maniac89 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 γεια, προσπαθώ να φτιάξω ένα παλιό pc, το οποίο έχει μνήμη 128ΜΒ και είναι η εξής: PC133U-333-542 SAMSUNG 128MB Sync 133MHz CL3 SDRAM επειδή ο pc δεν τραβάει μια(σέρνεται), σκέφτομαι πώς αν προσθέσω άλλη μια ακριβώς ίδια 128ΜΒ και την κάνω την συνολική 256 ίσως αρχίζει να λειτουργεί κάπως. Υπάρχει κάποιο κατάστημα ελληνικό που μπορώ να προμηθευτώ τέτοιες μνήμες, ή αν μπορείται να μου πείτε αν μπορώ να παρω κάποια άλλη που θα την αναγνωρίσει ο υπολογιστής και θα συγχρονιστεί με την άλλη. Ευχαριστώ πολύ!
ninos30 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Ένας φίλος εδώ μέσα έψαχνε κάτι σαν το δικό σου πριν 1-2 εβδομάδες και τελικά αυτές που πήρε πάπαλα (και ήταν απλές DDR όχι SDRAM που είναι ακόμα παλιότερες!)... Είχα πει να γράψω στο topic του αλλά το απέφυγα (μαμακία μου αφού το έβλεπα να έρχεται), αλλά θα γράψω στο δικό σου. Τα τότε chipsets δεν έχουν καμία σχέση με τα τωρινά όπου ότι και να τους βάλεις παίζουν. Το "συμβατές" μνήμες με την MB τότε είχε ΑΠΟΛΥΤΟ νόημα. Τώρα μπορεί απλά να σου κόψει λίγο to ΟC αν δεν είναι η απολύτως κατάλληλη, αλλά θα παίξει ότι και να της ρίξεις πάνω. πχ με τα τότε chipsets ξέχνα την συνεργασία double sided μνημών με τις ακριβότερες single-sided. Οπότε αν συνεχίζεις να πιστεύεις πως κάποια μνήμη θα σε σώσει, το PC παραμάσχαλα και παίρνεις βόλτα τα μαγαζιά ρωτώντας ποιος έχει τέτοιες μνήμες να τις δοκιμάσεις επί τόπου. Δεν αν μπορεί να "πετάξεις" αυτήν που έχεις και να βάλεις τουλάχιστον 1GB (κάτι σε 2x512 γιατί 1GB SDRAM κομματάκι δύσκολο)
tigergreg Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Κατ αρχας δες αν σηκωνει 2χ512 η μητρικη σου εαν ναι πηγαινε στον συμφορουμιτη εδω και παρε 2 http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/varioushardware/74674-%ce%bc%ce%bd%ce%ae%ce%bc%ce%b5%cf%82-%ce%b5%cf%80%ce%b5%ce%be%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%82-%cf%80%ce%bb%ce%b7%ce%ba%cf%84%cf%81%ce%bf%ce%bb%cf%8c%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%ba%ce%b9%ce%b1/ προσπαθησε να διαλεξεις δυο ολοιδιες αν υπαρχουν φυσικα. Με την οικονομικη κριση βγηκαν πολλοι σκελετοι απ τα ντουλαπια οποτε θα κανουμε μια ακομα γυρα στα παλια. Δεν πειραζει καλο ειναι. Βρηκα ενα πεντιουμ 3 και βαζοντας γουιν χρ μνημη-σκληρο-ανεμιστηρες-καρτα δικτυου-cdrw και νεο τροφοδοτικο (συνολο 110 ευρω!!!!) το εχω στο ιντερνετ ολη μερα και παει μια χαρα.
