Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Πριν από καμιά ώρα περίπου το Pc εκεί που έτρεχε κανονικά, είχα βάλει μια ταινία και έπαιζα ένα game σε windowed mode, έσβησε... εντελώς.

Δοκίμασα να το ανοίξω και με το που άνοιγαν τα fan έσβηνε, χωρίς εννοείται να δείχνει κάποια ένδειξη στην οθόνη ή κάποια ηχητική προειδοποίηση από την μητρική.

Το σύστημα αποτελείτε από:

CPU: C2Q 6600 @ 2.4Ghz

MOBO: MSI P35 Platinum

PSU: TAGAN 550W

GPU: nVidia 8600 GTS

RAM: Kingston HyperX DDR2 2x2GB @ 1066Mhz

HDD: WD VelociRaptor 150GB @ 10.000RPM

HDD2: WD RE3 500GB @ 7.200RPM

Αν ήταν το πρόβλημα στην GPU δεν θα ξεκινούσε αλλά χωρίς ένδειξη στην οθόνη?

Γιαυτό και τείνω να πιστεύω περισσότερο ότι μάλλον είναι θέμα PSU αλλά δυστυχώς δεν έχω κάποιο spare part για να κάνω δοκιμές...

Τώρα το pc έχει ανοίξει κανονικά... θέλω να τρέξω ένα πρόγραμμα για stressάρω PSU και GPU...

Αλλά αν όντως έχει κάποιο από τα 2 part πρόβλημα, αν το ζορίσω υπάρχει κίνδυνος να το νεκρώσω εντελώς?!

Γιατί αν είναι έτσι να το δοκιμάσω από Δευτέρα... που θα είναι και τα μαγαζιά ανοικτά... :P

Εσείς τι γνώμη έχετε?! :)

Δημοσ.

Κατεβασε καποιο προγραμμα παρακολουθησης θερμοκρασιων(πχ realtemp).Αν ειναι νορμαλ οι θερμοκρασιες σου ισως τοτε να ειναι και το τροφοδοτικο οπως ειπες

Δημοσ.

Τελικά κάθε άλλο παρά normal δεν είναι οι θερμοκρασίες μου...

Οι 4 πυρήνες είναι στους 99-102 βαθμούς κελσίου και η κάρτα γραφικών ψήνεται και αυτή στους 80-85 βαθμούς...

:( :(

Δημοσ.

Σε idle η σε full load?

Τεσπα.Νομιζω πως σε καθε περιπτωση χρειζονται τα εξης.Καλο καθαρισμα του υπολογιστη απο σκονη και αλλαγη παστας σε cpu και καρτα γραφικων.

Ποιο κουτι εχεις?

Δημοσ.

Κοντά στο 50-60% είναι το load και το κουτί μου είναι το Armor Full Tower...

Το κουτί είναι άνετο αλλά σίγουρα χρειάζομαι καθάρισμα...

Και αφού δεν έχω αλλάξει και την πάστα ακόμη... θα έλεγα ότι καλό θα ήταν υχανα το έκανα και αυτό...

Θα δοκιμάσω να κάνω αυτά και θα επαναλάβω τα test...

Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

Πάστα δεν έχω τώρα, από αύριο μάλλον αλλά με ένα καλό καθάρισμα που έκανα πλέον είμαι καλύτερα...

Πολύ καλύτερα!!

Η GPU (που δεν μπόρεσα να καθαρίσω και καλά γιατί έχει περίεργο fan) είναι πλέον στους 75 βαθμούς...

Και η CPU είναι όλοι cores στους 45-50 με τον ίδιο φόρτο...

Νομίζω πως αν αλλάξω και πάστα θα είμαι καλά... :) :)

Δημοσ.

1)Για την gpu δοκιμασε ειτε να την ανοιξεις να την καθαρισεις.Επιπλεον μπορεις να χρησιμοποιησεις σπρει αερα για τα χοντρα και ενα πινελακι για τα δυσκολα σημεια.

2)Μιλαμε για 50 βαθμους διαφορα οποτε δεν θα ηθελα να φανταστω τι σκονη υπηρχε... :confused:

Δημοσ.

Για καθάρισμα του υπολογιστή εσωτερικά προτείνω κάτι τέτοιο (χειρός ρεύματος). Μπορείς να βρεις blowers σε καταστήματα όπως Leroy Merlin, Practiker, Macro κι άλλα που πουλάνε εργαλεία. Αν μένεις Αθήνα, μπορείς να κάνεις μια βόλτα και στην οδό Αθηνάς στο κέντρο. Οι τιμές ξεκινούν από 15 ευρώ περίπου κι ανεβαίνουν ανάλογα την ισχύ του εργαλείου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...