NikosPanorama Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Καλησπέρα. Ενδιαφέρομαι για αγορά φορητού υπολογιστή.Διαθέτω έως 2000 ευρώ.Έχω έναν Fujitsu Siemens Amilo Xa3530 (2008) ο οποίος έχει περασμένα Vista, ΔΕΝ γίνεται format (καταραμένη Amilo) και ανεβάζει τρελές θερμοκρασίες, ίσως και λόγω λειτουργικού.Πρόσφατα ο σκληρός κάηκε και πλέον επειδή τα 'χει τινάξει και τα τίναξα και εγώ μαζί του απ'τα νεύρα μου για να το φτιάξω, λέω να αρχίσω μία έρευνα αγοράς για νέο laptop το οποίο θέλω να αγγίζει την τελειότητα .Τι εννοώ: 1:Κάρτα γραφικών τουλάχιστον 2GB (Ati ή Nvidia δεν κολλάω). 2:Μνήμη RAM 8GB (και πάνω). 3:Οθόνη 17+. 4:Σκληρός δίσκος 500GB. 5:Επεξεργαστής i7. Πιο συγκεκριμένα: θέλω να τρέχει όλα τα σχεδιαστικά προγράμματα (Photoshop,Autocad) χωρίς καμία δυσκολία. Θέλω να σηκώνει τα πιο βαριά παιχνίδια (Crysis κλπ κλπ) Χωρίς πολλά πολλά θέλω να είναι ταχύτατο, να έχει καλή οθόνη και κάρτα γραφικών, γρήγορο επεξεργαστή και μεγάλη RAM.
jtheogr Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Τη δουλειά σου την κάνεις και με λιγότερα χρήματα πχ με αυτόν αλλά αν έχεις σκοπό να δώσεις περίπου 2.000 δες και αυτόν. Η ram μην σε απασχολεί προσθέτεις όση θέλεις χωρίς κανένα πρόβλημα.
NikosPanorama Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 πολύ δυνατά και τα δύο.Το πρώτο χρειάζεται καμιά +2-4GB RAM και θα είναι τέλειο. Το alienware φοράει nvidia geforce GT 660M.Αν δε κάνω λάθος η 660 είναι GTX, η GT-660 δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα.Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος.Ευχαριστώ για την βοήθεια. Και μία προσωπική ερώτηση. Τι πιστεύεις για τα alienware?Τα εμπιστεύεσαι?Φοβάμαι μήπως λόγω των overclocked προϊόντων αντιμετωπίσω προβλήματα.
NikosPanorama Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Έχει να μου προτείνει κανείς και κάτι ακόμα για να συγκρίνω καλύτερα?
liakjim Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 [*]Θέλω να σηκώνει τα πιο βαριά παιχνίδια (Crysis κλπ κλπ) Χωρίς πολλά πολλά θέλω να είναι ταχύτατο, να έχει καλή οθόνη και κάρτα γραφικών, γρήγορο επεξεργαστή και μεγάλη RAM. Μονοδρομος AMD 7970M , Nvidia 680M. Mε τα λεφτα αυτα παρε 17,3''+3610qm+680M+12Gb ram + ssd 256mb απο εδω http://www.deviltech.de/deviltech.php/sid/2cb1f42f94e500f2a1b8c7b4b2ee3afa/cl/details/cnid/8a142c3e4143562a5.46426637/anid/2034e7a40fbb727e8.32070889/Fragbook/ = 2094E Καλη η 660Μ αλλα ειναι 50% κατω σε αποδοση http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GTX-680M.72679.0.html
NikosPanorama Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Πολύ ενδιαφέρον το Fragbook.Το έκανα customize.Για πες μου τι λες για αυτό: Intel® Mobile Core i7 3610QM / 6MB L3 Cache, 2.30GHz - 3.30GHz Turbo Modus NVidia GeForce GTX 680M mit 4,0 GB GDDR5, NVIDIA® PhysX®, NVIDIA® Optimus, NVIDIA-CUDA 32 GB - 4 x 8192 MB Hochleistung - DDR3 SDRAM mit 1600 MHz 256 GB SATA Solid State Drive Samsung 830 Blu-Ray-Brenner: 4x Blu-Ray Brennen 8x Dual Layer DVD+/-RW / 24x CD-R Τιμή:1.997,00 €
xristoforos89 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Mα πες μου που θα χρειαστεις τα 32gb ram? To bluray player;
liakjim Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Πολύ ενδιαφέρον το Fragbook.Το έκανα customize.Για πες μου τι λες για αυτό: Intel® Mobile Core i7 3610QM / 6MB L3 Cache, 2.30GHz - 3.30GHz Turbo Modus NVidia GeForce GTX 680M mit 4,0 GB GDDR5, NVIDIA® PhysX®, NVIDIA® Optimus, NVIDIA-CUDA 32 GB - 4 x 8192 MB Hochleistung - DDR3 SDRAM mit 1600 MHz 256 GB SATA Solid State Drive Samsung 830 Blu-Ray-Brenner: 4x Blu-Ray Brennen 8x Dual Layer DVD+/-RW / 24x CD-R Τιμή:1.997,00 € Σωστος. Παρατηρησεις: 1. Λειτουργικο δεν θα βαλεις ε? 2. Οντως 32Gb ram νομιζω δεν χρειαζονται. Βαλε 16. 3. Αφου εχει 2 bays για σκληρους βαλε κ εναν μηχανικο για storage. 4. Προσθεσε την μεγιστη δυνατη εγγυηση. 2000Ε ειναι αυτα. 5. Σιγουρεψου οτ εχεις επιλεξει το 17.3'' -αρι μοντελο. 6. Σε ζηλευω απιστευτα. Τον φορητο θα τον λατρεψεις. Θα ειναι απιστευτα γρηγορος (απο τους πιο γρηγορους του πλανητη), πιο γρηγορος απο τους περισσοτερους σταθερους (απο GeForce GTX 570 κ κατω) ενω εχει υπεροχη οθονη : http://www.notebookcheck.net/Review-Deviltech-Fragbook-Notebook.63109.0.html
NikosPanorama Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δε βρίσκω λόγο γιατί μία 32GB RAM να είναι ανούσια και άχρηστη.Απλά θέλω να είμαι πάντα καλυμμένος για τουλάχιστον μία 3ετία από γραφικά και από ταχύτητα. Όσον αφορά το bluray, ίσως και να συμφωνήσω και να μη βάλω.Ίσως είναι τζάμπα λεφτά.Εσείς πείτε μου τι πιστεύετε. Λειτουργικό εννοείται δε βάζω. Συνήθως χρησιμοποιώ εξωτερικό σκληρό, δε θέλω να φορτώνω το laptop με οτιδήποτε. Η εταιρεία είναι στη Γερμανία έτσι?Η εγγύηση πως θα λειτουργεί?Θα το στέλνω για επισκευή και θα μου το επιστρέφουν σε 2 βδομάδες?Αξίζει να δώσω +150 ευρώ για +1 χρόνο εγγύηση? Είναι 17.3.
liakjim Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 To Bluray το χρεωνει μονο 45E. Για την εγγυση δεν ξερω. Τα γερμανικα μου δεν ειναι καλα (μαλλον το λεει εδω http://www.deviltech.de/deviltech.php/sid/0aab9bb01338274bf45932fcc84f72de/cl/info/tpl/agb.tpl). Μπορεις ομως να στειλεις εμαιλ. Απο οτι θυμαμαι καποιο μελος εχει παρει απο εκει. Θα το ψαξω.
RADOM Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Δε βρίσκω λόγο γιατί μία 32GB RAM να είναι ανούσια και άχρηστη.Απλά θέλω να είμαι πάντα καλυμμένος για τουλάχιστον μία 3ετία από γραφικά και από ταχύτητα. Όσον αφορά το bluray, ίσως και να συμφωνήσω και να μη βάλω.Ίσως είναι τζάμπα λεφτά.Εσείς πείτε μου τι πιστεύετε. Λειτουργικό εννοείται δε βάζω. Συνήθως χρησιμοποιώ εξωτερικό σκληρό, δε θέλω να φορτώνω το laptop με οτιδήποτε. Η εταιρεία είναι στη Γερμανία έτσι?Η εγγύηση πως θα λειτουργεί?Θα το στέλνω για επισκευή και θα μου το επιστρέφουν σε 2 βδομάδες?Αξίζει να δώσω +150 ευρώ για +1 χρόνο εγγύηση? Είναι 17.3. τα 4gb ειναι αρκετα. αμα χρειαστεις παραπανω τοτε βαζεις μια ακομα. με 6 εισαι τελεια. με 8 αρχοντας. παραπανω ειναι υπερβολη. εχω μνημη στο pc 3gb εδω και 4 χρονια. δεν ανεβαινουν οι απαιτησεις ξαφνικα απο τη μια μερα στην αλλη. σε 4-5 χρονια παλι οι μνημες θα ναι εκει γυρω στην αγορα στα 6-8gb. Απλα μας πασαρουν να παρουμε μνημες και βγαζουν λεφτα. δεν χρειαζονται. αμα δεις και στο game-debate.com τα πιο απαιτητικα παιχνιδια (max payne 3 πχ) δεν θελουν πανω απο 2-3gb. Τωρα για την καρτα, κι εγω gaming laptop εψαχνα και πηρα το sony vaio s με i5 τριτης γενιας, 4gb ram, nvidia 640M και τα παιζω τελεια. βεβαια δεν εχω την απαιτηση να τα βαλω ΜΑΧ SETTINGS για να παιξω το παιχνιδι. τα βαζω medium to high και τα γραφικα ειναι τελεια. αμα θες τελειες ρυθμισεις τοτε ξεχνα το laptop και πανε σε σταθερο. ειχα βρει κατι qosmio με 1900 ευρω και κατι sony με 2000 που σε καλυπταν γιατι εψαχνα και εγω μεχρι χτες αλλα εσβησα τα Links. αμα τα βρω θα σου τα δειξω
liakjim Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 τα 4gb ειναι αρκετα. αμα χρειαστεις παραπανω τοτε βαζεις μια ακομα. με 6 εισαι τελεια. με 8 αρχοντας. παραπανω ειναι υπερβολη. εχω μνημη στο pc 3gb εδω και 4 χρονια. δεν ανεβαινουν οι απαιτησεις ξαφνικα απο τη μια μερα στην αλλη. σε 4-5 χρονια παλι οι μνημες θα ναι εκει γυρω στην αγορα στα 6-8gb. Απλα μας πασαρουν να παρουμε μνημες και βγαζουν λεφτα. δεν χρειαζονται. αμα δεις και στο game-debate.com τα πιο απαιτητικα παιχνιδια (max payne 3 πχ) δεν θελουν πανω απο 2-3gb. Τωρα για την καρτα, κι εγω gaming laptop εψαχνα και πηρα το sony vaio s με i5 τριτης γενιας, 4gb ram, nvidia 640M και τα παιζω τελεια. βεβαια δεν εχω την απαιτηση να τα βαλω ΜΑΧ SETTINGS για να παιξω το παιχνιδι. τα βαζω medium to high και τα γραφικα ειναι τελεια. αμα θες τελειες ρυθμισεις τοτε ξεχνα το laptop και πανε σε σταθερο. ειχα βρει κατι qosmio με 1900 ευρω και κατι sony με 2000 που σε καλυπταν γιατι εψαχνα και εγω μεχρι χτες αλλα εσβησα τα Links. αμα τα βρω θα σου τα δειξω Εδω απο που να ξεκινησω? Κοιτα εδω -> http://www.insomnia.gr/topic/451354-gaming-laptop/page__view__findpost__p__4846273
NikosPanorama Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 To Bluray το χρεωνει μονο 45E. Για την εγγυση δεν ξερω. Τα γερμανικα μου δεν ειναι καλα (μαλλον το λεει εδω http://www.deviltech.de/deviltech.php/sid/0aab9bb01338274bf45932fcc84f72de/cl/info/tpl/agb.tpl). Μπορεις ομως να στειλεις εμαιλ. Απο οτι θυμαμαι καποιο μελος εχει παρει απο εκει. Θα το ψαξω. Αν και μετράει πολύ το λαπτοπ και γενικά η εταιρεία έχει πολύ καλά σχόλια και κριτικές, δε θα πάρω από αυτούς και γενικά από εξωτερικό.Πιστεύω πως θα είναι λίγο βάσανο να συνεννοούμαι και νομίζω πως δε θα καταφέρω να το παραγγείλω ποτέ με τα γερμανικά που ξέρω. Ξανα πίσω στην Ελλάδα λοιπόν.Πριν αγοράσω οτιδήποτε,επειδή έχω στην λίστα 5-6 δυνατά λαπτοπ, θα υπάρξουν εκπτώσεις τον Αύγουστο?Αξίζει να περιμένω ή δε θα υπάρχουν μεταβολές στις τιμές?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα