Basilhs23___ Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Σήμερα έγινε κάτι περίεργο το πρωϊ που άνοιξα το pc. Έγινε μια διακοπή του ρεύματος όταν ο υπολογιστής ήταν κλειστός, επειδή χτύπαγε το ups το έκλεισα μέχρι να έρθει το ρεύμα και να το ανοίξω ξανά. Αργότερα άνοιξα τον υπολογιστή και κατά την εκκίνηση πρωτού εισέλθω στα windows με ρωτούσε αν ήθελα να γίνει setup από τα bios ή κάτι άλλο που δεν κατάλαβα, αυτό σε πριβάλλον dos με μαύρη οθόνη. Πάτησα τυχαία μια από τις 2 επιλογές και αντί μετά να μπώ στα windows μου έλεγε κάτι για grub και οτι και να πατούσα μου έβγαζε λάθος εντολή. Όσα restart και να έκανα με έβαζε πάλι σε μαύρη οθόνη και έγραφε <grub>. Πήγα στα bios να κοιτάξω από ποιόν σκληρό γίνεται η εκκίνηση γιατί έχω 2 σκληρούς από τους οποίους στον έναν παλιά είχα linux αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως εντοπίστηκε ο grub. Τελικώς διαπίστωσα οτι στα bios είχε τοποθετηθεί σαν 1st boot hdd ο 2ος σκληρός (που παλιά σε αυτόν είχα linux ενώ τώρα έχω κάτι αρχεία σε windows). Άλλαξα σε 1st boot hdd τον κανονικό σκληρό που ήταν τα windows και ευτηχώς μπήκα δίχως άλλα παρατράγουδα. Επίσης για πολλοστή φορά διαπίστωσα οτι όταν βγάζω το pc από την πρίζα όπως έγινε και τώρα, χάνεται η ώρα και η ημερομηνία των windows. Το περίεργο είναι οτι ειδικά αυτό με την ώρα παλαιότερα δεν γινότανε. Σε τι μπορεί να οφείλονται αυτά τα προβλήματα? Και αν έχουν σχέση μεταξύ τους το 1ο με το 2ο.
άδικος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Έχουν σχέση. Προφανώς έχει τελειώσει η cmos μπαταρία της M/B σου & κατά την εκκίνηση το bios παίρνει τις default/εργοστασιακές ρυθμίσεις (ώρα, boot device priority, κ.α). Αγοράζεις μία άλλη & την αλλάζεις. Συνήθως είναι 3V λιθίου CR2032.
Basilhs23___ Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Χμμμ δεν το ήξερα οτι υπάρχει μπαταρία για αυτό. Ελπίζω να μπορώ να την αλλάξω εύκολα. Το pc από 1η Ιουλίου είναι εκτός εγγύησης οπότε μπορώ να το ανοίξω.
άδικος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Ακόμα & να είχε εγγύηση θα τους το πήγαινες & θα στην άλλαζαν. Πιο βολικό να το κάνεις μόνος σου όπως λες. Easy as pie
Tony_Ts Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε, υπάρχει πρόβλημα με τη μπαταρία στο εσωτερικό. Συνήθως είναι σ' εύκολα προσβάσιμο σημείο κι αλλάζεται χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Αν χρειαστείς κάτι άλλο εδώ είμαστε. Edit: ωραίος ο άδικος με το φωτό. Μια εικόνα 1000 λέξεις. Επίσης πολύ καλό και το συγκεκριμένο site
άδικος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Ναι από το blog αυτό που εξηγεί το κλασικό πρόβλημα του Βασίλη.
alex89 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Παλιά σε P4 είχα μητρική Asus που μου τα έκανε αυτά. Δεν το διόρθωσα γιατί δε μπόρεσα να βρω την αιτία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα