c0mpiler Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Θέλω να κανω μια ερωτηση. Θέλω να βρω την IP ενός φίλου μου ο οποίος έχει πχ Hellas Online. Οταν είχα πάει σπίτι του πήγα στο What is my IP και μου έβγαλε την ΙΡ του ωραία ? Αυτή είναι η εσωτερική η εξωτερική ΙΡ του ? Μπορώ να βρώ και τι υπολογιστές εχει συνδεδεμένους στο δίκτυο του ? Ευχαριστώ.
Chrisxxx Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Την εξωτερικη του IP βρηκες μεσω του What is my IP. Για την εσωτερικη δες στο εικονιδιο κατω δεξια που δειχνει τη συνδεση ή βγες στο command prompt και γραψε ipconfig. Για να δεις τους συνδεδεμένους ΗΥ στο δικτυο σου θα το κανεις μεσω του router.
c0mpiler Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Μπορεί να γίνει και μέσω Internet πχ αφού ξέρω την IP που του δίνει η HOL να μπω και στο δίκτυο του ? Βασικά θέλω να κάνω Network Discovery αλλα μέσω Internet. Ξέρω και την ΙΡ που του έδωσε το Router.
Chrisxxx Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 θα σε κοψει το Firewall. Αν ξερεις την Ip που του εδωσε ο router, ξερεις και την εσωτερικη ip..
isay Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Όταν δίνεις την εξωτερική ip πέφτεις πάνω στο router και σταματάς εκεί αν δεν εχεις κανει ειδικές προ-ρυθμίσεις. Αν θες απο την εξωτερική IP να πέφτεις στον υπολογιστή Χ που εχει συγκεκριμένη εσωτερική IP (192.168.k.k) πρέπει να έχεις ΠΡΟ-ρυθμίσει τον router να κάνει port-forward τα πακέτα συγκεκριμένης πύλης στη συγκεκριμένη εσωτερική IP. Αν θές κάθε φορά να βλέπεις όλες τις εσωτερικές ip (network discovery) πρέπει να ρυθμίσεις τον router να δέχεται remote control. Αυτό θα σου επιτρέπει να συνδέεσαι στο interface του router, να βλέπεις τι παίζει και να κανεις οτι port-forward θες. Όπως καταλαβαίνεις το remote control ανοιγει μια καλή κερκόπορτα απο θέμα ασφάλειας. Όλα τα παραπάνω είναι εφικτα, εφόσον ο router παρέχει τέτοιες λειτουργίες. Πιο ευκολη και πρακτική λύση; Στον υπολογιστή στόχο να τρέχει συνέχεια το teamviewer. Με αυτό τον τρόπο θα έχεις πρόσβαση όποτε θες και με πολύ πιο ασφαλή τρόπο.
hawkpilot Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Όταν δίνεις την εξωτερική ip πέφτεις πάνω στο router και σταματάς εκεί αν δεν εχεις κανει ειδικές προ-ρυθμίσεις. Αν θες απο την εξωτερική IP να πέφτεις στον υπολογιστή Χ που εχει συγκεκριμένη εσωτερική IP (192.168.k.k) πρέπει να έχεις ΠΡΟ-ρυθμίσει τον router να κάνει port-forward τα πακέτα συγκεκριμένης πύλης στη συγκεκριμένη εσωτερική IP. Αν θές κάθε φορά να βλέπεις όλες τις εσωτερικές ip (network discovery) πρέπει να ρυθμίσεις τον router να δέχεται remote control. Αυτό θα σου επιτρέπει να συνδέεσαι στο interface του router, να βλέπεις τι παίζει και να κανεις οτι port-forward θες. Όπως καταλαβαίνεις το remote control ανοιγει μια καλή κερκόπορτα απο θέμα ασφάλειας. Όλα τα παραπάνω είναι εφικτα, εφόσον ο router παρέχει τέτοιες λειτουργίες. Πιο ευκολη και πρακτική λύση; Στον υπολογιστή στόχο να τρέχει συνέχεια το teamviewer. Με αυτό τον τρόπο θα έχεις πρόσβαση όποτε θες και με πολύ πιο ασφαλή τρόπο. Δεν έχω διάθεση να τρολλάρω αλλά αν και το teamviewer δεν είναι κερκόπορτα τότε ποιό είναι?
isay Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Δεν έχω διάθεση να τρολλάρω αλλά αν και το teamviewer δεν είναι κερκόπορτα τότε ποιό είναι? Αν το teamviewer τρέχει σε υπολογιστή ο οποιος βρίσκεται πίσω απο router και δεν γίνεται port forward τότε δεν τίθεται θέμα κερκόπορτας. Αυτό γιατί οποιοδήποτε προσπαθήσει να συνδεθεί στην εξωτερική Ip του router, θα μείνει εκεί. Οποιοδήποτε scanporτ δεν θα φανερώσει οτι στο εσωτερικό δίκτυο τρέχει teamviewer. Αν ο υπολογιστής έχει απευθείας εξωτερική IP (όπως πχ ένας server) τότε το teamviewer ειναι όντως κερκόπορτα αλλά σίγουρα μικρότερου κινδύνου απο το enabled remote control ενός router.
hawkpilot Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Αν το teamviewer τρέχει σε υπολογιστή ο οποιος βρίσκεται πίσω απο router και δεν γίνεται port forward τότε δεν τίθεται θέμα κερκόπορτας. Αυτό γιατί οποιοδήποτε προσπαθήσει να συνδεθεί στην εξωτερική Ip του router, θα μείνει εκεί. Οποιοδήποτε scanporτ δεν θα φανερώσει οτι στο εσωτερικό δίκτυο τρέχει teamviewer. Αν ο υπολογιστής έχει απευθείας εξωτερική IP (όπως πχ ένας server) τότε το teamviewer ειναι όντως κερκόπορτα αλλά σίγουρα μικρότερου κινδύνου απο το enabled remote control ενός router. Σωστά τα επιχειρήματά σου αλλά αν έχω καταλάβει το πνεύμα του ts, θέλει απ' έξω να έχει πρόσβαση στο εσωτερικό δίκτυο οπότε υποχρεωτικά πρέπει να γίνει port forward αν θέλει να έχει 24h/7d πρόσβαση.
poulinos Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Σωστά τα επιχειρήματά σου αλλά αν έχω καταλάβει το πνεύμα του ts, θέλει απ' έξω να έχει πρόσβαση στο εσωτερικό δίκτυο οπότε υποχρεωτικά πρέπει να γίνει port forward αν θέλει να έχει 24h/7d πρόσβαση. αν θελει να εχει προσβαση στα pc θελει ειτε team viewer ειτε remote desktop κτλ.στο team viewer δεν χρειαζεται Port forward βεβαια.αν θελει τωρα να βλεπει απλα τις ip των εσωτερικων pc η θα πρεπει να εχει προσβαση στο ρουτερ διαμεσω καποιου Pc ειτε απευθειας στον ρουτερ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα