Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα θέλω να κάνω format σε ένα πάρα πολύ παλιό υπολογιστή

p3 , 256mb ram , 2mb vga

έχει επάνω windows 98 δεν τα είχα βάλει εγώ τα είχε επάνω

έχει έναν σκληρό 80gb ide

είναι σε 2 κομμάτια ο δίσκος

ο υπολογιστής δεν δέχεται dvd μόνο floppy που δεν είναι τοποθετημένο

έχω συνδεδεμένο ένα εξωτερικό dvd

στο bios για επιλογή boot δέχεται τις επιλογές c only / c,a,b / d,a,b

Κάππος έτσι περίπου δεν διαβάζει τις συσκευές ότι και να επιλέξω και δεν ξεκινάει από usb

Αν μπω στα windows 98 και πατήσω να γίνει εγκατάσταση από το cd ξεκινάει κανονικά κάνει επανεκκίνησή και μπαίνει στο menu για να κάνει format των δίσκο

διαβάζει τους δίσκους που των έχω σε 2 partition όταν πατάω να κάνει format στο "c" που έχει τα windows 98 επάνω λέει ότι δεν μπορεί να γίνει η διαμόρφωση

αν επιλέξω των άλλων γίνεται μια χαρά η εγκατάσταση και έτσι έχω dual boot

---- >Πριν κάνω το παρακάτω βήμα έκανα ένα clone disk <----

έκανα format στον δίσκο c και όταν πάτησα να ξεκινήσει έλεγε ότι έλειπε ένα αρχείο από τα windows και δεν προχωρούσε το boot των windows xp

Τι λέτε ότι πρέπει να κάνω για να κρατήσω μόνο τα windows xp ;

Σας ευχαριστώ για των κόπο σας !

Το ξέρω το μηχάνημα είναι πολύ παλιό αλλά θαυματουργό εδώ μπορείτε να δείτε ένα project του και θα καταλάβετε γιατί με ενδιαφέρει για ένα τέτοιο pc grin.png

• Απαντ. 148
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Mητς, πάλι "σαλάτα-ποστ"... Εγώ προσωπικά κουράστηκα πολύ για να το παρακολουθήσω, κι ας το ξαναδιάβασα προσεκτικά μερικές φορές.

Κατά τ' άλλα, κι αφού ΔΕΝ κατάλαβα ακριβώς τί παίζει, τί θέλεις και τί δεν μπορείς, γιατί δεν μετακινείς ένα απ' τα DVD drives που λογικά έχεις στον κανονικό σου υπολογιστή, ώστε να κάνεις απροβλημάτιστα ό,τι εγκατάσταση θέλεις;

Δημοσ.

Σε τόσο παλιό υπολογιστή, δεν υπήρχε η επιλογή να κάνεις boot από USB, αλλά και τα 98 δεν ξεκινούσαν σαν boot αν θυμάμαι καλά. Πρέπει να κάνεις μια boot δισκέτα μέσα από Windows 98 ή XP, για να ξεκινήσεις με αυτήν και μετά αφού σε βγάλει στο DOS, θα ξεκινήσεις την εγκατάσταση από εκεί, πατώντας πρώτα "D:" και μετά "setup".

Δημοσ.

Ωραια! Γιατι δεν το βαζης στην τριτη επιλογη d,a,b να μπουταρει απο σιντι?

Τα win98 S.E. μπουταραν απο σιντι χωρις την δισκετα εκκινησης.

Δημοσ.

MAΛΛON θέλει να του περάσει τα ΧΡ, τα οποία ΜΑΛΛΟΝ τα έχει σε DVD δισκάκι - και γενικώς το drive που έχει είναι εξωτερικό [...και δεν παίζει εγκατάσταση (ακόμη και το ΒΙΟS της συγκεκριμένης μητρικής να έχει "Boot from USB device" επιλογή - που μάλλον δεν έχει) από WIN9x λειτουργικού από αφαιρούμενο μέσο].

χρειαζεσαι ενα ATAPI DVD-ROM

...αυτό κι αν είναι σωστό, και δεν το σκέφτηκα όταν του πρότεινα να βγάλει απ' τον άλλο σταθερό του (κατά πάσα πιθανότητα SATA drives θα έχει...) 

Δημοσ.

Και μαλιστα θαλεγα ακομα καλυτερα CDROM READER γιατι στα παλια πανε καλυτερα τα σιντιρομ απο τα ντιβιντι ρομ αγνωστο γιατι.(διαβαζουν γρηγοροτερα)

Τοχω τσεκαρει πολλες φορες γιατι εχω και εγω ενα πεντιουμ 3.

Και επειδη δυσκολα θα βρει ενα ας ερθη μεχρι αμπελοκηπους -αν ειναι αθηνα παντα- να του χαρισω ενα πουχω φυλαγμενο.

Τα υπολοιπα με πμ. :-D

Δημοσ.

Τι λέτε ότι πρέπει να κάνω για να κρατήσω μόνο τα windows xp ;

Λέω να μη τρέχεις καθόλου XP σ'αυτό το μηχάνισμα. Κάθε υπολογιστής & κάθε λειτουργικό έχουν τα όρια τους.

Κάνε τη χάρη στον εαυτό σου & κράτα τον με ένα βίντατζ '98SE πάνω να γίνει άνθρωπος. Θα πουλάς μούρη & στους φίλους σου tongue.gif

Δημοσ.

Mητς, πάλι "σαλάτα-ποστ"... Εγώ προσωπικά κουράστηκα πολύ για να το παρακολουθήσω, κι ας το ξαναδιάβασα προσεκτικά μερικές φορές.

Κατά τ' άλλα, κι αφού ΔΕΝ κατάλαβα ακριβώς τί παίζει, τί θέλεις και τί δεν μπορείς, γιατί δεν μετακινείς ένα απ' τα DVD drives που λογικά έχεις στον κανονικό σου υπολογιστή, ώστε να κάνεις απροβλημάτιστα ό,τι εγκατάσταση θέλεις;

Θέλω να κάνω format και να βάλω μόνο τα windows xp και να φύγουν τα windows 98

Σε τόσο παλιό υπολογιστή, δεν υπήρχε η επιλογή να κάνεις boot από USB, αλλά και τα 98 δεν ξεκινούσαν σαν boot αν θυμάμαι καλά. Πρέπει να κάνεις μια boot δισκέτα μέσα από Windows 98 ή XP, για να ξεκινήσεις με αυτήν και μετά αφού σε βγάλει στο DOS, θα ξεκινήσεις την εγκατάσταση από εκεί, πατώντας πρώτα "D:" και μετά "setup".

Που θα βρω αυτήν την δισκέτα ;

Τίποτα δεν κάνει προχωρά στην εκκίνηση των windows

Φιλε Δημητρη χρειαζεσαι ενα ATAPI DVD-ROM αλλιως δεν θα κανεις δουλεια...

Τι είναι αυτό ;

Με αυτό θα ξεκινήσει από το cd ;

MAΛΛON θέλει να του περάσει τα ΧΡ, τα οποία ΜΑΛΛΟΝ τα έχει σε DVD δισκάκι - και γενικώς το drive που έχει είναι εξωτερικό [...και δεν παίζει εγκατάσταση (ακόμη και το ΒΙΟS της συγκεκριμένης μητρικής να έχει "Boot from USB device" επιλογή - που μάλλον δεν έχει) από WIN9x λειτουργικού από αφαιρούμενο μέσο].

...αυτό κι αν είναι σωστό, και δεν το σκέφτηκα όταν του πρότεινα να βγάλει απ' τον άλλο σταθερό του (κατά πάσα πιθανότητα SATA drives θα έχει...)

Ναι και θέλω να μείνουν μόνο αυτά

Και δεν έχει τέτοια επιλογή για usb

Ναι sata έχω

Και μαλιστα θαλεγα ακομα καλυτερα CDROM READER γιατι στα παλια πανε καλυτερα τα σιντιρομ απο τα ντιβιντι ρομ αγνωστο γιατι.(διαβαζουν γρηγοροτερα)

Τοχω τσεκαρει πολλες φορες γιατι εχω και εγω ενα πεντιουμ 3.

Και επειδη δυσκολα θα βρει ενα ας ερθη μεχρι αμπελοκηπους -αν ειναι αθηνα παντα- να του χαρισω ενα πουχω φυλαγμενο.

Τα υπολοιπα με πμ. :-D

Ο υπολογιστής δε δέχεται πάνω στην μητρική τίποτα άλλο παρά floppy

Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας !

Αυτό που νομίζω ότι πρέπει να γίνει είναι να βάλω ένα floppy και από εκεί με μια δισκέτα να του πεις να διαβάσει των σκληρό από το usb

ή αν σβήσω το κομμάτι που έχει τα windows 98 θα βγάλει ότι λίπη ένα αρχείο από τα windows xp για να προχωρήσει η εκκίνηση .

Τι λέτε ;

Λέω να μη τρέχεις καθόλου XP σ'αυτό το μηχάνισμα. Κάθε υπολογιστής & κάθε λειτουργικό έχουν τα όρια τους.

Κάνε τη χάρη στον εαυτό σου & κράτα τον με ένα βίντατζ '98SE πάνω να γίνει άνθρωπος. Θα πουλάς μούρη & στους φίλους σου tongue.gif

Ναι αλλά το destinator 7 δεν τρέχει σε windows 98 ούτε 2000

δες το project να δεις γιατί τα θέλω τα windows xp happy.gif

Δημοσ.

Ναι αλλά το destinator 7 δεν τρέχει σε windows 98 ούτε 2000

δες το project να δεις γιατί τα θέλω τα windows xp happy.gif

Σε καταλαβαίνω αλλά εννοώ πως η λύση σου είναι άλλο pc rolleyes.gif

Ποια Μ/Β έχει; Είσαι σίγουρος πως παίρνει μόνο floppy. Mobo για P3 πολύ δύσκολο μου φαίνεται να μην παίρνει ATAPI συσκευές & μάλιστα 2x2. Είναι λίγο μεγαλύτερο το interface από αυτό του floppy (40pin vs 34 για το floppy). Έλεγξε το.

Δημοσ.

Σε καταλαβαίνω αλλά εννοώ πως η λύση σου είναι άλλο pc rolleyes.gif

Ποια Μ/Β έχει; Είσαι σίγουρος πως παίρνει μόνο floppy. Mobo για P3 πολύ δύσκολο μου φαίνεται να μην παίρνει ATAPI συσκευές & μάλιστα 2x2. Είναι λίγο μεγαλύτερο το interface από αυτό του floppy (40pin vs 34 για το floppy). Έλεγξε το.

Άμα μάθεις πόσο αγοράστηκε θα αλλάξεις γνώμη είμαι 10000000000000000000000000000000000000% σίγουρος

-1 σε όσους δεν έχουν ακόμη πατήσει στο λινκ του Μήτσου ... :fear: (μόλις πριν λίγο το πάτησα)

frown.png

Θα βγάλω μια φωτογραφία και θα δείτε πως είναι μέσα

edit: εδώ μπορείτε να δείτε κάποια πιο νέα μοντέλα

Δημοσ.

Δεν έχει σχέσει Τάσο rolleyes.gif

Έβγαλα φωτογραφίες

εδώ είναι μέσα το υπολογιστής

Από το πλάι

Πίσω είναι το τροφοδοτικό 12V χρειάζεται & ο σκληρός ide 2.5"

H μητρική

Για των floppy

Το bios

εδώ διαβάζει μόνο των c και των λες και δεν υπάρχει αλλά κανονικά δουλεύουν τα XP

στο bios για το boot

Τελεικά έκανα λάθος και λέει

C only

A,C,SCSI

C,A,SCSI

C,CDROM,A

CDROM,C,A

CDROM,A,C

D,A,SCSI

SCSI,A,C

SCSI,C,A

Αυτά λέει τα έχω δοκιμάσει όλα το usb dvd και τίποτα

Τι λέτε να άλλο να κάνω ;

Δημοσ.

έκανα format στον δίσκο c και όταν πάτησα να ξεκινήσει έλεγε ότι έλειπε ένα αρχείο από τα windows και δεν προχωρούσε το boot των windows xp

Πω πω,τόσο offtopic σε ένα απλό θέμα καιρό έχω να το δω.... ^_^

Ε,λογικό δεν το βλέπεις;;;Του έσβησες το διαμέρισμα με της πληροφορίες εκκίνησης.

Αν μας έλεγες ποιο αρχείο λείπει θα σου έλεγα ποιο συγκεκριμένα αλλά λογικά πρέπει να περάσεις mbr στον δίσκο και να ορίσεις το διαμέρισμα τον XP σαν boot και primary(repair με το cd των χπ).

Αν νομίζεις ότι θα μπορέσεις να κάνεις καλύτερη δουλειά με καθαρή εγκατάσταση από usb τότε δες το Plop Boot Manager

Δισκέτα εκκίνησης των 98 έχει εδώ http://www.allbootdisks.com/download/98.html τρέχεις το exe σε Η/Υ που έχει floppy και το γράφει αυτόματα.(Μπορεί να σου χρειαστεί και για να τρέξεις το Plop)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...