Giorgos216 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Καλημέρα παιδιά! Έχω μια απορία εδώ και κάποιο καιρό... Έχω λίγη μυωπία (1 βαθμό στο δεξί μάτι, 0.5 βαθμό στο αριστερό), και έχω πάρει γυαλιά για να φοράω όταν είμαι στην τηλεόραση, σινεμά κλπ. Κατά τ'άλλα βλέπω σχετικά καλά και χωρίς αυτά! -Κάποιοι λένε πως όσο περισσότερο φοράς γυαλιά, τόσο μεγαλώνει η μυωπία (ή μένει στάσιμη, πάντως δε θα μειωθεί), διότι το μάτι συνηθίζει στα γυαλιά και μετά δε βλέπει καλά χωρίς αυτά. -Κάποιοι άλλοι λένε πως η μυωπία αυξάνεται όταν δε φοράς τα γυαλιά, διότι συνεχίζεις να μην βλέπεις πολύ καλά και "χαλάει" το μάτι. -Κάποιοι λένε ότι δεν επηρεάζει το αν θα φοράς τα γυαλιά ή όχι, αυτό προσωπικά μου φαίνεται το λιγότερο πιθανό, πιστεύω πως δε μπορεί να μην επηρεάζει. Ξέρει κανείς την απάντηση στο ερώτημα μου, αν δηλαδή η μυωπία αυξάνεται όταν φοράς τα γυαλιά συχνά ή όταν δεν τα φοράς? Ευχαριστώ
zeniath Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Η μυωπία είναι γενετική και δεν έχει σημασία αν φοράς/δε φοράς γυαλιά, αν κάθεσαι μισό μέτρο από την οθόνη ή 10 μέτρα. Άμα είναι να μεγαλώσει θα μεγαλώσει και ότι και να κάνεις δε μπορείς να το σταματήσεις γιατί απλά δεν επιβαρύνεται από τίποτα. Άσε τους αστικούς μύθους περί μυωπίας. Στους βαθμούς που έχεις είτε φοράς τα γυαλιά είτε όχι το ίδιο κάνει γιατί στην ουσία δεν έχεις, είναι τόσο λίγο που είναι χαζό να φοράς γυαλιά. Τα γυαλιά δε τα φοράς γιατί σου το είπε κάποιος, τα φοράς όταν συνειδητοποιήσεις ότι πλέον δεν βλέπεις τόσο καλά όσο πριν και έχεις την ανάγκη να βλέπεις καθαρά. Παράδειγμα εγώ πριν 4 χρόνια που ξεκίνησα να φοράω καθημερινά γυαλιά από το πρωί μέχρι το βράδυ, είχα φτάσει σε σημείο να σκάω μύτη στην καφετέρια και να μην βλέπω την παρέα μου που ήταν στο 1μιση μέτρο, όπως και το ότι δεν μπορούσα πλέον να διαβάζω της ταμπέλες στον δρόμο όταν οδηγούσα. Είναι ανάλογα και το κόμπλεξ του καθενός έτσι; Πολύς κόσμος δε φοράει γιατί δε τα γουστάρουν και προτιμούν να μην βλέπουν τον Χριστό τους. Επειδή όμως ξέφυγα από το θέμα, για να κλείσω, όχι τίποτα δεν επηρεάζει την μυωπία και αυτό από οφθαλμίατρους αρκετούς και από εμπειρία. Και όχι, 1 βαθμός και 0,5 δεν είναι μυωπία, τζάμπα πεταμένα λεφτά για γυαλιά είναι. 1
Superuser Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Κάνε εγχείριση laser αν έχεις την δυνατότητα να ησυχάσεις Με ένα 3χιλιαρο θα είσαι κομπλέ για την υπόλοιπη ζωή σου
zeniath Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Κάνε εγχείριση laser αν έχεις την δυνατότητα να ησυχάσεις Με ένα 3χιλιαρο θα είσαι κομπλέ για την υπόλοιπη ζωή σου Μετά τα 25 γίνεται η εγχείρηση αφού σταθεροποιηθεί η μυωπία αν και εγώ για κανένα λόγο δεν θα έκανα αφού κάθεσαι με ανοιχτά μάτια και σου αφαιρούν τον εξωτερικό φακό του ματιού σου κλπ κλπ και τα βλέπεις ΟΛΑ... μπρρρρ μακριά από μας
