Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας,

ψάχνομαι τον τελευταίο καιρό να αγοράσω ένα νέο pc (και να βοήθησω και ένα φίλο με το παλιό μου pc).

Ο πλέον απαιτητικός ρόλος του pc είναι το gaming και συγκεκριμένα το EVE-Online που θα σηκώνω δύο διαφορετικούς clients λογικά στην πλειοψηφία των περιπτώσεων. Επίσης Diablo 3, Mass effect 3, Civ 5 (μελλοντικά) και ανάλογα παιχνίδια.

Το μέγιστο ποσό που σκοπεύω να δώσω είναι 1500 Ευρώ (βασικά θα ήθελα να είναι κάτω από 1500 αρκετά)

Έχω βγάλει μια σύνθεση αλλά δεν είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος (ιδίως όσον αφορά τις τιμές μιας και από Thermaltake εγώ είμαι ικανοποιημένος).

Thermaltake Level 10 GT/ Dual Pack VN10001W2N-A

Corsair Enthusiast Series TX650 V2 650W

Asus Maximus V Gene, Z77, s1155, SATA3, USB 3.0, mATX

Intel Core i5-3570K 3.40 GHz 6MB Socket 1155

Corsair Vengeance 8GB (2x 4GB) DDR3 1833MHZ

OCZ SSD 120GB Vertex 3 Series SATA3

Western Digital Caviar Green 1.5TB/SATA3/64GB

MSI N560GTX-Ti Hawk, 1GB, GDDR5

Corsair Hydro Series H100

Sony Optiarc BD-5300S

Samsung SH-222BB DVDRW 22x

Προβληματίζομαι ιδιαίτερα όσον αφορά το κουτί (πρέπει να είναι ικανό να φορά το Η100 σχετικά άνετα) μιας και δεν έχω ιδιαίτερη γνώση αυτών, καθώς και για το M/B το οποίο ναι μεν είναι καλό αλλά είναι microATX.

Σίγουρα θέλω ένα Μ/Β που ν' αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες (δεν έχω A/C και δεν πρόκειται να έχω) και να είναι καλής ποιότητας (γι' αυτό και πάω στα ROG της Asus, έχω το Striker Extreme και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος). Λόγω πρότερης καλής εμπειρίας θα προτιμήσω κάτι στο ίδιο επίπεδο και όχι κάτι πιο φθηνό αλλά θα σου κάνει την δουλειά σου και άλλα παρόμοια. Έβλεπα και το Sabretooth αλλά έχω χαθεί με τα νέα chipset και δεν ξέρω τι είναι τι.

Ο SSD προορίζεται για το λειτουργικό σύστημα (αν και θα ήθελα να τον έχω για να είναι τα προγράμματα πάνω μόνο) και μελλοντικά αν μπορέσω θα πάρω και δεύτερο.

Δεν με απασχολεί για την ώρα οθόνη, keyboard και ποντίκι. Έχω πολύ καλά τέτοια περιφερειακά και δεν πρόκειται να τα δώσω στο φίλο.

Ελπίζω να μου δώσετε κάποιες καλές ιδέες.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

καταρχας το κουτι ειναι =ενα ματσο κομματια μεταλλο απλα ασε που ειναι και καπος διαστημικο :devil:

αυτο ειναι εκατονταδες φορες καλυτερο

http://www.skroutz.gr/s/288127/Corsair-Graphite-600T.html

και χωραει παπαδες ενα απο τα μεγαλυτερα κουτια ποτ εχω δει

επισης εφοσον θα δωσεις τοσα χρηματα δεν φανταζομαι να παιζεις σε 1920Χ1080 οποτε σε αυτα τα χρηματα σιγουρα πρεπει να κοιταξεις κατι ποιο δυνατο απο 560 οπως 670 η απο ατι πλευρα 7850 η 6870

Δημοσ.

Όσον αφορά το κουτί είπα ότι δεν είμαι ευχαριστημένος από την τιμή και θα ήθελα να το χαμηλώσω κάπως χωρίς να μειώσω ποιότητα κουτιού.

Σκέφτομαι δηλαδή για κάτι ανάλογο με αυτό που πρότεινες αλλά λίγο πιο φθηνό

Corsair Carbide 500R.

Όσον αφορά τις κάρτες γραφικών πιο πάνω οι τιμές ξεφεύγουν πραγματικά (αυτή κάνει περίπου 280 και η επόμενη κατηγορία πάει πολύ πιο πάνω σαν επίπεδο τιμών).

Επιπροσθέτως το EVE είναι περισσότερο CPU depended και όχι GPU depended. Και τα είδη παιχνιδιών που παίζω δεν είναι σε στυλ Crisis ή εν γένει παιχνίδια που στηρίζονται τόσο στα γραφικά τους για να κερδίζουν τον πελάτη.

Οπότε θεωρώ την κάρτα μια πολύ καλή επιλογή, αρκετά δυνατή (σε συγκριτικά τεστ βγαίνει από τις καλύτερες) και χωρίς να ξεφεύγω όσον αφορά το οικονομικό.

Πιο πολύ θα με ενδιέφερε ν' ακούσω κάποια εναλλακτική σ' αυτό το επίπεδο τιμών παρά να πάω σε 500 ευρώ + για μια κάρτα γραφικών (και καταλήξω γραφικός όταν θα γκρινιάζω για τα λεφτά).

Δημοσ.

Κατα τη γνώμη μου όλα αυτά που έχεις επιλέξει είναι εντελώς πεταμένα λεφτά..

Φτιάξε ένα τέρας με έμφαση στην κάρτα γραφικών και άσε τα ακριβά κουτιά και special motherboards.

Επειδή πρόσφατα έφτιαξα ένα pc με τον 3570 σε πληροφορώ οτι στα πιο πολλά παιχνίδια δουλεύει στο 30-50% ,έχοντας τον στο default clock.Ώρες ώρες απορώ γιατί τον πήρα.

Αντίθετα η 7870 που επέλεξα σε δύσκολα παιχνίδια είναι συνέχεια στο 100%.

Σου παραθέτω και μία σύνθεση που σίγουρα θα σκοτώνει για πολλά χρόνια.

Στο μέλλον αν δεις τον 3570 να ζορίζεται του παίρνεις και μια καλή ψύκτρα για να τον ανεβάσεις.

Ξέρω οτι μάλλον δε θα με ακούσεις αλλά το σύστημα που σου προτείνω τρώει για πρωινό αυτό που έφτιαξες. :mrgreen:

post-50211-0-80545700-1341932799_thumb.png

Δημοσ.

Κατα τη γνώμη μου όλα αυτά που έχεις επιλέξει είναι εντελώς πεταμένα λεφτά..

Φτιάξε ένα τέρας με έμφαση στην κάρτα γραφικών και άσε τα ακριβά κουτιά και special motherboards.

Επειδή πρόσφατα έφτιαξα ένα pc με τον 3570 σε πληροφορώ οτι στα πιο πολλά παιχνίδια δουλεύει στο 30-50% ,έχοντας τον στο default clock.Ώρες ώρες απορώ γιατί τον πήρα.

Αντίθετα η 7870 που επέλεξα σε δύσκολα παιχνίδια είναι συνέχεια στο 100%.

Σου παραθέτω και μία σύνθεση που σίγουρα θα σκοτώνει για πολλά χρόνια.

Στο μέλλον αν δεις τον 3570 να ζορίζεται του παίρνεις και μια καλή ψύκτρα για να τον ανεβάσεις.

Ξέρω οτι μάλλον δε θα με ακούσεις αλλά το σύστημα που σου προτείνω τρώει για πρωινό αυτό που έφτιαξες. :mrgreen:

Το κουτι ειναι λιγο καπως!

Θα ελεγα να το αντικαταστησεις με αυτο ή αυτο

Και για καρτα γραφικων να εβαζες μια 680 ή 7970ghz ή την 670 σε αλλη εκδοση επειδη αυτη ειναι ασταθης και βγαζει και κατι κοκκινες οθονες ανα καιρους

Δημοσ.

Και για καρτα γραφικων να εβαζες μια 680 ή 7970ghz ή την 670 σε αλλη εκδοση επειδη αυτη ειναι ασταθης και βγαζει και κατι κοκκινες οθονες ανα καιρους

Έχεις δίκιο για τις κόκκινες οθόνες..Το είχα ξεχάσει.

Βάλε την 7970.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις προτάσεις. Το σίγουρο είναι ότι θα τις λάβω υπόψιν και δεν θα τις απορρίψω εκ προοιμίου.

Πάντως όσον αφορά το Μ/Β επειδή έχω κάψει αρκετά λόγω πολύωρης χρήσης πραγματικά θέλω κάτι που ν' αντέχει. Τέλος πάντων αυτο είναι κάτι που θα δω στην πορεία.

Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις.

Δημοσ.

Το κουτι ειναι λιγο καπως!

Θα ελεγα να το αντικαταστησεις με αυτο ή αυτο

O Αλλος κοιτάει κουτι κοντα στην 200αρα και εσυ του αντιπροτείνεις το 300αρακι των 80Ε... μαααααλιστααααααα.......

ουτε καν το 500αρι....

Εδώ η δική μου πρταση για να μην λένε καποιοι ότι μιλαω και στον αέρα!

http://www.skroutz.gr/s/437789/Corsair-Obsidian-550D.html?keyphrase=corsair+550D

ή

http://www.skroutz.gr/s/1683822/NOX-Extreme-Hummer.html

Για full tower!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...