amius Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Για να καταλαβω καλα, Δηλαδη η mozilla δεν θα σταματησει την υποστηριξη του thunderbird απλα θα σταματησει να του προσθετει δυνατοτοτητες σωστα? Δηλαδη για να καταλαβω καλυτερα η mozilla ΔΕΝ θα σταματησει την υποστηριξη του rhunderbird απλα θα σταματησει να του προσφερει εξτρα δυνατοτητες σωστα? Έτσι αφήνει να εννοηθεί.
kamui Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Στο 2012 είμαστε. Τι email client? Όλα γίνονται πλέον από τον Web browser. Έχω 10gb χώρο στο mail και θα κατεβάζω τα mail στο δίσκο μου? Πλέον όλα τα mailservices έχουν πολύ καλά και εύκολα Web interfaces για να κανείς τη δουλειά σου.
Moderators Praetorian Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Moderators Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Βολικός είναι, φιλικό απλό interface έχει, open-source freeware. Μια χαρά. Κυρίως για e-mail δουλειάς βολεύει πολύ. Εντάξει, και αν μετά την αλλαγή αυτή αρχίσουν να χωλαίνουν support και updates, πάμε γι' άλλες λύσεις (που υπάρχουν αρκετές -έχουν αναφερθεί κάποιες).
Bourdoulas Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Στο 2012 είμαστε. Τι email client? Όλα γίνονται πλέον από τον Web browser. Έχω 10gb χώρο στο mail και θα κατεβάζω τα mail στο δίσκο μου? Πλέον όλα τα mailservices έχουν πολύ καλά και εύκολα Web interfaces για να κανείς τη δουλειά σου. Πλάκα κάνεις έτσι; Σαν να λες "Τι Windows; Chrome OS και τα μυαλά στα κάγκελα. Όλα στο cloud και κάνεις την δουλειά σου από παντού!". Δεν είναι έτσι όμως. Ρώτα τα εκατομμύρια εταιρειών σε όλο τον κόσμο. Βασικά ρώτα και μερικά εκατομμύρια χρήστες ακόμα.
alexandergr Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Στο 2012 είμαστε. Τι email client? Όλα γίνονται πλέον από τον Web browser. Έχω 10gb χώρο στο mail και θα κατεβάζω τα mail στο δίσκο μου? Πλέον όλα τα mailservices έχουν πολύ καλά και εύκολα Web interfaces για να κανείς τη δουλειά σου. Έχω 2tb δίσκο και θα κρατώ τα e-mail μου μόνο online, στο έλεος του Θεού;
KilliK Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Για να καταλαβω καλα, Δηλαδη η mozilla δεν θα σταματησει την υποστηριξη του thunderbird απλα θα σταματησει να του προσθετει δυνατοτοτητες σωστα? Δηλαδη για να καταλαβω καλυτερα η mozilla ΔΕΝ θα σταματησει την υποστηριξη του rhunderbird απλα θα σταματησει να του προσφερει εξτρα δυνατοτητες σωστα? ναι. δεν σταματαει η υποστηριξη του Thunderbird. Βug και security patches θα συνεχιζουν να βγαινουν. Επισης αν καποιος χρηστης ανεβασει δικο του patch με νεα features στο open source project,αυτο θα ενσωματωθει απο την Mozilla στον ιδιο τον stable email client. Aυτο που εκανε η Mozilla ειναι να σταματησει την προσθηκη νεων λειτουργιων στον client,αφου ειναι αναγκαιο να μεταφερει τα περιορισμενα resources της σε αλλα πιο σημαντικα projects. Η αποφαση της ηταν απολυτως λογικη και αναμενομενη.Αλλα αυτο που με ανησυχει ειναι τι θα συμβει με τα WinRT και το Metro UI. Θα μεταφερει η Mozilla τον thunderbird στις νεες πλατφορμες,κατι που απαιτει σημαντικο χρονο και χρημα απο τα resources η θα τα αγνοησει τελειως επειδη προκειται για νεα features? ιδωμεν. Και κατι αλλο: το θεωρω μεγαλη ξεφτιλα καποιοι απο τους πιο πανω posters,ειδικα κατι linuxades,να βριζουν τον thunderbird και να ζητανε την εξαφανιση του. ενα open source project ειναι που διατιθεται δωρεαν σε ολους,μια καλη,διαδεδομενη τεχνολογια που ικανοποιει πετυχημενα μια συγκεκριμενη κατηγορια αναγκων και της οποιας η εξελιξη αφηνεται πλεον στα χερια των χρηστων του παγκοσμιου open source community. εγω προσωπικα εχω και gmail και thunderbird διοτι μου καλυπτουν διαφορετικες αναγκες.και θα προτιμουσα να μην χαθει το thunderbird οπως αρεσκονται να ζητανε καποιοι futurists της κακιας ωρας.
isay Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Στο 2012 είμαστε. Τι email client? Όλα γίνονται πλέον από τον Web browser. Έχω 10gb χώρο στο mail και θα κατεβάζω τα mail στο δίσκο μου? Πλέον όλα τα mailservices έχουν πολύ καλά και εύκολα Web interfaces για να κανείς τη δουλειά σου. Ρίξε μια ματιά σε προηγούμενες σελίδες και θα πάρεις απαντήσεις. Κινούμαστε προς μια λειτουργική Online/cloud πραγματικότητα, είμαστε σχετικά κοντά, αλλά το φρούτο θέλει αρκετό καιρό μέχρι να ωριμάσει.
kamui Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Έχω 2tb δίσκο και θα κρατώ τα e-mail μου μόνο online, στο έλεος του Θεού; Πλάκα κάνεις τώρα θεωρείς τον 2ΤΒ δίσκο σου πιο αξιόπιστο από τα data stations της google. Μόλις θα ακούσεις το τικ τικ of death τα λέμε. Άντε εσύ ευτυχώς ξες πέντε πράματα και μάλλον κρατάς τα mail και στον server (το έλεος του θεού θα σε σώσει όμως). To 80% που έχει mail clients απλά ξέρει να πάτα "λήψη mail" και δεν αλλάζει επιλογές του στυλ "διέγραψε τα μηνύματα από τον server σε 5 μέρες". Μόλις ο δίσκος τους πεθάνει ή ο τεχνικός τους πει πρέπει να σβήσω τα πάντα για να φτιάξω το pc σας κλαις που δεν άφησες την google να σου προσέχει τα mail. Τώρα το έλεος του θεού...ο καθένας προσέχει που δίνει το "σοβαρό mail" της δουλειάς του και δεν έχει προβλήματα.
Gtr34 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Ουσιαστικα ο Thunderbird παίρνει τον δρόμο του Seamonkey που υποστηρίζεται μέχρι και σήμερα από την κοινότητα .
alexandergr Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Πλάκα κάνεις τώρα θεωρείς τον 2ΤΒ δίσκο σου πιο αξιόπιστο από τα data stations της google. Μόλις θα ακούσεις το τικ τικ of death τα λέμε. Άντε εσύ ευτυχώς ξες πέντε πράματα και μάλλον κρατάς τα mail και στον server (το έλεος του θεού θα σε σώσει όμως). To 80% που έχει mail clients απλά ξέρει να πάτα "λήψη mail" και δεν αλλάζει επιλογές του στυλ "διέγραψε τα μηνύματα από τον server σε 5 μέρες". Μόλις ο δίσκος τους πεθάνει ή ο τεχνικός τους πει πρέπει να σβήσω τα πάντα για να φτιάξω το pc σας κλαις που δεν άφησες την google να σου προσέχει τα mail. Τώρα το έλεος του θεού...ο καθένας προσέχει που δίνει το "σοβαρό mail" της δουλειάς του και δεν έχει προβλήματα. Θεωρώ τον δίσκο μου(τον οποίο μπορώ να κάνω και monitor) πιο αξιόπιστο από έναν λογαριασμό e-mail, αλλά όχι απο τα data stations. Αν χακαριστείς ή αποφασίσει η Google ότι δεν ταιριάζεις με τη νεα της πολιτική, μπορεί να βρεθείς προ εκπλήξεως. Θεωρώ ακόμη πιο αξιόπιστο τον συνδυασμό του να τα αποθηκεύω στον δίσκο και να μένουν και στον server. Επίσης, έχω και την επιλογή να παρακολουθώ όλα μου τα e-mail χωρίς να χρειάζεται να ανοίγω όλες τις σελίδες απ'τον browser, πράγμα που μου δίνει κάποια εξτρά ασφάλεια και ευχρηστία. Το ότι το 80% όπως λες, χρησιμοποιει λάθος τον client ή προτιμά να το κάνει μέσω browser, δεν σημαίνει ότι είναι πρόβλημα του client. Ακόμη και το 2012, ο client είναι η πιο καλή επιλογή για όποιον ενδιαφέρεται πολύ για τα e-mail του.
amius Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Θεωρώ τον δίσκο μου(τον οποίο μπορώ να κάνω και monitor) πιο αξιόπιστο από έναν λογαριασμό e-mail, αλλά όχι απο τα data stations. Αν χακαριστείς ή αποφασίσει η Google ότι δεν ταιριάζεις με τη νεα της πολιτική, μπορεί να βρεθείς προ εκπλήξεως. Θεωρώ ακόμη πιο αξιόπιστο τον συνδυασμό του να τα αποθηκεύω στον δίσκο και να μένουν και στον server. Επίσης, έχω και την επιλογή να παρακολουθώ όλα μου τα e-mail χωρίς να χρειάζεται να ανοίγω όλες τις σελίδες απ'τον browser, πράγμα που μου δίνει κάποια εξτρά ασφάλεια και ευχρηστία. Το ότι το 80% όπως λες, χρησιμοποιει λάθος τον client ή προτιμά να το κάνει μέσω browser, δεν σημαίνει ότι είναι πρόβλημα του client. Ακόμη και το 2012, ο client είναι η πιο καλή επιλογή για όποιον ενδιαφέρεται πολύ για τα e-mail του. Ακριβώς! Πώς γίνεται τα απλά πράγματα να είναι τόσο δύσληπτα!... Τα πράγματά σου φυλάς καλύτερα σπίτι σου! Κανένας δεν γνωρίζει επακριβώς τη διαχείριση του εξυπηρετητή...
karaLRS Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Windows live mail που χρησιμοποιώ κάτι σαν outlook express δεν είναι;
antonl Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Windows live mail που χρησιμοποιώ κάτι σαν outlook express δεν είναι; Ναι, είναι ο αντικαταστάτης του.
amius Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Δείτε κι αυτό: https://wiki.mozilla.org/Thunderbird:Future_of_Thunderbird
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα