haris013 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Δυο ερωτήσεις εγκυκλοπαιδικού(!) χαρακτήρα: 1) Από ποια γενιά επεξεργαστών και πίσω, δεν υποστηρίζονται τα 64άρια; 2) Αν για κάποιες περιφερειακές συσκευές δεν περιέχονται στα συνοδευτικά cd τους drivers για 64άρια, τι γίνεται; Δουλεύουν αυτοί για τα 32άρια; νομιζω οι c2d ηταν οι ευρεως καθαρα 64bit ποιο πριν βγαιναν και 64Bit αλλα ηταν ποιο ακριβοι και οχι τοσο γνωστοι? δεν θυμαμαι καλα κιολας,ημουν πολυ μικρος τοτε
jimex Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 νομιζω οι c2d ηταν οι ευρεως καθαρα 64bit ποιο πριν βγαιναν και 64Bit αλλα ηταν ποιο ακριβοι και οχι τοσο γνωστοι? δεν θυμαμαι καλα κιολας,ημουν πολυ μικρος τοτε Μπα από εποχή pentium 4 άρχισε η ευρεία η υπόστηριξη και δεν ήταν καθόλου δυσεύρετοι...
ninos30 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 2003 για τους AMD με την σειρά AMD64* 2004 για την Intel με την σειρά Pentium IV** http://en.wikipedia.org/wiki/64-bit Ευρέως διαδεδομένοι και οι 2 και πασίγνωστοι * Ο πρώτος που κυκλοφόρησε ήταν ο Opteron για Servers. Ίσως αυτόν να θυμάται ο φίλος που είπε σπάνιοι και ακριβοί. ** Αντίστοιχα οι Xeon της Intel
haris013 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Μπα από εποχή pentium 4 άρχισε η ευρεία η υπόστηριξη και δεν ήταν καθόλου δυσεύρετοι... θυμαμαι οτι τοτε ειχα αγωρασει απο τους πρωτους διπυρινους pentium 4 που ειχαν βγει και ηταν 32bit και μετα βγηκαν οι c2d γι'αυτο ειπα απο c2d.βεβαια ειμουν πολυ μικρος τοτε και δεν τα εψαχνα
corrupted Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Στο wiki η ιστορια της x86-64 αρχιτεκτονικης...
nick_mantas Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 στο partition 5-10gb που μου λέτε εννοείτε να βάλω το backup εκεί ? γιατί το backup μου είναι περίπου 400gb έχω αρκετά χρήσιμα πράγματα scripts , πληγείς κ.α. από ιστοσελίδες που τα χρησιμοποιώ !
deesnider Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 2) Αν για κάποιες περιφερειακές συσκευές δεν περιέχονται στα συνοδευτικά cd τους drivers για 64άρια, τι γίνεται; Δουλεύουν αυτοί για τα 32άρια; Για αυτό το θέμα, ξέρει κανείς κάτι παιδιά;
nick_mantas Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Έχω και ένα partition που είχα φτιάξει πιο παλιά που είναι 195 gb ... δεν το χρησιμοποιώ και γραφει ότι δεν έχει εκχωρηθεί ... πως μπορώ να το σβήσω εντελώς ?
corrupted Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Προσωπικα, θα συμφωνησω με το παρακατω του hawkpilot... Δεν είναι και πολύ καλή τακτική να κάνεις backup στο δίσκο που πρόκειται να [ξανα] περάσεις win. Για φαντάσου να γίνει καμιά στραβή και να χάσεις τα δεδομένα... backup πάντα σε άλλο μέσο και διπλό ή και τριπλό για τα υπερ-πολύτιμα δεδομένα μας. Προσεχε μη βρεθεις προ εκπληξεως...
nick_mantas Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Για αυτό το θέμα, ξέρει κανείς κάτι παιδιά; Γιατί δεν φτιάχνεις ένα topic στην κατηγορια http://www.insomnia.gr/forum/26-windows/ που σίγουρα θα σου απαντήσουν !?
corrupted Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Για αυτό το θέμα, ξέρει κανείς κάτι παιδιά; Αν δεν υπαρχουν στο internet drivers για x64 μαλλον το ξεχνας, δεν θα δουλευουν οι drivers για x86...
deesnider Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Γιατί δεν φτιάχνεις ένα topic στην κατηγορια http://www.insomnia.gr/forum/26-windows/ που σίγουρα θα σου απαντήσουν !? Σκέφτηκα να το κάνω από την αρχή, αφού δεν κατάλαβα γιατί εξ αρχής ανοίχθηκε αυτό το θέμα στο hardware. Αφού όμως είδα ότι δεν το σχολίασε κάποιος, είπα να συνεχίσω!
nick_mantas Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Σκέφτηκα να το κάνω από την αρχή, αφού δεν κατάλαβα γιατί εξ αρχής ανοίχθηκε αυτό το θέμα στο hardware. Αφού όμως είδα ότι δεν το σχολίασε κάποιος, είπα να συνεχίσω! απλά ok σκέψου να ζητήσεις εσύ βοήθεια και να έρθω εγώ και να γράψω το δικό μου πρόβλημα που είναι εντελώς άκυρο με το δικό σου !! Ok δεν με ενοχλεί απλά περιμένω να μου πουν απαντήσεις ! Αν και κανονικά θα έπρεπε να ανοίξω και εγώ νέο θέμα στα windows !
ninos30 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 2) Αν για κάποιες περιφερειακές συσκευές δεν περιέχονται στα συνοδευτικά cd τους drivers για 64άρια, τι γίνεται; Δουλεύουν αυτοί για τα 32άρια; Αν δεν έχουν βγει για win7 x64 χρησιμοποιείς των Vista x64. Όχι τις αντίστοιχες x86. Αν δεν έχει βγει ούτε για Vista x64 τότε ξέχνα καλύτερα το HW. στο partition 5-10gb που μου λέτε εννοείτε να βάλω το backup εκεί ? γιατί το backup μου είναι περίπου 400gb έχω αρκετά χρήσιμα πράγματα scripts , πληγείς κ.α. από ιστοσελίδες που τα χρησιμοποιώ ! Καταρχάς μην σε πανικοβάλλουν οι άλλοι. Αν κάνεις απλή εγκατάσταση χωρίς να σβήσεις το Partition κατά την έναρξη της, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Γενικά μιλώντας όμως αν έχεις σημαντικά data, δεν τα κρατάς ποτέ σε ένα μόνο σημείο. Δίσκος είναι και χαλάει (και δεν έχει να κάνει με το Install. Αν δεν έχεις εσύ, δανείσου από έναν φίλο έναν εξωτερικό για να είσαι διπλά σίγουρος Έχω και ένα partition που είχα φτιάξει πιο παλιά που είναι 195 gb ... δεν το χρησιμοποιώ και γραφει ότι δεν έχει εκχωρηθεί ... πως μπορώ να το σβήσω εντελώς ? Δυστυχώς έχω ένα πρόβλημα με τα ελληνικά στα Windows και δεν τα καταλαβαίνω. Αν καταλαβαίνω καλά όμως έχεις φτιάξει κάποτε ένα Logical partition Που ποτέ όμως δεν το έκανες ενεργό και θες να το σβήσεις και να το επιστρέψεις στο αρχικό. Από εδώ και πέρα κάνεις πράγματα με δικό σου ρίσκο, γιατί καταλαβαίνω πως δεν γνωρίζεις αρκετά από PC. Επίσης θα στα πω στα Αγγλικα: 1. Δεξί click στο My Computer 2. Πατάς το Manage 3. Στην καρτέλα που ανοίγει πατάς disk management 4. Θα σου ανοίξει στο δεξί παράθυρο όλους τους δίσκους (και τα CD-ROMS/USBs). Αν έχεις ανενεργό δίσκο/partition θα τον έχει γκρι. Αλλιώς μπλε. 5. Στο γκρι δεξί πλήκτρο και Delete Logical drive ή Delete Volume (ή κάπως έτσι δεν έχω partition για να δω πως ακριβώς το λέει) 6. Αφού το κάνεις, στο μπλε δεξί πλήκτρο και "Extend Volume" και θα πάρεις τα GB στον βασικό. Εννοείται πως καλύτερα να έχεις πάρει backup σε εξωτερικό δίσκο πρωτού τα κάνεις.
nick_mantas Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Τα έφτιαξα όλα ! Τώρα είμαι από τα 64bit και όλα από ότι βλέπω δουλεύουν κομπλέ !! Ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθεια !!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα