Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω βάλει αυτές τις Ram στην παραπάνω μητρική και ότα δοκιμάζω να τις βάλω στα 2 αριστερά slot της μητρικής ο υπολογιστής ανοιγοκλείνει (δεν προλαβαινει ουτε να ανοίξει η οθόνη).. Όταν όμως τις βάζω στα 2 δεξιά slot δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Παίζει τίποτα με την μητρική ή μήπως δεν είναι συμβατές οι ραμ με την μητρική (όπως μου είπε ένας τεχνικός που του πήγα το pc για να το κοιτάξει :shifty: )

Δημοσ.

Φιλε GiwrgosP- οταν βαζεις RAM παντα θα συμβουλευεσαι το manual της μητρικης για το που μπορουν να μπουν θα το λεει ακριβως που να τις βαλεις.

Δημοσ.

Α δηλαδη πρεπει να βαζω τις μνημες σε συγκεκριμενες θεσεις...Αλλα και παλι οταν βαζω μονο την μια ραμ λειτουργει στα 2 δεξια σλοτ ενω στα αλλα 2 αριστερα δεν λειτουργει.

Δημοσ.

Γεια σου Γιωργο,

Στη σελιδα του κατασκευαστη της μητρικης σου θα εχει σιγουρα αρκετα (αν και οχι ολα αλλα ενα καλο δειγμα απο διαφορες εταιρειες) τεσταρισμενα στικακια μνημης συμβατα με τη μητρικη σου. Ακομη παρομοιες λιστες υπαρχουν και στις σελιδες των μνημων, πολλες φορες με μορφη φιλτρου, για να κανεις sort τη μητρικη σου και να δεις προτεινομενα στικακια τεσταρισμενα και approved στη καρτα σου.

Επιπλεον γενικα ισχυει οτι λεει και ο φιλος Bilar4s...το μανουαλ της μητρικης σου λεει τα σλοτ που πρεπει να δωσεις προτεραιοτητα...γενικα και 99% να εχει και φωτο με σλοτ και τα νουμερακια τους αλλα και σειρα προτεραιοτητας στο μανουαλ.

Σιγουρα πρεπει να εχω κανει παρομοιο λαθος αλλα δεν θυμαμαι να μου εχει τυχει ποτε κατι τετοιο..ισως ομως και να κανω λαθος και καποιεσ μητρικες να ειναι και ετσι...Για να σιγουρευτεις το τι συμβαινει αν δε εχει αντιστοιχες πληροφοριες η εταιρεια της μητρικης,,,γνωμη μου θα ηταν να τσεκαρεις πρωτα τις μνημες σου με ενα memtest86 διαγνωστικο μνημων( http://www.memtest.org/) να σιγουρευτεις οτι ολα ειναι οκ με τα στικακια σου και μετα με τη μητρικη...Επιπλεον οταν σιγουρευτεις οτι ολα ειναι ενταξει...αν μπορεις να βρεις και 2 ακομα δανεικες τεσταρισμενες να φορεσεις να δεις τι γινεται...Αν ολες οι μνημες περνανει το τεστ και εχεις το ιδιο προβλημα με 4 σλοτ γεματα...ε πλεον μαλλον ειναι η η μητρικη σου η μπορει να εχεις μπορει προβλημα συμβατοτητας μνημων σε καποια συγκεκριμενα σλοτ??? δεν εχω ιδεα γιαυτο αν ισχυει οπουδηποτε η οχι και γιαυτο τσεκαρουμε τα στικακια!

Οσο για το τεστ,,για να γλυτωσεις τα κουμπωνε ξεκουμπωνε χωρις λογο....Βαλτες ολες παρεα αρχικα,,τρεξε το τεστ και αμα σου βγαλει error με κοκκινα...τοτε αρχισε να απομονωνεις τα στικακια ενα ενα σε σλοτ που σιγουρα δουλευει, τρεχοντας το τεστ μεχρι να βρεις ποιο ειναι το-τα ελλαττωματικο-α :) Επιπλεον αν μπορεις να βρεις δανεικα στικακια(κατα προτιμιση ιδια για 100000% σιγουρια η τουλαχιστο ιδιων χαρακτηριστικων για το τεστ, οχι οτι δεν θα κανουνε αλλα...αλλα για να κρατας μια ευθεια γραμμη οταν κανεις troubleshooting),,,τεσταρισε τα πριν κανεις τις δοκιμες σου να ξερεις 100% οτι δεν εχεις πλεον κασνενα προβλημα με μνημες.Ο λογος που το λεω αυτο ειναι οτι ενα προβληματικο στικακι δε σημαινει ντε και καλα οτι δε θα μπουταρει ο υπολογιστης απαραιτητα και πολλες φορες δε φαινεται αν δε τρεξεις διαγνωστικο.Μπορει λοιπον να σου δωσουν καποιο για καλο και να μην ειναι οντως και να μπρεδευτεις.

