nick_mantas Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Βρε παιδιά ! Καλησπέρα πρώτα από όλα !!! Το θέμα μου είναι το εξής έχω windows 7 32 bit ... και πήγα στις ιδιότητες του υπολογιστή μου και είδα ότι από τα 4gb ram που έχω χρησιμοποιεί μονο τα 3,25gb μήπως ξέρετε γιατί ?! Και πως μπορώ να αξιοποιήσω και τα 4gb ? Σκέφτομαι να κάνω και μια αναβάθμιση σε 16 gb ram ...
haris013 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Βρε παιδιά ! Καλησπέρα πρώτα από όλα !!! Το θέμα μου είναι το εξής έχω windows 7 32 bit ... και πήγα στις ιδιότητες του υπολογιστή μου και είδα ότι από τα 4gb ram που έχω χρησιμοποιεί μονο τα 3,25gb μήπως ξέρετε γιατί ?! Και πως μπορώ να αξιοποιήσω και τα 4gb ? Σκέφτομαι να κάνω και μια αναβάθμιση σε 16 gb ram ... φταει στο οτι εχεις 32bit λειτουργικο οποτε οση μνημη και αν βαλεις παλι 3 και κατι θα σου αναγνωρισει. πρεπει να εγκταστησεις 64bit λειτουργικο ωστε να σου βλεπει 4gb ραμ και πανω
nick_mantas Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 φταει στο οτι εχεις 32bit λειτουργικο οποτε οση μνημη και αν βαλεις παλι 3 και κατι θα σου αναγνωρισει. πρεπει να εγκταστησεις 64bit λειτουργικο ωστε να σου βλεπει 4gb ραμ και πανω Ναι ok αλλα 64bit λειτουργεί με κομαντέρ και όχι με kernel από ότι ξέρω ... επίσης μπορώ να βάλω στο δεύτερο σκληρό τα windows 7 ultimate 64 bit και να κάνω dual boot ?
haris013 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Ναι ok αλλα 64bit λειτουργεί με κομαντέρ και όχι με kernel από ότι ξέρω ... επίσης μπορώ να βάλω στο δεύτερο σκληρό τα windows 7 ultimate 64 bit και να κάνω dual boot ? τι νοημα εχει να κανεις dual boot? βαλε κανονικα τα 64
georsev Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Εγω εχω 4gb σε ενα htpc και μου βλεπει τα 2,5gb με τα 32bit windows 1,5gb τσαμπα γιατι τοσο πολυ σε εμενα;
ninos30 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 To πόσο RAM σου κρατάει το λειτουργικό σου, έχει να κάνει με το HW που έχεις και κυρίως την VGA. Ειδικά όταν είναι Onboard σου δεσμεύει σχεδόν 1GB μόνο για αυτήν. Δεν υπάρχει κανένας λόγος πλέον παιδιά να έχετε 32bit στο PC σας. Τα 64 είναι πλήρως συμβατά με όλο το SW που κυκλοφορεί. Και δεν μπορώ να φανταστώ πως έχετε τόσο παλιά CPU που να μην υποστηρίζει x64 εντολές.
nick_mantas Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 To πόσο RAM σου κρατάει το λειτουργικό σου, έχει να κάνει με το HW που έχεις και κυρίως την VGA. Ειδικά όταν είναι Onboard σου δεσμεύει σχεδόν 1GB μόνο για αυτήν. Δεν υπάρχει κανένας λόγος πλέον παιδιά να έχετε 32bit στο PC σας. Τα 64 είναι πλήρως συμβατά με όλο το SW που κυκλοφορεί. Και δεν μπορώ να φανταστώ πως έχετε τόσο παλιά CPU που να μην υποστηρίζει x64 εντολές. όχι ok ! σχετικά καινούργιο είναι το pc μου ! Απλά δεν έχω τα 64 bit αυθεντικά ! και σκέφτομαι να βάλω τα ultimate !
ninos30 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Ναι ρε βάλε του "θείου" εκεί να τα χαρείς. Στο σπίτι φαντάζομαι είναι το PC, σωστά?
nick_mantas Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Ναι ρε βάλε του "θείου" εκεί να τα χαρείς. Στο σπίτι φαντάζομαι είναι το PC, σωστά? Ναι σπίτι ! Μήπως έχεις κάνα link λουκουμάκι να τα βρω να τα κάνω iso και να τα περάσω ? αν ναι stile ένα pm ρε 'συ ! Επίσης επειδή έχω πολλά παρα πολλά αρχεία και αρχεία δουλειάς μήπως υπάρχει τρόπος να τα σώσω ? Back Up δεν γίνονται είναι παρα πολλά !
ninos30 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 You ve got PM. Δεν χρειάζεται να κάνεις format για να περάσεις τα καινούρια. Απλά πάρε όλα τα data σου σε έναν φάκελο στο root του C:\ (κάνε πχ ένα folder C:\backup και χώστα όλα εκεί). Ούτε στο desktop ούτε στο Mydocuments, γιατί μετά θα παιδευτείς για να τα βρεις (θα σου κάνει έναν φάκελο Windows.old που θα είναι εκεί αλλά είναι λίγο μπέρδεμα). Τον παραπάνω φάκελο (windows.old) αφού περάσεις τα καινούρια και βεβαιωθείς ότι όλα εντάξει (και τα data σου μαζί) μπορείς να τον σβήσεις.
nick_mantas Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 A δηλαδή εγώ τώρα φτιάχνω ένα φάκελο στον c π.χ.: c:/backup και εκεί βάζω ότι αρχεία μου είναι χρήσιμα ! Μόλις βάλω τα 64 bit βρίσκω τον φάκελο και έχω τα αρχεία εκεί από το windows.old ! Είσαι και ο πρώτος thank you !
ninos30 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Περίπου έτσι. Αν τα πάρεις στο c:\backup θα είναι εκεί και μετά την εγκατάσταση των Win64 (προσοχή μην κάνεις format). Αν δεν κάνεις κάτι τέτοιο, στο Windows.old φάκελο θα υπάρχει μέσα το structure των παλιών Windows και θα πρέπει να τα "ψάξεις" εκεί μέσα να τα βρεις. Για ευκολία σου λέω κάνε το BACKUP και αφού περάσεις τα καινούρια και βεβαιωθείς ότι δεν ξέχασες κάτι και υπάρχουν όλα μέσα εκεί, σβήσε το Windows.old. Εναλλακτικά φτιάχνεις ένα δεύτερο partition στον σκληρό σου πχ 5-10GB, βάζεις εκεί μέσα τα data σου, και κατά την εγκατάσταση των νέων Win πατάς ένα format στο primary-partition.
STORM1978 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Περίπου έτσι. Αν τα πάρεις στο c:\backup θα είναι εκεί και μετά την εγκατάσταση των Win64 (προσοχή μην κάνεις format). Αν δεν κάνεις κάτι τέτοιο, στο Windows.old φάκελο θα υπάρχει μέσα το structure των παλιών Windows και θα πρέπει να τα "ψάξεις" εκεί μέσα να τα βρεις. Για ευκολία σου λέω κάνε το BACKUP και αφού περάσεις τα καινούρια και βεβαιωθείς ότι δεν ξέχασες κάτι και υπάρχουν όλα μέσα εκεί, σβήσε το Windows.old. Εναλλακτικά φτιάχνεις ένα δεύτερο partition στον σκληρό σου πχ 5-10GB, βάζεις εκεί μέσα τα data σου, και κατά την εγκατάσταση των νέων Win πατάς ένα format στο primary-partition. Κανε αυτο που εχω τονισμενο με μαυρα και θα εισαι οκ. Μετα το φορματ, ξανααντεγραψε απο το μικρο partition τα αρχεια σου σε ενα αντιστοιχο φακελο στο μεγαλο partition, κανε φορματ το μικρο και ξαναεννωσε τα 2 partition στο τελος.
hawkpilot Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Περίπου έτσι. Αν τα πάρεις στο c:\backup θα είναι εκεί και μετά την εγκατάσταση των Win64 (προσοχή μην κάνεις format). Αν δεν κάνεις κάτι τέτοιο, στο Windows.old φάκελο θα υπάρχει μέσα το structure των παλιών Windows και θα πρέπει να τα "ψάξεις" εκεί μέσα να τα βρεις. Για ευκολία σου λέω κάνε το BACKUP και αφού περάσεις τα καινούρια και βεβαιωθείς ότι δεν ξέχασες κάτι και υπάρχουν όλα μέσα εκεί, σβήσε το Windows.old. Εναλλακτικά φτιάχνεις ένα δεύτερο partition στον σκληρό σου πχ 5-10GB, βάζεις εκεί μέσα τα data σου, και κατά την εγκατάσταση των νέων Win πατάς ένα format στο primary-partition. Δεν είναι και πολύ καλή τακτική να κάνεις backup στο δίσκο που πρόκειται να [ξανα] περάσεις win. Για φαντάσου να γίνει καμιά στραβή και να χάσεις τα δεδομένα... backup πάντα σε άλλο μέσο και διπλό ή και τριπλό για τα υπερ-πολύτιμα δεδομένα μας.
deesnider Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Δεν υπάρχει κανένας λόγος πλέον παιδιά να έχετε 32bit στο PC σας. Τα 64 είναι πλήρως συμβατά με όλο το SW που κυκλοφορεί. Και δεν μπορώ να φανταστώ πως έχετε τόσο παλιά CPU που να μην υποστηρίζει x64 εντολές. Δυο ερωτήσεις εγκυκλοπαιδικού(!) χαρακτήρα: 1) Από ποια γενιά επεξεργαστών και πίσω, δεν υποστηρίζονται τα 64άρια; 2) Αν για κάποιες περιφερειακές συσκευές δεν περιέχονται στα συνοδευτικά cd τους drivers για 64άρια, τι γίνεται; Δουλεύουν αυτοί για τα 32άρια;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα