Προς το περιεχόμενο

Macbook Air Mid 2011 μπλέξαμε μπουτια με mountain LION

iahabibi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είχε το Lion, εγκατέστησα την Developer του Mountain Lion, δεν με άφησε ικανοποιημένω λόγω stability μερικών apps,

αποφάσισα να διαγράψω το partition και να κάνω restore σε Lion. έλα μου ντε που το restored partition έγινε πλέον για mountain lion και μου ζητάει άδεια απο το AppleStore για να το κατεβάσω ξανά.

τι κάνω;

καμιά ιδέα;

έχω κατεβάσει ένα image του Lion στον hackintosh παίζει καμία φάση να του περάσω μέσω WiFi το image και να σενιάρει;

το macbook air το αγώρασα μεαχειρισμένο έτσι δεν ξέρω τι έχει γίνει με τα registartion και το iTunes ID.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν και δεν καταλαβαίνω τη ιστορία με το partition, για να μπορέσω να βοηθήσω μπορείς να μου πεις σε παρακαλώ·

1. Υπάρχει Time Machine backup πριν από το εγχείρημα ;.

2. Στο Lion, έχεις εγκατεστημένες εφαρμογές και κυρίως αρχεία;.

1. όχι

2. όχι

το μηχάνημα τώρα δεν έχει restore partition, Lion αλλά Mountain Lion.

στη διαδικασία του restore ζητάει permission απο το iTunes Store για κάτι που δεν έχει αγωρασθεί (πως να αγωρασθεί αφου δεν έχει βγει ακόμα στη κυκλοφορία.)

Γνώμη μου, μιας και πρακτικά δεν έχεις χρησιμοποιήσεις καν το μηχάνημα, διαγράφεις τα πάντα στον δίσκο

και προχωράς με την δική σου "καθαρή εγκατάσταση".

Λεπτομέρειες στον οδηγό.

φίλε μου μάλλον δεν έχεις καταλάβει τι έχει γίνει η πως λειτουργούν τα πράγματα στο Lion ή στο Mountain Lion.

Είχα Lion 10.7.4.

Παιρνάω τη Developer Mounta Lion έκδοση.

Το Restore Disk που είχε το Air για το Lion πλέον αντικαθιστάτε από αυτό του Mountain Lion.

Έκανα format τον SSD και έμεινα με το restore του Mountain Lion.

Το Mountain Lion δεν με αφήνει να κάνω εγκατάσταση λόγω iTunes Permission.

Lion Restore HDD δεν υπάρχει παρά μόνο Montain Lion πλέον.

το θέμα μας είναι πως μπορώ να μπουτάρω το image στο hackintosh (Lion) στο macbook air μέσω WiFi..

Σωστό ότι δεν έχω πολυκαταλάβει τι έχεις κάνει με τα partitions, όμως κατάλαβα ότι αντιμετωπίζεις ένα διαχειρίσιμο θέμα.

Πάντως ξέρω πολύ καλά πως λειτουργεί το Mac OS X κι όχι μόνο !.

Επίσης ξέρω πολύ καλά ότι η εγκατάσταση πάνω στο Lion μιας developer έκδοσης του Mountain Lion

είναι ανεπίτρεπτη και μόνο προβλήματα μπορεί να προκαλέσει.

Σου πρότεινα λοιπόν μια υπεύθυνη λύση που θα σε βγάλει από αυτή την περιπέτεια. Δικαίωμα σου βέβαια να

μην την αποδεχθείς και να καταφύγεις σε διαφορετικές πρακτικές.

Κλείνοντας, δεν έχω εμπειρία με το θέμα hackintosh που επικαλείσαι.

Σου πρότεινα λοιπόν μια υπεύθυνη λύση που θα σε βγάλει από αυτή την περιπέτεια. Δικαίωμα σου βέβαια να μην την αποδεχθείς και να καταφύγεις σε διαφορετικές πρακτικές.

ναι δεν έχω καταλάβει τι προτείνεις.

Ναι, φαίνεται κανείς από τους δυό σας δεν κατάλαβε τί ακριβώς εννοούσε ο άλλος. :) Δεν πειράζει, γι' αυτό υπάρχει το forum. :)

Το πρόβλημα είναι πως ο iahabibi δεν φρόντισε να κρατήσει τα αρχεία εγκατάστασης του Lion σε USB πριν δοκιμάσει να εγκαταστήσει το Mountain Lion. Θεώρησε πως το recovery partition που φτιάχνει η Apple στο δίσκο θα του είναι αρκετό. Όμως ο installer του Mountain Lion διέγραψε από το recovery partition τα αρχεία εγκατάστασης του Lion και τα αντικατέστησε με αυτά του Mountain Lion.

Συνεπώς, η λύση είναι να βρει με κάποιο τρόπο το USB εγκατάστασης του Lion. Μια λύση είναι αυτή που προτείνει ο atheatos:

Βρες έναν υπολογιστη με lion recovery hd κατεβασε αυτό http://support.apple.com/kb/DL1433 φτιαξε ένα στικακι βάλτο στο αιρ κτλ....

Πιθανώς να μην χρειάζεται αλλά να μπορείς να κάνεις δουλειά σου με το image που λες πως έχεις κατεβάσει, αλλά όχι μέσω WiFi. Βέβαια, εξαρτάται από το τί ακριβώς έχεις κατεβάσει. Μπορείς να βρεις οδηγίες για το πως να μετατρέψεις το installation image σε USB (ή DVD) εδώ: How to Burn Your Own OS X Lion Install DVD or USB Drive ή εδώ: How to Burn OS X Lion Install Disk / Make USB Thumbdrive

Aκόμα, μπορείς να βρεις το image του snow και να το κάνεις περιπου,όπως είπε ο George παραπάνω,και μετα φτου και απο την αρχη install το lion...

Sent from my iPad using Insomnia

Δανίσου ενα εξωτερικό DVD απο κάποιον , γράψε και το Lion σε ενα DVD και κάνε την εγκατάσταση απο εκει.

Δεν εχει σημασία (απ όσο ξερω) αν το αντίγραφο του Lion ειναι ή δεν είναι γνήσιο. Στο κάτω κάτω , το εξωτερικό

DVD θα σου είναι χρήσιμο γενικά. Εγω τα έσκασα και πήρα το Original εξωτερικο DVD , πραγμα που δεν σου προτείνω

γιατι δεν θα σου πάιζει σε άλλα PC ή Laptop.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...