Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους!

Θα ήθελα τα φώτα σας για ένα πρόβλημα που προέκυψε.

Θέλω να συνδέσω στο ιντερνετ ένα σταθερό υπολογιστή που έχω. Το θέμα είναι ότι το σπίτι είναι διώροφο και έχω το ρούτερ στον πάνω όροφο. Είχα αγοράσει αυτή την ασύρματη κάρτα και ενώ στα xp λειτουργούσε μια χαρά στα 7άρια δεν θέλει να παίξει με τίποτα!

Δοκίμασα ένα σωρό λύσεις αλλά καμία δεν έπιασε, και για να μην σπάσω το pc απ'τα νεύρα μου σκέφτηκα να αγοράσω μία άλλη ή ένα σετάκι powerline.

Εσείς τί προτείνετε για σύνδεση 2 ορόφων(τα δωμάτια είναι διαγώνια επίσης και όχι πάνω-κάτω)?

Εγώ σκεφτόμουν για powerline αλλά δεν ξέρω αν θα λειτουργήσουν. Υπάρχει ένας πίνακας σε κάθε όροφο αλλά κοινό ρολόι(αν παίζει ρόλο).

Κάθε βοήθεια δεκτή :)

Δημοσ.

Εγώ σκεφτόμουν για powerline αλλά δεν ξέρω αν θα λειτουργήσουν. Υπάρχει ένας πίνακας σε κάθε όροφο αλλά κοινό ρολόι(αν παίζει ρόλο).

Κάθε βοήθεια δεκτή :)

Παίζει ρόλο. Θα δουλέψουν αλλά η απόδοση τους είναι πάντα αμφίβολη. Δηλαδή μπορεί να μην έχεις θέματα θορύβου/ταχύτητας, αλλά πάλι μπορεί & να έχεις...

Σίγουρα έλεγξε αν έχεις πολλά επαγωγικά φορτία στο σπίτι (μεγάλες λάμπες φθορίου κλπ).

Προσωπικά τα αποφεύγω δια ροπάλου τα homeplug αλλά αν δεν θέλεις την εναλλακτική του access point καλό θα ήταν να μπορέσεις να βρεις δοκιμαστικά 1 ζευγάρι να δοκιμάσεις για να έχεις μια ιδέα.

Δημοσ.

Παίζει ρόλο. Θα δουλέψουν αλλά η απόδοση τους είναι πάντα αμφίβολη. Δηλαδή μπορεί να μην έχεις θέματα θορύβου/ταχύτητας, αλλά πάλι μπορεί & να έχεις...

Σίγουρα έλεγξε αν έχεις πολλά επαγωγικά φορτία στο σπίτι (μεγάλες λάμπες φθορίου κλπ).

Προσωπικά τα αποφεύγω δια ροπάλου τα homeplug αλλά αν δεν θέλεις την εναλλακτική του access point καλό θα ήταν να μπορέσεις να βρεις δοκιμαστικά 1 ζευγάρι να δοκιμάσεις για να έχεις μια ιδέα.

Που να βρεις είναι το θέμα, δεν έχουν και πολλοί.

Πάντως με το κινητό πιάνω μία γραμμή στο σημείο που είναι το pc, το access point δεν είναι για μεγαλύτερες αποστάσεις?

Με μια σχετικά καλή ασύρματη κάρτα δεν θα είμαι καλυμμένος?

Μπορώ να μετακινήσω και το ρούτερ στο πάνω χώλ οπότε θα έρθει <σχεδόν> πάνω απ το δωμάτιο μου

Δημοσ.

Ε, τότε μπορείς να πάρεις μια καλή κάρτα ικανής ισχύος & καλή κεραία για σιγουριά & είσαι κομπλέ. Ρίξε εδώ μια ματιά.

Καλό το ίντερνετ αλλά μην καώ και από την ακτινοβολία :ph34r:

Γι'αυτό ήθελα τα Powerline περισσότερο, αρκετή ακτινοβολία τρώω απο κινητό και tablet που είναι μονίμως ανοιχτά.

Παίζει στο πλαίσιο, αν αγοράσω τα Powerline και δεν μείνω ικανοποιημένος να μου τα ανταλλάξουν με κάποια κάρτα δικτύου ή μπα?

Δημοσ.

Παίζει στο πλαίσιο, αν αγοράσω τα Powerline και δεν μείνω ικανοποιημένος να μου τα ανταλλάξουν με κάποια κάρτα δικτύου ή μπα?

ή μπα.

Αν θες να κάνεις τέτοια μαγκιά παρήγγειλε τα από την αμαζόνα. Σου δίνει το δικαίωμα επιστροφής εντός 1 μήνα απλά επειδή σου μύριζαν wink.gif.

Με πάνω από 25 λίρες παραγγελία έχει δωρεάν μεταφορικά.

Ενδεικτικό link.

Δημοσ.

Τελικά πήρα το ρίσκο και αγόρασα σήμερα powerline και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος.

Εδώ η μέτρηση του υπολογιστή που συνδέεται απ'ευθείας με τον router

2059446831.png

Και εδώ η μέτρηση με Powerline, τα οποία βρίσκονται σε διαφορετικό όροφο και το ένα μάλιστα το έβαλα σε πολύμπριζο. Και ούτε ακτινοβολίες ούτε τίποτα.

2059464968.png

Τι λέτε? :D

Δημοσ.

Τι να πουμε?Μια χαρα φαινεται,αλλά για να δεις τι κάνουν στα αληθεια θα πρεπει να δοκιμάσεις μεταφορα αρχειων σε δικτυο. Αν εχεις ενα Pc κοντα στο ρουτερ και ενα στον αλλο οροφο κανε δικτυακι μεταξυ τους,και μετεφερε μεγαλο αρχειο..Τι ταχυτητα βλεπεις?

Οπως και να εχει προσωπικά εχω την εξης σειρά στις συνδέσεις δικτυου:

1) Ethernet,οπου ειναι δυνατο η καλυτερη επιλογη.Προσωπικά εχω ενωσει μόνος μου 2 οροφους με καλωδιο 45 μετρων και πεταει :)

2) Homeplug (αν και υπάρχουν καποιες περιπτωσεις που δε δουλευει.)

3) Και εντελως τελευταιο WIFI , το οποιο το θεωρω καλο μόνο για περιστασιακη συνδεση κινητων και λαπτοπ, και μάλιστα σε μικρή απόσταση απο το ρουτερ. Για αποστάσεις βέβαια 6-7 μετρα ειναι μια χαρα παντα.Απο κει και περα καποιες φορές αν εχουμε πολλους τοιχους δε τη παλευει.

Δημοσ.

Τι να πουμε?Μια χαρα φαινεται,αλλά για να δεις τι κάνουν στα αληθεια θα πρεπει να δοκιμάσεις μεταφορα αρχειων σε δικτυο. Αν εχεις ενα Pc κοντα στο ρουτερ και ενα στον αλλο οροφο κανε δικτυακι μεταξυ τους,και μετεφερε μεγαλο αρχειο..Τι ταχυτητα βλεπεις?

Το αυτό. Δύσκολα δε θα'πιανε τα 15-20 mbps. Το θέμα είναι να μπορείς φίλε Δημήτρη να μετράς 60-70 mbps. Αλλιώς δε κάνουν καλή δουλειά. Τοπικό δίκτυο αν δε πιάνει μια 50άρα δε φτουράει smilie.png. Εκεί είναι η όλη υπόθεση.

Δημοσ.

σημαντικό είναι να δεις και τι ρεύμα έχεις 3φ/1φ;

αν είναι 3φασικό θα πρέπει να τα έχεις παντα στην ίδια φάση αλλιώς μόνο καταλάθος θα παίζουν

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

σημαντικό είναι να δεις και τι ρεύμα έχεις 3φ/1φ;

αν είναι 3φασικό θα πρέπει να τα έχεις παντα στην ίδια φάση αλλιώς μόνο καταλάθος θα παίζουν

Ρε παιδιά ας γράφουμε κάτι αν το γνωρίζουμε καλά και όχι από ότι έχουμε ακούσει.

Τα powerplugs υπάρχουν χρόνια στην αγορά και πλέον η τεχνολογία τους έχει ωριμάσει.

Tα 500ρια devolo που έχω, παίζουν τέλεια σε τριφασικό σε διαφορετικές φάσεις (το γράφουν κιόλας καθαρά ότι υποστηρίζουν 3φασικό!!!) και επίσης και 200ρια TP-Link και αυτά άψογα σε τριφασικό. Ειδικά τα devolo πιάνουν πολύ καλές ταχύτητες περίπου 300-450 mbs ανάλογα την πρίζα και την απόσταση. Κάποιες άλλες μάρκες δεν λέω ήταν τραγικά και δεν έπαιζαν.

Φυσικά τα devolo που αναφέρω είναι σαφώς πιο ακριβά από κάθε άλλη λύση Powerlines αλλά τα tp-link είναι πολύ οικονομικά...

Κατά την γνώμη μου συμφωνώ με έναν φίλο πιο πάνω: αν δεν μπορείς να έχεις καλώδιο, τότε επόμενη λύση σήμερα είναι τα powerlines και μετά το wi-fi.

Αυτά!

Επεξ/σία από harris78
Δημοσ.

1) Ethernet,οπου ειναι δυνατο η καλυτερη επιλογη.Προσωπικά εχω ενωσει μόνος μου 2 οροφους με καλωδιο 45 μετρων και πεταει :)

πως το εκανες αυτο εξωτερικα η εσωτερικα μεσα απο τις υπαρχουσες καλωδιωσεις του τηλεφωνου?

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα Δημήτρη, ήθελα να σε ρωτήσω ποια συσκευή Powerline αγόρασες γιατί το σκέφτομαι πολύ σοβαρά να πάρω. Έχω δει αυτά

http://www.you.gr/b2c_iqshop/b2c/pd.do?pg=36DA420621522B488243A11AF63477E1&pa=D48F803FBB19E64893A583D2120B9A92

Και αυτά

http://www.you.gr/b2c_iqshop/b2c/pd.do?pg=E16856303DB800F197DF1CC1DEEF978D&pa=D48F803FBB19E64893A583D2120B9A92

Έχεις κάποιο από αυτό η ξέρει κάποιος στο Forum ποιο είναι καλύτερο; Ευχαριστώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...