Προς το περιεχόμενο

e-shop , Web hosting, SSL

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Θέλω να φτιάξω ένα e-shop(για αρχή 30-40 προϊόντα),και θα ήθελα να μου δώσετε λίγο τα φώτα σας.

1)Έχω σκεφτεί να στήσω το e-shop σε joomla+VirtueMart, είναι καλή ιδέα? Η να αναζητήσω άλλες λύσεις?

2)Hosting: Γνωρίζεται κάποια Ελληνική ή μη εταιρεία αξιόπιστη ? Εάν έχει και cpanel, ακόμα καλύτερα.

3)Είναι υποχρεωτικό να πάρεις ssl πιστοποιητικό? Πολλά e-shop έχω δει δεν διαθέτουν.

Σας ευχαριστώ.

Δημοσ.

1)Εγω προτείνω opencart το προτιμώ χίλιες φορές από joomla & virtuamart.Ευκολότερο στην εκμάθηση, ταχύτερο, πιο ασφαλές με πολλά extentions για ότι χρειαστείς και πληρωμές στις Ελληνικές τράπεζες, πλέον και με αρκετά όμορφα templates.

2)Αν κάνεις μια αναζήτηση στο forum θα δεις πολλές συζητήσεις για hosting

3)Eφόσον οι πληρωμές μέσω πιστωτικής θα γίνονται στο περιβάλλον της τράπεζας (redirect) δεν είσαι υποχρεωμένος να έχεις ssl. Καλό έιναι να εγκαταστησεις ένα όμως περισσότερο για την αίσθηση ασφάλειας του πελάτη.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Όσο για το opencart σε μια αναζήτηση εχθές το βράδυ το είδα και το εγκατέστησα να το δω και μπορώ να πω ότι μου φάνηκε αρκετά εύχρηστο(στην εγκατάσταση ,και λίγο από το πως είναι στημένο ).

Έχω δει αρκετά post στο insomnia για hosting. Αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι εάν είναι ουσιαστικά η ίδια διαδικασία "επιλογής" εταιρείας με ένα απλό site που έχει μόνο κείμενο. ε?Δηλαδή εάν πληρώσω για ένα starter pack πακέτο που έχουν πολλές εταιρείες (με 1 DB) είμαι καλυμμένος? ή πρέπει να προσέξω και κάτι άλλο?

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Αν θέλεις τη γνώμη μου να ακολουθήσεις της συμβουλή για OpenCart. Είναι πολύ εύκολο και στο Development (που ίσως δεν σε απασχολεί και τόσο) αλλά και στη χρήση του. Επίσης μπορείς να βρεις πολλές επεκτάσεις και πολλά καλά templates για να το προσαρμόσεις στις ανάγκες σου.

Σε ότι αφορά το Web Hosting εγώ προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη StigmaHost στην οποία έχω αρκετά sites και όλα λειτουργούν πολύ ομαλά, με σωστές ταχύτητες και αξιόπιστα, ενώ από την άλλη οι Server της εταιρείας είναι στην Γερμανία, κάτι που σημαίνει μικρό ping και μεγαλύτερες ταχύτητες για την εξυπηρέτηση της σελίδας.

Σε ότι αφορά το SSL. Δεν είναι απαραίτητο για το e-shop σου, αν δεν διαχειρίζεσαι άμεσα πιστωτικές κάρτες μέσα από την ιστοσελίδα σου. Ωστόσο είναι καλή τακτική να χρησιμοποιείς SSL όπου αυτό είναι εφικτό. Από την άλλη να ξέρεις πως για να αποκτήσεις SSL θα πρέπει να προμηθευτείς και μια dedicated IP για την ιστοσελίδα σου, οπότε θα έχει και μια σχετικά μεγαλύτερη επιβάρυνση. Κάτι άλλο που θα πρέπει να ξέρεις είναι πως δεν είναι απαραίτητο να αγοράσεις πολύ ακριβό SSL για την περίπτωση που απλά θέλεις κρυπτογραφημένες πληροφορίες αλλά δεν θέλεις να μεταχειριστείς πιστωτικές κάρτες μέσα από το Site σου. Επίσης στην StigmaHost έχω εντοπίσει πολύ οικονομικά πιστοποιητικά SSL.

Τέλος, ένας από τους σημαντικότερους λόγους που αλλάζει το κόστος ενός πιστοποιητικού SSL είναι το ύψος της χρηματικής εγγύησης που παρέχει στον ιδιοκτήτη του. Σαφώς υπάρχουν και άλλοι λόγοι που επηρεάζουν το κόστος τους αλλά η χρηματική εγγύηση είναι ένας από τους βασικότερους λόγους για να αλλάξει το κόστος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...