Superuser Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 10 λεπτά υπόθεση είναι..δεν πονάει και δεν νιώθεις τίποτα.. Αν είσαι ανήσυχος σου δίνει ο γιατρός πρίν την επέμβαση ένα ηρεμιστικό και όλα οκ Απλώς μετά την επέμβαση πρέπει να έχεις τα μάτια κλειστα για μισή ώρα,θα νιώθεις για τις επόμενες δύο ώρες μία μικρή ενόχλησή στα μάτια.Ρίχνεις έναν ύπνο και μετά σου φεύγει Απλώς μέχρι να στρώσουν,τα ψιλοπροσεχεις,όχι τριψιμο,γυαλιά ήλιου,κάτι σταγόνες,πλαστικα γυαλιά ύπνου για να μήν τα πειράξεις στις αρχές..κτλ μιλάμε όμως για μόνιμη-εφόρου ζωής αποκατάσταση Έκανε ένα συγγενικό μου πρόσωπο με 3.5 στο ενα και 4.5 στο άλλο..ε, την επόμενη μέρα της επέμβασης,έκανε λες και ήταν τυφλός και ξαναβρήκε το φως του..
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Η μυωπία είναι γενετική και δεν έχει σημασία αν φοράς/δε φοράς γυαλιά, αν κάθεσαι μισό μέτρο από την οθόνη ή 10 μέτρα. Άμα είναι να μεγαλώσει θα μεγαλώσει και ότι και να κάνεις δε μπορείς να το σταματήσεις γιατί απλά δεν επιβαρύνεται από τίποτα. Άσε τους αστικούς μύθους περί μυωπίας. Στους βαθμούς που έχεις είτε φοράς τα γυαλιά είτε όχι το ίδιο κάνει γιατί στην ουσία δεν έχεις, είναι τόσο λίγο που είναι χαζό να φοράς γυαλιά. Τα γυαλιά δε τα φοράς γιατί σου το είπε κάποιος, τα φοράς όταν συνειδητοποιήσεις ότι πλέον δεν βλέπεις τόσο καλά όσο πριν και έχεις την ανάγκη να βλέπεις καθαρά. Παράδειγμα εγώ πριν 4 χρόνια που ξεκίνησα να φοράω καθημερινά γυαλιά από το πρωί μέχρι το βράδυ, είχα φτάσει σε σημείο να σκάω μύτη στην καφετέρια και να μην βλέπω την παρέα μου που ήταν στο 1μιση μέτρο, όπως και το ότι δεν μπορούσα πλέον να διαβάζω της ταμπέλες στον δρόμο όταν οδηγούσα. Είναι ανάλογα και το κόμπλεξ του καθενός έτσι; Πολύς κόσμος δε φοράει γιατί δε τα γουστάρουν και προτιμούν να μην βλέπουν τον Χριστό τους. Επειδή όμως ξέφυγα από το θέμα, για να κλείσω, όχι τίποτα δεν επηρεάζει την μυωπία και αυτό από οφθαλμίατρους αρκετούς και από εμπειρία. Και όχι, 1 βαθμός και 0,5 δεν είναι μυωπία, τζάμπα πεταμένα λεφτά για γυαλιά είναι. H μυωπια δεν ειναι μονο γενετικη υποθεση. Αναλογως και τη χρηση του ματιου. Συμφωνα με οσα μου ειπε ο οφθαλμιατρος μου τελευταια φορα, τα τελευταια χρονια παρατηρειται το φαινομενο η μυωπια να αυξανεται ακομα και σε ηλικιες περαν των 21-22 που παλια ηταν συνηθως το max. Αν το ματι συνηθιζει πολλες ωρες να βλεπει στην ιδια αποσταση (πχ κομπιουτερ) τοτε δυσκολευεται σταδιακα να εστιασει σε μεγαλυτερες αποστασεις και τελικως εχουμε ως αποτελεσμα να αυξανεται η μυωπια ακομα και στα 25 η στα 28. Aυτο και εμπειρικα το παρατηρει καποιος αδαης παντως. Η γενια των γονιων μας ειχε πολυ μικροτερα ποσοστα μυωπιας αποτι εμεις που μεγαλωσαμε με μια tv και αργοτερα με ενα pc μπροστα μας. Δεν νομιζω να ειναι απλα τυχαιο και γενετικο. Σε οτι αφορα εμενα, πιθανως κι αυτο να ειναι τυχαιο αλλα απο 0 μυωπια, απεκτησα μυωπια απο τα τελη της εφηβειας οποτε και αρχισα να καθομαι πολλες ωρες σε υπολογιστη και η οποια συνεχισε να αυξανεται ως το 1,50 μεχρι τα 23. Αν μου τα ειπε για να με φοβισει και ειναι παπατζες, τοτε πασσο. Επισης για 1 και 0,5 μυωπια δεν αξιζει το λειζερ διοτι δεν την διορωθωνει απολυτα. Μπορει να την παει 0,5 ας πουμε. Αν εχεις απο 3 και πανω τοτε ναι πας για λειζερ. Τελος να σχολιασω και το "τζαμπα πεταμενα λεφτα για γυαλια το 1 και το 0,5 μυωπια". Ο ΚΟΚ σε υποχρεωνει να οδηγεις φορωντας γυαλια αν εχεις εστω και 0,25, ποσω δε μαλλον 1, διαφορετικα εισαι παρανομος. Αρα πεταμενα-ξεπεταμενα λεφτα, πρεπει να εχεις γυαλια και να τα φορας οταν οδηγας. Επισης υπαρχουν καποια επαγγελματα απο τα οποια τρως πορτα για τον ιδιο λογο, την υπαρξη μυωπιας εστω και ελαχιστης. Αρα ας μην ειμαστε και τοσο απολυτοι οτι τα γυαλια ειναι πεταμενα λεφτα στο 1 μυωπια. Ολο και κατι τις διορθωνουν που μερικες φορες κρινεται και σημαντικο. @ts Σε καθε περιπτωση επειδη εδω ειναι φορουμ, να συμβουλευτεις οφθαλμιατρο. Δεν γινεται τα τεχνολογικα φορουμ να υποκαταστησουν τη δουλεια του γιατρου. 2
Giorgos216 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 10 λεπτά υπόθεση είναι..δεν πονάει και δεν νιώθεις τίποτα.. Αν είσαι ανήσυχος σου δίνει ο γιατρός πρίν την επέμβαση ένα ηρεμιστικό και όλα οκ Απλώς μετά την επέμβαση πρέπει να έχεις τα μάτια κλειστα για μισή ώρα,θα νιώθεις για τις επόμενες δύο ώρες μία μικρή ενόχλησή στα μάτια.Ρίχνεις έναν ύπνο και μετά σου φεύγει Απλώς μέχρι να στρώσουν,τα ψιλοπροσεχεις,όχι τριψιμο,γυαλιά ήλιου,κάτι σταγόνες,πλαστικα γυαλιά ύπνου για να μήν τα πειράξεις στις αρχές..κτλ μιλάμε όμως για μόνιμη-εφόρου ζωής αποκατάσταση Έκανε ένα συγγενικό μου πρόσωπο με 3.5 στο ενα και 4.5 στο άλλο..ε, την επόμενη μέρα της επέμβασης,έκανε λες και ήταν τυφλός και ξαναβρήκε το φως του.. Ευχαριστώ για την απάντηση και πιθανόν να είναι καλή λύση αν έχεις πολύ μυωπία, όμως δε νομίζω ότι αξίζει αν έχεις τη μυωπία που έχω εγώ τώρα! H μυωπια δεν ειναι μονο γενετικη υποθεση. Αναλογως και τη χρηση του ματιου. Συμφωνα με οσα μου ειπε ο οφθαλμιατρος μου τελευταια φορα, τα τελευταια χρονια παρατηρειται το φαινομενο η μυωπια να αυξανεται ακομα και σε ηλικιες περαν των 21-22 που παλια ηταν συνηθως το max. Αν το ματι συνηθιζει πολλες ωρες να βλεπει στην ιδια αποσταση (πχ κομπιουτερ) τοτε δυσκολευεται σταδιακα να εστιασει σε μεγαλυτερες αποστασεις και τελικως εχουμε ως αποτελεσμα να αυξανεται η μυωπια ακομα και στα 25 η στα 28. Aυτο και εμπειρικα το παρατηρει καποιος αδαης παντως. Η γενια των γονιων μας ειχε πολυ μικροτερα ποσοστα μυωπιας αποτι εμεις που μεγαλωσαμε με μια tv και αργοτερα με ενα pc μπροστα μας. Δεν νομιζω να ειναι απλα τυχαιο και γενετικο. Σε οτι αφορα εμενα, πιθανως κι αυτο να ειναι τυχαιο αλλα απο 0 μυωπια, απεκτησα μυωπια απο τα τελη της εφηβειας οποτε και αρχισα να καθομαι πολλες ωρες σε υπολογιστη και η οποια συνεχισε να αυξανεται ως το 1,50 μεχρι τα 23. Αν μου τα ειπε για να με φοβισει και ειναι παπατζες, τοτε πασσο. Επισης για 1 και 0,5 μυωπια δεν αξιζει το λειζερ διοτι δεν την διορωθωνει απολυτα. Μπορει να την παει 0,5 ας πουμε. Αν εχεις απο 3 και πανω τοτε ναι πας για λειζερ. Τελος να σχολιασω και το "τζαμπα πεταμενα λεφτα για γυαλια το 1 και το 0,5 μυωπια". Ο ΚΟΚ σε υποχρεωνει να οδηγεις φορωντας γυαλια αν εχεις εστω και 0,25, ποσω δε μαλλον 1, διαφορετικα εισαι παρανομος. Αρα πεταμενα-ξεπεταμενα λεφτα, πρεπει να εχεις γυαλια και να τα φορας οταν οδηγας. Επισης υπαρχουν καποια επαγγελματα απο τα οποια τρως πορτα για τον ιδιο λογο, την υπαρξη μυωπιας εστω και ελαχιστης. Αρα ας μην ειμαστε και τοσο απολυτοι οτι τα γυαλια ειναι πεταμενα λεφτα στο 1 μυωπια. Ολο και κατι τις διορθωνουν που μερικες φορες κρινεται και σημαντικο. @ts Σε καθε περιπτωση επειδη εδω ειναι φορουμ, να συμβουλευτεις οφθαλμιατρο. Δεν γινεται τα τεχνολογικα φορουμ να υποκαταστησουν τη δουλεια του γιατρου. Το γνωρίζω φίλε μου και ευχαριστώ για την απάντηση και την κάλυψη προς το σχόλιο του φίλου, απλά έχω την εντύπωση πως η πλειοψηφία των οφθαλμιάτρων λένε πως δεν επηρεάζει το αν θα φοράς γυαλιά ή όχι και μου έκανε μεγάλη εντύπωση για κάποιο άγνωστο λόγο
evabb Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 αχ τι διαβαζω εδω μεσα... η μυωπια ειναι γεννετικη! τελεια και παυλα. δεν παιζει ρολο ουτε το pc ουτε η tv ουτε αν διαβαζεις αναποδα. λες να ειναι τυχαιο οτι ολοι στην οικογενεια μου να ειμαστε γκαβουλιακες και οτι ολοι το εμφανισαμε στην ιδια ηλικια; τα τελευταια χρονια καθομαι αμετρητες ωρες στον υπολογιστη, χρειαζεται να διαβαζω μετρησεις πανω σε οργανα με τρομερη ακριβεια και η μυωπια μου δεν εχει κουνηθει απο τα 16 περιπου. το να μην φοραει καποιος τα γυαλια του κουραζει σιγουρα το ματι, βεβαια το 1 και 0,5 σιγουρα δεν το λες και μυωπια και φυσικα το λειζερ ειναι σιγουρα πεταμενα λεφτα για αυτη την περιπτωση. υγ σε περιπτωση τραυματισμου του ματιου γινεται να αναπτυχθει μυωπια χωρις γεννετικη προδιαθεση αλλα δεν νομιζω οτι ειναι η περιπτωση εδω.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 αχ τι διαβαζω εδω μεσα... η μυωπια ειναι γεννετικη! τελεια και παυλα. δεν παιζει ρολο ουτε το pc ουτε η tv ουτε αν διαβαζεις αναποδα. λες να ειναι τυχαιο οτι ολοι στην οικογενεια μου να ειμαστε γκαβουλιακες και οτι ολοι το εμφανισαμε στην ιδια ηλικια; τα τελευταια χρονια καθομαι αμετρητες ωρες στον υπολογιστη, χρειαζεται να διαβαζω μετρησεις πανω σε οργανα με τρομερη ακριβεια και η μυωπια μου δεν εχει κουνηθει απο τα 16 περιπου. το να μην φοραει καποιος τα γυαλια του κουραζει σιγουρα το ματι, βεβαια το 1 και 0,5 σιγουρα δεν το λες και μυωπια και φυσικα το λειζερ ειναι σιγουρα πεταμενα λεφτα για αυτη την περιπτωση. υγ σε περιπτωση τραυματισμου του ματιου γινεται να αναπτυχθει μυωπια χωρις γεννετικη προδιαθεση αλλα δεν νομιζω οτι ειναι η περιπτωση εδω. Επειδη σε βλεπω πολυ απολυτη γενικα αλλα και ειδικα εναντιον οσων μου εχει πει γιατρος-επιστημονας, προσφατα μαλιστα: Εκτος απο χημικος or something, εισαι και οφθαλμιατρος? Εμπλεξα με κομπογιανιτη? Καταλαβαινεις οτι το παραδειγμα της οικογενειας σου δε λειτουργει ως επιστημονικο τεκμηριο ετσι? FYI επειδη η σιγουρια σου μου δημιουργησε ανησυχια για οσα μου ειπε ο γιατρος μου: Είναι κληρονομική η μυωπία; Ναι, υπάρχει γενετική προδιάθεση στην εμφάνιση της μυωπίας, ειδικά στη μεγάλη μυωπία.Γιαυτό τα παιδιά των οποίων οι γονείς έχουν μυωπία, πρέπει να εξετάζονται πιο συχνά. Επίσης εμφανίζει συσχέτιση με την κοντινή εργασία (διάβασμα).Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί το ποσοστό των μυώπων στην εφηβεία,όπως φαίνεται από διάφορες στατιτικές μελέτες. Αυτό οφείλεται στην αυξημένη ενασχόληση των εφήβων με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, και τις υπερβολικές ανάγκες για διάβασμα.Οι μύωπες είναι σε μεγαλύτερο βαθμό αριστούχοι και πετυχαίνουν καλύτερες βαθμολογίες από τους εμμέτρωπες, ενω οι υπερμέτρωπες τις πιο χαμηλές. http://panorasi.blogspot.com/2008/09/blog-post_4377.html Πέρα από τις άκρες ενός βιβλίου ή της οθόνης του υπολογιστή, τα αντικείμενα βρίσκονται μακρύτερα οπότε τα βλέπουμε κάπως θολά. Επίσης, εάν εστιάσουμε σε μια σκηνή έξω από το παράθυρο ενός δωματίου, τα αντικείμενα που βρίσκονται μέσα στο δωμάτιο και περιλαμβάνονται στην περιφερική μας όραση θα βρίσκονται εκτός εστίασης. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτές οι συνθήκες αρκούν για να πυροδοτήσουν την εμφάνιση της μυωπίας σε άτομα με γενετική προδιάθεση. Και πότε δεν ισχύουν αυτές οι συνθήκες; Όταν βρισκόμαστε σε ανοικτούς χώρους, όπου όλα τα αντικείμενα έχουν επαρκή απόσταση από τον οφθαλμό ώστε να γίνει η κατάλληλη εστίαση της συνολικής εικόνας στον αμφιβληστροειδή. Για αυτούς τους λόγους, σήμερα θεωρείται ότι πιθανώς ο καλύτερος τρόπος πρόληψης της μυωπίας είναι η παραμονή των παιδιών σε εξωτερικούς χώρους όσο το δυνατό περισσότερο. http://healthnotesandnews.blogspot.com/2011/04/blog-post.html Προχειρο googlarisma δευτερολεπτων με παραθεση των 2 πρωτων αποτελεσματων.
MJBulls23 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 (επεξεργασμένο) αχ τι διαβαζω εδω μεσα... η μυωπια ειναι γεννετικη! τελεια και παυλα. Αντι για το τελεια και παυλα με χωρις ιχνος επιχειρηματος, που ειναι πληρως αντιεπιστημονικη πραξη, θα επρεπε να παραθεσεις μια συγχρονη ερευνα που να υποστηρζει αυτο που λες. Ξερεις ομως τι? Δεν υπαρχει καμια τετοια, διοτι δεν εχουμε αποδειξει οτι η μυωπια οφειλεται σε γενετικους λογους μόνο. Ισα ισα οι ερευνες δειχνουν το αντιθετο οτι δεν οφειλεται σε γενετικους λογους μόνο, αλλά σε και σε περιβαλλοντολογικους σχεδον με τον ιδιο βαθμο σπουδαιοτητας και επιρροης. Δεν ζουμε στο 1990. Στο 2012 ζουμε. Διαβαστε, ενημερωθειτε για τα νεα περι μυωπιας για να μην λετε πραγματα του 1990. Η μυωπία είναι γενετική και δεν έχει σημασία αν φοράς/δε φοράς γυαλιά, αν κάθεσαι μισό μέτρο από την οθόνη ή 10 μέτρα. Άμα είναι να μεγαλώσει θα μεγαλώσει και ότι και να κάνεις δε μπορείς να το σταματήσεις γιατί απλά δεν επιβαρύνεται από τίποτα. Άσε τους αστικούς μύθους περί μυωπίας. Επικινδυνες αποψεις! Καλω τους αναγνωστες του παραπανω, να το παραληψουν τελειως. H μυωπια δεν ειναι μονο γενετικη υποθεση. Αναλογως και τη χρηση του ματιου. Συμφωνα με οσα μου ειπε ο οφθαλμιατρος μου τελευταια φορα, τα τελευταια χρονια παρατηρειται το φαινομενο η μυωπια να αυξανεται ακομα και σε ηλικιες περαν των 21-22 που παλια ηταν συνηθως το max. Αν το ματι συνηθιζει πολλες ωρες να βλεπει στην ιδια αποσταση (πχ κομπιουτερ) τοτε δυσκολευεται σταδιακα να εστιασει σε μεγαλυτερες αποστασεις και τελικως εχουμε ως αποτελεσμα να αυξανεται η μυωπια ακομα και στα 25 η στα 28. Aυτο και εμπειρικα το παρατηρει καποιος αδαης παντως. Η γενια των γονιων μας ειχε πολυ μικροτερα ποσοστα μυωπιας αποτι εμεις που μεγαλωσαμε με μια tv και αργοτερα με ενα pc μπροστα μας. Δεν νομιζω να ειναι απλα τυχαιο και γενετικο. Σε οτι αφορα εμενα, πιθανως κι αυτο να ειναι τυχαιο αλλα απο 0 μυωπια, απεκτησα μυωπια απο τα τελη της εφηβειας οποτε και αρχισα να καθομαι πολλες ωρες σε υπολογιστη και η οποια συνεχισε να αυξανεται ως το 1,50 μεχρι τα 23. Αν μου τα ειπε για να με φοβισει και ειναι παπατζες, τοτε πασσο. Καλα στα ειπε και δεν ειναι βλακειες. Βεβαια δεν εχει αποδειχτει τετοιου ειδους αμεση εξαρτηση θεασης υπολογιστη/τηλεοραση για πολλες ωρες και μυωπιας αλλά οι ενδειξεις οτι τα περιβαλλοντολογικα αιτια, και τετοιου ειδους, ειναι σημαντικα και ευθυνονται για ενα μεγαλο μερος της μυωπιας των ανθρωπων, ειναι πολλες. Τα τελευταια χρονια λοιπον οι ενδειξεις ολοενα και γινονται αμειλικτες ως προς το οτι τα περιβαλλοντολογικα αιτια ειναι εξισου σημαντικα σε σχεση με τα γενετικα. Εξαλλου δεν εχουμε καν αποδειξει τιποτα σαφες ακομα. Πχ παραμενει μυστηριο το γεγονος της υπαρξης ενος μεγαλου ποσοστου ανθρωπων που γονεις και παππουδες/γιαγιαδες να μην ειχαν καθολου μυωπια και να ειχαν αυτοι. Βεβαια ειναι επισης αληθες οτι εαν και οι 2 γονεις ειναι μυωπικοι το παιδι εχει 8πλασιες πιθανοτητες να γινει μυωπικο απο οτι ενα παιδι που και οι 2 γονεις του δεν ειναι μυωπικοι. Επισης οπως ειπες ειναι πλεον 100% ΣΑΦΕΣ και αποδεκτο γεγονος(και πως να μην ειναι αφου αυτο δειχνουν ολες οι ερευνες) οτι η αναλογια των ανθρωπων με μυωπια(προς αυτους με μη-μυωπια προφανως) αυξανει δραματικα κιολας στο περασμα του χρονου και ειδικα στα τελευταια χρονια. Ο τροπος ζωης και τα περιβαλλοντολογικα αιτια ειναι η μονη εξηγηση. Υπαρχει και το ακομα αλυτο παραδοξο μυωπιας των διδυμων και των "geeks". Οπου μελετωντας διδυμα παιδια βλεπει κανεις πολυ ισχυρη συσχετιση γενετικου παραγοντα ως προς την μυωπια και μικρη συσχετιση ως προς το περιβαλλον, ενω μελετωντας τυχαια γκρουπ απο μαθητες πολυ μελετηρους που περνουν τον περισσοτερο χρονο τους διαβαζοντας βιβλια διαπιστωνει κανείς οτι υπαρχει ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ μεγαλη αναλογια απο μυωπικους μαθητες στο γκρουπ, πραγμα που δειχνει πολυ ισχυρη συσχετιση περιβαλλοντολογικων συνηθειων ως προς την μυωπια και μικρη γενετικη συσχετιση. Το φαινομενο των Ινδων που ζουνε στην Ινδια και αυτων που ζουνε εκτός Ινδιας με τελειως αλλες συνηθειες ζωης και τελειως διαφορετικα επιπεδα μυωπιας στα 2 γκρουπ, οδηγει επισης σε ισχυροτατη συσχετιση μυωπιας με περιβαλλοντολογικους παραγοντες. Γενικα ακομα ειμαστε στο σκοταδι για το ποιος παραγοντας επηρεαζει παραπανω αλλά εχουμε καταληξει οτι και οι 2 ειναι πολυ σημαντικοι.... ενω ο δικος μου οφθαλμιατρος λεει μαλακιες ε; Ειναι πιθανο. Ποτέ δεν παιρνουμε τις αποψεις ενος γιατρου ή οποιουδηποτε ως την απολυτη αληθεια, χωρις διασταυρωση. Λιγα χρονια πριν: ενας οδοντιατρος. Πρεπει να αφαιρεσεις το δοντι σου δεν γινεται αλλιως. Παω σε αλλον την ιδια μερα. Θελει απονευρωση. Αυτος που σου ειπε να το αφαιρεσεις ειναι "δολοφονος". Πολλα χρονια πριν: Ο 7 χρονων γιος μου παραπονιεται για πονους στην δεξια(ή στην αριστερη? ξεχναω.) πλευρα της κοιλιας για 2-3 μερες. Παμε σε εναν γιατρο τον εξεταζει και λεει: Σκωληκοειδιτιδα! Θελει εγχειρηση. Παμε σε εναν φιλο γιατρο τον εξεταζει 2-3 λεπτα. Σκωληκοειδιτιδα?? Καμια σχεση. Λιγα λαχανικα, καμια φυτικη ινα και καμια σαλατα να τρωει πρεπει και θα γινει μια χαρα. Οπως και εγινε. Πριν καμια εβδομαδα. Παει ενας φιλος μου(59 χρονων) σε εναν γιατρο για τον προστατη(καλοηθης υπερπλασια) εδω και 3 μηνες. Τον εψηνε ολο αυτο τον καιρο να κανει εγχειρηση. Πριν μια εβδομαδα που ξαναπηγε λογω πονων και εχνολησεων του ειπε οτι δεν παει αλλο θελει οπωσδηποτε εγχειρηση. Πηγε σε εναν αλλο γιατρο για μια 2η γνωμη(γιατι ειναι μεγαλο ζητημα μια εγχειρηση) και αυτος του ειπε ΚΑΜΙΑ εγχειρηση δεν πρεπει να κάνεις. Αστεια πραγματα. Θα σου κανω μια αγωγη 8 μηνες και θα μικρυνει ο προστατης. Του εγραψε ενα φαρμακο και ενα ακομη και σε 3 μερες αρχισε να νιωθει λιγο καλυτερα. Ο προστατης σου δεν ειναι ακομα για εγχειρηση του ειπε. Οταν τηλεφωνησε στον αρχικο γιατρο του και του ειπε για αυτο το φαρμακο και τι κανει, αυτος του ειπε θα στο εδινα και θα το δοκιμαζαμε αλλά προκαλει καποια συμπτωματα και για αυτο δεν του το εδωσε. 3 απλα παραδειγματα. Χιλιαδες άλλα υπαρχουν καθε μερα. Γιατρος δεν σημαινει αλαθητο ον. Ουτε καν οτι ξερει τι του γινεται. Πρεπει να πετυχεις καποιον που ξερει. Οχι οτι ειναι λιγοι αυτοι, ισως ειναι και οι περισσοτεροι, αλλά το οτι σου ειπε κατι καποιος γιατρος δεν σημαινει και κατι. Παρα πολλοι ειναι που δεν εχουν διαβασει νεες ερευνες, δεν εχουν ενημερωθει για νεα φαρμακα, για νεες αποψεις. Η επιστημη προχωραει συνεχως και αν μεινεις πισω μπορει να εισαι και λαθος..... Επεξ/σία 8 Ιουλίου 2012 από MJBulls23
javavall Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Playing video games 'improves eyesight' http://www.telegraph.co.uk/science/science-news/9088262/Playing-video-games-improves-eyesight.html# Οπότε άμα είναι να κάνεις κάτι στο pc, παίξε video games, γιατί ό,τι χάνεις το ξανακερδίζεις.
MJBulls23 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Playing video games 'improves eyesight' http://www.telegraph.co.uk/science/science-news/9088262/Playing-video-games-improves-eyesight.html# Οπότε άμα είναι να κάνεις κάτι στο pc, παίξε video games, γιατί ό,τι χάνεις το ξανακερδίζεις. Δεν μιλαει για μυωπια αλλά για μια συγκεκριμενη σπανια παθηση(καταρρακτης της νηπιακης ηλικιας ή κατι τετοιο--δεν εχω ιδεα, απλη μεταφραση κανω) των νεογνων.
Apoll Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Ποτέ δεν κατάλαβα το Ταμπού των γυαλίων στην Ελλάδα. Αν έχεις πρόβλημα, φοράς γυαλιά. Που το πρόβλημα; Χρησιμοποιώ γυαλιά 20 χρόνια τώρα, και ενώ εδώ Αγγλία, κανείς δεν ασχολήτε σχετικά, στην Ελλάδα κάθε φορά, όλοι με ρωτάνε γιατί τα φοράω!, ή να κάνω επέμβαση με laser αύριο κιόλας. Το κόμπλεξ που έχει ο νεο-Έλλην σχετικά, έχει φτάσει σημεία ηλιθιότητας.
javavall Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Δεν μιλαει για μυωπια αλλά για μια συγκεκριμενη σπανια παθηση(καταρρακτης της νηπιακης ηλικιας ή κατι τετοιο--δεν εχω ιδεα, απλη μεταφραση κανω) των νεογνων. Λίγο χιούμορ δεν βλάπτει. Για να σοβαρευτούμε, μια πρόσφατη έρευνα λέει το εξής: While the belief that prolonged close-up activities like reading and playing computer games cause short sightedness (myopia) is popularly held, new research indicates that a deficiency of sunlight is the true culprit.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα