Προς το περιεχόμενο

Adobe Flash extentions

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

hello, επειδή δεν έχω ακόμα εξειδικευτεί καλά με το περιβάλλων flash professional CS5 το είχα κατεβάσει όπως είναι και

βλέπω ότι δεν βρίσκω κάποια πράγματα όποια χρησιμοποιούν στα tutorials . Μπορεί να μου βοηθήσει κάποιος π.χ δεν βρίσκω

effects&presents στο μενού windows τι κάνω τότε? Γενικά ενδιαφέρομαι για τα extentions εργαλείων και μενού...

Δημοσ.

Για να περάσεις κάποιο extention πρέπει να το κατεβάσεις απο το site της Adobe (ή να το βρεις στο internet γενικά), να το κάνεις εγκατάσταση μέσω του Extension Manager και μετά θα εμφανιστεί στη flash. Έχεις εγκαταστημένη όλη τη suite CS5 (με όλα τα προγράμματα) ή μόνο τη flash;

Δημοσ.

1)τα είδα αυτα που εχει στο site τους αλλα το βλεπω σαν καποια ξεχωριστα project τα βγαζει , ας πούμε θελω εγω τα text effects και αντί να μου δινει το πακετο με διαφορα effects βλεπω οτι προσφέρει κάτι projects ... :-( . Έχεις κάποια ιδέα πως βρίσκουμε τα συγκεκριμένα πακέτα?

2)τα βασικά έχω photoshop,flash,dreamweaver,fireworks, αλλά δεν έχω flash builder , flash catalyst , έχεις δουλέψει με τέτοια ?

Δημοσ.

Απο εδώ κατεβάζεις τα extensions (είναι σε μορφή .mxp) και ανοίγουν με το εργαλείο Manage Extensions, μέσω του οποίου γίνεται εγκατάσταση. Μετά την εγκατάσταση του extension ανοίγεις τη flash και είναι έτοιμο προς χρήση.

Έχω δουλέψει με αυτά τα προγράμματα και σε όλα για να περάσεις extension ακολουθείς αυτή τη διαδικασία. Επειδή υποψιάζομαι ότι δεν έχεις την full έκδοση της suite της adobe, δες αν έχεις το πρόγραμμα manage extensions και αν όχι, τότε πέρνα την πλήρη έκδοση ( θα σου πρότεινα την CS6).

Δημοσ.

μήπως ξέρεις κάποιο extention που έχει τα text effects , δηλαδή έστω έχω ένα text αρχείο η το κείμενο μου είναι μέσα στην βάση και καθώς το διαβάζει flash εφαρμόζει και τα effects , ξέρεις

πως γίνετε? καλά το διάβασμα είναι ξεχωριστά αλλά πως γίνετε να εφαρμόσουμε και το effect καθώς διαβάζει?

Δημοσ.

Θέλει κώδικα σε actionscript3 για να γίνει αυτό. Ο κώδικας που φορτώνει τα δεδομένα απο τη βάση πρέπει να γραφτεί σε κάποιο ενδιάμεσο keyframe των effect.

Θα σου πρότεινα αντί για κάποιο text effect της adobe, να χρησιμοποιήσεις τα φίλτρα blur, alpha, shadow κλπ κλπ στα properties του κειμένου (κάτω αριστερά στα properties).

Άν δεν έχεις ασχοληθεί ακόμα με το φόρτωμα των δεδομένων απο τη βάση, ασχολήσου κυρίως με αυτό το κομμάτι, γιατί είναι αρκετά δύσκολο (ειδικά σε βάσεις mysql, sqlserver κλπ κλπ) και χρειάζεται η χρήση ενδιάμεσου .txt αρχείου προκειμένου να εμφανίσεις τα δεδομένα.

Δημοσ.

Απλά ξέρεις τι σκέφτομαι αν με το χέρι φτιάχνω κάποιο text effect (με το blur και αλλά ... )

αυτό προφανώς θα ισχύει για κάποιο στατικό μόνο κείμενο και όχι για αυτό που θα φορτώσω . Πάντως

δεν ξέρω και τόσο καλά το flash , είδα μέχρι στιγμής πως τα φτιάχνουν με το χέρι κάθε γραμμα

αλλά νομίζω για να το κάνω αυτό που έλεγα ποιο πάνω πρέπει να φτιάξω το effect με action script η θα βρω κάποια έτοιμα snippets. Πάντως στο action script θα χρειαστεί multiThreading για όχι?

Δημοσ.

Όταν φορτώσεις το κείμενο που θέλεις δυναμικά (δηλαδή με κώδικα actionscript3), στη συνέχεια, πάλι με κώδικα, μπορείς να εφαρμόσεις αυτά τα φίλτρα στο κείμενο αυτό, με την εντολή filter. π.χ. αν η μεταβλητή b έχει το κείμενο σου, με b.filter= [blur] δίνεις στο κείμενο το φίλτρο blur. Προσοχή όμως, πιο πριν θα πρέπει να έχεις σετάρει το φίλτρο και πρέπει να έχεις φορτώσει την αντίστοιχη βιβλιοθήκη. Ένα παράδειγμα εδώ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...