Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας , έχω μια σύνδεση στον ΟΤΕ και θέλω να την μοιράσω σε μεγαλύτερο χώρο , έτσι πείρα ένα access point TP-LINK και 3 access point EDIMAX για να τα κάνω universal repeaters.

Έχουμε και λέμε :

>Router : BAUDTEC - 192.168.1.1 - WIFI OFF - DHCP ON (192.168.1.10-192.168.1.250)
Access Point : TP-LINK - 192.168.1.2 - GATEWAY 192.168.1.1 - WIFI ON - DHCP OFF - Σύνδεση με καλώδιο στο ρουτερ

Access Point : EDIMAX1 - 192.168.1.3 - GATEWAY 192.168.1.1 - DHCP OFF - Σύνδεση σαν universal repeater στο TP-LINK
Access Point : EDIMAX2 - 192.168.1.4 - GATEWAY 192.168.1.1 - DHCP OFF - Σύνδεση σαν universal repeater στο TP-LINK
Access Point : EDIMAX3 - 192.168.1.5 - GATEWAY 192.168.1.1 - DHCP OFF - Σύνδεση σαν universal repeater στο TP-LINK

Τα access points όλα είναι σε G mode και στο ίδιο κανάλι (6) , δοκίμασα να δώσω το ίδιο SSID αλλά και διαφορετικό σε όλα , έτσι την μια φορά έβλεπα μόνο 1 SSID και άλλαζα απλά συσκευές και την άλλη έβλεπα 4 και διάλεγα αυτό με το καλύτερο σήμα. Δεν έχω κωδικό στα δίκτυα , είναι ελεύθερα.Όλα καλά μέχρι εδώ....

Πάω να συνδεθώ απο διάφορες συσκευές (λάπτοπ , κινητά) οι μισές θα μπούνε οι μισές θα "ψάχνουν" ip και δεν θα πάρουν ποτέ.... Όσο περνάει η ώρα (1 μέρα μετά) δεν συνδέετε τίποτα... Το lease time στο dhcp του ρουτερ το έχω στο 0 (default).

Υπάρχει κάποια καλύτερη λύση ; Διάβασα ότι το WDS δεν είναι αξιόπιστο όταν δεν έχεις ίδιες συσκευές με ίδιο firmware, δεν ξέρω κατα πόσο ισχύει και γενικά παντού έγραφαν πως είναι πιο δύσκολο και δεν έψαξα προς τα εκεί.

Σας ακούω... Ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.

το wds ειναι λιγο ξεφτιλα.παιζει δυσκολα και δεν εχει νοημα.δοκιμασε α.τα edimax να τα κανεις firmware update.

β.δοκιμασε με αλλο κλειδωμα.κατα τα αλλα δεν εχεις κανει κατι λαθος.καλυτερα να επαιρνες tp link repeaters παρα edimax.

Δημοσ.

εγω παλι θεωρω αθλια τα tplink.πρεπει να κανεις τον σταυρο σου για να παιξουν.τα edimax οσο καιρο τα δουλευω δεν μ`εχουν προδωσει ποτε.ειναι συμβατα με οσα ρουτερ τα εχω βαλει και ειναι πραγματικα πολλα αυτα που εχω βαλει.παιζουν με ολα τα κλειδωματα και με οτι ρυθμισεις γουσταρεις.αυτο που δεν καταλαβα εγω ειναι γιατι να κουμπωσεις το tplinκ στο ρουτερ αφου ειναι ηδη ασυρματο.οσο για το firmware update που εγραψε ο πουλινος συμφωνω και εγω.θα σου προτεινα να κανεις μια δοκιμη χωρις το tplink πανω στο ασυρματο του ρουτερ

Δημοσ.

εγω παλι θεωρω αθλια τα tplink.πρεπει να κανεις τον σταυρο σου για να παιξουν.τα edimax οσο καιρο τα δουλευω δεν μ`εχουν προδωσει ποτε.ειναι συμβατα με οσα ρουτερ τα εχω βαλει και ειναι πραγματικα πολλα αυτα που εχω βαλει.παιζουν με ολα τα κλειδωματα και με οτι ρυθμισεις γουσταρεις.αυτο που δεν καταλαβα εγω ειναι γιατι να κουμπωσεις το tplinκ στο ρουτερ αφου ειναι ηδη ασυρματο.οσο για το firmware update που εγραψε ο πουλινος συμφωνω και εγω.θα σου προτεινα να κανεις μια δοκιμη χωρις το tplink πανω στο ασυρματο του ρουτερ

υπαρχουν και καλυτερα και απο τα 2.airlive αλλα ειναι λιγο δυσευρετα στην ελλαδα.τα Tp link ειναι οτι πληρωνεις παιρνεις σε φυσιολογικα επιπεδα.μπορει να μην ειχε ασυρματο adsl router.αν εχει τοτε πραγματι το access point δεν εχει και πολυ νοημα.και ελπιζω να μην θελει να κανει repeat το ενα με το αλλο γιατι στο τελευταιο θα σουρνεται.

αλλο να κανεις το access point repeating με 3 repeaters και αλλο να τα βαλεις σε σειρα.δηλαδη το 3 να παιρνει απο το 2 το 2 απο το 1 το 1 απο το ρουτερ.αν κανει αυτο τοτε θα σουρνεται λιγακι.αν κανει απο το ρουτερ στο 1 απο το ρουτερ στο 2 απο το ρουτερ στο 3 θα ειναι καλυτερα.αν και θα τρωει το ζορι το ρουτερ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...