Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 106
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Ότι Ιρανδέζικο και καλό! Jameson για μένα!

…και η Jenna αυτό πίνει…!:-)

+1 Irish

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Ειναι προσωπικα γουστα αλλα σε προσιτη τιμη Johnnie Walker Black ενω για πιο ακριβα υπαρχουν πολλα καλα,εχουν αναφερθει τα πιο πολλα. Και το Highland Park 18 ειναι καλο.

Δημοσ.

Από τα πολύ απλά προτίμησε το Bell's και το Teacher's και μη νομίζεις ότι επειδή είναι πιο φθηνά (εδώ) απ' το Haig και τα υπόλοιπα άθλια, είναι και υποδεέστερα.

Γενικότερα ο κανόνας λέει να αποφεύγεις προϊόντα μαζικής κατανάλωσης. Π.χ. το Haig πριν 15 χρόνια δεν το έπιναν και από τότε για κάποιο ανεξήγητο λόγο έχει γίνει μόδα και θεωρείται μουράτο και ποιοτικό, ενώ δεν είναι.

Για Red Label δεν το συζητώ καν, δε θυμίζει καν ουίσκυ.

Επίσης, διευκρίνησε αν σ' ενδιαφέρει μεγάλη κατανάλωση ή κάτι πιο φυσιολογικό. Αυτό επειδή αν θες να κατεβάζεις μισό μπουκάλι στην καθησιά σου και το πορτοφόλι σου δεν είναι και πολύ χοντρό, προφανώς δε σε παίρνει για πολλά πολλά.

Αν όμως είσαι της πιο χαλαρής φάσης, προτείνω ν' αφήσεις στης άκρη όλα τα Blended και να πας αυστηρά σε Single Malt, όπως τα Glenfiddich που προαναφέρθηκαν. To 12άρι είναι πολύ καλό για τα χρήματά του και φυσικά καλύτερο από Chivas (12άρι), Dimple, Black Label και όλα αυτά τα γνωστά.

Το Lagavulin είναι ουισκάρα, αν αντέχεις τα ~50€/μπουκάλι. Και το Jack Daniels Single Barrel που αναφέρθηκε είναι καλό, αν και τελείως άλλης σχολής.

Και μην ακούω για γούστα από κάποιους που βάζουν >1 παγάκια στο ποτήρι, και φυσικά από εκείνους που βάζουν κόκα κόλα, σόδα κ.λπ.

Το ουίσκυ πίνεται σκέτο, άντε να το αραιώσεις με ελάχιστο νερό για να ελευθερωθούν τ' αρώματα. Σε κάποια μάλιστα ενδείκνυται. Γι' αυτό εκείνος που ξέρει δεν πίνει ουίσκυ καλοκαιριάτικα στην Ελλάδα που το βράδυ έχει 30°C.

Και αν μιλάμε για καλό ουίσκυ, δεν πίνεται στα κλασικά χαμηλά ποτήρια που έχουμε συνηθίσει, αλλά σε ποτήρια που θυμίζουν αυτά του μπράντυ, που κλείνουν ψηλά.

Διευκρίνησε σε τι εύρος τιμών θες να παίξεις και θα σου πούμε ποια αξίζουν περισσότερο.

• Like 1
Δημοσ.

Χωρίς να θέλω να ξεκινήσω φασαρίες θα πω πως δεν μπορείς να έχεις άποψη απλά πίνοντας σε ένα μπαρ. Στις ευρείας κατανάλωσης ετικέτες (βλέπε Jonnie) είσαι τυχερός αν δεν πιεις μπόμπα. Εγω προσωπικά προτιμώ J&B για την χαρακτηριστική του αψάδα αλλά και γιατί είναι σπάνιο να πέσεις σε μαϊμού φιάλη. Για τον τελευταίο λόγω προτιμώ και το CHIVAS.

Για τα ουίσκι με γλυκιά γεύση (βλέπε Drambuie)και τα υπόλοιπα "ροφήματα" τύπου κομπόστας ροδάκινο δεν θέλω να μιλήσω. Όπως και για τα Μπέρμπον που είναι η αμερικάνικη εκδοχή του ουίσκι και είναι φτιαγμένο απο καλαμπόκι κυρίως. Γιατί αν είναι να μιλάμε για όλα τα αποστάγμα ας βάλουμε μέσα και την βότκα που γενικά την θεωρώ πολύ καθαρό ποτο καθώς δεν έχει αρωματικά και δεν σου κάνει δυσκολη την επόμενη μέρα αλλα και το δικό μας τσιπουράκι.

Δημοσ.

Συμφωνώ με όσα λες, εκτός του ότι το Chivas είναι καλό ουίσκυ επειδή είναι σπάνιο να πέσεις σε μαϊμού.

Εγώ θα 'θελα να μάθω επιτέλους για ποιο λόγο σχεδόν όλα τα «απλά» αλλά και το Black Label, Chivas, Dimple, και κάποια άλλα «σπέσιαλ» έχουν μπίλια σε αυτή τη χώρα, ενώ στις άλλες όχι.

Δημοσ.

τοσες γνωμες :P εμενα μου αρεσει το jack το j&b το haig και η περδικα. Τι αλλο θα μπορουσε να μου αρεσει που δεν εχω δοκιμασει ? πχ το dimple δε μου αρεσει καθολου

Δημοσ.

Μέχρι τα 15 ευρώ το καλύτερο είναι το Teachers hands down. Έχω μεταπείσει όλη την παρέα μου σε αυτό το θέμα. Το Haig δεν, και το Jameson είναι ζαχαρωτό , δεν είναι ουίσκυ. Το Jack είναι αμερικάνικο και τελείως άλλης σχολής.

Μέχρι τα 30 , το Johhny black είναι μεγάλο σχολείο και πολλά ουίσκυ θα θέλαν να του μοιάσουν. Τίμιο όσο δεν πάει, ανώτερο από chivas και στα ίσα με το 12άρι Glenfiddich με ποιο πολύ όγκο.

Το Cardhu επίσης είναι ευκολόπιοτο και άριστο για τα λεφτά του. Μακρυά από dimple και παπαριές Dewars 12 και τέτοια.

Στα 40 και πάνω είναι τα ωραία. Talisker για όλους τους λάτρεις στα τοπ10 ουίσκυ όλων των κατηγοριών , στα σούπερ μάρκετ σε τιμή σκότωμα.

Glenfiddich 15yrs old , προσωπικό αγαπημένο , ανώτερο από το 18άρι. Ειδικά ο αρχάριος θα το λατρέψει.

Green Label , απίστευτα γεμάτο ουίσκυ, τρικυμία στο στόμα . Σταμάτησε η παραγωγή του όμως , αγοράστε τώρα γιατί θα γίνουν συλλεκτικά.

Καλό το Lagavulin αλλά απαιτητικό για τον νέο , δεν αρέσει σε όλους , αλλά σε αυτούς που αρέσει είναι στο τοπ3.

Πίνονται σκέτα, χωρίς συνοδευτικό (βαριά, με σοκολάτα σε υψηλή περιεκτικότητα κακάο 70+) , δεν πρέπει να έχετε φάει πριν κάτι με έντονη γεύση. Αν είναι ερεθισμένη η γλώσσα από καυτά η παγωμένα , το ουίσκυ θα πάει χαμένο .

• Like 1
Δημοσ.

Τελειως υποκειμενικο αν θα σου αρεσει ενα ουισκι η οχι, προσωπικα το Lagavulin ειναι αξεπεραστο για μενα και μαλιστα μου φαινεται οτι αξιζει πολυ παραπανω απ το 50ευρω. Talisker 12 δεν μου αρεσε, πολυ αλμυρα, οπως και το Glenfiddich 15, δεν μου ελεγε κατι. Απ τα entry level, ακουω συνεχως για το Teachers αλλα δεν μπορω να καταλαβω τι ειναι αυτο που το κανει να ξεχωριζει, προτιμω καλυτερα το Cutty Shark.

Δημοσ.

Το Lagavulin είναι καπνιστό ουίσκυ. Συνήθως αρέσει σε αυτούς που καπνίζουν περισσότερο αλλά και γιατί έχει μια γεύση που μπορείς εύκολα να αναγνωρίσεις. Αναγνωρίζω την αξία του αλλά δεν είναι καλό entry ουίσκυ . Για το Talisker 12άρι δεν γνωρίζω, το 10άρι είναι το mainstream και αυτό προτείνουμε

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...