Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απ' ότι καταλαβαίνω ψάχνεις για άλλοθι. Αν το 90% σου πεί κράτα τον εντάξει. Αν όχι τότε θα αρχίσεις να αμφιβάλεις.

Ωραίος είσαι ρε φίλε !! Εγώ σου λέω , κάνε ότι σου λέει η συνείδησή σου και άσε τις τρίπλες και τις δικαιολογίες. Στο κάτω κάτω εδώ δεν είναι δικαστήριο.

Δημοσ.

Δηλάδη για να καταλάβουμε, έχεις χρέη και αγοράζεις φακό και μάλιστα 500 euro; Λίγο οξύμωρο μου ακούγεται. Εκτός αν είναι κάτι που σου είναι απαραίτητο για την δουλειά σου.

Τα χρήματα για τον φακό είναι λίγα.. και επειδή ακριβώς δεν τα πάω καλά οικονομικά πήρα αυτόν τον φακό είναι σαν να αγόρασα αυτοκίνητο με 2000 euro... σαν λεφτά πολλά αλλα για αυτοκίνητο λίγα.

Δεν είμαι επαγγελματίας (με την έννοια ότι έχω συνεργείο μαγαζί κτλ..) απλά είναι σοβαρό χόμπι και που και που βγάζω κανένα χαρτζιλίκι πουλώντας φωτογραφίες online η κάνοντας εξυπηρετήσεις σχετικές με την φωτογραφία

Δημοσ.

εσείς τι θα κάνατε στην θέση μου

Είναι δύσκολο να απαντήσει κάποιος γιατί απλά δεν ξέρει την θέση σου. Αν έχεις ένα παιδί που δεν έχει να φάει θα το κράταγα, αν το χρέος σου είναι από κανα στοίχημα είναι εντελώς διαφορετικό.

Παρόλα αυτά δε μπορώ να φανταστώ πως ένας φακός θα σου λύσει το πρόβλημα επιβίωσης οπότε μάλλον θα τον έστελνα πίσω. Στη τελική αν έχεις χρέη που διαγράφονται με την μεταπώληση του φακού ας μην αγόραζες τον 2ο και να ξεχρέωνες το χρέος σου.

εγώ παρα τις ενστάνσεις μου το σκέφτομαι σοβαρά... τελικά μήπως μας έχει κάνει κτήνη αυτή η κρίση?

Αν θέλουμε να κανουμε την μπινιά μπορούμε να βρούμε 1002 δικαιολογίες. Δε νομίζω να χρειάζεται η κρίση για αυτό.

• Like 1
Δημοσ.

Απ' ότι καταλαβαίνω ψάχνεις για άλλοθι. Αν το 90% σου πεί κράτα τον εντάξει. Αν όχι τότε θα αρχίσεις να αμφιβάλεις.

Ωραίος είσαι ρε φίλε !! Εγώ σου λέω , κάνε ότι σου λέει η συνείδησή σου και άσε τις τρίπλες και τις δικαιολογίες. Στο κάτω κάτω εδώ δεν είναι δικαστήριο.

Δεν ψάχνω για άλλοθι... απλά με τρώει πολύ το συγκεκριμένο θέμα και το κοινοποίησα.. σίγουρα στο τέλος εγώ θα αποφασίσω τι θα γίνει απλά εξωτερίκευσα την σκέψη μου.

το αστείο είναι ότι συμπτωματικά πριν λίγες μέρες την πάτησα -μάλλον- και εγώ και μάλιστα μέσα από τις αγγελίες του insomnia....

αγόρασα μια μηχανή γιατί έπεσε καταλάθος αυτή που είχα και χάλασε από ένα άτομα που πουλούσε εδώ συμφωνήσαμε μια τιμή.

έκανα όμως μια βλακεία επειδή δεν μπορούσα πρωί να παω σε τράπεζα και κατέθεσα κάποια χρήματα σε ATM και μετά πάλι μέσω ATM έκανα αποστολή χρημάτων στο λογαριασμό του... αλλα του έστειλα 100 ευρώ παραπάνω (είχε ήλιο πολύ και δεν φαινόταν η οθόνη καλά δεν το κατάλαβα) και τα 100 extra ευρώ τα χρέωσε το μηχάνημα ως υπερανάληψη (overdraft)

ο πωλητής έχει εδώ και 2 βδομάδες λέει ότι θα μου τα επιστρέψει αλλα ακόμη τίποτα.. μάλιστα τώρα μου είχε πει ότι τα έβαλε αλλα περάσανε 3 μέρες και δεν είδα τίποτα ..... χρεώθηκα και τον τόκο επειδή έκλεισε ο μηνας...

δεν θα κοινοποιήσω στοιχεια προς το παρόν γιατί ίσως μου λέει την αλήθεια και όντως να μην προλαβαίνει... αλλα πόσες μέρες να κρατήσει μια μεταφορά χρημάτων? (αν όντως την έχει κάνει)... τέσπα βλέπουμε μπορεί να κάνω λάθος και να είχε δίκαιο το παιδί και να μου τα επέστρεψε..

Δημοσ.

Παραβλέπουμε το γεγονός ότι για το χόμπι σου τα χώνεις, ενώ δεν έχεις. Να χέσω προτεραιότητες κτλ, αλλά ε, δικά σου τα λεφτά (που δεν έχεις), δική σου η απόφαση.

Κράτα τον. Μαλακία του. Ας πρόσεχε.

Σε καλή μεριά.

Δημοσ.

Είναι δύσκολο να απαντήσει κάποιος γιατί απλά δεν ξέρει την θέση σου. Αν έχεις ένα παιδί που δεν έχει να φάει θα το κράταγα, αν το χρέος σου είναι από κανα στοίχημα είναι εντελώς διαφορετικό.

Παρόλα αυτά δε μπορώ να φανταστώ πως ένας φακός θα σου λύσει το πρόβλημα επιβίωσης οπότε μάλλον θα τον έστελνα πίσω. Στη τελική αν έχεις χρέη που διαγράφονται με την μεταπώληση του φακού ας μην αγόραζες τον 2ο και να ξεχρέωνες το χρέος σου.

Αν θέλουμε να κανουμε την μπινιά μπορούμε να βρούμε 1002 δικαιολογίες. Δε νομίζω να χρειάζεται η κρίση για αυτό.

οχι 22 χρονών είμαι... απλά όπως και να το κάνουμε ζοριζομαι απέχω παρα πολύ από τα "θέλω" μου.. εντάξει δεν πειναω ούτε και πρόβλημα στέγης έχω αλλα δεν είναι και ζωή αυτή...

το χρέος δεν είναι μεγάλο όπως είπα μπορώ να το καλύψω απλά θα πάρει καιρό και κάποιες μικρές (η μεγάλες.. όπως το δει κανεις) θυσίες θα κάνω....

απλά είναι μεγάλος πειρασμός γιατί αν πουλήσω τον δεύτερο φακό γλιτώνω μια και καλή από το λούκι των χρημάτων που χρωστάω και κάνω και την δουλειά μου με τον άλλο φακό...

Παραβλέπουμε το γεγονός ότι για το χόμπι σου τα χώνεις, ενώ δεν έχεις. Να χέσω προτεραιότητες κτλ, αλλά ε, δικά σου τα λεφτά (που δεν έχεις), δική σου η απόφαση.

Κράτα τον. Μαλακία του. Ας πρόσεχε.

Σε καλή μεριά.

δεν είναι χόμπι της πλακας... ασχολούμαι αρκετά σοβαρά απλά ελλείψει χρημάτων δεν μπορώ να το κάνω σωστά όπως πρέπει για να πω ότι ασχολούμαι επαγγελματικά..

και ο φακός μου ήταν απαραίτητος γιατί ΔΕΝ ΕΙΧΑ... κάμερα χωρίς φακό δεν κάνει δουλειά από μονη της... βεβαια αυτή που αγόρασα από το παιδί από το insomnia (βλέπε προηγούμενο post) είχε έναν αλλα είναι απλός φακός του kit... και δεν βγάζει καλά αποτελέσματα σε συνδυασμό με την κάμερα που είναι παλιά και αδύναμη από μονη της (αγόρασα ότι πιο φτηνό αλλα σχετικά αξιοπρεπές βρήκα)...

και για τον φακό που επέλεξα μπορεί να σας ακούγονται πολλά τα λεφτά αλλα δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο απλά είναι αξιοπρεπής...

είναι ακριβώς ο εξοπλισμός της φωτογραφίας...

• Moderators
Δημοσ.

Προσωπικα θα το επεστρεφα, μεταξυ αλλων για να διατηρω το δικαιωμα να κραζω και να εξανισταμαι οταν κατσει και σε μενα καμια στραβη αγορα. Αλλιως θα το αντιμετωπιζα μετα ως απλως δικαιο.

Δημοσ.

οχι 22 χρονών είμαι... απλά όπως και να το κάνουμε ζοριζομαι απέχω παρα πολύ από τα "θέλω" μου.. εντάξει δεν πειναω ούτε και πρόβλημα στέγης έχω αλλα δεν είναι και ζωή αυτή...

το χρέος δεν είναι μεγάλο όπως είπα μπορώ να το καλύψω απλά θα πάρει καιρό και κάποιες μικρές (η μεγάλες.. όπως το δει κανεις) θυσίες θα κάνω....

απλά είναι μεγάλος πειρασμός γιατί αν πουλήσω τον δεύτερο φακό γλιτώνω μια και καλή από το λούκι των χρημάτων που χρωστάω και κάνω και την δουλειά μου με τον άλλο φακό...

Θα είμαι πολύ σκληρός για να καταλάβεις: θα έπρεπε να ντρέπεσαι που σου πέρασε από το μυαλό να κρατήσεις το φακό. Δεν δικαιολογείσαι με κανέναν τρόπο και από όποια πλευρά κι αν το δεις. Αν είχες πρόβλημα επιβίωσης εσύ ή το παιδί σου θα μπορούσα ίσως να το δω σαν δικαιολογία. Πίστεψέ το, θα γίνεις καλύτερος (και ίσως λίγο πιο προσεκτικός) άνθρωπος όταν επιστρέψεις το φακό.

Δημοσ.

Προσωπικα θα το επεστρεφα, μεταξυ αλλων για να διατηρω το δικαιωμα να κραζω και να εξανισταμαι οταν κατσει και σε μενα καμια στραβη αγορα. Αλλιως θα το αντιμετωπιζα μετα ως απλως δικαιο.

δηλαδή λες αν δεν μου επιστρέψει τα 100 ευρώ το παιδί που μου πούλησε την κάμερα μέσα από το insomnia να κρατήσω και εγώ τον φακό από την αμερική? :P

Δημοσ.

Κάθε τι για το οποίο αφιερώνεις χρόνο από τον ελάχιστο ελεύθερο που έχει απομείνει, και κόπο, θεωρείται σοβαρό (σε προσωπικό επίπεδο, δε μας ενδιαφέρει τι σκέφτονται οι υπόλοιποι).

Το αν σου αποφέρει χρήματα ποσώς με ενδιέφερε. Εφόσον όμως παίζει στην εξίσωση, μακάρι να σε βοηθήσει να βγάλεις περισσότερα.

Γι' αυτό που ρωτάς στην αρχή. Βασικά, έτσι όπως το κόβω, έχεις ψιλοπάρει την απόφαση να τον κρατήσεις (τον δεύτερο) και να τον πουλήσεις.

Έ, χέσε με, ακόμα και στη λαμογιά επιβεβαίωση από τρίτους;

Κλείσε στόμα, κάνε αυτό που σκέφτηκες (και σ' άρεσε σίγουρα η σκέψη), πέτα στο κοντινότερο καλαθάκι τις τύψεις που νομίζεις ότι θα αρχίσουν να σε βασανίζουν, και συνέχισε τη ζωή σου.

Όλοι από κάπου ξεκίνησαν.

Σε καλή μεριά. (επαναλαμβάνομαι γαμώτο)

Δημοσ.

Κάθε τι για το οποίο αφιερώνεις χρόνο από τον ελάχιστο ελεύθερο που έχει απομείνει, και κόπο, θεωρείται σοβαρό (σε προσωπικό επίπεδο, δε μας ενδιαφέρει τι σκέφτονται οι υπόλοιποι).

Το αν σου αποφέρει χρήματα ποσώς με ενδιέφερε. Εφόσον όμως παίζει στην εξίσωση, μακάρι να σε βοηθήσει να βγάλεις περισσότερα.

Γι' αυτό που ρωτάς στην αρχή. Βασικά, έτσι όπως το κόβω, έχεις ψιλοπάρει την απόφαση να τον κρατήσεις (τον δεύτερο) και να τον πουλήσεις.

Έ, χέσε με, ακόμα και στη λαμογιά επιβεβαίωση από τρίτους;

Κλείσε στόμα, κάνε αυτό που σκέφτηκες (και σ' άρεσε σίγουρα η σκέψη), πέτα στο κοντινότερο καλαθάκι τις τύψεις που νομίζεις ότι θα αρχίσουν να σε βασανίζουν, και συνέχισε τη ζωή σου.

Όλοι από κάπου ξεκίνησαν.

Σε καλή μεριά. (επαναλαμβάνομαι γαμώτο)

+1

Το άλλοθι που έλεγα . Το λέω ξανά εδώ δεν είναι δικαστήριο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...