Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια. Εχω ενα πολυ φτηνιαρικο κουτι το οποιο εχει μεσα μια abit ip35pro, Q6600 επεξεργαστη και 3 σκληρους δισκους green ολοι kai enan ssd.

Επισης και μια καρτα γραφικων, καρτα ηχου εχω την onboard.

Ανεμιστηρακια ταχω καθαρισει ολα μεσα.

Βγαινει ομως ΠΑΡΑ πολυ ζεστη απτο pc και επειδη υτοχω στο δωματιο της κορης μου ζεστενεται ολο το δωματιο.

Τι λυσεις εχω;

υπαρχει καποιο κουτι που να χει καλη μονωση και να μη βγαζει ετσι ζεστη;

αλλη λυση;

Δημοσ.

Δυστυχώς δε νομίζω να μπορείς να κάνεις κάτι εκτός απ το να μεταφέρεις το pc σ άλλο δωμάτιο ή να το κλείνεις όταν δεν το χρησιμοποιείς. Τα καλά κουτιά επιδιώκουν αυτό ακριβώς, να βγάζουν όσο το δυνατόν περισσότερη θερμότητα απ το εσωτερικό του υπολογιστή. Αν παγιδεύσεις τη θερμότητα με κάποιον τρόπο, είναι πιθανόν να δημιουργήσεις πρόβλημα στον υπολογιστή.

Σε περίπτωση που το τροφοδοτικό είναι του κιλού (οπότε με χαμηλό βαθμό απόδοσης), θα χες μια βελτίωση αλλάζοντας το με κάποιο καλύτερο (με μεγαλύτερο efficiency) αλλά δε νομίζω ν αξίζει τον κόπο.

Δημοσ.

Η αξία ενος καλού κουτιου εστιάζεται στην δυνατότητα του να αποβάλει την θερμοκρασία που δημιουργούν τα διάφορα components , έξω απο αυτο.

Δημοσ.

Ωραια τοτε να το θεσω αλλιως. Ειναι λογικο να εχει τοση θερμοτητα μεσα; εβγαλα σκεψου και τη καρτα ηχου που ειχα για ναχει λιγοτερα πραγματα μεσα να μη ζεστενεται πολυ αλλα τιποτα.

βγαζει λαβα απο μεσα. Και σε σας ετσι κανει;

Δημοσ.

Λάβα δε θα λεγα πως βγάζουν οι δικοί μου αλλά το τροφοδοτικό βγάζει σίγουρα ζεστό αέρα (εώς αρκετά ζεστό). Η κάρτα ήχου δυστυχώς δε νομίζω να άλλαξε κάτι μιας και παίζει να ταν το πιο ψυχρό κομμάτι του υπολογιστή.

Μια ιδέα είναι να κάνεις underclock τον επεξεργαστή και να του κατεβάσεις τα ρεύματα όσο σε παίρνει για να του χαμηλώσεις τη θερμοκρασία. Από περιέργεια, υποθέτω πως την περισσότερη ζέστη τη βγάζει το τροφοδοτικό κι όχι κάποιο fan του κουτιού ε;

Δημοσ.

Δεν ειμαι σιγουρος οτι βγαινει απτο τροφοδοτικο η περισσοτερη... θα βαλω το χερι μου αυριο(δεν ειμαι σπιτι τωρα) στο ανεμιστηρα του τροφοδοτικου να δω.

Αν εβαζα παστα στον επεξεργαστη θα βοηθουσε καθολου; 6 χρονια πο υτον εχω δεν εχω βαλει ποτε.

Να τον κανω Underclock ειναι σιγουρα απαγορευτικο γιατι κανω bluray reencoding και χρειαζομαι δυναμη.

Δημοσ.

Το σκέφτηκα το θέμα της θερμοκρασίας του επεξεργαστή αλλά για την περίπτωση που σ ενδιαφέρει δεν ξέρω πόσο θα βοηθούσε η μέτρησή της. Δηλ. άντε και έχει υψηλή θερμοκρασία. Αυτό σημαίνει πως δεν κάνει καλή επαφή με την ψύκτρα, έχει μαζέψει σκόνη η ψύκτρα, θέλει αλλαγή η πάστα κλπ. Αν το κάνεις αυτό, θα χει σαν αποτέλεσμα να μειωθεί η θερμοκρασία του επεξεργαστή αλλά αυτό θα γίνει μεταφέροντάς την στο περιβάλλον. Εσύ δε θες να μειώσεις την θερμότητα που απάγεται αλλά αυτή που παράγεται.

Δημοσ.

Αυτό είναι το θέμα, δε βλέπω πώς μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Το μόνο που θα μπορούσες να δοκιμάσεις είναι ίσως λίγο undervolting αλλά πιστεύω πώς δε θα χες και πάλι κάποιο ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Δεν ξέρω αν κανας συμφορουμίτης που αντιμετώπιζε αντίστοιχο πρόβλημα έχει καμιά καλύτερη ιδέα.

Δημοσ.

εμενα το pc οταν παιζω παιχνιδια οχι μονο βγαζει ζεστο αερα απο πανω που εχω δυο ανεμηστιρες αλλα πυρονη και το σιδερο του κουτιου.αλλα απο θερμοκρασιες ειναι ολα οκ.εμενα μου φενετε λογικο να γινεται αυτο καλοκαιρι ειναι ζεστη εχει.αλλα για καλο και για κακο καθαρισε καλα ην ψυχτρα αλαξε παστα.

Δημοσ.

πρεπει να σκεφτουμε κατι απλο

η θερμοκρασια που βγαινει απτο κουτι ειναι θερμοκρασια δωματιου + χ

δηλαδη εαν εχεις 35 βαθμους με τον καυσωνα θα βγει απτο κουτι 35 + χ<κατι παραπανω>

λυση ειναι το κλιματιστικο,γιατι χαμηλωνει η θερμοκρασια η εξωτερικη οποτε χαμηλωνει και αυτο που παραγει...

επειδη σου κανει εντυπωση θα εκανα ενα τσεκ αν οι ανεμιστηρες δουλευουν προς τη σωστη ροη

μπροστα πλαινος αν υπαρχει βαζει αερα

πισω και πανω βγαζουν αερα...

αν ολα ειναι οκ απλα με αυτον το καυσωνα αισθανεσαι οτι βγαινει πολυ ζεστη γιατι ρουφαει ζεστο αερα το μηχανημα και βγαζει ζεστο+χ

Δημοσ.

Δυστυχώς δε θα βοηθούσε μια τέτοια λύση. Θα πρέπει είτε να μειώσει τη θερμότητα που παράγεται είτε να την μεταφέρει έξω απ το χώρο που θέλει να ψύξει (απ το δωμάτιο) και ο ανεμιστήρας δεν κάνει τίποτα απ τα 2.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...