Προς το περιεχόμενο

12gb ram σε mbp 13 late 2011

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους!ξερει κανείς με σιγουριά αν μπορω να χρησιμοποιήσω μια 8αρα και μια 4 αρα σε MBP ή πρέπει να ειναι της ίδιας χωρητικότητας οι μνήμες;προφανως τα επιμέρους χαρακτηριστικά τους ειναι τα ίδια.

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Για να το πω καλύτερα..Θα δουλέψει μια χαρά..

Άλλα δεν ξέρω εάν είναι καλύτερα να βάλεις μια 8gb..ή να βάλεις μια 8 και μια 4άρα π.χ. η 2αρα..

τι θα είναι πιο γρήγορο;;

Ας μας πει κάποιος που ξέρει..

Δημοσ.

βασικα σε dual channel της ιδιας χωρητικοτητας εχει καλυτερη αποδοση αλλα απο οτι διαβασα σε ξενα φορα η διαφορα ειναι μικρη για να την παρατηρησει καποιος στη καθημερινη εργασια του.απλα λεω μηπως καποιος απο δω το χει δοκιμασει για να μαθουμε απο πρωτο χερι

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Εαν βαλω 1 x 8 gb σε mbp 2011 θα ειναι καλυτερα απ'οτι 2 x 4 gb?

Θελω να το παω 16gb και λεω να βαλω μια 8αρα για αρχη και επειτα αλλη μια..

Αξιζει;

Δημοσ.

Οχι δεν θα ειναι καλυτερα γιατι θα χασεις την ταχυτητα που σου προσφερει το dual channel.

Εγω θα σου ελεγα να πας κατευθειαν σε 2x8 για να ειναι και ακριβως ιδιο ζευγαρι, αν παρεις τωρα μια και μετα απο 5-6 μηνες πας για την δευτερη η Crusial π.χ. μπορει να εχει αλλαξει κανα μοντελο και timings στις μνημες της να μην ειναι ακριβως η ιδια και μετα τρεχα γυρευε αν σου τυχουν τιποτα προβληματα στην λειτουργια του λαπτοπ.

Αληθεια τι τρεχεις και χρειαζεσαι 16GB εγω με 8GB δεν εχω κανενα προβλημα ,με καμια 10αρια tabs στον Safari και ενα VM να τρεχει και αλλα 2-3 πραγματακια ανοιχτα.

Δημοσ.

Στην ουσια δεν τρεχω κατι που να απαιτει 16γιγα αλλα ελεγα να το κανω maxed out να τελειωσω με το θεμα αναβαθμισης..

Μιας και οι τιμες ειναι ιδιες ειτε 2 x 4γιγα ειτε 1 x 8γιγα, σκεφτομαι να βαλω ισως τωρα 1 x 8gb και σε 1-2 μηνες να βαλω και τη 2η.

Θα εχει τραγικη διαφορα το mono channel απο το dual?

Θα έχει διαφορα στην εμπειρια χρησης ή στα benches;

Δημοσ.

Δεν εχω κανει benh dual vs single για να σου πω ακριβως

Ενα παρομοιο topic με το δικο σου ειναι αυτο παρακατω

http://www.hardwareanalysis.com/content/topic/77115/

κατσε διαβασε το , μια ματια που εριξα εχουν κανει και μετρησεις και βλεπουν την διαφορα.

Το μεγαλο προβλημα σου πιστευω θα ειναι αν μετα απο καιρο βρεις ΑΚΡΙΒΩΣ την ιδια μνημη για να βαλεις.Αμα δεν βρεις την ιδια και βαλεις παρομοια μνημη με διαφορετικα timing ισως να εχεις προβλημα :/

Δημοσ.

Αληθεια τι τρεχεις και χρειαζεσαι 16GB εγω με 8GB δεν εχω κανενα προβλημα ,με καμια 10αρια tabs στον Safari και ενα VM να τρεχει και αλλα 2-3 πραγματακια ανοιχτα.

Άνοιξε Matlab, γράψε

a=rand(40000);

Πες μας τι γίνεται.

Μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια

Δημοσ.

Άνοιξε Matlab, γράψε

a=rand(40000);

Πες μας τι γίνεται.

Μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια

Δεν εκρινα .....ρωτησα και ο φιλος απαντησε "Στην ουσια δεν τρεχω κατι που να απαιτει 16γιγα αλλα ελεγα να το κανω maxed out να τελειωσω με το θεμα αναβαθμισης.."

Οποτε μαλλον το σχολιο σου ειναι ατοπο.

Δημοσ.

Άνοιξε Matlab' date=' γράψε

a=rand(40000);

Πες μας τι γίνεται.

Μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια[/quote']

Sorry αλλα δεν είναι και λογική αυτή για αναβάθμιση.Εαν είναι να γράψω (rand 10000000) να μην μου φτάνει πύραυλος όχι υπολογιστής..anyway μπορεί κάποιος απο εδώ να επιβεβαιώσει πως το 1x8 δεν είναι και τοοοοσο ποιο αργό απ´οτι τα 2x4;

Sent from my iPad using Insomnia

Δημοσ.

Για έναν που χρησιμοποιεί τον υπολογιστή του για προγραμματισμό/φυσική/μαθηματικά (εκει υποτίθεται απευθύνονται τα Mac, στην ακαδημαϊκή κοινότητα) και όχι για να παίζει όλη μέρα στο Facebook, θα διαπιστώσει ότι μια δεύτερου βαθμού διαφορετική εξίσωση σε τρεις διαστάσεις τα 8gb δεν φτάνουν. Τα 16 πάλι θα σου κάνουν δουλειά.

Για το rand(1000000) ξανά ρωτά σε καμία εικοσαετία απο τώρα.

Δημοσ.

Sorry αλλα δεν είναι και λογική αυτή για αναβάθμιση.Εαν είναι να γράψω (rand 10000000) να μην μου φτάνει πύραυλος όχι υπολογιστής..anyway μπορεί κάποιος απο εδώ να επιβεβαιώσει πως το 1x8 δεν είναι και τοοοοσο ποιο αργό απ´οτι τα 2x4;

Sent from my iPad using Insomnia

Οχι δεν θα ειναι τοσο αργο και δεν θα δεις διαφορες στο ματι ,να και διαφορα result απο benchmark (ειναι βεβαια απο ddr2 αλλα παιρνεισ μια ιδεα)

http://www.tomshardware.com/reviews/PARALLEL-PROCESSING,1705-11.html

Δημοσ.

Τα 16gb σε macbook pro είναι ανεπίσημη δυνατότητα;Ρωτάω γιατί σερφάροντας στο site της apple ακόμα και το retina το δίνει μέχρι 8gb.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...