benign Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 γεια, προσπαθώ να φτιάξω ένα παλιό pc, το οποίο έχει μνήμη 128ΜΒ και είναι η εξής: PC133U-333-542 SAMSUNG 128MB Sync 133MHz CL3 SDRAM επειδή ο pc δεν τραβάει μια(σέρνεται), σκέφτομαι πώς αν προσθέσω άλλη μια ακριβώς ίδια 128ΜΒ και την κάνω την συνολική 256 ίσως αρχίζει να λειτουργεί κάπως. Υπάρχει κάποιο κατάστημα ελληνικό που μπορώ να προμηθευτώ τέτοιες μνήμες, ή αν μπορείται να μου πείτε αν μπορώ να παρω κάποια άλλη που θα την αναγνωρίσει ο υπολογιστής και θα συγχρονιστεί με την άλλη. Ευχαριστώ πολύ! Δεν ξερω για ποιο ακριβως σκοπο χρησιμοποιεις αυτο το παλιο PC αλλα 256 ram ειναι βασανο.Αυτο που λεεει ο Ninos ειναι σωστο αλλα πολυ δυσκολο τωρα να βρεις 512αρες με τα συγκεκριμενα τεχνικα χαρακτηριστικα.Μηπως να επαιρνες κανενα φτηνο μεταχειρισμενο σετακι cpu/mobo/ram?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Moderators Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Καλησπέρα. Μπορείς ακόμη να βρεις τέτοιες μνήμες, αλλά αυτά τα μηχανήματα πια είναι ΜΟΝΟ αν θέλεις vintage σύστημα, να στήσεις καμια παιχνιδομηχανή με DOSbox, παλιά προγράμματα και emulators. Άντε και σαν PC συγγραφής σε office. Πλέον ούτε καν αξιοπρεπώς περιήγηση στο internet δεν μπορείς να κάνεις. Παρολ' αυτά, η αύξηση της μνήμης σε 384 ή 512ΜΒ (και οχι 256) θα έδινε αέρα ζωής στο μηχάνημα. (Υποθέτω ότι δουλεύεις με windows 2000 ή XP). Οπότε γράψε μας το μοντέλο της μητρικής και γενικά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του συστήματος για να βοηθήσουμε. Να έχεις υπ' όψην σου πάντως πως εάν εχει 3 slot μνήμης και υποστηρίζει έως 768ΜΒ ram τοτε θα έχει προβληματα ασυμβατοτητας με πολλα dimmάκια, ενώ εαν υποστηριζει εως 1.5GB δεν θα εχεις. PS: Α και σε αυτά τα συστηματα δεν υπηρχε η εννοια dual channel, οποτε το ''ακριβως ιδια" δεν παιζει κανεναν ρολο. Προσωπικα το PC1 της υπογραφης το δουλευω οπως θα δεις με... 704MB ram. Είναι 512 133Mhz + 128 133Mhz + 64 100Mhz και δουλεύει μια χαρα.
maniac89 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 -το μηχάνημα πιο πολύ πήγα να το βγάλω από την αφάνεια γιατί το χω σε μια άκρη και κάθεται εδώ και 4-5 χρόνια και το λυπάμαι. -Η motherboard έχει 3 slot, μέχρι στιγμής έχω καταφέρει να πάω την μνήμη στα 160 (πρόσθεσα μια 32άρα) έχω και άλλη μια 128 αλλά μόλις την βάζω δεν κάνει boot το pc. -Μάλλον θα το αφήσω στην ησυχία του και θα ψάξω για κανά σετάκι όπως είπε ένας φίλος παραπάνω. Έχει πουθενά κανά αντίστοιχο thread στο insomnia ή πουλάνε τέτοια σετ έξω(δηλαδή να μην ψάχνω αν το ένα είναι συμβατό με το άλλο);Βασικά θέλω κάτι όσο πιο φθηνό γίνεται.Το pc θα το χρησιμοποιώ μόνο για περιήγηση internet και backup. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας. Α, δεν έχω windows xp, προσπαθώ να του χωσω τα 10.04 ubuntu
tigergreg Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Συνηθως οι 32-64 ηταν 100αρες ενω οι 128-256-512 ηταν 133αρες και αυτος ειναι ο βασικος λογος που δεν ξεκινανε μαζι. Πρεπει να μπεις στο βιος και να ρυθμισης ταχυτητα μνημων 100 μηπως δουλεψει ετσι.
maniac89 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 wait δεν το πιάσα, αφού οι 128 είναι 133 δεν έπρεπε να δουλέψουν και οι δύο μαζί; εδώ μου δουλεύει μια 133 και μια 100, αλλά δυο 133 δεν δουλεύουν
tigergreg Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Ειπα συνηθως. Οι 128 μπορει ναναι και κατοσταρες. Αν δεν γραφουν επανω φορτωσε το cpuid και δες που τρεχει η καθε μια. Μερικες δουλευανε και στις 2 συχνοτητες αλλα εβαζες στο σλοτ 1 αυτην που ηθελες να επικρατησει και ακολουθουσαν και οι αλλες. Δοκιμασε τες ολες και κανε τον καταλληλο συνδυασμο εφοσον ρυθμισης το βιος στο 100 συχνοτητα μνημης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα