Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διαβασα πως απ'τις 20 του μηνος θα καταργηθουν τα αναλογικα καναλια. Τι σημαινει αυτο για τις περιοχες που δεν λειτουργει ακομα το Digea?!

Επεξ/σία από c0prse_grinder
Δημοσ.

Θα καταργηθεί η αναλογική εκπομπη ΜΟΝΟΝ απο το κέντρο του Υμηττού. Οι υπόλοιπες περιοχές δεν επηρεαστούν καθόλου.

Δημοσ.

Ναι αλλα αν κάποιος δεν έχει χρήματα για να προμηθευτεί ψηφιακό δέκτη και μένει σε περιοχή απομακρυσμένη από την Πάρνηθα, λογικά αν στρέψει την κεραία εκεί θα έχει πρόβλημα (δεν θα έχει καθαρή λήψη), έτσι δεν είναι;

Δημοσ.

Δεκτες υπαρχουν και με 20 ευρω. Αμα ψαξεις και με λιγοτερο. Πολυ χλωμο καποιος να μην του περισσευει αυτο το ποσο. Οσο 3 πιτσες κοστίζει. Οτι οικονομική κατασταση να εχει καποιος με την κατάλληλη οικονομία το ποσο το μαζευει. Μην τα ισοπεδώνουμε και ολα.

 

Περαν της τοποθέτησης μου η απάντηση στην παραπάνω ερωτηση, ειναι ναι. Αμα υπαρχει οπτικη επαφη γινεται να πιασουμε μεσω αλλου κεντρου με αναλογικό σημα.

 

εχμ

αναλογικο μεχρι στιγμης μονο απο υμμητο δεν παιρνουμε?

 

Παίρναμε και ψηφιακο και αναλογικο. 20 του μηνα το κοβει τελειως. Η Πάρνηθα εξυπηρετεί μεγαλο μερος της Αττικής με αναλογικο σημα και θα συνεχισει για καιρο.

Δημοσ.

Επειδή έχω μπερδευτεί και εγώ. Πάρνηθα θα συνεχίσει κανονικά το αναλογικό έτσι; Ψηφιακό όμως εκπέμπει; Γιατί κάπου είχε πάρει το μάτι μου ότι δεν έχει ξεκινήσει ακόμα ψηφιακό από Πάρνηθα. Ισχύει; Γιατί διαφορετικά θα σφαχτούμε στην πολυκατοικία, οι μισοί θα θέλουν να στραφούμε Πάρνηθα για αναλογικά, και οι άλλοι μισοί Υμηττό για ψηφιακά :P

Δημοσ.

Εγώ ρε παιδιά έχω την εξής απορία:

 

Από αυτά που γνωρίζω, η Πάρνηθα δεν εκπέμπει καθόλου ψηφιακό σήμα. Η δικιά μου κεραία παίρνει σήμα από Πάρνηθα. Όμως πιάνει και ψηφιακά κανάλια. Πως γίνεται αυτό.

Έχω ακούσει επίσης ότι σε αυτούς που παίρνουν σήμα από Υμηττο, περνάει ένα crawl που ενημερώνει ότι από 20/7 θα κοπεί το αναλογικό σήμα. Σε μένα δεν βγαίνει τέτοιο μήνυμα. Άρα σίγουρα η κεραία μου βλέπει Πάρνηθα.

Πως γίνεται λοιπόν να πιάνει ψηφιακά κανάλια;

Μπορώ και βλέπω όλα τα ψηφιακά της Digea αλλά δεν πιάνω αυτά της ΕΡΤ. Στην άλλη τηλεόραση που είναι στο δωμάτιο πιάνω και τα ψηφιακά της ΕΡΤ. Και αυτή η τηλεόραση παίρνει σήμα από την ίδια κεραία.

Δημοσ.

Πιανεις απο ανακλασεις των σηματων του Υμμητου. Λογικα το κεντρο αυτο πρεπει να ειναι κοντα σου η να η πορεια των σηματων του να συνορεύει με την περιοχη σου. Το σημα που λαμβανεις ομως πρεπει να ειναι ασταθες.

 

Για να δεις απο πιο κεντρο λαμβανεις πες μου μια συχνοτητα απο τα αναλογικα που πιανεις. Παραδειγμα εαν πιανεις τον ALPHA στην συχνοτητα 570 MHz (33) τοτε κοιτας Παρνηθα. Αμα ομως τον πιανεις στα 498 MHz (27) τοτε λαμβάνεις απο Υμμητο.

Δημοσ.

Πιανεις απο ανακλασεις των σηματων του Υμμητου. Λογικα το κεντρο αυτο πρεπει να ειναι κοντα σου η να η πορεια των σηματων του να συνορεύει με την περιοχη σου. Το σημα που λαμβανεις ομως πρεπει να ειναι ασταθες.

 

Για να δεις απο πιο κεντρο λαμβανεις πες μου μια συχνοτητα απο τα αναλογικα που πιανεις. Παραδειγμα εαν πιανεις τον ALPHA στην συχνοτητα 570 MHz (33) τοτε κοιτας Παρνηθα. Αμα ομως τον πιανεις στα 498 MHz (27) τοτε λαμβάνεις απο Υμμητο.

 

Ευχαριστώ για την απάντηση!

Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να το τσεκάρω γιατί δεν είμαι στο σπίτι.

Θα το τσεκάρω όμως όταν πάω για να μου φύγει εντελώς η απορία.

Δημοσ.

Ξερει κανεις τι γινεται στην επαρχια ?

Σε περιοχες οπως η Ακρατα μου ειπαν οτι κοπηκε κι εκει το σημα

Ξερει κανεις λεπτομεριες για αλλες περιοχες οπως Ανδρος πχ ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...