KenJiNx Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Καλησπέρα Θα τα πω εν τάχυ διότι βρίσκομαι στην δουλειά.. Έχω έναν εξωτερικό της western digital (το ακριβές μοντέλο όταν πάω σπίτι) τον οποίο δούλευα σε μόνιμη βάση για 2-3 χρόνια, ξαφνικά σταμάτησε να δουλεύει και τον έβαλα στην άκρη λόγω έλλειψης χρόνου.. Τώρα χρειάζομαι τα δεδομένα που είχε μέσα.. Μετά από αρκετές δοκιμές σε διάφορους υπολογιστές και λειτουργικά χωρίς ανταπόκριση, προχθες αποφάσισα να τον ανοίξω, και τον έβγαλα έξω απ την θήκη του.. πλέον είναι ένας εσωτερικός δίσκος.. Με καλωδιοταινία τον συνδέω ως slave στην θέση ενός άλλου σκληρού που δουλεύει, με master το dvd-rom.. Στα bios εμφανίζεται κανονικά ως slave, το μοντέλο του.. όλα! Μέσα στο "Ο υπολογιστής μου" δε φαίνεται τίποτα. Ούτε στο διαχείρηση δίσκων.. δε ξέρω τι να κάνω, έχω απελπιστεί.. δε θέλω να το πάω σε κανέναν τεχνικό λόγω κόστους, εχεμύθειας, και εγωισμού.. σπούδασα πληροφορική γαμώ το στανιό μου Έχει κανείς καμιά άλλη ιδέα.. τι μπορώ να κάνω? γιατί ενώ φαίνεται στα bios, στα windows δεν εμφανίζει τίποτα? Οτιδήποτε άλλο χρειάζεται να σας πω για να με βοηθήσετε πείτε μου.. ευχαριστώ πολύ
άδικος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Σε τι file system ήταν διαμορφωμένος ο δίσκος (η τουλ. σε τι λειτουργικό δούλευε); Τώρα σε τι λειτουργικό τον συνδέεις;
KenJiNx Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 δε θυμάμαι το file system.. κάποιον τρόπο να το βρω ή να το μάθω? Σε windows xp 32bit pro δούλευε και σε αυτά δουλεύει.. ή προσπαθεί τουλάχιστον.. δεν έχω δοκιμάσει να το βάλω σε άλλο λειτουγικό αλλά δεν έχω κ όλας.. αν βάλω σε ένα virtual machine τα windows 7 να δοκιμάσω μήπως στα 7 αναγνωρίζεται θα δουλέψει σαν ιδέα?
άδικος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Πέρασε στον υπολογιστή σου κάποιο πρόγραμμα για διαχείριση partition όπως το paragon partition manager ή κάποιο παρόμοιο & δες από εκεί πως τον βλέπει το δίσκο.
filakia Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Μήπως λέω τα jumpers είναι σε λαθος θέση ή δoκιμασε τον αλλα να είναι μονος του. Χωρις dvd-rom
KenJiNx Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 @filakia έχω δοκιμάσει τα jumpers σε κάθε πιθανή θέση που αναφέρει πάνω στον δίσκο, τον έχω βάλει και μόνο του και μαζί με το dvd-rom και μαζί με άλλο δίσκο στην ίδια καλωδιοταινία.. @άδικος Τώρα περνάω το partition magic, θα ενημερώσω για τα αποτελέσματα ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
washcloud Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 "Σε κάθε πιθανή θέση", γιατί; Άντε οι Μάξτορ και οι Χιτάτσι έχουν γενικά "οδηγίες" στα στίκερ των δίσκων που κάνουν τον μέσο άνθρωπο να αισθάνεται λίγο ουγκ, αλλά οι της WD τουλάχιστον τα λένε πολύ όμορφα : ως slave, το τζαμπεράκι του θα πάει ένα κλικ πιο "μέσα" (αριστερά, αν προτιμάς), όπως τον κρτάς με την μεριά του στίκερ πάνω και την πλακέτα κάτω, από την τελευταία θέση - ξεκινώντας ας πούμε από την υποδοχή του Molex... Tεσπα, αν δεν το έχεις ήδη κάνει, βαλ' τον στην άκρη της καλωδιοταινίας (εκεί όπου είχες το optical drive), και βγάλε το τζαμπεράκι, για να αναγνωριστεί ως master. Kι αν στην Διαχείριση Δίσκων των ΧΡ κάνει και πάλι τον μαλάκα, προτείνω να φτιάξεις ένα "live CD" δισκάκι βασισμένο σε Linux (πχ Ubuntu, είναι γεμάτο το Web με τέτοια free ISOs, γκούγκλαρε, βρες ένα, κατέβα το, φτιάξε ένα δισκάκι "ως ISO disc" με ένα αντιγραφικό πρόγραμμα, και μπούταρε από αυτό). Αν δεν φαίνεται, υπάρχει πρόβλημα με τον δίσκο (δεν αποκλείεται να έχει φάει καμμιά φρίκη το firmware του). Ποιός δίσκος είναι; (πλήρες μοντέλο και χωρητικότητα) σπούδασα πληροφορική γαμώ το στανιό μου ...μωρέ κι ο Αντωνάκης οικονομικά σπούδασε, αλλά δε μας βλέπω καλά...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα