Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το thread με την δήλωση στην εφορία έγινε προτού συνεννοηθώ με την φίλη μου για να πάρω τον φακό.. έψαχνα τρόπο για να αγοράσω τον φακό γιαυτο και το άνοιξα

δεν είμαι σπάταλη αλλα όπως εξηγώ και εκεί καμια φορα είναι δύσκολα να βρω ντούκου λεφτά για τα πράματα που χρειάζομαι (όπως ο φακός) και οι δόσεις θα ήταν μεγάλη βοήθεια..

και αυτά που χρωστάω τώρα είναι ελεγχόμενα από εμενα απλά θα με ζορίσουν γιατί έχω τώρα και τον φακό.

Ούτε καν ξέρω σε ποιο thread αναφέρεσαι συ και 2-3 ακόμα.

Δεν παρακολουθώ τελευταίως τα θρεντς, και σήμερα τυχαία χαλαρώνω δω μέσα.

Τουτέστιν, κρίνω και απαντώ μόνο για όσα γράφεις εδώ.

• Απαντ. 123
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Εγώ λέω να μην το κάνεις γιατί πέραν του ηθικού,μπορεί να μπλέξεις και νομικά.

Λες να σου χαρίσουν έτσι έυκολα 1000+ ευρώ;

Το δύσκολο στις μέρες μας είναι να είσαι τιμιος..Να είσαι απατεώνας είναι το εύκολο.

νομικά δεν μπορούν να μου κάνουν κάτι γιατί μου στείλανε το φακό μόνοι τους δεν τους κορόιδεψα κάπως εγώ (πχ σαν τους νιγηριανούς να στείλω email ότι τους πλήρωσα η και εγώ δεν ξέρω τι)

έπειτα 500 ευρώ για εμάς είναι πολλά, για αυτούς όμως είναι το 1/10 με 1/100 του τζίρου της μιας μέρας...

αλλα ναι μάλλον δεν θα τον δεχτώ.. αλλα η αλήθεια είναι πως πάραυτα είναι στο πίσω μέρος του μυαλού μου... θα δούμε την στιγμή της κρίσης όταν θα φτάσει το δέμα.

Δημοσ.

νομικά δεν μπορούν να μου κάνουν κάτι γιατί μου στείλανε το φακό μόνοι τους δεν τους κορόιδεψα κάπως εγώ (πχ σαν τους νιγηριανούς να στείλω email ότι τους πλήρωσα η και εγώ δεν ξέρω τι)

Το οτι δεν το γυρίζεις πίσω νομικά είναι καθαρή απάτη και αν θέλουν μπορούν να σε κυνηγήσουν.

Είναι σα να μου λες οτι αν πέσει το πορτοφόλι μου στον κήπο σου καλύπτεσαι να το κρατήσεις.

• Moderators
Δημοσ.

Είναι δύσκολο να απαντήσει κάποιος γιατί απλά δεν ξέρει την θέση σου. Αν έχεις ένα παιδί που δεν έχει να φάει θα το κράταγα, αν το χρέος σου είναι από κανα στοίχημα είναι εντελώς διαφορετικό.

Αν είχες πρόβλημα επιβίωσης εσύ ή το παιδί σου θα μπορούσα ίσως να το δω σαν δικαιολογία.

Imho, ούτε σε αυτή την περίπτωση δικαιολογείται η κλοπή/απάτη.

Αν το παιδί σου δεν έχει να φάει βγάζεις το αιδοίο σου (sic) στο σφυρί, προκειμένου να του εξασφαλίσεις τα προς το ζειν. Δεν ασχολείσαι με φακούς και λοιπές παπαριές.

On-topic: TS, είσαι απλά φαιδρή και μόνο που διαννοείσαι να κλέψεις. Και μη μου πεις πως θεωρείς ότι δεν είναι κλοπή. Γιατί αν θεωρούσες ότι δεν είναι κλοπή δεν θα έκανες και νήμα.

Δημοσ.

εντάξει drake... συνέχισε να ψάχνεις για θησαυρούς αν κουράζεσαι δεν σε πίεσε κανεις να συμμετέχεις.

δεν μπορώ άλλο το έχω βαρεθεί 4 φορές το τερμάτισα :-D , στο θέμα τώρα,εσύ θα πάρεις την απόφαση
Δημοσ.

Εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το εξής: δεν έχεις και τόσο μεγάλη οικονομική άνεση γιατί όπως λες χρωστάς αλλά αγοράζεις φακό 500€ επειδή ήταν ευκαιρία για το χόμπι σου. Σου κάθετε μια καλή ευκαιρία να ξεχρεώσεις κάνοντας λαμογιά και θες να πάρεις και απόψεις για το αν θα πρέπει να το κάνεις??

Δημοσ.

δηλ.το μαγαζι τελικα τον εστειλε τον φακο και δεν περασε τελωνειο.

εχεις σκεφτει να τον βαλεις αγγελια(σε αρκετα σιτε) ή να δεις αν τον ζηταει καποιος ,μεχρι να σου ρθει?αν βρεις δεινεις αυτον που χεις τωρα και δεχεσαι τον αλλον.

Εσυ θα βγαλεις κανα ψιλο και το μαγαζι δεν θα βγει χαμενο.μαλιστα ισως αν τους πεις αν μου ρθει στον αγοραζω χωρις τα εξοδα αποστολης(βγαζουν και απο εκει τα μαγαζια)λογικα θα το δεχτουν.

Δημοσ.

Εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το εξής: δεν έχεις και τόσο μεγάλη οικονομική άνεση γιατί όπως λες χρωστάς αλλά αγοράζεις φακό 500€ επειδή ήταν ευκαιρία για το χόμπι σου. Σου κάθετε μια καλή ευκαιρία να ξεχρεώσεις κάνοντας λαμογιά και θες να πάρεις και απόψεις για το αν θα πρέπει να το κάνεις??

1) είπαμε δεν είναι χόμπι για να περνάω την ώρα μου είναι σοβαρή ενασχόληση και κομμάτι από την ζωή μου και επιπλέον βγάζω που και που κάτι από αυτό

2) δεν είναι ότι έχω συλλογή από φακούς και είπα να πάρω ακόμη ένα γιατί ήταν ευκαιρία... απλά δεν είχα φακό να κάνω την δουλειά μου και χρειαζόμουνα οπωσδήποτε έναν αλλιώς η κάμερα θα ήταν άχρηστη. (την οποια και αυτή την αγόρασα πρόσφατα από άτομο εδώ -που παίζει να μου κάνει λαμoγια-γιατί έπεσε και χάλασε αυτή που είχα)

3) ήμουν σαφέστατη δεν περιμένω ετυμηγορία για το τι θα πράξω ρώτησα απλά τι θα κάνατε στην θέση μου...(η και αν έτυχε κάτι παρόμοιο σε εσάς) και δεν κατάλαβα είναι τόσο κατακριτέο να ανοίξει κάποιος μια τέτοια συζήτηση φιλοσοφικού περιεχομενου στο μπλα μπλα?

Imho, ούτε σε αυτή την περίπτωση δικαιολογείται η κλοπή/απάτη.

Αν το παιδί σου δεν έχει να φάει βγάζεις το αιδοίο σου (sic) στο σφυρί, προκειμένου να του εξασφαλίσεις τα προς το ζειν. Δεν ασχολείσαι με φακούς και λοιπές παπαριές.

On-topic: TS, είσαι απλά φαιδρή και μόνο που διαννοείσαι να κλέψεις. Και μη μου πεις πως θεωρείς ότι δεν είναι κλοπή. Γιατί αν θεωρούσες ότι δεν είναι κλοπή δεν θα έκανες και νήμα.

εντάξει τώρα γίνεσαι τραγικός... δηλαδή εσύ θα έλεγες "δεν έχω μούτρα να αντικρίσω την κοινωνία γιατί η μάνα μου πούλησε έναν φακό που της στείλανε από λάθος -η έστω έκλεψε έναν φακό- για να με μεγαλώσει"

η θα έλεγες "δεν έχω μούτρα στην κοινωνία γιατί η μάνα μου βγαίνει στο πεζοδρόμιο" μην τρελαθούμε δηλαδή...

πες μας τωρα ότι καλύτερα 1000 φορες να έχεις μάνα .. ...τάνα παρα να έχει πουλήσει φακό που της τον στείλανε καταλάθος...

δηλ.το μαγαζι τελικα τον εστειλε τον φακο και δεν περασε τελωνειο.

εχεις σκεφτει να τον βαλεις αγγελια(σε αρκετα σιτε) ή να δεις αν τον ζηταει καποιος ,μεχρι να σου ρθει?αν βρεις δεινεις αυτον που χεις τωρα και δεχεσαι τον αλλον.

δεν έχει έρθει ακόμη αλλα αρχές της άλλης βδομάδας μάλλον θα φτάσει...

δεν νομίζω όμως να καταφέρω και ειδικά σε καιρούς κρίσης να τον πουλήσω ακριβότερα έτσι ώστε και να πληρώσω το μαγαζί και να βγάλω κάτι εγώ... είναι και ο αστάθμητος παράγοντας του τελωνείου στην μέση..

ΑΝ τον πουλήσω θα τον πουλήσω φθηνοτερα από την αξια του ισα ισα για να καλύψω τα δικά μου χρέη

Δημοσ.

ποσο εχει ελλαδα ποσο ευρωπη +αμερικη?

μα αν περασει τελωνειο παλι θα πρεπει να πληρωσεις τα εξοδα τελωνειου...

dpgr,ricardo,xe.gr κτλ εχεις προσπαθησει?

Δημοσ.

ποσο εχει ελλαδα ποσο ευρωπη +αμερικη?

μα αν περασει τελωνειο παλι θα πρεπει να πληρωσεις τα εξοδα τελωνειου...

dpgr,ricardo,xe.gr κτλ εχεις προσπαθησει?

κοίτα ελλάδα αν το ψάξεις στο internet θα βρείς τον φτηνότερο στα 450 από εκεί και πέρα σε φυσικά καταστήματα φτάνει και 100 euro πιο πάνω

εγώ μαζί με έξοδα αποστολής τον αγόρασα συνολικά λίγο πιο κάτω από 400 αλλα ήταν τσιμπημένα τα έξοδα...

τον άλλο στον πλειστηριασμό πάλι συνολικά τόσο τον κέρδισα (αλλα τον πήρα πιο ακριβά απλά μου χρέωσε λιγότερο στα έξοδα αποστολής)

αν είχα υπομονή ίσως κέρδιζα κανένα πλειστηριασμό στα 350 όλα μαζί... αλλα θα ήθελε μέρες γιατι στο ebay είναι τρελοί είναι ικανοί να ποντάρουν μεγαλύτερη προσφορα από το "buy it now" άλλων αγγελιών για το ίδιο αντικείμενο αρκεί να κερδίσουν τον πλειστηριασμό...

αν το κρατούσα θα τον έδινα στα 400 και αν δεν έβρισκα κάνα 350.

Δημοσ.

Ε, μην κρίνετε ίνα μην κριθείτε. Διαφωνώ με το θέμα του thread και όχι για το τι θα κάνει η κοπέλα. Εγώ ξέρω τι θα έκανα εγώ. Το έγραψα παραπάνω.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...