asteropi22 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δεν έχεις καταλάβει κάτι κοπελιά. Το θέμα δεν είναι τι έχουμε κάνει εμείς και πότε και γιατί. Το θέμα είναι ότι σκέφτεσαι να κάνεις λαμογιά και αντί να το κρύψεις έρχεσαι και ανοίγεις topic για συζήτηση με αγνώστους κι εγώ δεν έχω καταλάβει ακόμα για ποιον λόγο. Στην ερώτηση που έβαλες αν προτιμούσα η μάνα μου να είναι πόρνη ή να κλέβει για να τα βγάλει πέρα, θα σου απαντήσω ότι αν κλέβει θα την βάλουν φυλακή. Οπότε η ερώτηση γίνεται, τι προτιμάς να έχεις μάνα πόρνη ή μάνα κλέφτρα στη φυλακή; Προτιμώ το πρώτο, τουλάχιστον έτσι θα την έχω κάθε μέρα σπίτι και δεν θα πεθάνω της πείνας κιόλας γιατί δεν έχω κανέναν να με θρέψει ούτε θα καταλήξω ζητιανάκι στα φανάρια ή να κλέβω κι εγώ. Κάνε ό,τι καταλαβαίνεις και σε καλή μεριά κιόλας, αλλά μην έχεις την απαίτηση να σε ράνουμε με ροδόνερο για την πράξη σου. Στο κάτω κάτω εσύ η ίδια άνοιξες το τόπικ, όχι εμείς. Να είσαι έτοιμη να δεχτείς και την κριτική, ή τουλάχιστον να το έχεις εις γνώση την επόμενη φορά που θα θελήσεις να κάνεις κάτι παρόμοιο. κριτική δεν είναι να τα βάζεις όλα σε ένα τσουβάλι και μάλιστα να παραλλασεις ακόμη και τα θεωρητικά παραδείγματα απλά και μονο για να πεις την λοιδορία σου.. εδώ έκλεισες και την θεωρητική μάνα στην φυλακή... δηλαδή εντάξει ποσο πια .. και τέλος το θέμα του topic είναι πως θα αντιδρούσατε εσείς σε μια παρόμοια κατάσταση (αν σας έχει ξανασυμβεί) όχι αν είμαι εγώ τίμια η όχι... η αν πρέπει να βγω στο κλαρί η όχι. όχι ότι θα τα έβαζα με κάποιον που θα έβγαινε λίγο off topic και θα μιλούσε για εμενα προσωπικά.. αλλα εδώ φάγατε 6-7 σελίδες + για να με λοιδορείται με απίστευτα μελό δηλαδή έλεος... Δηλαδη αν πας στο περιπτερο κσι σου δωσει ρεστα απο 20ευρο 50αρικο θα το κρατησεις επειδη εγινε λαθος και δεν εκλεψες οπως λες;Μπραβο σου ωραια λογικη να την χαιρεσαι...Και ναι δεν εχω κρυψει τπτ στην ζωη μου και δν θα το κανω ουτε στην εφορια ουτε πουθενα...Εσυ μαλλον τα κανεις ηδη αυτα κ ανοιγεις ενα θεμα π ξερεις οτι θα προκαλεσει να σου πουμε τι;Αφου γουσταρεις κρατα το και τερμα.Η κλεψια παραμενει... έχει τύχει να συμβεί αυτό και τα έχω επιστρέψει.. αλλα δεν έχουν καμια σχέση τα δυο πράματα ούτε από θέμα δυναμικής ούτε τίποτα.. (btw εσύ άραγε τα έχεις επιστρέψει? καλά εδώ μπορείς να λες ότι θες μονο εσύ ξέρεις την αλήθεια όμως.-) τώρα απλά θέλεις να πεις κάτι ok το ακούσαμε ευχαριστώ.
katsouras Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Φυσικα..Με ξερεις και απο χθες;Εγω εχω στοιχεια για το τι εισαι απο το σκεπτικο σου.Τεσπα κανε οτι θες αλλα οταν σου κανουν κ σενα λαμογια μην παραξενευτεις...Ο κλεφτης απο κλεφτη την παθαινει..
giorgos147 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Ελλάς Ελλήνων Λαμογιών Εμ. Επίσης, ποιος λέει ότι το άτομο που έκανε τη μαλακία και έστειλε το προϊόν ενώ δεν έγινε πληρωμή, αύριο-μεθαύριο δε θα απολυθεί; Κρίμα δεν είναι;
asteropi22 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Φυσικα..Με ξερεις και απο χθες;Εγω εχω στοιχεια για το τι εισαι απο το σκεπτικο σου.Τεσπα κανε οτι θες αλλα οταν σου κανουν κ σενα λαμογια μην παραξενευτεις...Ο κλεφτης απο κλεφτη την παθαινει.. απλά μου φενεται περίεργο όλοι οι άγιοι άνθρωποι να φύγανε από το άγιο ορος και να συνδεθήκανε στο μπλα μπλα.... και επίσης αν και στην παρόμοια περίπτωση τα επέστρεψα και αν και δεν θεωρώ πως το παράδειγμα αυτό έχει άμεση σχέση με το ζήτημα του θέματος πάλι δεν θα ήταν κλεψιά... από την στιγμή που ο υπάλληλος σου έδωσε τα ρέστα και δεν τα πήρες από μονος σου.. να στο πω αλλιώς θα μπορούσε να πάει στην αστυνομία να της πει έδωσα σε κάποιον λάθος ρέστα ψάξτε τον και κλειστον μέσα για κλοπή? είναι απλά η βλακεία του αλλου... και εγώ απλά τα επέστρεψα γιατί δεν ήθελα να καρπωθεί την βλακεία του μιας και ήταν μεροκαματιάρης άνθρωπος.
antonl Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 [...] Το προφανές. Θα τον έστελνα πίσω. Όσο και φτωχός να ήμουν. Σιγά μην χάλαγα την συνείδησή μου για λεφτά, όσα και αν ήταν. Είναι δύσκολο να απαντήσει κάποιος γιατί απλά δεν ξέρει την θέση σου. Αν έχεις ένα παιδί που δεν έχει να φάει θα το κράταγα, αν το χρέος σου είναι από κανα στοίχημα είναι εντελώς διαφορετικό. [...] Όσο αυξάνουν τέτοια περιστατικά πέφτει και η αξιοπιστία της χώρας. Οπότε κάνε μου τη χάρη και στείλε πίσω το φακό, διότι όταν μετά από δύο μήνες θα θέλω να πάρω εγώ έναν φακό και ο άλλος δε στέλνει σε Ελλάδα λόγω τέτοιων περιστατικών, εγώ θα μπινελικώνω εσένα. [...] ^ Αυτά. [...] και τέλος το θέμα του topic είναι πως θα αντιδρούσατε εσείς σε μια παρόμοια κατάσταση (αν σας έχει ξανασυμβεί) [...] Ναι, έχω παραλάβει βιβλίο από amazon.com ~100€ που το στείλαν 2 φορές πριν ~6 χρόνια, γιατί την πρώτη νόμιζα πως κάπου χάθηκε (μάλλον στα ΕΛΤΑ). Όταν παρέλαβα το 2ο τους ρώτησα τι πρέπει να κάνω. Μου παν ότι μπορώ να το κρατήσω σαν αποζημίωση για την καθυστέρηση αλλά αν επιμένω να το επιστρέψω, να το κάνω με δικά τους έξοδα. Έκανα το 2ο. Αλλά δεν βλέπω τι σχέση έχει το τι έκανα εγώ κι ο άλλος. Αν δεν είναι κάποια στατιστική έρευνα, τότε απλά προσπαθείς να δικαιολογήσεις αυτό που θες να κάνεις και το ξέρεις. Το αν είναι νόμιμο ή όχι, για μένα έρχεται σε δεύτερη μοίρα σε τέτοιες περιπτώσεις, μετά το αν είναι ηθικό.
asteropi22 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 ^ Αυτά. Ναι, έχω παραλάβει βιβλίο από amazon.com ~100€ που το στείλαν 2 φορές πριν ~6 χρόνια, γιατί την πρώτη νόμιζα πως κάπου χάθηκε (μάλλον στα ΕΛΤΑ). Όταν παρέλαβα το 2ο τους ρώτησα τι πρέπει να κάνω. Μου παν ότι μπορώ να το κρατήσω σαν αποζημίωση για την καθυστέρηση αλλά αν επιμένω να το επιστρέψω, να το κάνω με δικά τους έξοδα. Έκανα το 2ο. Αλλά δεν βλέπω τι σχέση έχει το τι έκανα εγώ κι ο άλλος. Αν δεν είναι κάποια στατιστική έρευνα, τότε απλά προσπαθείς να δικαιολογήσεις αυτό που θες να κάνεις και το ξέρεις. Το αν είναι νόμιμο ή όχι, για μένα έρχεται σε δεύτερη μοίρα σε τέτοιες περιπτώσεις, μετά το αν είναι ηθικό. δηλαδή για να γίνει μια κουβέντα στο μπλα μπλα πρεπει να έχει έναν ηθικά ανώτερο σκοπό ή έναν επιστημονικό στόχο ή να μας φέρει πιο κοντά στον θεό ή όλα μαζί... αλλιώς δεν αξίζει να ανοίγεις topic ούτε να συζητάς μέσα σε αυτό αυτό μου λες?
katsouras Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Επειδη εσυ εισαι λαθος σημαινει πως ειμαστε ολοι δηλαδη;Αφου δεν εχω κανει κατι ποτε θες να πω πως εκανα για να νιωθειε λιγοτερες τυψεις;Πως δεν ειναι το ιδιο με το παραδειγμα με τα ρεστα;Βγαινεις κερδισμενη απο ανθρωπινο λαθος και εις βαρος καποιου αλλου.Επειδη ειναι ebay αλλαζει δηλαδη;Τεσπα τελος κανε οτι θες.Ακουσες γνωμες.Αυτο ηθελες.
andreapaog328 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 θα'νοιωθες καλά με τον εαυτο σου αν τον κράταγες? ερώτηση.
giorgos147 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 asteropi22, θα πω αυτό που θες να ακούσεις. Άντε, κράτα το κοπέλα μου και όταν το πουλήσεις στις αγγελίες, σου εύχομαι ο αγοραστής να "ξεχάσει" να σου στείλει τα χρήματα για τον φακό.
asteropi22 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Επειδη εσυ εισαι λαθος σημαινει πως ειμαστε ολοι δηλαδη;Αφου δεν εχω κανει κατι ποτε θες να πω πως εκανα για να νιωθειε λιγοτερες τυψεις;Πως δεν ειναι το ιδιο με το παραδειγμα με τα ρεστα;Βγαινεις κερδισμενη απο ανθρωπινο λαθος και εις βαρος καποιου αλλου.Επειδη ειναι ebay αλλαζει δηλαδη;Τεσπα τελος κανε οτι θες.Ακουσες γνωμες.Αυτο ηθελες. ναι αλλάζει γιατί δεν έχω να κάνω με μεροκαματιάρη άνθρωπο τώρα έχω να κάνω με μια μεγάλη εταιρία που βγάζει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ αν όχι εκατομμύρια... και επίσης δεν νομίζω να απολυθεί κανένας για αυτό το λόγο εξάλλου συμβαίνουν αυτά σε τέτοιες δουλειές το πολύ πολύ να μην πάρουν bonus η κανένα prim.. όπως και να έχει οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι ακόμη και τον βασικό μιστό στην αμερική να παίρνουν θα είναι 3 φορες πιο πάνω από τον δικό μου και θα έχουν και οδοντιατρική κάλυψη και πληρωμένες διακοπές.... και στο κάτω κάτω αφού κάνανε λάθος καλώς λοιπόν και να μην πάρουν bonus αυτή είναι και η έννοια του bonus... για να μην πω ότι είναι αμερικανοι και αυτό φτάνει
katsouras Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Τοτε τι να σου πω ειμαστε διαφορετικης αντιληψης...Απλα καλο ειναι αφου θα το κρατησεις να κλειδωσει το θεμα κ να τελειωσει η ιστορια.
asteropi22 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 asteropi22, θα πω αυτό που θες να ακούσεις. Άντε, κράτα το κοπέλα μου και όταν το πουλήσεις στις αγγελίες, σου εύχομαι ο αγοραστής να "ξεχάσει" να σου στείλει τα χρήματα για τον φακό. κανεις λάθος δεν θέλω να ακούσω κάτι... δεν έχω αντιδράσει σε κανέναν που με προέτρεψε να δώσω πίσω τον φακό. απλά με εκνευρίζει να ακούω απαντήσεις τύπου: "ΤΙ ΠΩΣ??? μα είναι δυνατόν να σκέφτηκες κάτι τέτοιο?? ΕΜΕΤΙΚΟ... καλύτερα πόρνη παρα αυτό!!! Ηλί Ηλί Λαμά Σαβαχθανί" τέλος εγώ δεν ξέχασα να τους στείλω τα λεφτά και δεν τους κορόιδεψα με κανένα τρόπο! είχαμε συνεννοηθεί σαφέστατα πως επειδή δεν τα βρίσκουμε στην αποστολή θέλουμε να ακυρωθεί η αγορά.. μου στείλανε μάλιστα σχετική φόρμα και την αποδέχτηκα και συμπλήρωσα.. μετά από 4 μέρες όταν πια και επίσημα στο ebay ακυρώθηκε η αγορά μου το στείλανε...
viper2005 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Καλά μην το παρατραβάς άλλο.. εκτος αν θέλεις για κάποιο δικό σου λόγο να έχεις πάντα την τελευταία κουβέντα... βγάζουν μπόλικα ειδικά τα μεγάλα μαγαζιά που συνεργάζονται απευθείας με την canon/nikon κτλ τι νόμιζες δηλαδή ότι η nikon πουλάει 595 ευρώ το flash στον έμπορα και αυτός το δίνει 600 στον καταναλωτή? επειδή έχω έναν γνωστό που ασχολείται με paintball ξέρω πως markers που κάνουν πχ 400 ευρώ η λιανική τους η εταιρία παραγωγής τα δίνει 200-250 στους εμπορους. τον "κακομοίρη" που λες το σκέφτηκα από το OP απλά εσύ μάλλον βαριέσαι να διαβάσεις και θες απλά να πεις κάτι έξυπνο....η που θα ακούγεται σε εσένα ως έξυπνο. 1] το εμποριο σπαει σε κλαδους με διαφορετκα ορια επιπεδα κερδους [το ηξερες να φανταστω] 2] καθε εμπορας εχει εξοδα οπως: νοικια, συλλογο εμπορων μπλα μπλα μπλα [το ηξερες και αυτο να φανταστω] ερωτηση: αμα κλεβεις τους προμηθευτες σου, τι θα κανεις στους πελατες σου [που θα σε κουρασουν παραπανω]? ναι αλλάζει γιατί δεν έχω να κάνω με μεροκαματιάρη άνθρωπο τώρα έχω να κάνω με μια μεγάλη εταιρία που βγάζει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ αν όχι εκατομμύρια... και επίσης δεν νομίζω να απολυθεί κανένας για αυτό το λόγο εξάλλου συμβαίνουν αυτά σε τέτοιες δουλειές το πολύ πολύ να μην πάρουν bonus η κανένα prim.. όπως και να έχει οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι ακόμη και τον βασικό μιστό στην αμερική να παίρνουν θα είναι 3 φορες πιο πάνω από τον δικό μου και θα έχουν και οδοντιατρική κάλυψη και πληρωμένες διακοπές.... και στο κάτω κάτω αφού κάνανε λάθος καλώς λοιπόν και να μην πάρουν bonus αυτή είναι και η έννοια του bonus... για να μην πω ότι είναι αμερικανοι και αυτό φτάνει ο βασικος νισθος στας αμερικας ειναι στα 6$ την ωρα. και dental να εχει, φαρμακα δεν θα εχει πρεπει να ειναι απλα να εισαι εσυ...
asteropi22 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 1] το εμποριο σπαει σε κλαδους με διαφορετκα ορια επιπεδα κερδους [το ηξερες να φανταστω] 2] καθε εμπορας εχει εξοδα οπως: νοικια, συλλογο εμπορων μπλα μπλα μπλα [το ηξερες και αυτο να φανταστω] ερωτηση: αμα κλεβεις τους προμηθευτες σου, τι θα κανεις στους πελατες σου [που θα σε κουρασουν παραπανω]? 1)welcome to USA and to SUPERCAPITALISM 2)welcome to the concept of TRUST,OFFSHORE etc αν μιλούσαμε για μια επιχειρισουλα εδώ στην ελλάδα θα είχε μια βάση αυτό που λες τώρα μιλάμε όμως για μια εταιρία που εμπορεύεται σε παγκόσμια κλίμακα με έδρα την αμερική νομίζω το τελευταίο πρόβλημα της είναι το νοίκι.. μονο το γραφείο ενός βοηθού στελέχους της θα είναι πιο ακριβό από το νοίκι που δίνουν αρκετές επιχειρήσεις εδώ ο βασικος νισθος στας αμερικας ειναι στα 6$ την ωρα. και dental να εχει, φαρμακα δεν θα εχει πρεπει να ειναι απλα να εισαι εσυ... http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_U.S._minimum_wages ο βασικός μιστός στην αμερική κατά μέσο ορο είναι παραπάνω από 7$ την ώρα (7*8 = 56, 56*5 = 280, 280*4= 1120!) Εδώ να υπενθυμίσω ότι η αμερική δεν είναι ελλάδα... δηλαδή ότι ο βασικός μιστός δεν έχει την έννοια του μοναδικού μιστού που επιβάλλεται σε όλες τις θέσεις.. είναι αυτό που ακούγεται.. ΒΑΣΙΚΟΣ.. δηλαδή ότι στην χειρότερη περίπτωση αυτό θα παίρνεις.. αλλα από εκεί και πέρα ακόμη και σε δουλειές γραφείου χωρίς ειδίκευση παίρνεις μεγαλύτερο μιστό ειδικά αν η επιχείρηση έχει κερδοφορία.. τέλος υπάρχει η έννοια του bonus.. δεν είναι απλά κάτι άπιαστο. επίσης όλα εκεί είναι φτηνότερα... αν χρειάζεται ένας αμερικανος να ξοδέψει πχ το 25% του μιστού του που είναι 1120$ για μια κάμερα ένας έλληνας με μιστό 1120 ευρώ (που ήδη είναι περισσότερα από τα δολάρια) θα χρειαστεί να καταβάλει πχ 30-35% του μιστού του για την ίδια κάμερα. και τέλος και φάρμακα έχει (obama care) και ότι θες έχει μέσω ιδιωτικών ασφαλιστικών προγραμμάτων καμια σχεση με ΙΚΑ κτλ ====================================== κατά συνέπεια η ποιότητα ζωής τους απέχει παρασάγγας από την δικη μας γιατί την ακρίβεια είμαστε πακιστάν σε σύγκριση μαζί τους.. και όσο εισάγουμε πράματα από αυτούς τόσο πλουσιότερες γίνονται όλες οι τάξεις τους από τον τελευταίο εργάτη μέχρι το πιο μεγάλο golden boy (fat cat όπως τους λένε εκεί) οποτε αν το κρατήσω κάνω και ανταρτοπόλεμο χαχαχαχαχα αλλα όπως είπα μάλλον δεν θα κρατήσω τον φακό
Προτεινόμενες αναρτήσεις