phanispal Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Καλησπέρα insomniacs. Αν κι έχει συζητηθεί αρκετές φορές στο παρελθόν το συγκεκριμένο θέμα, εκτός του ότι δεν έχουμε καταλήξει κάπου συγκεκριμένα, googlάροντας για top in ear headphones, έπεσα πάνω στα E10 της SoundMAGIC, και ψάχνοντάς το λίγο, βρήκα πολλά reviews που τα εκθειάζουν για τα χρήματά τους. Λοιπόν εγώ πάντα ήμουν επιφυλακτικός με τα in ear και εννοώ εκείνα που εισέρχονται στον ακουστικό πόρο, θεωρώντας πως είναι δύσκολο μια τόσο μικρή κάψα να παράγει πλούσιο ήχο με μπόλικο μπάσο σε σχέση με τα κλασικά in ear που είναι σαφώς μεγαλύτερα. Απ' την άλλη, δεν αγνοούσα ότι πολλά απ' τα πρώτα φτάνουν αστρονομικές τιμές, οπότε και θα 'ταν τελείως άκυρο να κοστίζουν τόσα και να παράγουν μέτριο ήχο. Διαβάζοντας όμως για τα Ε10 της SoundMAGIC, άρχισα να εμπιστεύομαι ακόμα περισσότερο αυτή την κατηγορία ακουστικών και να σκέφτομαι να κάνω το βήμα για τη μετάβαση σε αυτή την κατηγορία, μετά από αρκετά χρόνια ακροάσεων με εκείνα που δεν εισέρχονται στον ακουστικό πόρο. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δοκιμάσει ακουστικά πάνω από 35€, συνήθως παίζω στα 10-15€. Έχω δοκιμάσει μερικά Sennheiser και AKG. Και φυσικά τα κλασικά Sony. Παραδέχομαι ότι τα ακριβότερα θα είναι και καλύτερα, εξάλλου όταν υπάρχουν ακουστικά (in ear) που φτάνουν τα 500€, δε μπορείς να πιστεύεις ότι τα δικά σου των 6€ δε θα έχουν και μεγάλη διαφορά. Το θέμα όμως είναι ότι let's face it, η πλειοψηφία ακούει mp3's μέτριας ποιότητας, που με την καμία δε φτάνουν τη λεπτομέρεια των flac αρχείων. Και κάπου εδώ γεννάται το ερώτημα: Για κάποιον όπως εγώ που έχω στην κατοχή μου αρκετά mp3's από EAC τα οποία προέρχονται από αυθεντικά CD's φυσικά (άρα μιλάμε για τη μέγιστη δυνατή ποιότητα σε mp3), αξίζει να πάει σε ακουστικά ακριβότερα από αυτά των 6-8€; Σίγουρα πολλοί ζαχαρώνουν κάτι Monster Beat κ.λπ., πόσο αξίζουν όμως για να ακούς ραδιόφωνο και mp3's κατεβασμένα απ' το διαδίκτυο; Να πω ότι το κινητό μου δεν υποστηρίζει FLAC, αλλά και να υποστήριζε, δε νομίζω να χωρούσε και πολλά albums/δισκογραφίες των αγαπημένων μου συγκροτημάτων. Τέλος, γνώριζε κανείς μέχρι τώρα τα Ε10 ή τη SoundMAGIC γενικότερα; Διάβασα πάρα πολλά και καλά λόγια για την εταιρεία (αν και κινέζικη) και τα συγκεκριμένα και λέω να τα δοκιμάσω για ~37€ που τα βρίσκω στο Amazon. Έχει να προτείνει κάποιος κάτι άλλο το οποίο όμως θα κάνει τη διαφορά και δε θα ακούγεται σαν όλα τα υπόλοιπα της σειράς, σε αυτό το price range; Γιατί για τα Ε10 διάβασα ότι σ' εκπλήσσουν ευχάριστα κι ότι συναγωνίζονται ακριβότερα μοντέλα.
XPHSTOS_ Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Αξίζει να φτάσεις μέχρι και τα 30-40 ευρώ... έτσι ώστε και καλύτερο ήχο θα έχεις και καλύτερη ποιότητα κατασκευής. Τα ακουστικά που κοιτάς φαίνεται να έχουν καλά χαρακτηριστικά αλλά δεν ξέρω την μάρκα και με προβληματίζει λίγο, προσωπικά... Έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος με τα SONY όσο αφορά την ποιότητα ήχου αλλά τα καλώδια τους είναι πάρα πολύ ευαίσθητα. Επίσης πολύ καλή ποιότητα και ανθεκτικά είναι τα skullcandy!!! Τα θεωρούσα πολύ δήθεν, αλλά μια φορά δεν έβρισκα τα SONY που ήθελα και επειδή ήταν επείγουσα η κατάσταση αγόρασα ένα ζευγάρι (δεν θυμάμαι το μοντέλο ακριβώς) 35€... Είναι ότι καλύτερο έχω δοκιμάσει πέρα από τα αυθεντικά του mp3 player μου (που κάνουν 60€) Πολύ καλό και καθαρό ήχο και έχουν αντέξει περισσότερο απ'ολα όσα είχα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα