Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,έψαχνα στο google κάποιο site που να μπορούσε να δώσει μια λύση στο πρόβλημα μου χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Έχω ένα pc το οποίο το έφιαξα o ίδιος κομμάτι κομμάτι γιατί δεν σας κρύβω οτι τα έτοιμα και της βιτρίνας δεν τα εμπιστεύομαι, γιατί απο οτι ξέρω βάζουν ό,τι τους μένει Η ό,τι τους φέρνουν πίσω,έτσι έφιαξα 2 pc.Μετά απο 5 με 6 χρόνια το ένα(του 12χρονου αδερφού μου) άρχισε να βγάζει ένα περίεργο πρόβλημα,δηλαδή,εδώ και καμιά βδομάδα άρχισε να ανοίγει με ρυθμούς χελώνας,μέχρι να μπει στην επιφάνεια εργασίας νυχτώσαμε! Επίσης,εκεί που ασχολήσε με το pc,ξαφνικά κολλάει και λέει δεν ανταποκρίνεται και κάνει ώρα να ξεκολλήσει.Στην αρχή νόμιζα οτι είναι θέμα δίσκου γιατί ο δίσκος του είναι 74,5 GB ο βασικός που έχει το λογισμικό, και είχε ΜΟΝΟ 1 GB χώρο και ο άλλος είναι 596 GB. Διέγραψα πολλά πράγματα τα οποία ήταν άχρηστα, ως αποτέλεσμα του άδειασα 29 GB. Έκανα ένα scan στο pc (με το Avast!)κανένας ιός,Έκανα μια επανεκκίνηση,αλλά το πρόβλημα παραμένει και όσο πάει χειροτερεύει.Όταν κόλλησε την τελευταία φορά έκανα Ctrl+Alt+Delete για να δω τι διεργασίες γίνονταν στο pc.Και είδα CPU:35% φυσική μνήμη:80%!!!Και δεν είχα κανένα βαρύ πρόγραμμα ανοιχτό,μόνο το Mozilla firefox,το Windows Media Player και το World of Warcraft( ΟΚ,ξέρω το αυτό είναι βαρύ),αλλά το παθαίνει αυτό και σε στιγμές ποθ έχεις ΜΟΝΟ το Google chrome/Mozilla firefox,απλά αν ψάχνεις φακέλους μέσα στο pc.Σήμερα π.χ ήμουν στο Facebook και η Ram χτύπησε 93%! Με λίγα λόγια ΒΟΗΘΕΙΑ!!! Αυτή την ώρα που σας γράφω έχω ανοίξει ΜΟΝΟ το Google Chrome και μου λέει CPU:9% RAM:72%(ακατέβατο!!)Το Desktop έχει ΜΟΝΟ τον κάδο ανακύκλωσης

και 2 φακέλους.

Το pc δουλεύει με Windows 7 Ultimate 64 bit με SP1.

Έχει 2 δίσκους 75 GB/596 GB.

CPU: Pentium®Dual-Core CPU E5300 @ 2.60GHz 2.60GHz

Ram:2 GB (2 κάρτες 1 GB η κάθε μια)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ προκαταβολικά

Δημοσ.

Στις διεργασίες λέει αναλυτικά ποιά εφαρμογή τρώει RAM.. Βρες την και πες μας ποιά είναι..

Δημοσ.

Στις διεργασίες λέει αναλυτικά ποιά εφαρμογή τρώει RAM.. Βρες την και πες μας ποιά είναι..

ανάλογα τι browser θα ανοίξω,αν ανοίξω π.χ το google chrome τότε αυτό θα τρώει Ram, αν ανοίξω mozilla τότε το mozilla.

όταν έγραφα εδώ είχα mozilla firefox και όταν κόλλησε κοίταξα τις διεργασίες και είδα:308.000 RAM

Δημοσ.

Αν είσαι 5-6 χρόνια με το ίδιο λειτουργικό, χωρίς να έχεις κάνει κάποιο format, τότε έφυγες με την μία. Μπορεί από το να έχεις κολλήσει κάποιο trojan (δεν τα πιάνει AV αυτά, θέλεις κάτι σαν το malwarebytes) μέχρι να έχει χτυπήσει το λειτουργικό. Επίσης μπορεί να έχεις και κάποια bad sectors στον δίσκο, τα οποία θα δεις με το HD sentinel.

Εγώ θα πρότεινα να ξεκινήσεις με ένα format αλλά αν έχει χτυπήσει ο δίσκος, πρέπει να βάλεις άλλον για το λειτουργικό

Δημοσ.

Αν είσαι 5-6 χρόνια με το ίδιο λειτουργικό, χωρίς να έχεις κάνει κάποιο format, τότε έφυγες με την μία. Μπορεί από το να έχεις κολλήσει κάποιο trojan (δεν τα πιάνει AV αυτά, θέλεις κάτι σαν το malwarebytes) μέχρι να έχει χτυπήσει το λειτουργικό. Επίσης μπορεί να έχεις και κάποια bad sectors στον δίσκο, τα οποία θα δεις με το HD sentinel.

Εγώ θα πρότεινα να ξεκινήσεις με ένα format αλλά αν έχει χτυπήσει ο δίσκος, πρέπει να βάλεις άλλον για το λειτουργικό

Κοίτα,το σκέφτηκα αυτό,αλλά στο δεύτερο δίσκο του pc(596 GB)είχα βάλει τα windows 7 ultimate 64 bit πάλι,οπότε έβαλα σαν βασικό δίσκο συστήματος αυτόν,αλλά το κόλλημα συνεχίζει.Επίσης για antivirus έχω trojan remover και checkpoint zonealarm pro firewall, και τίποτα απο τα 3 δεν βρίσκει κάτι.

Επίσης φίλε μου, δεν είμαι υπέρ των format γιατί ο δίσκος φθείρεται.

Δημοσ.

Φιλαράκι είχες δίκαιο για το πρόγραμμα,έκανα και τα 3 scan που έχει(γρήγορη,πλήρης και ακαριαία) και βρήκε συνολικά 27 ιούς + 21( απο το άλλο scan)=48 ιούς.Αλλά το πρόβλημα συνεχίζετε γιατί η RAM είναι ακόμα στα ίδια ποσά που ήταν και πριν την διαγραφή τους.Καμιά άλλη ιδέα?

Δημοσ.

Το... AVAST!!!

Είναι 2 μέρες τώρα που το σύστημά μου χρειάζεται πλέον ένα ολόκληρο 5λεπτό για να είναι λειτουργικό. Θέλω να πω, πως εμφανίζεται κανόνικά και μάλλον "έγκαιρα" η επιφάνεια εργασίας, αλλά το σύστημα αγκομαχά σα να φορτώνει εξαιρετικά πολλά προγράμματα και διεργασίες (αλλά: όλα αυτά ξαφνικά και χωρίς λόγο).

Σκέφτηκα κακόβουλο λογισμικό, αλλά τίποτα (AVAST). Σκέφτηκα επίσης το δίσκο, αλλά το AHDDC2 (Ashampoo) τον παρουσιάζει σαν 98% υγιή και χωρίς κρίσιμα σφάλματα (ότι κι αν λέει αυτό)...

Έτσι μου έμεινε το AVAST (αυτό έβαλα στην αναζήτηση του forum) αφού ήταν το μόνο πράγμα που άλλαξε αυτές τις μέρες. Το πρόγραμμα ανανεώθηκε, και 'γω θα έλεγα αρκετά (αν και είχα καιρό να το "ανοίξω"). Σκέφτηκα λοιπόν να συμμετάσχω σε αυτό το θέμα και όχι να δημιουργήσω καινούργιο, αφού μου φάνηκε πως υπάρχει εδώ ένας κοινός τόπος...

Να σημειώσω όμως ακόμη μερικά πράγματα...

Σε μένα, παρόλο το αγκομαχητό, δεν παρουσιάζεται αύξηση στην κατανάλωση μνήμης. Νομίζω πως η Διαχείδιση Εργασιών ανοίγει παρόλο το χαμό και η μνήμη φαίνεται να είναι στα 48%, μια μάλλον πάγια τιμή (3GB).

Εππίσης το Avast φαίνεται να ενημερώνεται ακόμα κι όταν στο system tray η ένδειξη της οθονης δείχνει πως το σύστημα ακόμη ....συνδέεται. Η μεγαλύτερη ένδειξη που έχω στις autorun εφαρμογές μου είναι αυτή του Dropbox, που κι αυτή δεν είναι καινούργια.

Τα λέω αυτά γιατί τίποτα δεν φαίνεται να δείχνει το Avast. Και βεβαίως πολύ σωστά θα πείτε γιατί δεν δοκιμάζω να το βγάλω... Όμως δείτε: σε σας είδα (σε άλλο θέμα) πως κάτι τέτοιο θα ήταν για μένα (άσχετος, αρχάριος, εμπειρικός, ότι θέλετε, πάντως δεν υπάρχει η γνώση) δύσκολο (π.χ. "απενεργοποίηση συστήματος αυτοάμυνας του avast") οπότε σκέφτηκα (όπως πάντα) να κινηθώ ψύχραιμα...

Θα περιμένω την συνέχεια του θέματος με ενδιαφέρον....

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Το... AVAST!!!

Είναι 2 μέρες τώρα που το σύστημά μου χρειάζεται πλέον ένα ολόκληρο 5λεπτό για να είναι λειτουργικό. Θέλω να πω, πως εμφανίζεται κανόνικά και μάλλον "έγκαιρα" η επιφάνεια εργασίας, αλλά το σύστημα αγκομαχά σα να φορτώνει εξαιρετικά πολλά προγράμματα και διεργασίες (αλλά: όλα αυτά ξαφνικά και χωρίς λόγο).

Σκέφτηκα κακόβουλο λογισμικό, αλλά τίποτα (AVAST). Σκέφτηκα επίσης το δίσκο, αλλά το AHDDC2 (Ashampoo) τον παρουσιάζει σαν 98% υγιή και χωρίς κρίσιμα σφάλματα (ότι κι αν λέει αυτό)...

Έτσι μου έμεινε το AVAST (αυτό έβαλα στην αναζήτηση του forum) αφού ήταν το μόνο πράγμα που άλλαξε αυτές τις μέρες. Το πρόγραμμα ανανεώθηκε, και 'γω θα έλεγα αρκετά (αν και είχα καιρό να το "ανοίξω"). Σκέφτηκα λοιπόν να συμμετάσχω σε αυτό το θέμα και όχι να δημιουργήσω καινούργιο, αφού μου φάνηκε πως υπάρχει εδώ ένας κοινός τόπος...

Να σημειώσω όμως ακόμη μερικά πράγματα...

Σε μένα, παρόλο το αγκομαχητό, δεν παρουσιάζεται αύξηση στην κατανάλωση μνήμης. Νομίζω πως η Διαχείδιση Εργασιών ανοίγει παρόλο το χαμό και η μνήμη φαίνεται να είναι στα 48%, μια μάλλον πάγια τιμή (3GB).

Εππίσης το Avast φαίνεται να ενημερώνεται ακόμα κι όταν στο system tray η ένδειξη της οθονης δείχνει πως το σύστημα ακόμη ....συνδέεται. Η μεγαλύτερη ένδειξη που έχω στις autorun εφαρμογές μου είναι αυτή του Dropbox, που κι αυτή δεν είναι καινούργια.

Τα λέω αυτά γιατί τίποτα δεν φαίνεται να δείχνει το Avast. Και βεβαίως πολύ σωστά θα πείτε γιατί δεν δοκιμάζω να το βγάλω... Όμως δείτε: σε σας είδα (σε άλλο θέμα) πως κάτι τέτοιο θα ήταν για μένα (άσχετος, αρχάριος, εμπειρικός, ότι θέλετε, πάντως δεν υπάρχει η γνώση) δύσκολο (π.χ. "απενεργοποίηση συστήματος αυτοάμυνας του avast") οπότε σκέφτηκα (όπως πάντα) να κινηθώ ψύχραιμα...

Θα περιμένω την συνέχεια του θέματος με ενδιαφέρον....

Ευχαριστώ!

φιλαράκι σε συμπονώ το ίδιο ακριβός αγκομαχητό κάνει κι εμένα χωρίς λόγο(μόνο που εμένα μου δίχνει οτι είναι στα 80% η ram),εγώ πριν γράψω εδώ έκανα τα εξής:Κοίταξα για ιούς,κοίταξα για τυχόν χτυπημένο δίσκο,μετά έκανα διάγνωση προβλημάτων μνήμης του υπολογιστή σας,μετά κατέβασα ένα antivirus που μου είπανε εδώ καλού κακού μεγάλε κατέβασε το κι εσύ.Και μια συμβουλή αν θες,να μην νοιάζεσαι για το τι θα πει ο καθένας κι αν θα σε πει άχρηστο,ηλίθιο κτλ. γιατί αν θες την γνώμη μου δεν βλέπω κάποιος εμένα να μου έλυσε το πρόβλημά μου,και το μόνο που όλοι έχουν να πουν είναι το format σαν εύκολη απάντηση,εγώ format για ψύλλου πήδημα δεν κάνω γιατί σκέφτομαι τις συνέπειες,άρα συμπέρασμα,είμαι 18 χρονών και έχω περισσότερες γνώσεις απο άλλους.Εγώ αν σου πω το έκανα έσβησα το Avast γιατί σκέφτηκα όπως εσύ!ΚΑΙ?κανείς δεν μπορεί να μου τίποτα(άσχετος, αρχάριος, εμπειρικός κτλ.)γιατί εδώ το forum αυτό υπάρχει για βοήθεια όχι για κριτική.

Δημοσ.

Η αυτοκριτική γίνεται για να προλάβω απαντήσεις με πολλά "αυτονόητα" που για μένα δεν είναι.

Δεν δουλεύει πάντα (όμως για να μην αδικούμε κανένα, συμβαίνει και σε μένα στη δουλειά μου, πιθανόν σε πρώτη ανάγνωση το κάνουμε όλοι) το αποτέλεσμα μετράει όμως, που είναι βέβαια θετικό!

Κινδυνεύει βέβαια κανείς να στοχοποιήσει σαν ανάξια λόγου μια προσέγγιση στο πρόβλημα. Ας είναι....

Στην περίπτωσή μας (!) τώρα:

Απεγκατέστησες το Avast; Και!!! Υπήρξε αλλαγή στην συμπεριφορά του συστήματος ή πάμε για άλλα.

Βέβαια η κατανάλωση μνήμης ίσως δείχνει δυο διαφορετικά προβλήματα, αλλά....

Δημοσ.

Η αυτοκριτική γίνεται για να προλάβω απαντήσεις με πολλά "αυτονόητα" που για μένα δεν είναι.

Δεν δουλεύει πάντα (όμως για να μην αδικούμε κανένα, συμβαίνει και σε μένα στη δουλειά μου, πιθανόν σε πρώτη ανάγνωση το κάνουμε όλοι) το αποτέλεσμα μετράει όμως, που είναι βέβαια θετικό!

Κινδυνεύει βέβαια κανείς να στοχοποιήσει σαν ανάξια λόγου μια προσέγγιση στο πρόβλημα. Ας είναι....

Στην περίπτωσή μας (!) τώρα:

Απεγκατέστησες το Avast; Και!!! Υπήρξε αλλαγή στην συμπεριφορά του συστήματος ή πάμε για άλλα.

Βέβαια η κατανάλωση μνήμης ίσως δείχνει δυο διαφορετικά προβλήματα, αλλά....

τα ίδια φίλε μου δεν άλλαξε τίποτα. OK δεν λέω απο 80% η Ram πήγε 70-75%,απλά στο λέω να το ξέρεις γιατί απο οτι κατάλαβα στο αρχικό post σου υποπτευόσουν το Avast!Μιας και έχουμε σχεδόν το ίδιο πρόβλημα είπα να σε ενημερώσω

Δημοσ.

Κι εγώ λοιπόν που δεν είμαι 18 χρονών (μακάρι να ήμουνα) αλλά πίστεψέ με ξέρω 5-10 πραγματάκια, σου λέω πως με το format δεν παθαίνει απολύτως τίποτα ο δίσκος σου. Ειδικά με το quick format που έχει ως επιλογή η εγκατάσταση των Win7 προτού ξεκινήσεις (απλά κάνει delete όλα τα αρχεία με την μία). Μην μπερδεύεσαι με το Low-Level format το οποίο όντως δεν πρέπει να γίνεται για ψύλλου πήδημα, αλλά εκεί θέλει και εξειδικευμένο SW (το κάνεις μόνο για να σώσεις τον δίσκο σου από Bad Sectors).

Το λειτουργικό χτυπάει από μόνο του μετά από αρκετή χρήση. Το βάλε-βγάλε των Apps που έχεις ανά καιρούς αφήνουν υπολείμματα και το μαμάνε. Επίσης μπορεί να φταίει και κάποιος driver ή update που έκανε το λειτουργικό. Ακόμα το ότι βρήκε τόσους ιούς το malwarebytes, δεν είναι καλό. Τα σύγχρονα trojans αφήνουν πολλά ίχνη που θέλει χειροκίνητο καθάρισμα μετά από πολύ διάβασμα στο Internet, πειράζοντας την registry και αρχεία συστήματος. Πριν 2 εβδομάδες σε PC φίλου που δεν μπορύσα έτσι εύκολα να κάνω format λόγω των εμπορικών προγραμμάτων που είχε, μου έφαγε 4 ώρες για έναν μόνο ιό για να το καθαρίσω (και όπως σου είπα γνωρίζω αρκετά...).

Εν κατακλείδι κάνε ένα format και θα έχεις άλλο μηχάνημα...

Μπορείς επίσης να μπεις σε safe mode και να κάνεις ένα system restore σε ημερομηνία που θυμάσαι ότι πήγαινα καλα, κι αν όντως παίξει σωστά, δες τι updates θα κάνει από εκεί και πέρα να πιάσεις τον ύποπτο.

Τέλος έβαλες το HD Sentinel να δούμε πως είναι ο/οι δίσκοι του μηχανήματος? Από εκεί και πέρα αν υποπτεύεσαι πως κάτι δεν πάει καλά με την RAΜ σου, η λύση είναι απλή και μία: memtest86+

Δημοσ.

Έλεγχος του συστήματος για τυχόν μολύνσεις και απ' ότι κατάλαβα, όχι με μία (την τρέχουσα προστασία) αλλά με δύο (τουλάχιστον) εφαρμογές! Φαντάζομαι μάλιστα, έλεγχος σε βάθος!

Έλεγχος του (των!) δίσκου.

Έλεχγος της μνήμης.

Κι όλα αυτά για να καταλήξει κανείς σ' ένα κουρασμένο λειτουργικό!

Φαντάζομαι πως η απάντηση σ' όλα αυτά είναι (πράγματι) μια: Format. Θέλω να πω, και δεν το λέω σκωπτικά, πως είναι προτιμότερο φαίνεται να κάνει κανείς το "χρέος του", κι αν η αιτία βρίσκεται αλλού, να έχει τουλάχιστον κερδίσει (στην πρώτη περίπτωση, σίγουρα) χρόνο!

Όμως, για μένα τουλάχιστον, θα ήταν σίγουρα προτιμότερο, ένα λιγώτερο φρέσκο λειτουργικό, αν μπορούσα να αποφύγω όχι το format, αλλά την παραδοχή πως αυτό που μου συνέβη δεν ξέρω τι είναι και αύριο πάλι θα είναι εκεί να περιμένει...

Θα επανέλθω αύριο, έχοντας κοιτάξει με μεγαλύτερη προσοχή, μια συγκεκριμένη διεργασία που αφορά σε μια από τις εγγραφές του svchost. Ανοίγοντας σήμερα τις διεργασίες (θυμίζω πως παραδόξως ο task manager αποκρίνεται) βρήκα μια τέτοια διεργασία σε πλήρη δράση, δεν σημείωσα όμως κάπου αυτό που είδα. Ξαναλέω πως η κατανάλωση μνήμης είναι σε χαμηλά επίπεδα (σήμερα για παράδειγμα, εκείνη τη στιγμή, μέσα στο κρίσιμο 5λεπτο, ήταν 26%!). Όμως εκείνο που παρατήρησα επίσης, είναι πως στην "γρήγορη εκκίνηση" παρουσιάζεται μέρος μόνο των εφαρμογών, ενώ στην πραγματικότητα τρέχουν όλες!

Ξέρω ότι δεν βοηθώ, όσο όμως μπορώ και δουλεύω ικανοποιητικά, μετά την εκνευριστικά αργή εκκίνηση, θα περιμένω.

Ευχαριστώ ξανά!

Α! Μια εφαρμογή δεν θα μπορούσε άραγε ποτέ και για κανένα λόγο, να είναι υπεύθυνη για μια τέτοια συμπεριφορά;

Δημοσ.

Αν θέλεις να γλιτώσεις το format δοκίμασε να φρεσκάρεις λίγο την υπάρχουσα εγκατάσταση των windows...

Μπορείς να κάνεις defrag όπως προείπε κάποιος...

Μπορείς με κάποιον registry cleaner όπως το ccleaner να καθαρίσεις ως ένα βαθμό το μητρώο από άχρηστα κλειδιά... (Αν έκανες απεγκατάσταση αρκετά προγράμματα όπως είπες και ελευθέρωσες 29GB τότε θα έχεις αρκετά υπολείμματα στο μητρώο)

Καθάρισε τα προσωρινά αρχεία με τον ccleaner πάλι...

Δοκίμασε να δεις τι τρέχει όταν ξεκινάει το pc (Εναρξη -> Εκτέλεση -> MsConfig)

Στην καρτέλα Εκκίνηση στοιχείων ξε-μαρκάρισε ότι είναι περιττό...

Στην καρτέλα Υπηρεσίες κάνε απόκρυψη των υπηρεσιών της MS και αποεπέλεξε όλες τις υπόλοιπες...

Και δοκίμασε να κάνεις ένα reboot μετά να δεις αν σέρνεται πάλι...

Η όλη υπόθεση μου μοιάζει κάποιο malware... αλλά αν το έχουμε διπλο-τσεκάρει και είμαστε σίγουροι ότι δεν είναι κάτι τέτοιο... τότε θα ποντάρω και θα πω πως είναι θέμα software...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...