Αυτα για την ωρα και ελπιζω να βρεις ακρη συντομα

Φιλικα

Νικος

Δημοσ.

Γεια σου Γιωργο,

Στη σελιδα του κατασκευαστη της μητρικης σου θα εχει σιγουρα αρκετα (αν και οχι ολα αλλα ενα καλο δειγμα απο διαφορες εταιρειες) τεσταρισμενα στικακια μνημης συμβατα με τη μητρικη σου. Ακομη παρομοιες λιστες υπαρχουν και στις σελιδες των μνημων, πολλες φορες με μορφη φιλτρου, για να κανεις sort τη μητρικη σου και να δεις προτεινομενα στικακια τεσταρισμενα και approved στη καρτα σου.

Επιπλεον γενικα ισχυει οτι λεει και ο φιλος Bilar4s...το μανουαλ της μητρικης σου λεει τα σλοτ που πρεπει να δωσεις προτεραιοτητα...γενικα και 99% να εχει και φωτο με σλοτ και τα νουμερακια τους αλλα και σειρα προτεραιοτητας στο μανουαλ.

Σιγουρα πρεπει να εχω κανει παρομοιο λαθος αλλα δεν θυμαμαι να μου εχει τυχει ποτε κατι τετοιο..ισως ομως και να κανω λαθος και καποιεσ μητρικες να ειναι και ετσι...Για να σιγουρευτεις το τι συμβαινει αν δε εχει αντιστοιχες πληροφοριες η εταιρεια της μητρικης,,,γνωμη μου θα ηταν να τσεκαρεις πρωτα τις μνημες σου με ενα memtest86 διαγνωστικο μνημων( http://www.memtest.org/) να σιγουρευτεις οτι ολα ειναι οκ με τα στικακια σου και μετα με τη μητρικη...Επιπλεον οταν σιγουρευτεις οτι ολα ειναι ενταξει...αν μπορεις να βρεις και 2 ακομα δανεικες τεσταρισμενες να φορεσεις να δεις τι γινεται...Αν ολες οι μνημες περνανει το τεστ και εχεις το ιδιο προβλημα με 4 σλοτ γεματα...ε πλεον μαλλον ειναι η η μητρικη σου η μπορει να εχεις μπορει προβλημα συμβατοτητας μνημων σε καποια συγκεκριμενα σλοτ??? δεν εχω ιδεα γιαυτο αν ισχυει οπουδηποτε η οχι και γιαυτο τσεκαρουμε τα στικακια!

Οσο για το τεστ,,για να γλυτωσεις τα κουμπωνε ξεκουμπωνε χωρις λογο....Βαλτες ολες παρεα αρχικα,,τρεξε το τεστ και αμα σου βγαλει error με κοκκινα...τοτε αρχισε να απομονωνεις τα στικακια ενα ενα σε σλοτ που σιγουρα δουλευει, τρεχοντας το τεστ μεχρι να βρεις ποιο ειναι το-τα ελλαττωματικο-α :) Επιπλεον αν μπορεις να βρεις δανεικα στικακια(κατα προτιμιση ιδια για 100000% σιγουρια η τουλαχιστο ιδιων χαρακτηριστικων για το τεστ, οχι οτι δεν θα κανουνε αλλα...αλλα για να κρατας μια ευθεια γραμμη οταν κανεις troubleshooting),,,τεσταρισε τα πριν κανεις τις δοκιμες σου να ξερεις 100% οτι δεν εχεις πλεον κασνενα προβλημα με μνημες.Ο λογος που το λεω αυτο ειναι οτι ενα προβληματικο στικακι δε σημαινει ντε και καλα οτι δε θα μπουταρει ο υπολογιστης απαραιτητα και πολλες φορες δε φαινεται αν δε τρεξεις διαγνωστικο.Μπορει λοιπον να σου δωσουν καποιο για καλο και να μην ειναι οντως και να μπρεδευτεις.

Αυτα για την ωρα και ελπιζω να βρεις ακρη συντομα

Φιλικα

Νικος

memtest εχω κανει και ολα οκ...Βασικα ας μην το ψαχνω αλλο το προβλημα, εχω βολεφτει με

6Gb στο pc μου..Δεν χρειαζεται τιποτα παραπανω..

Δημοσ.

memtest εχω κανει και ολα οκ...Βασικα ας μην το ψαχνω αλλο το προβλημα, εχω βολεφτει με

6Gb στο pc μου..Δεν χρειαζεται τιποτα παραπανω..

Ακολουθησε τη συμβουλη του moviemaker και ασε τα "βολευομαι" :mrgreen:

Το οτι δουλευει με 6gb δε σημαινει οτι αυτα τα 6gb δουλευουν και σωστα. 99% χανεις το dual channel αυτη τη στιγμη, so βαλτες στις σωστες θεσεις τους, πρωτα για το dual channel και μετα για τα 2 επιπλεον gb.

ΥΓ. Εχω την ιδια μητρικη με 2χ4gb corsair μνημες αλλα ΣΩΣΤΑ τοποθετημενες και δεν υπαρχει κανενα προβλημα.

Δημοσ.

Ακολουθησε τη συμβουλη του moviemaker και ασε τα "βολευομαι" :mrgreen:

Το οτι δουλευει με 6gb δε σημαινει οτι αυτα τα 6gb δουλευουν και σωστα. 99% χανεις το dual channel αυτη τη στιγμη, so βαλτες στις σωστες θεσεις τους, πρωτα για το dual channel και μετα για τα 2 επιπλεον gb.

ΥΓ. Εχω την ιδια μητρικη με 2χ4gb corsair μνημες αλλα ΣΩΣΤΑ τοποθετημενες και δεν υπαρχει κανενα προβλημα.

Τωρα μολις εβαλα στα 2 ασπρα σλοτ τις ραμ και οπως παντα ανοιγοκλεινε το pc

.. (και μια διορθωση, εχω αυτες τις ram που ανεφερα στην αρχη αλλα δουλευω με το ενα στικακι απο τα 2 και εχω συμπληρωσει μια τετοια , εξου και τα 6Gb---- 2+4=6 ^_^ )

Δημοσ.

Αν έβαλες μόνο τις 2 μνήμες στα λευκά slot και το Pc σου δεν ξεκινάει έχεις κάνει ήδη ζημιά.. Ελπίζω στις μνήμες κ όχι στην μητρική.. Ξαναβαλτες όπως είπαμε και κανε ένα clear cmos,αν δεν ξεκινήσει πάλι άρχισε να τσεκάρεις τις μνήμες..

Δημοσ.

Εβαλα μονο τις 2 μνημες στα λευκα σλοτ και το pc δεν ξεκιναει.. Αυτο δεν εγινε προσφατα, γινοταν απο την αρχη, απο οταν πηρα το pc (απο την πρωτη μερα ειχα βαλει τις 2 ραμ στα λευκα σλοτ και εκανε αυτα που κανει και τωρα...) Τωρα θα παω να δοκιμασω το clear cmos..

Tιποτα και με το clear cmos :(

Δημοσ.

Τώρα δοκίμασε με ένα chipaki την φορά μόνο στην θέση 1

Δοκίμασε ένα προς ένα με αυτόν τον τρόπο όλα τα chipakia που έχεις αν κάποιο δεν δουλέψει βαλτο στην άκρη αν δεν δουλέψει κανένα έχεις εγγύηση στην μητρική ?

Δημοσ.

Δουλευουν ολες οι μνημες..

Μονο στις 2 αριστερες θεσεις δεν δουλευουν

Στην εικονα αναφερω κατι που δεν ξερω αν παιζει καποιο ρολο..το πανω μερος βγαινει του καλωδιου (το κατω ειναι μια χαρα ) (απλα το λεω μηπως φτεει αυτο)

post-235967-0-28755200-1341854441_thumb.jpg

Δημοσ.

Δεν φαίνεται κάτι στην φώτο.. να ειναι κουμπωμένα καλά να προσέξεις αλλά και αυτό δεν νομίζω ότι έχει να κάνει μόνο με τις μνήμες.. Η σωστή διαδικασία τώρα είναι να τσεκάρεις μια μια τις μνήμες με memtest αν βγουν καθαρές οι μνήμες πας την μητρική για έλεγχο αν κ δεν μου είπες ακόμα αν έχεις εγγύηση..

Δημοσ.

Εγγύηση πρεπει να εχω...Τα φετινα Χριστούγεννα την αγορασα.. Αλλα και παλι δεν θα το στειλω γιατι ειναι δυσκολη διαδικασια.. Οσο για μεμτεστ εχω κανει κ ολα μια χαρα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...