xalia Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 (επεξεργασμένο) O Thunderbird είναι ο δωρεάν και open source ( λογισμικό ανοιχτού κώδικα ) e-mail και news client του Mozilla Foundation. Ακολουθούσε κοινή στρατηγική με τον Firefox και η πρώτη του έκδοση κυκλοφόρησε στις 7 Δεκεμβρίου του 2004. Τις πρώτες 3 μέρες έφτασε τα 500 χιλιάδες downloads και σε 10 μέρες ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο. Σήμερα ο Thunderbird συγκεντρώνει πάνω από 20 εκατομμύρια χρήστες αλλά το μέλλον του πλέον είναι αβέβαιο.Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Mozilla Foundation αποφάσισε να σταματήσει την ανάπτυξη του Thunderbird! Η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει τη Δευτέρα αλλά διέρρευσε εσωτερικό e-mail από τον Jb Piacentino, Managing Director του Thunderbird προς τους εγγεγραμμένους Mozillians. Στο εκτενές αυτό e-mail o Jb Piacentino εξηγεί τους λόγους που οδήγησαν τον οργανισμό σε αυτή την απόφαση άλλα και ποιο θα είναι το μέλλον του e-mail client. Ακολουθεί απόσπασμα από το e-mail, ήταν και εμπιστευτικό όπως θα δείτε! In summary, we’ve been focusing efforts towards important web and mobile projects, such as B2G, while Thunderbird remains a pure desktop-only email client. We have come to the conclusion that continued innovation on Thunderbird is not the best use of our resources given our ambitious organizational goals. The most critical needs for the product are on-going security and stability for our 20+ million users.... ... We're not "stopping" Thunderbird, but proposing we adapt the Thunderbird release and governance model in a way that allows both ongoing security and stability maintenance, as well as community-driven innovation and development for the product. This will mean an eventual shift in how we staff Thunderbird at Mozilla Corporation - we are still working out details, but some people will likely end up on other Mozilla projects. [source=gadgeta.me]http://www.gadgeta.me/?p=1761']gadgeta.me (ολόκληρο το e-mail) Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2012 από xalia
Digital-Entity Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Ε δεν πηδιέσαι ρε Mozilla foundation πια!!!!
Moderators Gi0 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Moderators Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Απο το mail We're not "stopping" Thunderbird, but proposingwe adapt the Thunderbird release and governance model in a way that allows both ongoing security and stability maintenance, as well as community-driven innovation and development for the product. This will mean an eventual shift in how we staff Thunderbird at Mozilla Corporation - we are still working out details, but some people will likely end up on other Mozilla projects.
amius Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Όπως εξελίσσονται τα πράγματα με αυτό το πρόγραμμα, (το τλευταίο σταθερό είναι το 13.1), καλύτερα! Μας έχει πρήξει! Δεν έχει καμία σχέση με τις παλιές εκδόσεις και, για όποιον χρήστη έχει απαιτήσεις, του δημιουργεί από προβλήματα ως και τον... εκθέτει στους παραλήπτες! Με μια πληθώρα προβληματικές "δυνατότητες" που, ψάχνοντάς τις, σε φτάνει στο να χάνεις την ψυχραιμία σου! Ευκαιρία να τον απεγκαταστήσω, (ως τώρα δίσταζα...).
dewn735 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Λογική κίνηση να μην υποστηρίζει με τόση θέρμη μια desktop εφαρμογή, ειδικά μία που χρησιμοποιείται για μία κατεξοχήν cloud υπηρεσία (emails)
Thanasis159 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Βασικός και αγαπημένος mail client... To outlook είναι καλό αλλά έχει 1-2 σπαστικά πράγματα, λεπτομέρειες φυσικά, που δεν με βολεύει! Που να βρίσκεις νέο client πια;
Bourdoulas Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Κρίμα γιατί τον χρησιμοποιώ εδώ και πολλά χρόνια. Βέβαια δεν θα σταματήσω να τον χρησιμοποιώ ακόμα, αφού θα βγάζουν security updates.
siuzitsu Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Που ειναι το προβλημα ρε παιδια? Θα συνεχισει να διατιθεται κανονικα και να διορθωνονται τυχον θεματα ασφαλειας και σταθεροτητας, απλα δε θα προστιθενται νεα χαραχτηριστικα.
skiabox Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Τον χρησιμοποιώ και εγώ στον mac σαν δεύτερο client για δεύτερο email account. Πολύ καλός.
alexiko Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Κρίμα, ο καλύτερος. Μακάρι να συνεχίσουν τις αναβαθμίσεις ασφαλείας και την διόρθωση σφαλμάτων.
j11h Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Όρίστε και άλλοι email client για όσους θα ψάξουν κάτι άλλο πέρα από Outlook και Thunderbird. Ακόμη δεν έχω δοκιμάσει κανένα από αυτούς,οπότε όποιος το κάνει ας μας πει δυο κουβέντες.
isay Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Μερικοί κάνουν ότι μπορούν με φανφαρώδεις τίτλους μπας και τραβήξουν επισκέπτες στο blog τους. ΔΕΝ θα σταματήσει η ύπαρξη και η υποστήριξη του thunderbird. Θα συνεχίζει να υπάρχει και η εταιρεία θα συνεχίσει να βγάζει patches. Απλώς θα σταματήσει να παράγει νέα τεχνολογία για τον thunderbird, πράγμα απόλυτα λογικό γιατί υπάρχει έντονη τάση μετάβασης σε online/cloud τεχνολογίες. Οι περισσότεροι «νέοι» στο χώρο των υπολογιστών δεν γνωρίζουν τι είναι email client. Νομίζουν οτι email ισοδυναμεί με browser-www.gmail.com Στην πηγή του άρθρου ( http://techcrunch.com/2012/07/06/so-thats-it-for-thunderbird/ ) οι πρώτες έξι λέξεις είναι «Mozilla is not “stopping” Thunderbird development» Άρα ο τίτλος «Το Mozilla Foundation σταματά την ανάπτυξη του Thunderbird» είναι προφανώς παραπλανητικός. Οι λάτρεις του thunderbird θα συνεχίζουμε να χαιρόμαστε το λογισμικό για καιρό ακόμα.
xaerialtwistx Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Όρίστε και άλλοι email client για όσους θα ψάξουν κάτι άλλο πέρα από Outlook και Thunderbird. Ακόμη δεν έχω δοκιμάσει κανένα από αυτούς,οπότε όποιος το κάνει ας μας πει δυο κουβέντες. Claws Mail και Sylpheed είναι κορυφαίοι, ο claws mail υπάρχει και στο Nokia N900. Μου αρεσει που υποστηριζει εισαγωγη επαφων απο LDIF αρχεια (thunderbird). έχει απειρες ρυθμισεις αλλα δεν εχω ασχοληθει με όλες, είναι παντως με διαφορα ο πιο επαγγελματικος απο την λιστα (αν εξαιρεσεις τον thunderbird) Ο Thunderbird ειναι κορυφαιος client και τον χρησιμοποιω 5 περιπου χρονια, ειναι μιλια μπροστα απο το Outlook εφοσον εχεις πανω απο εναν λογαριασμο email. Ρυθμίσεις SMTP ξεχωριστα για καθε λογαριασμο και οχι ντε και καλα να ρυθμισεις ενα κυριο email.. Ακόμα δεν εχω καταλαβει οταν φτιαχνεις ενα μηνυμα στο outlook πως επιλεγεις με πιο email θα σταλει ή στο στελει ντε και καλα με αυτο που εχεις δηλωσει για πρωτευον! είναι τελείος 'κουλο'! Χωρια την αυτοματη ρυθμιση pop3 & smtp στο thunderbird. Οταν εγινε η αναβαθμιση στην εκδοση 3 ειχα ενα μικρο προβλημα με τις επαφες μου (εχω πανω απο 1000 και εβλεπα το 1/10 μονο..) αλλά τις ειχα κανει εξαγωγη μια μερα πριν και τις ξαναπερασα. Δεν εχω συναντησει αλλο προβλημα με κανενα update. Και στην εκδοση που ειναι τωρα να μεινει για παντα, αυτον θα εχω μια ζωη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα