GiwrgosP- Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Θελω αν μπορει καποιος να μου πει πως μπορω να κανω (ελαφρυ) overclock στον επεξεργαστη μου. Το συστημα μου ειναι: Επεξεργαστης Pentium G840 Μητρικη Gigabyte Z68AP-D3 (Socket 1155) GPU Asus Nvidia 1024MB GeForce GTX 550 Ti Ram 2χ2Gb kingston στα 1600 Mhz...ή... Βαζω την μια απο τις 2 kingston (2Gb) και μια τετοια Λειτουργικο Windows 7 Ultimate 64Bit Περα απο αυτο που ζηταω θελω καποιος να μου πει ποιοι ειναι ολοι οι κινδυνοι με το overclock. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Δεινόσαυρος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Σε ποιά ανάλυση παίζεις και τι κάνεις με το pc? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GiwrgosP- Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Αναλυση 1920χ1080 Παιζω παιχνιδια οπως pro και need for speed the run και βασικα internet! Αλλα τι ρολο παιζουν αυτα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Δεινόσαυρος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Στο ότι ο επεξεργαστής σου δεν χρειάζεται overclocking. Αν σε κόβει κάτι στα απαιτητικά παιχνίδια (όχι στο pro), αυτό είναι η κάρτα που είναι αδύναμη για αυτήν την ανάλυση. Δεν θα κερδίσεις κάτι αν τον κλοκάρεις + ότι θα πρέπει να υπολογίζεις και 30 ευρώ για ψύκτρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GiwrgosP- Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Γενικα στις ταχυτητες δεν θα δω καμια διαφορα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris013 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Γενικα στις ταχυτητες δεν θα δω καμια διαφορα; τι ενοεις ταχυτητες?αν θα ανοιγουν ποιο γρηγορα τα προγραμματα ή ο υπολογιστης γενικα,δεν ειναι θεμα επεξεργαστη αλλα σκληρου δισκου. ταχυτητα θα δεις σε rendering,ζιπαρισμα-ξεζιπαρισμα αρχειων και σε πολλες αλλες διεργασιες που εχουν να κανουν με cpu usage. φυσικα για τετοιες δουλειες θα ειχες παρει αλλο επεξεργαστη αν ενδιαφερεσε να κανεις o/c απο περιεργια,κ@*λα και τα συναφη ξεκινα απο τον πολυ καλο οδηγο που ειναι Pinned εδω στο φορουμ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GiwrgosP- Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Ααα.. Καλα τοτε ας το αφησω, αλλα μπορειτε να μου πειτε ποια ειναι τα αρνητικα απο το overclock;; (δηλαδη περα απο την αυξηση θερμοκρασιας υπαρχει αλλος κινδυνος; ) τι ενοεις ταχυτητες?αν θα ανοιγουν ποιο γρηγορα τα προγραμματα ή ο υπολογιστης γενικα,δεν ειναι θεμα επεξεργαστη αλλα σκληρου δισκου. ταχυτητα θα δεις σε rendering,ζιπαρισμα-ξεζιπαρισμα αρχειων και σε πολλες αλλες διεργασιες που εχουν να κανουν με cpu usage. φυσικα για τετοιες δουλειες θα ειχες παρει αλλο επεξεργαστη αν ενδιαφερεσε να κανεις o/c απο περιεργια,κ@*λα και τα συναφη ξεκινα απο τον πολυ καλο οδηγο που ειναι Pinned εδω στο φορουμ Βασικα πιο πολυ απο περιεργεια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris013 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Ααα.. Καλα τοτε ας το αφησω, αλλα μπορειτε να μου πειτε ποια ειναι τα αρνητικα απο το overclock;; (δηλαδη περα απο την αυξηση θερμοκρασιας υπαρχει αλλος κινδυνος; ) οχι δεν εχει κατι αρνητικο εκτος απο το να το παρακανεις με τα ρευματα και να αρχισει να χανει σε επιδοσεις o cpu δες το προιγομενο μυνημα μου,το εκανα edit.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GiwrgosP- Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Το ειδα.. Λες για εναν οδηγο.. Ειναι μεγαλη διαδικασια απο οτι καταλαβα.. Εγω νομιζα μπαινω λιγο στο bios κανω 2-3 αλλαγες και ειμαι ετοιμος.. Οσο για τις μνημες λεει ο οδηγος θα επιρρεαστουν και αυτες.. Φοβαμαι μην γινει τιποτα.. (Θα με βοηθουσε αν ηξερες να με καθοδηγησεις βημα βημα για να κανω overclock γιατι τα βρησκω λιγο μπερδεμενα στον οδηγο.. ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris013 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Το ειδα.. Λες για εναν οδηγο.. Ειναι μεγαλη διαδικασια απο οτι καταλαβα.. Εγω νομιζα μπαινω λιγο στο bios κανω 2-3 αλλαγες και ειμαι ετοιμος.. ναι αυτον εδω λεω http://www.insomnia.gr/topic/203949-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82-overclocking-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-core-2-duo-quad-cpus/ ισα-ισα να παρεις ενα μπουσουλα για την διαδικασια.. δεν ειναι και κατι το τοσο τρομερο λιγο προσοχη θελει ,εμενα προσωπικα με ενθουσιαζει να κλοκαρω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GiwrgosP- Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Οι θερμοκρασιες με τι ρυθμο ανεβαινουν; π.χ. Αν ανεβω απο τα 2,8Ghz στα 3Ghz μπορει να δω απο 38 βαθμους να πιανει 50αρια; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris013 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Το ειδα.. Λες για εναν οδηγο.. Ειναι μεγαλη διαδικασια απο οτι καταλαβα.. Εγω νομιζα μπαινω λιγο στο bios κανω 2-3 αλλαγες και ειμαι ετοιμος.. Οσο για τις μνημες λεει ο οδηγος θα επιρρεαστουν και αυτες.. Φοβαμαι μην γινει τιποτα.. (Θα με βοηθουσε αν ηξερες να με καθοδηγησεις βημα βημα για να κανω overclock γιατι τα βρησκω λιγο μπερδεμενα στον οδηγο.. ) οι μνημες επιρεαζονται λογο του οτι αναιβαζεις το fsb.. πριν ξεκινησεις το αναιβασμα του επεξεργαστη κατευασε φουλ την συχνοτητα των μνημων για να μην σε "κοψουν" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GiwrgosP- Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Επισης με λιγα λογια μπορεις να μου πεις τι κανουμε; (τι πειραζουμε στο bios) οι μνημες επιρεαζονται λογο του οτι αναιβαζεις το fsb.. πριν ξεκινησεις το αναιβασμα του επεξεργαστη κατευασε φουλ την συχνοτητα των μνημων για να μην σε "κοψουν" Τι εννοεις;; Οι μνημες δουλευουν αυτη την στιγμη στα 1333 Mhz ενω λενε πως ειναι στα 1600, παιζει καποιο ρολο αυτο; (δηλαδη θα πρεπει και παλι να κανω αλλαγες; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris013 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Οι θερμοκρασιες με τι ρυθμο ανεβαινουν; π.χ. Αν ανεβω απο τα 2,8Ghz στα 3Ghz μπορει να δω απο 38 βαθμους να πιανει 50αρια; εξαρταται την ψυκτρα που εχεις και τα ρευματα.. γενικα στο ο/c τιποτα δεν ειναι στανταρ ακομα και σε ιδια μοντελα επεξεργαστη,το καθε κομματι συμπεριφερεται διαφορετικα. πχ ενα επεξεργαστης για να αναιβει 500mhz μπορει να απαιτει παρα πολυ λιγο vcore ωστε να ειναι σταθερος ενω ενας αλλος να απαιτει πολυ περισσοτερο ρευμα και συνεπως να εχει μεγαλυτερη θερμοκρασια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GiwrgosP- Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 εξαρταται την ψυκτρα που εχεις και τα ρευματα.. γενικα στο ο/c τιποτα δεν ειναι στανταρ ακομα και σε ιδια μοντελα επεξεργαστη,το καθε κομματι συμπεριφερεται διαφορετικα. πχ ενα επεξεργαστης για να αναιβει 500mhz μπορει να απαιτει παρα πολυ λιγο vcore ωστε να ειναι σταθερος ενω ενας αλλος να απαιτει πολυ περισσοτερο ρευμα και συνεπως να εχει μεγαλυτερη θερμοκρασια Ααα.. Εγω βασικα θελω απο 2,8 να το παω στα 3Ghz... Αλλα δεν εχω ιδεα τι να ανεβοκατεβασω για να καταφερω αυτο που θελω... + οτι ο οδηγος δεν με βοηθαει σε τιποτα (δεν εχω καταλαβει ακομα τι πρεπει να κανω..) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα