Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

για σας εφτιαξα αυτο το θεμα γιατι θελω καποιος να με βοηθησει σε σχεση με το ιντερνετ στο σπιτι μου.λοιπον εχω ιντερνετ και τηλεφωνο στο υπογειο αλλα θελω να εχω και πανω στο σπιτι σκεφτηκα κατι σαν wifi repeater αλλα θα ηθελα καλυτερα ρουτερ κανονικα (ρουτερ εχο δευτερο) ετσι και το προσπαθησα εφερα line απο το υπογειο και εχει ολο το σπιτι κανονικα τηλεφωνο δοκιμασα με σπλιτερ αλλα τιποτα σκεφτηκα μηηηπως (μπορει να ειναι και μπιιιιιππ..)δεν εχω ''ολοκληρωσει'' την γραμμη δηλαδη οτι τα 2 καλοδια ειναι τηλ. και τα αλλα 2 πανε στο ρουτερ....μην με παρεξηγισεται ειμαι εντελως ασχετος οπιος μπορειι χελπππ!!!ευχαριστω....;)

Δημοσ.

Δεν πολυκατάλαβα αλλά αν εννοείς πως θες να συνδέσεις 2ο router πάνω στην ίδια τηλεφωνική γραμμή ξέχασε το.

Δημοσ.
Δεν πολυκατάλαβα αλλά αν εννοείς πως θες να συνδέσεις 2ο router πάνω στην ίδια τηλεφωνική γραμμή ξέχασε το.

Αλήθεια..... :o τι άλλο μπορώ να κάνω???

Δημοσ.

Μπορείς να στείλεις ethernet καλώδιο από το router προς τα πάνω (& να βάλεις εκεί ένα switch) ή να παίξεις με τη λύση του ασύρματου.

Δημοσ.
Μπορείς να στείλεις ethernet καλώδιο από το router προς τα πάνω (& να βάλεις εκεί ένα switch) ή να παίξεις με τη λύση του ασύρματου.

Swich τι είναι παίρνει το εθερνετ και δίνει ασύρματο????

Δημοσ.

Swich τι είναι παίρνει το εθερνετ και δίνει ασύρματο????

Είναι αυτό που μοιράζει το τοπικό δίκτυο.

http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=SWITCH

Επειδή είπες πως θα στείλεις καλώδιο πάνω. Αλλιώς αν έχεις καλό σήμα δοκίμασε την ασύρματη λύση.

Δημοσ.

Είναι αυτό που μοιράζει το τοπικό δίκτυο.

http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=SWITCH

Επειδή είπες πως θα στείλεις καλώδιο πάνω. Αλλιώς αν έχεις καλό σήμα δοκίμασε την ασύρματη λύση.

Έχω είδη τότε switch αλλά θα ήθελα αν γίνεται να έχω και ασύρματο.. Για το ασύρματο που λες πιάνει λίγο στο σαλόνι με ζόρι μήπως ειπαρχει wifi repeater αλλά να δίνει και ethernet.???

Δημοσ.

Μπορείς να συνδέσεις το 2ο router σου που λες όχι πάνω στο τηλέφωνο αλλά στο ethernet καλώδιο & να το χρησιμοποιήσεις ως switch. Αν είναι & ασύρματο τότε έχεις & τα 2! Περίπου αυτό που ζητάς στο τελευταίο σου ποστ αλλά θα πρέπει να στείλεις καλώδιο πάνω. Αλλιώς για repeater πρέπει να αγοράσεις access point με repeater mode.

Δημοσ.
Μπορείς να συνδέσεις το 2ο router σου που λες όχι πάνω στο τηλέφωνο αλλά στο ethernet καλώδιο & να το χρησιμοποιήσεις ως switch. Αν είναι & ασύρματο τότε έχεις & τα 2! Περίπου αυτό που ζητάς στο τελευταίο σου ποστ αλλά θα πρέπει να στείλεις καλώδιο πάνω. Αλλιώς για repeater πρέπει να αγοράσεις access point με repeater mode.

Μάλον, αυτό με το ρουτερ θα κάνω αλλά το ethernet το συνδέω εκεί που ήταν και παλια για να το συνδέω στο pc???

Δημοσ.

επειδη θελω και γω κατι αναλογο.Θα βαλω pc κατω στο υπογειο (επειδη εχει δροσια :P ). Για να εχω ιντερνετ αρκει να παρω ενα ethernet 10-15 μετρα που χρειαζομαι η χρειαζεται τιποτα αλλο ?

Δημοσ.

Μάλον, αυτό με το ρουτερ θα κάνω αλλά το ethernet το συνδέω εκεί που ήταν και παλια για να το συνδέω στο pc???

Η μια θύρα του 1ου router θα δίνει με ethernet στο pc & μια άλλη θα στέλνεις το ethernet πάνω & θα συνδέεις το 2ο. Έτσι θα δουλεύει ως switch. Από αυτό θα μπορείς να παίρνεις πάλι όσες ethernet (3?) σου προσφέρει + ασύρματο (με τις κατάλληλες ρυθμίσεις).

επειδη θελω και γω κατι αναλογο.Θα βαλω pc κατω στο υπογειο (επειδη εχει δροσια :P ). Για να εχω ιντερνετ αρκει να παρω ενα ethernet 10-15 μετρα που χρειαζομαι η χρειαζεται τιποτα αλλο ?

Εξαρτάται τον εξοπλισμό σου. Αλλά ναι ο απλός τρόπος είναι αυτός. Απλώνεις καλώδιο. Εξάλλου & τώρα έτσι δεν είναι συνδεμένος; Με 1 ethernet καλώδιο; Απλά είναι κοντό να φανταστώ, εκτός & αν συνδέεσαι ασύρματα.

Δημοσ.

Η μια θύρα του 1ου router θα δίνει με ethernet στο pc & μια άλλη θα στέλνεις το ethernet πάνω & θα συνδέεις το 2ο. Έτσι θα δουλεύει ως switch. Από αυτό θα μπορείς να παίρνεις πάλι όσες ethernet (3?) σου προσφέρει + ασύρματο (με τις κατάλληλες ρυθμίσεις).

Εξαρτάται τον εξοπλισμό σου. Αλλά ναι ο απλός τρόπος είναι αυτός. Απλώνεις καλώδιο. Εξάλλου & τώρα έτσι δεν είναι συνδεμένος; Με 1 ethernet καλώδιο; Απλά είναι κοντό να φανταστώ' date=' εκτός & αν συνδέεσαι ασύρματα.[/quote']

Μπορείς να μου εξηγήσεις περισσότερο Πλζζ όταν λες ρυθμίσεις? Και αν θέλεις καν το μου λίγο πιο απλό σε παρακαλώ πολύ. Δεν το κατάλαβα με μπέρδεψες λιγάκι... Θα το εκτιμούσα Πλζζ..

Δημοσ.

Υπόγειο:

• Router1 συνδεμένο στο τηλέφωνο.
  • PC υπογείου συνδεμένο στο router1 (θύρα eth1)
  • Καλώδιο δικτύου από router1 (θύρα eth2) πάει πάνω στο σπίτι

Σπίτι:

• Καλώδιο δικτύου από router1 πάει στο router2 (θύρα eth1)
  • Υπόλοιπες θύρες από router2 δίνουν στους Η/Υ του σπιτιού.

(Οι αριθμοί θυρών είναι ενδεικτικοί)

Είναι τελείως απλή η σύνδεση, απλά το ένα δίνει στ'άλλο.

Δημοσ.

Εξαρτάται τον εξοπλισμό σου. Αλλά ναι ο απλός τρόπος είναι αυτός. Απλώνεις καλώδιο. Εξάλλου & τώρα έτσι δεν είναι συνδεμένος; Με 1 ethernet καλώδιο; Απλά είναι κοντό να φανταστώ, εκτός & αν συνδέεσαι ασύρματα.

Ιντερνετ θα εχω πανω για εναν σταθερο, με "κοντο" καλωδιο, και θελω και για τον δικο μου κατω στο υπογειο. Κανενας με ασυρματο. Αρα προεκταση μου προτινεις ?

Δημοσ.
Υπόγειο:

[*]Router1 συνδεμένο στο τηλέφωνο.[*]PC υπογείου συνδεμένο στο router1 (θύρα eth1)[*]Καλώδιο δικτύου από router1 (θύρα eth2) πάει πάνω στο σπίτιΣπίτι:

[*]Καλώδιο δικτύου από router1 πάει στο router2 (θύρα eth1)[*]Υπόλοιπες θύρες από router2 δίνουν στους Η/Υ του σπιτιού.(Οι αριθμοί θυρών είναι ενδεικτικοί)

Είναι τελείως απλή η σύνδεση' date=' απλά το ένα δίνει στ'άλλο.[/quote']

Αααα και κάτι άλλο το 2ο ρουτερ έχει μόνο. Μια θήρα εθερνετ να βάλω το switch που έχω εκεί για να παίρνει το pc του υπογείου και να ανεβάσω εθερνετ από το switch?? Και μόνο αυτό θα κάνω η θέλει ρυθμίσεις για να δουλέψει με τα ρουτερ???

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...