sam sam Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 εχω παρομοιο προβλημα . εχω την ιδια μητρικη και ιδιο επεξεργαστη ! ( ετοιιμαζομουν να κανω αντιστοιχο θεμα) το κουτι ειναι σχετικα καλο. ποτε μεχρι τωρα δεν ειχα αντιμετωπισει προβλημα με την εσωτερικη θερμοκρασια. εχει κλεισει αυτες τις μερες λογο υπερβολικης θερμοκρασιας, αφοτου εκλεισε καμποσες φορες, τον ανοιξα τον καθαρισα απο σκονη με μπιστολακι, εβλαλα την ψυκτρα την καθαρισα και αυτη, εβαλα νεα παστα (η παλα σχεδον δεν υπηρχε ) και κατεβηκε 10 βαθμους. πλεον η θερμοκρασια του επεξεργαστη ειναι σε λογικες τιμες για την εποχη (με απλο σερφαρισμα να εχει 45-50 βαθμους ο επεξεργαστης) παρολα αυτα το κουτι καιει ! το κουτι μου εχει ενα ανεμιστήρα μπροστα και ενα πισω + τον ανεμηστηρα του τρφοδοτικου. ενω καιει δεν βγαζει πολυ καυτο αερα ουτε το τροφοδοτικο ουτε ο ανεμηστηρα (που στο παρελθον σε αντιστοιχες περιπτωσεις εβγαζε "τρελο" αερα ! με το κουτι να καει σημερα αποφάσισα να ανοιξω και να αφησω ανοικτό το πλαινο καπακι , αν και "παραλογο" το κουτι επαψε να καει ! (η θερμοκρασια του επεξεργαστη κατεβηκε λιγο ακομα) τελικα βρηκα οτι η θερμοκρασια αυξανεται τρομερα απο τις θερμοκρασιες που αναπτυσουν οι 3 σκληροι μου ( βρισκονται στο μποροστινο μερος ακριβως πισω απο τον μπροστινό ανεμιστήρα) . οι σκληροι καίνε !!! και παραλληλα δεν βγαινει κατα την αποψη μου μεγαλυτερο ποσοστο αερα, απο οσο θα επρεπε. καμια ιδεα για το τι μπορω να κανω; δεδομενου οτι μια απο τις βασικες αιτιες τις αυξησης της εσωτερικης θερμοκρασιας ειναι οι 3 σκληροι δισκοι ...
antonl Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Εσένα είναι διαφορετικό το πρόβλημα απ του Hamurabi μιας κι εσύ θες να αποβάλεις τη θερμότητα απ το κουτί. Τι θερμοκρασίες έχουν οι δίσκοι; Το μπροστινό fan δεν φυσάει κατευθείαν πάνω τους;
baskon Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 εχω παρομοιο προβλημα . εχω την ιδια μητρικη και ιδιο επεξεργαστη ! ( ετοιιμαζομουν να κανω αντιστοιχο θεμα) το κουτι ειναι σχετικα καλο. ποτε μεχρι τωρα δεν ειχα αντιμετωπισει προβλημα με την εσωτερικη θερμοκρασια. εχει κλεισει αυτες τις μερες λογο υπερβολικης θερμοκρασιας, αφοτου εκλεισε καμποσες φορες, τον ανοιξα τον καθαρισα απο σκονη με μπιστολακι, εβλαλα την ψυκτρα την καθαρισα και αυτη, εβαλα νεα παστα (η παλα σχεδον δεν υπηρχε ) και κατεβηκε 10 βαθμους. πλεον η θερμοκρασια του επεξεργαστη ειναι σε λογικες τιμες για την εποχη (με απλο σερφαρισμα να εχει 45-50 βαθμους ο επεξεργαστης) παρολα αυτα το κουτι καιει ! το κουτι μου εχει ενα ανεμιστήρα μπροστα και ενα πισω + τον ανεμηστηρα του τρφοδοτικου. ενω καιει δεν βγαζει πολυ καυτο αερα ουτε το τροφοδοτικο ουτε ο ανεμηστηρα (που στο παρελθον σε αντιστοιχες περιπτωσεις εβγαζε "τρελο" αερα ! με το κουτι να καει σημερα αποφάσισα να ανοιξω και να αφησω ανοικτό το πλαινο καπακι , αν και "παραλογο" το κουτι επαψε να καει ! (η θερμοκρασια του επεξεργαστη κατεβηκε λιγο ακομα) τελικα βρηκα οτι η θερμοκρασια αυξανεται τρομερα απο τις θερμοκρασιες που αναπτυσουν οι 3 σκληροι μου ( βρισκονται στο μποροστινο μερος ακριβως πισω απο τον μπροστινό ανεμιστήρα) . οι σκληροι καίνε !!! και παραλληλα δεν βγαινει κατα την αποψη μου μεγαλυτερο ποσοστο αερα, απο οσο θα επρεπε. καμια ιδεα για το τι μπορω να κανω; δεδομενου οτι μια απο τις βασικες αιτιες τις αυξησης της εσωτερικης θερμοκρασιας ειναι οι 3 σκληροι δισκοι ... Δεν υπάρχουν πολλά που μπορεις να κάνεις. Ισως να δοκίμαζες να μην ειναι κολλητα οι σκληροί ο ενας πάνω από τον αλλο, για καλύτερη ροή αέρα. Τακτοποίηση καλωδίων κατόπιν. Βαζεις τους δισκους να "κλεινουν" μετα από λίγη ώρα που ειναι ανενεργοι. Βαζεις δυνατότερο μπροστινό ανεμιστήρι αλλά αυξάνεις το θόρυβο. Παιρνεις καλύτερο κουτί.
sam sam Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 το εσωτερικο του κουτιου: https://lh3.googleus...2-07-12-683.jpg δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν βγαζι οπως παλια πολυ αερα απο πισω. *τα καλωδια ειναι μαζεμενα οσο αφορα το προβλημα του Hamurabi εγω προτείνω να κανει μια μικρη τρυπα στον τοιχο και τον υπολογιστη σε αλλο δωματιο (η καλυτερη λυση) και αν δεν φτανουν τα καλωδια να παρει μεγαλυτερα. μια αλλη λυση ειναι να τον βαλει να μπαινει σε αναμονη και να απενεργοποιουνται οι σκληροι μετα απο χ χρονο .+ απο το uguru (νομιζω ετσι λεγεται να χαμηλώσει τις επιδώσεις του επεξεργαστη.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Σιγά μην ανοίξει και τρύπα στον τοίχο! Ακόμα και ένα μικρό ανεμιστηράκι, μπορεί να ρίξει δραματικά την θερμοκρασία των σκληρών, που ο ένας πάνω από τον θα καίνε σαν μάτια κουζίνας.
Hamurabi Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Παιδια επειδη οντως οι σκληροι μου καινε, πως γινεται μετα απο λιγη ωρα να απενεργοποιουνται; την πιο πολυ ωρα το πσιι δουλευει σαν κατεβαστηρι οποτε θα μπορω να το κανω αυτο... Επισης το κουτι μου ειναι ακριβως οπως του φιλου απο πανω.
sam sam Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 γιατι τι κακο εχει μια τρυπα; ισα ισα δεν εχεις το βραδυ τον θορυβο απο τους ανεμιστήρες , τεσπα. για εμανα η καλυτερη λυση ειναι σε αλλο δωματιο και με 10 ~15 ευρω τραβας νεα καλωδίωση ή κλιματιστικο στο δωματιο ....
miltre Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 ο μπροστα ανεμιστηρας πρεπει να ειναι δυνατος για να κανει καλη ροη με τρεις ζεστους δισκους σιγουρα 2000 στροφες και να πεταει αρκετο αερα το θερομκρασιες εχεις? επισης μπορεις να βαλεις το εναν δισκο που εχει το λειτουργικο κατω απτο σιντι και μπροστα να του βαλεις εναν 120 αρι και θα δεις θεαματικες διαφορες γιαυτο το κουτι στο κουτι που εχεις και σε τετοια κουτια πρεπει να κανεις μερικες απλες κινησεις και βοηθας παρα πολυ το κουτι σου εγω για παραδειγμα σενα κουτακι μουλτιραμα το πιο φθηνο ειχα τον εναν δισκο πανω και τους δυο κατω με θερμοκρασιες καλοκαιρινες να μη ξεπερναω τους 31 βαθμους... για κοιτα εδω ευκολα σε δυο λεπτα το φτιαχνεις...
Hamurabi Δημοσ. 15 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2012 Παιδια επειδη οντως οι σκληροι μου καινε, πως γινεται μετα απο λιγη ωρα να απενεργοποιουνται; την πιο πολυ ωρα το πσιι δουλευει σαν κατεβαστηρι οποτε θα μπορω να το κανω αυτο... αν μπορει καποιος ας μου το απαντησει αυτο...
antonl Δημοσ. 15 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2012 control panel -> power options -> change plan settings -> change advanced power settings -> hard disk
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα