Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρα.

Σε ενα συστημα με ssd 128gb θελω να βαλω ενα δισκο 2-3tb για τα λοιπα αρχεια πλην του λειτουργικου και των program files.

Με ενδιαφερει με τον πιο απολυτο τροπο ο δισκος να ειναι ησυχος και να μη βουιζει. Αυτη τη στιγμη εχω εναν wd caviar black (ΑΑΚS σειρα) και τον θεωρω παρα πολυ θορυβωδη.

Ποιος δισκος στα 2 η 3tb εχει τα λιγοτερα platters και επισης η διαφορα στο θορυβο μεταξυ ενος 5400 και 7200rpm ειναι αξιοσημειωτη? Να ψαξω για 5400 μονο, αξιζει σε θεμα decibel?

Ο δισκος μιας και θα ειναι αποθηκη δεν με απασχολει ιδιαιτερα αν δε θα εχει καλες επιδοσεις.

Δημοσ.

Οι black της WD παρέχουν πάντως 5χρονη εγγύηση αντικατάστασης. Έχε το υπ' όψιν αυτό (...οποιοδήποτε άλλο μοντέλο, οποιασδήποτε άλλης εταιρίας, έχει στην καλύτερη 3 χρόνια -αν βρεις κα'ναν απούλητο τέτοιο- ή κατά μέσο όρο -από αρχής 2012- 2 χρόνια ή και έναν χρόνο), διότι μιλάμε για όχι αστεία λεφτά, στα 2-3ΤΒ (σημαίνει γύρω στα 150-200 Γιούροζ...). Κι αν ο δίσκος χτυπήσει λίγο μετά από έναν χρόνο (καθόλου απίθανο, ειδικά αν όπως όχι άστοχα φημολογείται, υπάρχει "έκπτωση" στην ποιότητα των υλικών/διαδικασιών κατασκευής πλέον), θα χρειαστεί να τα ξανασκάσεις αυτά τα €... Οπότε, επιλογή σου είναι, και σκέψου το καλά πριν την αγορά.

Πέραν του οικονομικού κομματιού του θέματος, κι επειδή οι δίσκοι δεν συνηθίζουν (εξόν κι αν έχουν πρόβλημα) να είναι "θορυβώδεις" (με "νορμάλ" εξαίρεση τους Raptors της WD που γυρνάνε στα 10.000RPM), τσέκαρε ΜΗΠΩΣ αυτό που φταίει είναι το βίδωμά του στο κουτί, με αποτέλεσμα τον συντονισμό που χειροτερεύει το "ακουστικό αποτέλεσμα". Επίσης μπορείς να βάλεις από απλώς βαμβάκι (ή ό,τι άλλη πατέντα σκεφτείς) μέχρι και λαστιχάκια μεταξύ κουτιού και δίσκου για αποσώβηση τέτοιου φαινομένου. Εκτός βέβαια κι αν ο θόρυβος προέρχεται καθαρά από τον δίσκο (βγάζοντάς τον από το bay του και κρατώντας τον στο χέρι και ξεκινώντας το μηχάνημα, θα βεβαιωθείς 100% για την πηγή, πάντως).

Όσο περί συγκεκριμένου δίσκου, εγώ τουλάχιστον δεν έχω να προτείνω κάτι, πέραν των παραπάνω γενικών κατευθύνσεων. Απλά ότι μεταξύ "καθαρών" 5400ίων (μόνο σε 2.5άρηδες, διότι οι 3.5άρηδες παίζουν ΜΕΤΑΞΥ 5400 και 7200, ανεβοκατεβάζοντας στροφές κατά το δοκούν), δεν νομίζω να δεις μεγάλη ντεσιμπελιακή διαφορά. Και μιας και το είπα, αν το οικονομικό δεν είναι θέμα, κοίτα για 2.5άρηδες δίσκους, που γενικά είναι λιγότερο θορυβώδεις. Για 2ΤΒ 2.5άρη θα δώσεις όμως γύρω στο 200άρι με 250άρι.

Κλείνω με την προτροπή να ξανασκεφτείς το θέμα "εγγύηση" και να τσεκάρεις αν ο υπάρχον black σου βγάζει λιγότερο θόρυβο...κρατημένος στο χέρι, που σημαίνει έχεις θέμα με την εγκατάσταση στο κουτί παν' απ' όλα.

Δημοσ.

Δεν με νοιαζει η ταχυτητα ρε σεις, ο θορυβος με καιει. Θα ακολουθησω τις συμβουλες του wash στον υφισταμενο δισκο να δω αν αλλαζει κατι η αν απλα εχω υπερευαισθητο αυτι (που το εχω).

Η μητρικη ειναι μια gigabyte z68ap-d3 μαζι με εναν force 3 της corsair

Δημοσ.

απο θορυβο δεν ακουω τιποτα,αλλα εχω και πολλα ανεμιστηρια.

τσεκαρε αν η μητρικη σου υποστηριζει κανονικα 3ΤΒ.

Δημοσ.

Κατα βάση αυτο που φταιει με τον θορυβο ειναι οι κραδασμοι που κανει και μεταφερονται στο κουτι. Η καλύτερη λύση που εκανα σε madia pcακι και πραγματικα όταν το ανοιγω δεν καταλαβαινω αν ανοιξε και περιμενω μηπως ακουσω θορυβω απο το ανεμιστηρακι ειναι όταν τον στηριξα σε ελαστικους ιμάντες. Δεν ειναι λύση αν το μετακινεις ή δεν θελεις να χαλάσεις την εμφάνιση του αλλα πραγματικά δεν θα ακους τιποτα!

http://www.youtube.com/watch?v=sym2p5bB19E

Αν εχεις αμφιβολίες μπορεις να το δοκιμασεις, κοστιζει 1 ευρώ :P

Δημοσ.

Προσωπικά, οι - με διαφορά - πιο αθόρυβοι δίσκοι που έχω συναντήσει (αλλά και οι πιο ...κρύοι, ακόμα και μετά από αδιάκοπη λειτουργία επί ημέρες) είναι της samsung. Έχω τρεις (έναν 1TB/7500rpm & δύο 2TB/5400rpm). Η εντύπωση που δημιουργούν, είναι ότι δεν υπάρχουν...

Σημειωτέον, ότι τους έχω χρησιμοποιήσει τόσο εσωτερικά στο case, όσο και σε docking station και τα παραπάνω ίσχυαν σε αμφότερες τις περιπτώσεις.

Το μόνο για το οποίο δεν είμαι βέβαιος, είναι το αν κατασκευαστικά παραμένουν ίδιοι όπως τότε που τους πήρα εγώ, μετά τη συγχώνευση/εξαγορά από τη seagate.

Δημοσ.

έχω 2 green του 1ΤΒ. για αποθήκες είναι ό,τι πρέπει, αφού όταν δεν τους

χρησιμοποιείς παρκάρουν οι κεφαλές, αλλά και οικονομία σε ρεύμα θα έχεις.

Δημοσ.

Εγω παλι θα δυμφωνησω με τον Juno, ο Samsung μου ειχε παρει τα αυτια αλλά 2 green που εχω δεν ακουγονται καθόλου!

Δημοσ.

Στο βιντεο σου Chris εχω την ηλιθια απορια πως ζητανε και που βρισκουν αυτο το πραγμα.

Και οχι, η προταση του uploader να ξυλωσουμε τα σωβρακα μας δεν με βοηθαει:D

Επισης ντρεπομαι να μπω σε μαγαζι και να πω "εχετε λαστιχακι απο αυτο που σφιγγουν τα εσωρουχα γυρω απτην μεση?" :devil:

Δημοσ.

και γω αυτο το πρόβλημα είχα οπότε εδειξα το βιντεο στη μανα μου.. ΑΠό μαγαζί με κλωστές το πήρε, λογικά θα έχει και σε μαγαζί με κουρτίνες, φαρδύ λαστιχο ζήτησε μου λέει.. :rolleyes:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...