Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας παιδιά.Έχω ενα λάπτοπ acer aspire 5100 και πρόσφατα άλλαξα μητρική και επειδή μου στείλανε με υποδοχή IDE αντί sata για το δίσκο οπότε είχα έναν μικρό 3.5άρη και του έκανα φορμάτ έβαλα τα 7αρια,παίζει τέλεια με 2αρα μνήμη αλλα΄όταν τον κλείνω και τον ανοίγω μετα απο λίγο,δεν μπουτάρει.Μου είπε ένας φίλος οτι φταίει ο δίσκος που είναι πιο νεότερος κατασκευαστικά σε σχέση με την μητρική.Αν φταίει κάτι τέτοιο τι μπορώ να κάνω???Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά και άν ξέρει κάποιος κάτι ας μου πεί.

Δημοσ.

3.5" άρη ρε θηρίο,πως τον χώρεσες;

Σου στείλανε ίδιο μοντέλο μητρικής με άλλη εισαγωγή σκληρού;

Απ' την αρχή....

Δημοσ.

Βρες δίσκο IDE,αλλά πάλι μου φαίνεται περίεργο πως ταίριαξε η μητρική στο πλαίσιο,πρόκειται για παρεμφερές μοντέλο,όχι το δικό σου.

Ο μικρός είναι 2.5".

Δημοσ.

Μα έβαλα δίσκο IDE.Φόρτωσα λειτουργικό και δεν μπουτάρει ο δίσκος.¨Οταν το κλείσω και το ανοίξω το λαπτοπ πάλι για 3-4 φορές τότε ξεκινάει.Δεν ξέρω αν υπάρχει καμία λύση για να το διορθώσω.

Δημοσ.

Mπές στο bios και δες το booting sequence. Βάλε τον δίσκο πρώτο στο boot και δες αν διορθώθηκε το πρόβλημα. Επίσης κοίταξε αν έχεις κάποιο δισκάκι ξεχασμένο στο drive και μπουτάρει πρώτα απο το drive ή έχεις κάποιο φλασάκι σε θύρα usb και μπουτάρει εν συνεχεία απο εκεί.

Δημοσ.

Τα έχω κάνει με το bios όλα όσα μου λές.Μέχρι και upgrade έχω κάνει αλλά τίποτα!

Άν βρώ σκληρό δίσκο που να είναι μοντέλο του 2006 που είναι και το λαπτοπ.Έτσι μου είπε ένας φίλος γιατί επειδή τα acer μπορούν να βλέπουν τι δίσκο φοράει το μηχανάκι και αν το serial number του είναι νεότερο τότε μπερδεύεται.Αλλά τι μόντα να κάνω ομως???

Δημοσ.

Αυτα που λες δεν ισχυουν!Το laptop σου παιρνει η δισκο 2.5" IDE η δισκο 2.5" SATA.Αν παιρνει πχ SATA οποιοσδηποτε SATA 2.5" κανει.Το serial number του δισκου, ημερομηνια κατασκευης κλπ δεν εχουν καμια σχεση!

Δημοσ.

Αυτα που λες δεν ισχυουν!Το laptop σου παιρνει η δισκο 2.5" IDE η δισκο 2.5" SATA.Αν παιρνει πχ SATA οποιοσδηποτε SATA 2.5" κανει.Το serial number του δισκου, ημερομηνια κατασκευης κλπ δεν εχουν καμια σχεση!

Το αυτό. :)

Οι πληροφορίες που μας δίνεις είναι ελλιπείς. Δεν μπορούμε να κάνουμε διάγνωση του προβλήματος με αυτόν τον τρόπο. Επίσης ακόμα δεν έχω καταλάβει πώς άλλαξες μητρική και αυτή που σου έδωσαν υποστηρίζει ide δίσκους ενώ ή μαμά υποστήριζε sata. Μου φαίνεται πολύ περίεργο αυτό.

Εφόσον έχεις τσεκάρει όλα αυτά που αναφέρονται στο post #6 όπως λές τότε το πρόβλημα μπορεί να έχει να κάνει απο την μητρική, τον ίδιο τον σκληρό, το λειτουργικό που εγκατέστησες (?) ακόμα και τις μνήμες...

Δημοσ.

1.Ταχεις κανη λεκτικη μανταρα οποτε καλυτερα να το παμε παλι απ την αρχη οπως θαλεγε ο συγχωρεμενος Σταυριδης.

2.Πραγματι το 5100 εχει βγει σε πολλες εκδοσεις οπως βλεπουμε εδω

http://www.bixnet.com/acas51sp.html

με αποτελεσμα να φοραει σκληρους απο 40 εως 120 γιγα με το πιθανοτερο οι τελευταιες εκδοσεις με βιστα να ειχαν δισκο σατα αντι ιντε που ειχαν οι πρωτες.

Με χρ οι πρωτες με βιστα οι δευτερες εκδοσεις.

3.Αν λοιπον σου εβαλαν παλιοτερη μητρικη με ιντε ενω ειχε σατα κανονικα πρεπει να απαιτησεις να βαλουνε σατα αν και υπαρχει περιπτωση να μην υπαρχουν οι μεν και να υπαρχουν μονο οι παλιοτερες.

Μπορει απλως να θελαν να κανουν την δουλεια τους οπως εξυπηρετει αυτους.

4.Αν παρολα αυτα θα το κρατησεις ετσι βρες εναν δισκο ιντε 60-80-100-120 γιγα μεταχειρισμενο και τελειωσες.

5.Γραψε μας τον ακριβη τυπο του υπολογιστη-αυτον που γραφει απο κατω στο αυτοκολητο- και ποιον δισκο του βαζεις-πληρη χαρακτηριστικα.

6.Τα 7αρια θα σουλεγα να τα ξεχασεις καθοτι παρουσιαζουν αρκετα προβληματα στους συγκεκριμενους υπολογιστες.

8.Τι win ειχε απο το εργοστασιο του? Εχεις τα ρεκαβερυ δισκακια του?

Δημοσ.

1.Ταχεις κανη λεκτικη μανταρα οποτε καλυτερα να το παμε παλι απ την αρχη οπως θαλεγε ο συγχωρεμενος Σταυριδης.

2.Πραγματι το 5100 εχει βγει σε πολλες εκδοσεις οπως βλεπουμε εδω

http://www.bixnet.com/acas51sp.html

με αποτελεσμα να φοραει σκληρους απο 40 εως 120 γιγα με το πιθανοτερο οι τελευταιες εκδοσεις με βιστα να ειχαν δισκο σατα αντι ιντε που ειχαν οι πρωτες.

Με χρ οι πρωτες με βιστα οι δευτερες εκδοσεις.

3.Αν λοιπον σου εβαλαν παλιοτερη μητρικη με ιντε ενω ειχε σατα κανονικα πρεπει να απαιτησεις να βαλουνε σατα αν και υπαρχει περιπτωση να μην υπαρχουν οι μεν και να υπαρχουν μονο οι παλιοτερες.

Μπορει απλως να θελαν να κανουν την δουλεια τους οπως εξυπηρετει αυτους.

4.Αν παρολα αυτα θα το κρατησεις ετσι βρες εναν δισκο ιντε 60-80-100-120 γιγα μεταχειρισμενο και τελειωσες.

5.Γραψε μας τον ακριβη τυπο του υπολογιστη-αυτον που γραφει απο κατω στο αυτοκολητο- και ποιον δισκο του βαζεις-πληρη χαρακτηριστικα.

6.Τα 7αρια θα σουλεγα να τα ξεχασεις καθοτι παρουσιαζουν αρκετα προβληματα στους συγκεκριμενους υπολογιστες.

8.Τι win ειχε απο το εργοστασιο του? Εχεις τα ρεκαβερυ δισκακια του?

Λοιπόν φίλε μου:1.Την μητρική την παρήγγειλα απο e-bay και μετά στο μοντάρισμα είδα οτι είναι με ide αντι sata.

2.Έχω βάλει τα 7αρια και το μηχανάκι απο τη μάνα του είχε τα xp.

3.Οι drivers έχουν δουλέψει των vista,δουλεύουν όλα τέλεια εκτός του memory card reader.

4.To mont;elo e;inai to acer aspire 5100(aspire 5103wlmi) και ο δίσκος είναι ο fujitsu 60GB(MHV2060AT)απο acer ενός φίλου.

5.Oι μνήμες που έχω είναι 2X1gbyte μανίσιες.

6.Πάντως απο θέμα λειτουργικού δεν παίζει κάτι γιατί το μηχανάκι παίζει τέλεια,για να μην πώ καλύτερα και απο τα XP.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...