PCganster Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 καλησπερα εδω και αρκετο καιρο εχω μια ιδεα για ενα προγραμμα....εχω μαθει αρκετα καλα puthon και ηθελα επιτελους να φιαξω ενα προγραμμα με γραφικα και ποντικι{GUI} ξερει να με βοηθησει κανεις?? {επηξα με την cmd την εχω μαθει απ" εξω :mrgreen: :mrgreen: } ευχαριστω
iceblade Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 καλησπερα εδω και αρκετο καιρο εχω μια ιδεα για ενα προγραμμα....εχω μαθει αρκετα καλα puthon και ηθελα επιτελους να φιαξω ενα προγραμμα με γραφικα και ποντικι{GUI} ξερει να με βοηθησει κανεις?? {επηξα με την cmd την εχω μαθει απ" εξω :mrgreen: :mrgreen: } ευχαριστω Να προτείνω 2 επιλογές 1) PyQt Tutorials: 1, 2, 3 2) Sharpdevelop (περιέχει την IronPython)
PCganster Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 πολυ καλα και τα δυο ευχαριστω σε απ ευθειας κωδικα δεν γινεται ??? δηλαδη να μην χρησιμοπιοησω προγραμμα
moukoublen Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Απ ευθείας κώδικας γράφεται (για το ShardDevelop που φαντάζομαι είδες τα screenshots). Απλά για κάποια πράγματα δεν τον γράφεις εσύ. Αλλά μπορείς να το δεις και να τον αλλάξεις οταν και όποτε θες. Προσωπικά δεν έχω άποψη για το ποιο (framework) είναι καλύτερο να μάθει κανείς, πάντως το SharpDevelop που το είχα δει λίγο με την IronPython μου φάνηκε εξαιρετικά εύκολο και απλό. Απλά αυτό που με χαλάει στο να το προτείνω σε κάποιον είναι ότι δεν είναι η "Python" αλλά μια εναλλακτική της υλοποίηση για .net. EDIT: Το PyQt δεν περιλαμβάνει κάποιο IDE.
migf1 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Νομίζω πως το "default" GUI της Python είναι το tkinter (νομίζω περιλαμβάνεται ήδη μέσα στο bundle της γλώσσας (είναι binding του Tcl/Tlk). Κι ένα tutorial: http://www.tkdocs.co...rial/index.html
iceblade Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 πολυ καλα και τα δυο ευχαριστω σε απ ευθειας κωδικα δεν γινεται ??? δηλαδη να μην χρησιμοπιοησω προγραμμα Φυσικά και γίνεται δεν πρότεινα γιατί νόμιζα ότι έιχε κάποιο IDE ήδη Eclipse + Pydev είναι πολύ καλός συνδυασμός που χρησιμοποιώ συνέχεια (υποστηρίζει Python, Jython και IronPython) Και αν θέλεις GUI design χρησιμοποιείς τον Qt Designer του PyQt
PCganster Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 ειχα δει ενα tytorial πως να φιαξεις εναν πολυ βασικο web broswer στην python και ειχε γραφικα ο τυπος απο το tytorial το ειχε κανει απευθειας απο το IDE της python χωρις προγραμμα προσπαθω να κατανοησω τον κωδικα αλλα δεν μπορω να καταλαβω που ειχε την εντολη για να εμφανιζει πχ το κουμπι GO που ειχε οταν ηθελε να ξεκινησει το url και γενικα να ειχε γραφικα Υ.Σ επισης οταν πηγα να μεταφερω τον κωδικα στα windows η εντολη import gtk webkit εβγαζε σφαλμα No module named gtk πως γινεται να το φιαξω αυτο?? ευχαριστω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα