zeniath Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 πταισμα ενταξει. Καλά ναι υπάρχουν και πολύ χειρότερα δε αντιλέγω
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 αχ τι διαβαζω εδω μεσα... η μυωπια ειναι γεννετικη! τελεια και παυλα. Δηλαδή τζάμπα τα πρόσεχα ο μ@λ@κας?
MJBulls23 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Επικίνδυνη άποψη λέει ο άλλος αυτο που είπα για μισή και μία μονάδα μυωπίας.. Δεν ειπες για αυτο. Δεν μιλησα για αυτο. Πρεπει να εισαι προσεχτικοτερος στο τι διαβαζεις (και τι λες). Να σε ρωτήσω ρε φίλε, έχεις μυωπία; Αν όχι δεν έχεις άποψη, αν ναι θα ήξερες ότι αυτό που είπα για 0,5-1 βαθμό ισχύει οπότε καλό είναι όσοι θέλουν να το παίξουν επιστημονάρες και δε ξέρω γω να πάνε σε ιατρικά φόρουμ, εδώ μιλάμε οι περισσότεροι από τα χρόνια εμπειρίας που ζούμε με μυωπία και όποιος είναι γκάβακας σαν και μας ξέρεις ότι αυτοί οι βαθμοί είναι σαν να μην υπάρχουν. Η προσωπικη εμπειρια δεν ειναι επιστημη, δεν ειναι ιατρικη, δεν μετραει διολου. Διοτι μιλαμε για ΕΝΑ στατιστικο δειγμα. Ειδε ενας εξωγηινος που ηρθε πρωτη φορα στην γη ενα ασπρο αλογο, αρα υπεθεσε οτι ολα τα αλογα στην γη ειναι ασπρα? Επαγωγικη λογικη. ΟΧΙ. Δεν παει ετσι. Οποτε αφηστε κατα μερος τις προσωπικες σας εμπειριες.... Η μυωπία είναι γενετική και εμφανίζεται στην εφηβεία Οχι δεν ισχυει αυτο. Ακομα μια τελειως τραγικη παραπληροφορηση. Καλω ακομα μια φορα οσους το διαβασουν να το αγνοησουν τελειως. Ακόμα και μισός βαθμός είναι αισθητός, όταν βγεις έξω ή οδηγείς. Εγώ άλλαξα μέτρηση γιατί δεν έβλεπα καλά στο ένα μάτι και η διαφορά ήταν... 0,25 και τη καταλάβαινα. Πραγματι. Εγω εχω 0.5 βαθμο μυωπιας στο αριστερο ματι και μηδεν στο δεξι και κανενος αλλου ειδους "προβλημα" ορασης και η διαφορά μισου βαθμου ειναι αισθητοτατη.
zeniath Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Είσαι γιατρός; Όχι Έχεις μυωπία; Όχι Τι φανφάρες λες τότε ρε φιλέ;
MJBulls23 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Είσαι γιατρός; Όχι Έχεις μυωπία; Όχι Τι φανφάρες λες τότε ρε φιλέ; Τι ασυναρτησιες γραφεις? Ανουσια η απαντηση σου για ακομα μια φορα. Και λαθος. Το αν εχει καποιος μυωπια ουδεμια σχεση εχει με το εαν μπορει να εχει αποψη ή οχι στο θεμα. Εγω ειπα οτι αυτα που εγραφες ηταν 100% λαθος και επικινδυνα για οποιον τα διαβασει.
ChRis6 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Εγω οταν ημουν μικρος δεν ειχα καθολου μυωπια. Φετος , αρχισα να καταλαβαινω οτι μετα απο καποιες ωρες μπροστα στην οθονη τα ματια μου κουραζοταν. Ιδιαιτερα το δεξι ματι. Πηγα σε γιατρο και μου ειπε οτι εχω 0.8 ( μονο στο δεξι ) και προτεινε να μην παρω γυαλια , γιατι θα ειναι χαμενα λεφτα. Οταν ομως επρεπε να κοιταζω προσεκτικα και συγκεντρωμενος την οθονη και να επεξεργαζομαι αυτα που θελω για τη δουλεια μου( οχι δηλαδη ταινιες , video games κτλ ) , το φαινομενο εγινε αβασταχτο. Επρεπε να ξαπλωσω καμια ωρα για να ηρεμησουν τα ματια μου. Τελικα αποφασισα να τα παρω για την οθονη και tv και απο τοτε δεν ειχα παλι τετοια προβληματα
akpe Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Η μυωπία είναι γενετική και εμφανίζεται στην εφηβεία Οχι δεν ισχυει αυτο. Ακομα μια τελειως τραγικη παραπληροφορηση. Καλω ακομα μια φορα οσους το διαβασουν να το αγνοησουν τελειως. Κι όμως, ένας από τους παράγοντες της μυωπίας είναι και η κληρονομικότητα, όχι τόσο όσον αφορά την ανάπτυξη της πάθησης αλλά τουλάχιστον την τάση να αναπτυχθεί κάποια στιγμή στο μέλλον. Επίσης, έχουν ερευνηθεί και περιπτώσεις κληρονομικότητας με αρκετά καθαρά συμπεράσματα (σελίδα 8.2). 2. Risk FactorsAn important risk factor for the development of simple myopia is a family history of myopia. Studies have shown a 33-60 percent prevalence of myopia in children whose parents both have myopia. In children who have one parent with myopia, the prevalence was 23-40 percent. Most studies found that when neither parent has myopia, only 6-15 percent of the children were myopic. A difference in the prevalence of myopia as a function of parental history exists even for children in their first few years of school. Στην πράξη ακόμα και αν κάποιος έχει γενετική προδιάθεση, δεν είναι απαραίτητο πως θα γκαβωθεί. Πιο σημαντικό ρόλο παίζει το πόσο στρεσάρουμε τα μάτια μας (near/close work), με δουλειά δηλαδή που απαιτεί συγκέντρωση σε συγκεκριμένο "κοντινό" σημείο όπως ο υπολογιστής ή ακόμα και το βιβλίο. Οπότε ο μύθος που λέει πως αν βλέπουμε πέντε ώρες τηλεόραση την ημέρα θα πάθουμε/θα μας ανέβει η μυωπία δεν ισχύει, εκτός αν είμαστε κολλημένοι στο μισό μέτρο από την οθόνη. 1
ennoeitai Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Ας παραθέσω κι εγώ την εμπειρία μου, για να υπάρχει σαν στατιστικό: Πριν από κάποια χρόνια είχα πάει για να ελέγξω την όρασή μου και είχα 0,75 και στο αριστερό και στο δεξί μάτι. Δηλαδή πολύ λίγο. Τότε ρώτησα τον οφθαλμίατρο αν η αύξηση της μυωπίας, έχει να κάνει με τηλεόραση-υπολογιστή και αν, το να φοράς γυαλιά την επηρρεάζει με κάποιο τρόπο. Μου απάντησε τότε, ότι "η μυωπία δεν έχει να κάνει με τον αν κάθεσαι στον υπολογιστή (ή στην τηλεόραση) και το πόσες ώρες κάθεσαι. Αν είναι να αυξηθεί, θα αυξηθεί ανεξάρτητα απ'αυτό. Για το άλλο, αν αρχίσεις να φοράς γυαλιά, τότε το μάτι χαλαρώνει, γιατί δεν αναγκάζεται να εστιάζει από μόνο του, γιατί έχει τη βοήθεια του φακού του γυαλιού. Επειδή λοιπόν χαλαρώνει, γι'αυτό, αν τα φοράς για κάποιο διάστημα, ίσως να παρατηρήσεις ότι βλέπεις χειρότερα χωρίς τα γυαλιά, αλλά ο λόγος είναι αυτός που σου είπα (ότι ξεσυνήθισε το μάτι να εστιάζει), όχι ότι "αυξάνεται η μυωπία"". Αυτά. Υ.Γ. τελικά πήρα γυαλιά αλλά δεν τα βαζα. Αλλά τώρα παίζει να έχει αυξηθεί και πρέπει να πάω να το ξαναδώ.
panospc Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Πριν κάτι χρόνια μετά από ένα ατσούμπαλο ύπνο, μόλις ξύπνησα παρατήρησα ότι με τον τρόπο που είχε ξαπλώσει, το αριστερό μου μάτι δεχόταν τεράστια πίεση από το μαξιλάρι με αποτέλεσμα να τα βλέπω θολά από το αριστερό μάτι, η όραση επανήλθε σταδιακά στα κανονικά επίπεδα μέσα σε ένα 3ωρο. Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, αναρωτιέμαι κατά πόσο θα μπορούσε ο τρόπος που κοιμόμαστε να επηρεάζει και να παραμορφώνει σταδιακά το μάτι με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε στη μυωπία...
saya Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Δεν ειναι θεμα αυξησης η οχι νομιζω, οτι απο μια ηλικια και μετα η μυωπια σταθεροποιειται. Απλα τα γυαλια λειτουργουν ως βοηθημα και επειδη το ματι το συνηθιζει, ειδικα αν το φορας πολλες ωρες , μετα για λιγη ωρα αν βγαλεις τα γυαλια βλεπεις πιο θολα απο οτι πριν να βαλεις τα γυαλια..μεχρι να συνηθισεις να βλεπεις χωρις γυαλια. αρα ειναι πιο πολυ θεμα συνηθειας νομιζω..τωρα εννοειται αν εχεις μεγαλη μυωπια και χρειαζεσαι γυαλια, αναγκαστικα τα φορας.. ειτε σου προκαλουν αυτο το θεμα με τα ματια ειτε οχι..
lary7 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Λοιπων να πω και εγω την περιπτωση μου, ποιο πολυ για να ενισχυσω την θεση του βαζελου. 1)Μεχρι τα 28 εβλεπα 10/10, γερακι λεμε που εντυπωσιαζα τους φιλους μου ακομα και αν χρησιμοποιουσα πολλες ωρες υπολογιστη. 2)Τον τελευταιο 1,5 χρονο εβγαλα 0.7-0.8 μυωπια. Δεν ξερω αν ειναι γενετικο αλλα αυτο το διαστημα χρησιμοποιουσα 10-16 ωρες την ημερα Η/Υ για να κανω σχεδια, οπου ουσιαστικα χανομουνα για ωρα στο σχεδιο και οταν αλλαζα βλεμα τα εβλεπα θολα. 3)Αν και μικρη δεν ειναι καθολου ασημαντη, και δεν μπορω να δω καλα υποτιτλους σε οθονη ή στο σινεμα και γενικα αμα καθομαι μακρια, ενω σε νυχτερινη οδηγηση δεν μπορω να παω οσο γρηγορα θελω γιατι ενοιωθα ανασφαλεια. Οποτε πηρα γυαλια για αυτες τις περιπτωσεις. 4) Τους τελευταιους 8 μηνες που σχεδιαζω λιγη ωρα στον Η/Υ εχει βελτιωθει καπως η κατασταση και φοραω τα γυαλια ολο και λιγοτερο. 5)-Δικο μου συμπερασμα out of my arse: Οταν το ματι βλεπει κολλημενο στους 25 ποντους για πολυ ωρα τοτε λογικο ειναι να βγαλει κουσουρι σε σχεση με το νορμαλ που ειναι να εστιαζει και μακρια που και που.
kapodistrias Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Από προσωπική εμπειρία μπορώ να πω οτι πολλοί παράγοντες επηρεάζουν. Δεν ξέρω πόσο παροδικά είναι η βοηθούν στην μυωπία αλλά τους έχω αντιληφτεί. Δε λέω για μεγάλες διαφορές αλλά τις καταλάβαινα. Νομίζω πάντως η φωτεινότητα της οθόνης του υπολογιστή επηρεάζει τον αστιγματισμό. Παραδείγματα: -Δίαιτα. -Άγχος και στεναχώρια. -Προβλήματα αυχένα και γενικά με τους μυες εκεί. Όταν είχα αυχενικό είχε επηρεάσει την όραση μου. Μετά ξαναεπανήλθε. Αν είμαι κουρασμένος και κάνω τη γνωστή κυκλική κίνηση μετά στιγμιάια βλέπω πιο καλά. -Πολλές ώρες στο υπολογιστή και μετά αλλαγής απόστασης για TV. Και κάποιες τελευταίες έρευνες. http://www.sciencedaily.com/releases/2011/09/110901135018.htm A Ben-Gurion University of the Negev research group led by Prof. Ohad Birk has identified a gene whose defect specifically causes myopia or nearsightedness. http://www.sciencedaily.com/releases/2011/10/111024084639.htm A new analysis of recent eye health studies shows that more time spent outdoors is related to reduced rates of nearsightedness, also known as myopia, in children and adolescents. Myopia is much more common today in the United States and many other countries than it was in the 1970s. In parts of Asia, more than 80 percent of the population is nearsighted. The analysis suggests that more exposure to natural light and/or time spent looking at distant objects may be key factors.
MJBulls23 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Κι όμως, ένας από τους παράγοντες της μυωπίας είναι και η κληρονομικότητα, όχι τόσο όσον αφορά την ανάπτυξη της πάθησης αλλά τουλάχιστον την τάση να αναπτυχθεί κάποια στιγμή στο μέλλον. Επίσης, έχουν ερευνηθεί και περιπτώσεις κληρονομικότητας με αρκετά καθαρά συμπεράσματα (σελίδα 8.2). Λες "Και ομως" και απαντας σε εμενα?? Εγω αυτο που λεω ειναι οτι δεν ειναι μόνο κληρονομικη. Ειπα οτι φυσικα και ειναι και κληρονομικη. Οποτε και εσυ διαβασε προσεχτικοτερα το τι λεει καποιος.....
kfyros Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Παιδιά να προσέχουμε τι γράφουμε παρακαλώ.... Το LASER δεν είναι σε καμιά περίπτωση παιχνιδάκι.. Αν ήταν έτσι θα το κάναμε όλοι.. Υπάρχουν διάφορες τεχνικές , αλλά η ουσία είναι ότι σου κόβουν, σου καίνε και σου φθείρουν τον κερατοειδή για να επιτευχθεί η σωστή κύρτωση των φακών... Και σε κάθε μάτι , laser μπορείς να κάνεις ΜΙΑ ΦΟΡΑ στη ζωή σου (με την υπάρχουσα τεχνολογία). Αφού γίνει Laser , δεν μπορείς να ξαναφορέσεις ΠΟΤΕ φακούς επαφής.. Για να μπορείς να κάνεις laser θα πρέπει να μην μεταβάλλεται το μάτι (δηλαδή να παραμένουν σταθεροί οι βαθμοί μυωπίας - αστιγματισμού κλπ.) Οι σοβαροί γιατροί σου λένε ότι θα πρέπει να έχεις σταθερές τιμές για 3 χρόνια. Οι πιο "commercial" για 1 χρόνο. Αυτό ισχύει για λίγους ανθρώπους , και κανείς φυσικά δεν σου δίνει εγγύηση ότι δεν θα αλλάξουν οι τιμές του ματιού αργότερα παρόλο που ήταν σταθερές πριν (πχ. μετά από ένα χρόνο να αρχίσει να εμφανίζει πάλι μυωπία) Το έκανε η γυναίκα μου πριν 6 χρόνια εξαιτίας μεγάλης μυωπίας (5 και 2,5 αν θυμάμαι καλά) και αφού είχε σταθεροποιηθεί η μυωπία της για 3 χρόνια .. Της τη διόρθωσε μια χαρά, όμως τώρα ξεκίνησε η πρεσβυωπία , οπότε φοράει πλέον γυαλιά και τελείωσε το παραμυθάκι.. Για μισό και ένα βαθμό μυωπία είναι αστείο να μιλάμε για Laser.. Πάντως εγώ που ασχολούμαι πολλές ώρες κάθε μέρα με υπολογιστές και πάτησα πλέον τα σαράντα, έχω από τα 22 μου μισό μυωπία στο ένα μάτι , και καθόλου στο άλλο, και δεν έχουν μεταβληθεί από τότε.. Μου αρέσει να δουλεύω όμως σε διάχυτο φως (όχι πορτατίφ και μαλακίες , αλλά λευκό ή κίτρινο φως που διαχέεται στο χώρο από φωτιστικό οροφής), και με την οθόνη στο ύψος του κεφαλιού (χρησιμοποιώντας stands οθονών για να τη σηκώσω ψηλά), ή ψηλή βάση για το Laptop .. Και δεν έχω φορέσει ποτέ ούτε γυαλιά υπολογιστή.. Τέλος, δεν είμαι σίγουρος ότι όλοι οι οφθαλμίατροι ξέρουν τι τους γίνεται. Αν μη τι άλλο, δεν νομίζω ότι ενημερώνονται όλοι με τις εξελίξεις της επιστήμης τους.
flo1 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Να κανω μια ερωτηση αν ξερει καποιος να απαντησει. Φοραω φακους με μυωπια 3 και 3.75 βαθμους και βλεπω καλα με αυτους τους βαθμους. Θελω να παρω καινουργια γυαλια. Με τους ιδους βαθμους απλα χωρις να παω στον οφθαλμιατρο μπορω να τα παρω? Χρειαζεται καποια αλλη μετρηση ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα