Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχω εναν nas server (lacie d2 network 2) ο οποιος εχει θεση για ανεμηστηρακι 30χ30χ10-15 .το συγκεκριμενο μοντελο δεν εχει ανεμιστηρα ομως και επειδη εχει καποιες θερμοκρασιες ειπα λιγο να τον βοηθησω να ανασανει...λοιπον εχω βρει ανεμιστηρακι, θα συνδεθει με πατεντα πανω στην υποδοχη του μετασχηματιστη μεσα στον nas , αλλα το προβλημα ειναι οτι ο μετασχηματιστεις δινει στον nas 12v και 3A .Το ανεμιστηρακι δουλευει κ αυτο στα 12V αλλα με 0.08A. Αν βαλω μια αντισταση 150Ω σε σειρα αναμεσα στη υποδοχη και το ανεμιστηρακι θα δουλεψει καλα?

Δημοσ.

Αν βάλεις αντίσταση 150Ω σε σειρά με τον ανεμιστήρα , αυτός θα δουλεύει στα 6V περίπου. Αν αυτό θέλεις κάντο , αλλιώς μην βάλεις αντίσταση για να δουλεύει φουλ στα 12V.

Δημοσ.

η αντισταση σκευτηκα να μπει για να μην κανει πολυ θορυβο και να μην καει το ανεμιστηρακι απο τα πολλα ampere.δεν ειναι και τρομερα πολλα αλλα θα το γονατησει.αλλα το ερωτημα μου ειναι μηπως δυσλειτουργησει ο nas?μηπως δεν του φτασει το ρευμα?

Δημοσ.

η αντισταση σκευτηκα να μπει για να μην κανει πολυ θορυβο και να μην καει το ανεμιστηρακι απο τα πολλα ampere.δεν ειναι και τρομερα πολλα αλλα θα το γονατησει.αλλα το ερωτημα μου ειναι μηπως δυσλειτουργησει ο nas?μηπως δεν του φτασει το ρευμα?

Απο την στιγμη που εχει την θεση λογικα θα το εχουν σκεφτει στο υπρχον συστημα τροφοδοσιας.

Αλλα αμα ισχυει κατι τετοιο λογικα δεν θα χρειαζεσαι και καποια πατεντα για να δωσεις ρευμα.

Γιατι δεν ψαχνεις ενα φαν που να εχει αυτα τα χαρακτηριστηκα?

Δημοσ.

εψαξα λιγο και δεν παιζει κανενα σε αυτο το μεγεθος..ναι εχει θεση για ανεμηστηρα αλλα απο την μαμα εταιρια και την βαζουν σε αλλα μοντελα..φοβαμαι τωρα μην κανω καμια μα..κια..αφου η πηγη θα δινει 12v , 3A .. και το ανεμιστηρακι θελει μονο 12v , 0.08Α....το πολυ πολυ να μην φτανει το ρευμα για τον nas ετσι?νταξει τι ειναι 0.08Α ...

Δημοσ.

Δεν πιστεύω να έχει θέμα το τροφοδοτικό σου - άλλωστε πάντα(;, αναλόγως ποιότητας) υπολογίζονται κάποιες ανοχές και τα 0,08Α που ζητά το ανεμιστηράκι δεν είναι πολλά. Αν δεν υπάρχουν τεχνικά μέσα , μία πρόχειρη λύση είναι να το παρατηρήσεις σε λειτουργία , να δείς αν και κατά πόσο ζεσταίνεται το τροφοδοτικό μετά από ώρα και έντονη χρήση του nas. Χλιαρό ή ελαφρά ζεστό τροφοδοτικό σημαίνει ότι πιθανότατα θα αντέξει ένα επιπλέον φορτίο της τάξης των 0,08Α.

Πάντως , επειδή τώρα κατάλαβα το σκεπτικό σου με την αντίσταση , και να βάλεις μία αντίσταση σε σειρά πάλι την ίδια ισχύ θα καταναλώσεις - απλά ένα μέρος της θα καταναλωθεί πάνω στην αντίσταση ως θερμότητα.

Δημοσ.

σωστος!!επειδη κ εγω καταλαβα οτι κανω τρυπα στο νερο με την αντισταση :P οντως παρατηρω λιγο το ανεμιστηρακι και ειναι χλιαρο.θα βαλω και το ανεμιστηρακι και θα τσεκαρω θερμοκρασια.επομενο βημα αν δεν πετυχει αυτο ειναι νεο τροφοδοτικο με λιγα παραπανω mA (παμε για αυτοσχεδιο χαχα)

Δημοσ.

μια χαρα .θα αναπνεουν μια χαρα οι δισκοι ειδικα τωρα το καλοκαιρι.καλα εκανες και το εβαλες το fan

σωστος!!επειδη κ εγω καταλαβα οτι κανω τρυπα στο νερο με την αντισταση tongue.gif οντως παρατηρω λιγο το ανεμιστηρακι και ειναι χλιαρο.θα βαλω και το ανεμιστηρακι και θα τσεκαρω θερμοκρασια.επομενο βημα αν δεν πετυχει αυτο ειναι νεο τροφοδοτικο με λιγα παραπανω mA (παμε για αυτοσχεδιο χαχα)

καλα δεν χρειαζεται πατεντα στο ανεμιστηρακι.θα μπορουσες πολυ απλα να βαλεις εξωτερικο τροφοδοτικο.επισης μην βαλεις αντισταση οπως ειπαν διοτι θα μειωσεις την δυναμη του Fan χωρις να γλυτωσεις καν κατι σε ρευμα.απλα δες οτι πραγματι το τροφοδοτικο stays νορμαλ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...