Προς το περιεχόμενο

Router IP

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορώ να αλλάξω την διεύθυνση IP ενός ρούτερ και να την κάνω όμοια με αυτή ενός άλλου; Αν ναι πως μπορώ να τα καταφέρω;

• Moderators
Δημοσ.

Μπες στο web interface του και δηλωσε την IP που θελεις, ως IP του router (εξυπακουεται πως η συγκεκριμενη IP που θα χρησιμοποιησεις,δεν θα ανηκει σε αλλη συσκευη στο δικτυο)

Δημοσ.

Ανήκει σε άλλο ρούτερ αυτή η IP που θέλω να καταχωρήσω. Επειδή σε αυτή τη συσκευή θέλω να έχω πρόσβαση απο έναν υπολογιστή και πάνω. Εξηγησέ μου όμως αν μπορείς πως μπορώ να αλλάξω την IP από το ρούτερ.

• Moderators
Δημοσ.

Ανήκει σε άλλο ρούτερ αυτή η IP που θέλω να καταχωρήσω.

Θα πρεπει να αποδεσμευτει η συγκεκριμενη IP πρωτου την χρησιμοποιησεις σε οποιαδηποτε αλλη συσκευη που ανηκει στο δικτυο (στην προκειμενη περιπτωση στο αλλο router)

Επειδή σε αυτή τη συσκευή θέλω να έχω πρόσβαση απο έναν υπολογιστή και πάνω. Εξηγησέ μου όμως αν μπορείς πως μπορώ να αλλάξω την IP από το ρούτερ.

Ποιο router θελεις να χρησιμοποιησεις? Διαβασε το manual του, απο τις πρωτες σελιδες αναφερει σιγουρα τον τροπο με τον οποιο μπορεις να μπεις στο web interface του και να "παιξεις" με τις ρυθμισεις του. Το μονο που χρειαζεσαι ειναι ο browser σου, η IP του router (συνηθως κατι σε 192.168.1.1 ή 192.168.0.1 ή 192.168.1.254) και τυχον username/password εαν ειναι κλειδωμενο.

Δημοσ.

Να σου εξηγήσω λίγο την κατάσταση. Εγκατέστησα ένα σύστημα παρακολούθησης στον χώρο εργασίας μου, η συσκευή καταγραφής είναι συνδεδεμένη με το ρούτερ στον χώρο εργασίας και έχει καταχωρημένη την IP εκείνου του ρούτερ. Εγώ όμως για να μπορώ να παρακολουθώ τι γίνεται εκεί απο το σπίτι μου θα χρειαστεί να καταχωρήσω μια συγκεκριμένη IP στο ρούτερ του σπιτιού για να μπορέσω να την καταχωρήσω αυτη την IP στη συσκευή και να έχω προσβαση σε αυτη απο το σπίτι. Και επειδή μπορεί να χρειαστεί να παρακολουθήσω τις καταγραφές μέσω ενός τρίτου δικτύου, είπα μήπως γίνεται να καταχωρήσω στις συσκευές τις ίδιες IP.

• Moderators
Δημοσ.

Να σου εξηγήσω λίγο την κατάσταση. Εγκατέστησα ένα σύστημα παρακολούθησης στον χώρο εργασίας μου, η συσκευή καταγραφής είναι συνδεδεμένη με το ρούτερ στον χώρο εργασίας και έχει καταχωρημένη την IP εκείνου του ρούτερ. Εγώ όμως για να μπορώ να παρακολουθώ τι γίνεται εκεί απο το σπίτι μου θα χρειαστεί να καταχωρήσω μια συγκεκριμένη IP στο ρούτερ του σπιτιού για να μπορέσω να την καταχωρήσω αυτη την IP στη συσκευή και να έχω προσβαση σε αυτη απο το σπίτι. Και επειδή μπορεί να χρειαστεί να παρακολουθήσω τις καταγραφές μέσω ενός τρίτου δικτύου, είπα μήπως γίνεται να καταχωρήσω στις συσκευές τις ίδιες IP.

Καταρχην οπως ειπα και πριν, σε ενα δικτυο δεν μπορουν να υπαρχουν συσκευες με την ιδια IP, οποτε ξεχνας αυτη την περιπτωση.

Τωρα γι αυτο που θελεις να κανεις, για ποιο λογο χρειαζεσαι δευτερο ρουτερ στο χωρο εργασιας σου? Ενα ρουτερ σου ειναι αρκετο. Χρησιμοποιεις μια υπηρεσια τυπου DynDNS (σε περιπτωση που δεν εχεις static ip),κανεις το οποιο port forward χρειαζεται στο router της εργασιας σου και μπορεις κανονικα να μπεις απο το σπιτι σου (ή απο οπου αλλου θελεις) για να κανεις τη δουλεια σου. Εκτος κ αν δεν εχω καταλαβει κατι στο εγχειρημα σου.

Δημοσ.

Το δεύτερο ρούτερ το έχω στο σπίτι μου. Τελος πάντων, την ξεχνάμε εκείνη την περίπτωση. Τώρα το θέμα είναι πως θα μπορέσω να καταχωρήσω μια IP στο ρούτερ (δεν μπορώ να βρω το manual οπότε ειμαι λιγο στενά). :P

• Moderators
Δημοσ.

Ποιο ειναι το router σου? Μπορεις να βρεις το manual απο τη σελιδα του κατασκευαστη του.

Δημοσ.

Οχι, πηγαινω στην ιστοσελιδα του κατασκευαστη και δεν υπαρχει αυτο το προιον, μονο καποια αλλα. Η συνδεση ειναι Cyta.

• Moderators
Δημοσ.

Δοκιμασε το 192.168.10.254 (ή καποια ip απο αυτες που ανεφερα πριν) και username/password: cytauser

Ριξε και μια ματια στη συσκευη, θα αναφερονται τα στοιχεια της καπου.

Δημοσ.

λοιπον γιατι κατι παει λαθος με αυτο το θεμα

στην εργασια σου εχεις ενα ρουτερ και εχει πανω καποιες καμερες.για να μπεις απο μακρια καταρχην θες ιντερνετ.

β.πρεπει να ξερεις την Ip που εχει το ρουτερ στο σημειο με τις καμερες αλλιως αν δεν ειναι static φτιαχνεις dyndns.

τωρα αν στο καταγραφικο πρεπει να πεις ποιες ip θα κανουν Login τοτε δεν θα βαλεις του ρουτερ σου στο σπιτι διοτι αυτη θα ειναι μια Ip 192.168.1.254 px που ειναι ψευτικη.θα πρεπει να δηλωσεις την wan ip σου που αμα δεν ειναι static θα αλλαζει συνεχεια οποτε δεν κανεις δουλεια.αλλα δεν βρισκω λογο να δηλωσεις κατι στο καταγραφικο.απο την πλευρα που ειναι οι καμερες θα πρεπει να κανεις και το αναλογο Port forward για να μπορεις να μπεις απο την αλλη πλευρα.στο Port forward βαζεις την Ip που εχει το καταγραφικο που καλο ειναι να την εχεις δωσει καρφωτα στο καταγραφικο και οχι με dhcp.το να αλλαξεις την Lan ip στο ρουτερ σου δεν εχει κανενα νοημα εφοσον μιλαμε για adsl σε διαφορετικο σημειο και οχι για δευτερο ρουτερ στον ιδιο χωρο και στο ιδιο Lan

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...