτή η παρερμηνευμένη ατμομηχανή της αγοράς(μαζι με τις κακές κυβερνήσεις και τις αδυσώπητες τραπεζες) είναι που έφερε της χώρες της μεσογείου στην κατασταση που βρισκονται τώρα.

Τωρα το διορθωσες με τα συγκεκριμενα παραδειγματα για το τι θεωρεις καταναλωτικη μανια με τα οποια και συμφωνω.Η πολιτικη σου αναλυση ειναι ειρωνικη αν καταλαβα καλα διοτι αν κυριολεκτεις δεν μπαινω καν στην διαδικασια να το συζητησω.

Δημοσ.

λιπον εγω θα απαντησω στον klinika nekros κι δεν θα ανακατευτω στη διαφωνια τον υπολιπων..

κανε αφτο που σου ειπαν δλδ ξεσκονισμα και αλλαγη παστας η θερμοκρασια σιγουρα θα πεσει οσο για το θοριβο μπορει να ειναι επειδη ειναι παλιος ο ανεμιστηρας της ψυχτρας...εγω που ειχα εναν παλιο και εκανε θοριβο κολλισα εναν ανεμιστιρα απο το τροφοδοτικο να κρεμετε μπροστα απ τ ψυχτρα και καθαρισα δεν εχει την ιδια αποδοτικοτιτα αλλα μεχρι 50% load δεν ξεπερναει τους 45 βαθμουυς ο επεξεργαστης...και ειχα βαλει και ενα διακοπτακι στον ανεμιστηρα της ψυχτρας και οταν επεζα παιχνιδια τον αναβα και ημουν κομπλε ολε...!!!

Δημοσ.

Η πολιτικη σου αναλυση ειναι ειρωνικη αν καταλαβα καλα διοτι αν κυριολεκτεις δεν μπαινω καν στην διαδικασια να το συζητησω.

Δεν είναι πολιτική αναλυση αλλα μια λογική παρατήρηση... Αν διαφωνείς καπου πεστο κουβάντε κανουμε...

Εχω ζήσει και ζω και τους δυο κόσμους..

Οι βοριοευρωπαιοι ειχαν και έχουν το χρήμα ώστε να τους επιτρέπεται η πολυτελεια του υπερκαταναλωτισμου (αν και γενικα δεν το έχουν αυτο το χουι, τρια χρονια στην Σουηδια με μεσο μισθο Σουηδου τουλαχιστον 2000Ε τον μηνα και κόστα ζωής αντε ενα 15% πανω απο την Ελλαδα και δεν εχω δει οικογενεια ακομη με πανω απο ένα αυτοκινητο και αυτο όχι παντα τελευταιας κοπης, με το ιδιο να ισχυει και για υπολοπα πράγματα. Εχουν μια παροιμια "ειναι ηλιθιος οποιος αγοράζει παραπανω πραγματα απο όσα χρειαζεται.)

Απο την άλλη μερια οι Νοτιοι και δεν μιλάω μονο για την Ελλαδα.. θελαν να έχουν οτι και οι βοριοι χωρις όμως να έχουν τα φοντα (βλ. χρήματα) οποτε αντι να κατσουν στα αυγα τους και να αρκεστουν σε αυτα που έχουν τι εκαναν? Πηγαν και επεκτησαν ότι και οι βοριοι ή και παραπάνω σε πολλες περιπτώσεις με δανικα και αγύριστα.

Υπεραπλοθστευμένα όλα τα παραπανω μεν αλλα αληθινα σε γενικές γραμμες δε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...