Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να κανω μια ερωτηση αν ξερει καποιος να απαντησει. 

Φοραω φακους με μυωπια 3 και 3.75 βαθμους και βλεπω καλα με αυτους τους βαθμους. 

Θελω να παρω καινουργια γυαλια. Με τους ιδους βαθμους απλα χωρις να παω στον οφθαλμιατρο μπορω να τα παρω? 

Χρειαζεται καποια αλλη μετρηση ? 

Εχω τους ιδιους βαθμους με σενα και στα 2 ματια  και δεν εχω αλλαξει γυαλια ακομα (2.25 αριστερο ,3.25 δεξι απ τους προηγουμενους φακους μου )αφου τα εχω μονο για pc πλεον και οταν ξυπναω που βλεπω μια χαρα μεσα στο σπιτι  για 5-10 λεπτα μεχρι να βαλω τους φακους μου.Δεν υπαρχει διαφορα για μενα μεσα στο σπιτι απ το 2.25 στο 3 και απ το 2.75 στο 3.75 που ειχα περυσι , οποτε φετος απλα δεν αγορασα νεα κρυσταλλα  αλλα θα το κανω στην επομενη μου επισκεψη που ειναι σε 3 μηνες

Επιπλεον , θυμαμαι οτι ειχα και 0.25 αστιγματισμο (δηλαδη παρα πολυ λιγο ) αλλα δεν μου ειπε  να παιρνω φακους που να εχουν αστιγματισμο μεσα  , οποτε εχω μεινει στην μυωπια ακομη.

Γενικα οταν παω για να αλλαξω κρυσταλλα στα γυαλια, με ρωτανε που ειναι το χαρτι απ τον γιατρο που γραφει τα νουμερα, αλλα δεν πιστευω να εχεις καποιο προβλημα εαν δεν εχεις και τους πεις απλα τα νουμερα που θες.

Σε περιπτωση που παντως αλλαξεις , μην ξεχασεις να βαλεις τα φιλτρα στα κρυσταλλα

• Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Φοραω φακους με μυωπια 3 και 3.75 βαθμους και βλεπω καλα με αυτους τους βαθμους. 

Θελω να παρω καινουργια γυαλια. Με τους ιδους βαθμους απλα χωρις να παω στον οφθαλμιατρο μπορω να τα παρω? 

Από την στιγμή που βλέπεις καλά σημαίνει πως η μυωπία σου είναι σταθερή,εγώ την είχα πάρει πρέφα την φάση γιατί δεν έβλεπα καλά και όντως τελικά μου είχε ανέβει.

• Like 1
Δημοσ.

Φετος μετρήθηκα μετά από 4 χρόνια για βαθμούς μυωπίας και βγήκε να έχω 0.5 και 0.75 βαθμούς λιγότερο στο κάθε μάτι.

Μπορεί οντως να έχει μειωθεί ή θα έγινε λάθος στη μέρτηση την τελευταία φορά;

Δημοσ.

Φετος μετρήθηκα μετά από 4 χρόνια για βαθμούς μυωπίας και βγήκε να έχω 0.5 και 0.75 βαθμούς λιγότερο στο κάθε μάτι.

Μπορεί οντως να έχει μειωθεί ή θα έγινε λάθος στη μέρτηση την τελευταία φορά;

Λογικά έχει γίνει λάθος, η μυωπία σπάνια μειώνεται,μόνο σταθεροποιείται.

Δημοσ.

Λογικά έχει γίνει λάθος, η μυωπία σπάνια μειώνεται,μόνο σταθεροποιείται.

Ε λογικα θα ειναι σε μια σπανια περιπτωση...μου το εχουν πει και εμενα.

να κανω μια ερωτηση, οταν σας λεει ο γιατρος , εχεις +0.50 -0.75 , τι σκεφτεστε ?σας ενοχλει οσο αυξανεται?

Δημοσ.

Ε λογικα θα ειναι σε μια σπανια περιπτωση...μου το εχουν πει και εμενα.

να κανω μια ερωτηση, οταν σας λεει ο γιατρος , εχεις +0.50 -0.75 , τι σκεφτεστε ?σας ενοχλει οσο αυξανεται?

Ανάλογα σε τι ηλικία βρίσκεσαι και πόσο συχνά κάνεις έλεγχο στα μάτια,εγώ είχα να κάνω έλεγχο πολλά χρόνια έκανα πέρυσι στα 27 μου και είχε ανέβει η μυωπία 1 βαθμό και στα δύο μάτια,εννοείται πως με έκραξε ο γιατρός :P  γενικά η μυωπία μετά από μια ηλικία πρέπει να σταθεροποιηθεί αλλιώς σημαίνει πως υπάρχει πρόβλημα.

Να με ενοχλεί που ανεβαίνει ? όχι δεν έχει διαφορά,τι έχω 4 τι 5 το ίδιο μου είναι, με ενοχλεί που πρέπει να κάνω laser και δεν μπορώ χειμωνιάτικα να πάρω 2 βδομάδες άδεια.

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά! Έχω μια απορία εδώ και κάποιο καιρό... Έχω λίγη μυωπία (1 βαθμό στο δεξί μάτι, 0.5 βαθμό στο αριστερό), και έχω πάρει γυαλιά για να φοράω όταν είμαι στην τηλεόραση, σινεμά κλπ. Κατά τ'άλλα βλέπω σχετικά καλά και χωρίς αυτά!

-Κάποιοι λένε πως όσο περισσότερο φοράς γυαλιά, τόσο μεγαλώνει η μυωπία (ή μένει στάσιμη, πάντως δε θα μειωθεί), διότι το μάτι συνηθίζει στα γυαλιά και μετά δε βλέπει καλά χωρίς αυτά.

-Κάποιοι άλλοι λένε πως η μυωπία αυξάνεται όταν δε φοράς τα γυαλιά, διότι συνεχίζεις να μην βλέπεις πολύ καλά και "χαλάει" το μάτι.

-Κάποιοι λένε ότι δεν επηρεάζει το αν θα φοράς τα γυαλιά ή όχι, αυτό προσωπικά μου φαίνεται το λιγότερο πιθανό, πιστεύω πως δε μπορεί να μην επηρεάζει.

Ξέρει κανείς την απάντηση στο ερώτημα μου, αν δηλαδή η μυωπία αυξάνεται όταν φοράς τα γυαλιά συχνά ή όταν δεν τα φοράς?

Ευχαριστώ smile.gif

Το ποσο ευκολα μπορεις να αποκτησεις μυωπια ειναι θεμα γονιδιων. ΑΛΛΑ το αν θα αρχισει η μυωπια σου και ποσο θα μεγαλωσει ειναι καθαρα θεμα τροπου ζωης και θα ελεγα λιγο διατροφης.

Γιατι στον μοδερνο κοσμο η μυωπια ειναι τοσο συχνο φαινομενο? Γιατι το ανθρωπινο ματι δεν ειναι "φτιαγμενο" για κοντινες αποστασεις. Οπως pc, διαβασμα, πλεξιμο, TV κτλ.

Εχεις δοκιμασει ποτε αν κανεις τον κινεζο (εννοιτε χωρις τα γυαλια)? Δηλαδη να τεντωσεις τα ματια σου με τα χερια σου. Για δοκιμασε (ναι τωρα). Θα δεις οτι οταν κουνας/τεντωνεις το δερμα (για την αρκιβεια δεν ειναι το δερμα αλλα ειναι οι μυες που κουνας) μπορεις να δεις καλυτερα. Αυτο τη σημαινει? Σημαινει οτι οι μυες των ματιων σου εχουν χαλαρωση. Που επισης σημαινει οτι μπορεις να γυμνασης τα ματια σου ετσι ωστε να αποτρεψεις την κατηφορα που εχεις παρει η ακομα και να βελτιωσεις την μυωπια σου.

Ναι, τα γυαλια/φακοι μεγαλωνουν τη μυωπια. Δεν χρειαζεσε καμια τρελη αποδειξη για αυτο. Οσοι εχουν μυωπια και φορανε γυαλια/φακους σιγα σιγα τους μεγαλωνει. Τοσο απλα :-D .

Οσο ακομα η μυωπια σου ειναι μικρη (και δεν ειναι σαν τι δικη μου (στα 3) ) ακου τις παρακατω συμβουλες.

1) Να φορας τα γυαλια οσο λιγοτερο γινετε. Αυτο θα το εχεις συνεχεια στο μυαλο σου. Πχ στο φαγητο τα βγαζεις, στο διαβασμα κτλ. Γενικα οπου δεν σου ειναι πραγματικα αναγκη.

2) Να εισαι στο PC oσο λιγοτερο γινετε. Ξερω στα λογια ειναι ευκολο αλλα εγω στο λεω απο εκει και περα εσυ ξερεις.

3) Να προσεχεις τι τρως. Η κατασταση του εντερου επηρεαζει αμεσα την οραση. Καποτε ειχα διαβαση και μου εχει μεινει αυτο. Οτι η κατασταση του εντερου επηρεαζει αμεσα σχεδον ολες τις λειτουργιες του κεφαλιου. Επισης η γνωστη εκφραση. Οταν σου ποναει το κεφαλι συνηθως το προβλημα ειναι στην κοιλια. Αυτα στα λεω για να καταλαβεις οτι ολα σχετιζονται. Οποτε ναι. Η διατροφη, η φυσικη σου κατασταση επηρεαζει την οραση σου.

4) Να ξεπλενεις τα ματια σου με κρυο νερο κατα τη διαρκεια τις ημερας. (ασκηση ξεκουρασης)

5) Να καλυπτεις τα ματια σου με ενα χοντρο και σκουρο υφασμα για κανα 20λεπτο. Δηλαδη να μην μπενει φως -> Μαυριλα. (ασκηση ξεκουρασης).

6) Μην βλεπεις που σε αυτην την αρρωστη κοινωνια ολοι φορανε γυαλια και ο ηλιος θεωρειτε κακος :mad: . Χωρις τον ηλιο δεν θα υπηρχε ζωη. Ο ηλιος οσο χρειαζετε για το δερμα αλλο τοσο χρειαζετε για την καλη οραση. Ειναι πηγη βιταμινων. Και εννοιτε οτι δεν μιλαμε για τις πολυ υψηλες θερμοκρασιες. :-(

7)Υπαρχει ασκηση που λεγετε ηλιολουτρο. Τι κανεις? Κλεινεις τα ματια σου και κοιταζεις τον ηλιο για κανα 15 λεπτο.

8) Κανονικα πρεπει να βλεφαριζουμε καθε 5 με 10 δευτερα. Αλλα οι περισσοτεροι δεν το κανουμε. Ειδικα πανω στο PC. Εγω το λεω refresh των ματιων. :-D

8) Πχ καθεσαι ορθιος και προσπαθεις να δεις τα ποδια σου ΜΟΝΟ με τα ματια σου, χωρις να σκυβεις το κεφαλι. Κανεις το ιδιο προς τα πανω, αριστερα και δεξια. Αν το μονοζυγο ειναι για το σωμα αυτες οι ασκησεις ειναι για τα ματια.

Χαλαρα τα ματια, με το πασο σου  :-) . 5 λεπτα την ημερα και εισαι οκ. Η δυο φορες την ημερα απο 5 λεπτα. Οπως νοιωθεις.

9)Μην κανεις αυτο το χαρακτιριστικο που οταν δεν βλεπεις κατι καθαρα "κανεις ζουμ". Αυτο επισης χαλαει τα ματια.

Αυτα, δεν θυμαμαι κατι αλλο..

Δημοσ.

Εχω τους ιδιους βαθμους με σενα και στα 2 ματια  και δεν εχω αλλαξει γυαλια ακομα (2.25 αριστερο ,3.25 δεξι απ τους προηγουμενους φακους μου )αφου τα εχω μονο για pc πλεον και οταν ξυπναω που βλεπω μια χαρα μεσα στο σπιτι  για 5-10 λεπτα μεχρι να βαλω τους φακους μου.Δεν υπαρχει διαφορα για μενα μεσα στο σπιτι απ το 2.25 στο 3 και απ το 2.75 στο 3.75 που ειχα περυσι , οποτε φετος απλα δεν αγορασα νεα κρυσταλλα  αλλα θα το κανω στην επομενη μου επισκεψη που ειναι σε 3 μηνες

Επιπλεον , θυμαμαι οτι ειχα και 0.25 αστιγματισμο (δηλαδη παρα πολυ λιγο ) αλλα δεν μου ειπε  να παιρνω φακους που να εχουν αστιγματισμο μεσα  , οποτε εχω μεινει στην μυωπια ακομη.

Γενικα οταν παω για να αλλαξω κρυσταλλα στα γυαλια, με ρωτανε που ειναι το χαρτι απ τον γιατρο που γραφει τα νουμερα, αλλα δεν πιστευω να εχεις καποιο προβλημα εαν δεν εχεις και τους πεις απλα τα νουμερα που θες.

Σε περιπτωση που παντως αλλαξεις , μην ξεχασεις να βαλεις τα φιλτρα στα κρυσταλλα

Τελικα θα παω στον Οφθαλμιατρο για να ειμαι σιγουρη.. ευχαριστω για την απαντηση! 

Δημοσ.

Καλύτερα να πηγαίνεις τακτικά στον οφθαλμίατρο (πχ, κάθε χρόνο ή αν δεις κάτι περίεργο).

Είχα σταθεροποιημένη χαμηλή μυωπία για 20 χρόνια και ανέβηκε ξαφνικά ένα βαθμό μετά τα 40.

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ξερει κανεις κανα καλο οφθαλμιατρο για μετρηση μυωπιας και εναν γενικο ελεγχο να μου προτεινει;

• Like 1
  • 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

Εχω 0,75 κ στα δυο. Ειδικά το βραδυ χωρις γυαλιά η οδήγηση ειναι ρίσκο. Η όραση μετα το 1μ θολή. Η παρακολούθηση tv κ σινεμά προβληματική.

Δημοσ.

Εχω 0,75 κ στα δυο. Ειδικά το βραδυ χωρις γυαλιά η οδήγηση ειναι ρίσκο. Η όραση μετα το 1μ θολή. Η παρακολούθηση tv κ σινεμά προβληματική.

Έχω 1,5 στο ένα και 0,5 στο άλλο και θα συμφωνήσω απόλυτα πως, αν και δεν ακούγεται πολύ, κάνει μεγάλη διαφορά. Ιδιαίτερα το βράδυ δε συζητείται για οδήγηση.

Δημοσ.

εχω 1 και 0,75 με 0,50 αστυγματισμο αλλα δεν φοραω ποτε γυαλια...μπορει να μου εχει ανεβει κιολας αλλα με τα γυαλια που εχω βλεπω οποτε λογικα και να ανεβει θα εχει ανεβει λιγο

Δημοσ.

Έχω 7 και 7.50.

Είστε υπερβολικοί.

Μέχρι 3 και 3.5 έβλεπα μια χαρά και σινεμά και τηλεόραση :3

• Moderators
Δημοσ.

Έχω 7 και 7.50.

Είστε υπερβολικοί.

Μέχρι 3 και 3.5 έβλεπα μια χαρά και σινεμά και τηλεόραση :3

Με τίποτα όμως! Εγώ από τους 2,5 ως παιδάκι είχα γίνει υπερκινητικο όσο δεν πάει, αφού δεν έβλεπα στον πίνακα. Και ο δάσκαλος μου φώναζε αντί να είναι ο πρώτος που έπρεπε να καταλάβει ότι δεν έβλεπα.

Και μετά με 3,5 υπότιτλους για κανένα λόγο.

Πάντως τα γυαλιά ισχύει ότι σου περιοριζουν το οπτικό εύρος, αλλα φακους ειλικρινά δεν μπορώ να συνηθίσω και laser φοβαμαι να κάνω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...