ssouvleros1 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Παιδειά καλησπέρα σας και πολλά συγχαρητήρια για τις προτασεις σας που παραθετετε στο forum. Ο λόγος που ανοιγω το θεμα είναι το λαπτοπ μου.Εχω ενα toshiba qosmio f50-108 ,τον ειχα πάρει πριν 2 χρόνια περιπου 1380 Ευρω και τον δούλευα για κανέναν χρονο περίπου για όλες τις χρήσεις,ακόμη και βαρυ gaming. Τελος πάντως καποια στιγμή αγόρασα desktop οπότε το λαπτοπ ανοιγε μια στο τοσο αν πηγαινα τπτ διακοπες κτλ κτλ΄..... Οπότε πριν ένα μηνα το εδωσα μιας και δεν το χρειαζόμουν πλεον.πριν το δωσω απλά το τράβηξα ένα format του έβαλα επάνω win7 64bit ,του πέρασα τους drivers και του έδωσα την ευχή μου.... Μερικές μέρες μετα ειχα τηλ απο τον αγοραστή οτι το λάπτοπ ανεβάζει θερμοκρασίες και σβήνει.τέλος παντων αφου έκανε οτι μπορούσε το παιδί για να λύσει το πρόβλημα χωρις επιτυχία μου τον έφερε πισω. στο παρελθον είχα ένα φουτζιτσου ζιμενς το οποιο ειχε προβλημα με θερμοκρασιες(εκαιγε πολυ οχι αστεια).Ετσι οταν τον αλλαξα και πηρα τον τοσιμπα είπα αμαν παναγια μου σωθηκα.το λαπτοπ μου το θυμάμαι απλά να ζεσταινεται οταν έπαιζα cod,mass effect κτλ.θερμοκρασιες δεν είχα μετρήσει ποτέ παντως. Για να μην τα πολυλογώ τελικά το παίδι είχε δικιο γιατί οντως οταν έτρεξα καποια προγραμματα που στρεσαρουν την καρτα γραφικων(furmark ktl) ειδα 95 βαθμους στα 3-4 λεπτα και στη συνέχεια τα εκλεινα μην καψω τπτ.Το παιδι αυτο ηταν τεχνικος υπολογιστών,οπότε ειχε καθαρίσει πλήρως το εσωτερικό του λαπτοπ ειχε αλλαξει thermal paste στη gpu και παλι ομως οι θερμοκρασιες ανεβαινουν πολυ ευκολα.το gpu-z αυτη τη στιγμή μου δείχνει στο idle gpu temp 50+ βαθμους.το fan το ακούω να δουλευει κανονικά...... Εχει κανείς καποια αποψη για το τι μπορεί να φταίει που δεν πηγαινει το μυαλο μου?αλλαζει κατι στον υπολογιστη μετά απο δυο χρονια χρησης και ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες χωρις αυτο να μπορει να διορθωθει?μπορώ να κάνω κάτι να τον επαναφέρω στα προηγουμενα επιπεδα? Αν έχει καποιος καποια ιδέα....
antonl Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Θεωρητικά, αν τον καθαρίσεις καλά (το fan και τη σίτα που χει σ αυτό) και περάσεις νέες θερμαγώγιμες αλοιφές όπου χρειάζεται (cpu, gpu, chipset μητρικής ίσως) θα πρέπει να επανέλθει στα αρχικά του επίπεδα. Σε ένα HP είδα μεγάλη διαφορά (της τάξης των 20-30C κάτω), σε ένα fujitsu-siemens δεν είδα μεγάλη διαφορά αλλά το ριξα στο ότι κάτι δεν έκανα καλά (δεν έβαλα σωστά την αλοιφή κάποιο thermal-pad που είχε δεν έκανε καλή επαφή).
ssouvleros1 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 φιλε αντωνη ευχαριστω για την απαντηση σου.βασικά όλα τα παραπανω εχουν γίνει εκτος απο την πάστα στο chipset της μητρικής.δε νομιζω παντως να αλλάξει κατι.υπάρχει μηπως περίπτωση οι drivers της nvidia που εχουν εγκατασταθει μεταγενέστερα να αλλάζουν τον χρονισμό στα ρολογια της κάρτας γραφικών και να τραβαει αυτη πιο πολυ ρευμα οποτε να ζεσταινεται περισσοτερο και να μην την καλυπτει η υπαρχουσα ψυκτρα?υπάρχει τρόπος να το chekαρω αυτο? Σημείωση η κάρτα γραφικών είναι η 9700M GTS 1775 MB και οι τρέχων drivers 8.17.12.8026 date 8/3/2011 οι χρονισμοί είναι (factory shiped frequencies) core clock 433 memory clock 699 shader clock 1025 όπως τους βλέπω τωρα στο nvidia control panel.
antonl Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Σύμφωνα μ αυτό, οι χρονισμοί θα πρεπε να ταν υψηλότεροι αλλά πιθανόν να τους ρίχνει όταν είναι idle. Μου φαίνεται λίγο απίθανο να συμβαίνει κάτι τέτοιο με τα ρεύματα αλλά δεν το χω ψάξει οπότε δε βάζω και το χέρι μου στη φωτιά.
ssouvleros1 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 δεν μπορώ να σκεφτώ κατι άλλο.το παληκαρι μου προτεινε να την κανω underclocking kai να παρακολουθησω ξανα τις θερμοκρασιες.οποτε θα το δοκιμασω.με τις παρων τιμες σε ενα ελαφρυ 3d παιχνιδακι μετα απο 20 λεπτα με αυτες τις ρυθμισεις ειχε 90 βαθμους.....
disqualified Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 δεν μπορώ να σκεφτώ κατι άλλο.το παληκαρι μου προτεινε να την κανω underclocking kai να παρακολουθησω ξανα τις θερμοκρασιες.οποτε θα το δοκιμασω.με τις παρων τιμες σε ενα ελαφρυ 3d παιχνιδακι μετα απο 20 λεπτα με αυτες τις ρυθμισεις ειχε 90 βαθμους..... Μήπως σου είπε για Undervolting και οχι underclocking; Δηλαδη μειωνεις την ταση τροφοδοσιας για καθε πολλαπλασιαστη του επεξεργαστη. Δεν χανεις σε επιδοσεις καιπεφτουν πολυ οι θερμοκρασιες
ssouvleros1 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 τα ρολογια της καρτας μου είπε να ριξω.ετσι κ αλλιως η μαλακια το λαπτοπ δεν με αφηνει να πειραξω τα volt.αυτο θα έκανε δουλεια λες ε?
ssouvleros1 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 εριξα τα ρολογια και οι θερμοκρασιες επεσαν.βεβαια επεσαν και οι επιδοσεις.οποτε θα το αφησω ετσι προσ το παρον.
spaek Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 εριξα τα ρολογια και οι θερμοκρασιες επεσαν.βεβαια επεσαν και οι επιδοσεις.οποτε θα το αφησω ετσι προσ το παρον. Η δικη μου περιπτωση εδω Ελπιζω να βοηθησει...
ssouvleros1 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2012 παιδια σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο σας ,ελπιζω καποια στιγμη να μπορεσω να σας βοηθησω κ εγω......
Luxx Δημοσ. 28 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2012 Και εγω εχω ακουσει για το undervolting και οτι μπορεις να επιτυχεις τρελες πτωσεις θερμοκρασιας χωρις να χασεις σε επιδοσεις. Απλα θελει λιγο προσοχη και να μη το παρακανεις. Αληθεια, υπαρχει καπου καποιος οδηγος, γιατι τον εχασα; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα