Προς το περιεχόμενο

iTunes και iPhone Sync, λάθη

Heatspreader

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα.

Έχω πολύ μεγάλο όγκο μουσικής, τον οποίο τόσα χρόνια τον είχα σε φακέλους μιας και ήμουν χρήστης Windows μόνο. Πάντα τακτοποιημένη.

Όπως καταλαβαίνετε, αυτό που θέλω να κάνω και έχω προχωρήσει αρκετά με τη βοήθεια του Tagalicious, είναι να έχω τη μουσική μου στο iTunes τακτοποιημένη. Το Tagalicious δεν είναι ο Θεος, χρειάζεται να κάνω κάποιες διορθώσεις σε κάποια πράγματα, αλλά δεν πειράζει.

Θέλω να σας περιγράψω αρχικά το πρόβλημα μου και στη συνέχεια να μου εξηγήσει κάποιος μερικά βασικά πράγματα. Είναι δύσκολο το iTunes αν δεν το έχεις μάθει, αλλά νομίζω ότι αν στήσεις τη μουσική σου σωστά σε αυτό, πρόκειται για ένα πολύ δυνατό εργαλείο.

Το πρόβλημα μου είναι, ότι ενώ για παράδειγμα έχω ένα Album τακτοποιημένο και οργανωμένο δείχνοντας μου το iTunes ότι είναι σωστό, στο iPhone εμφανίζονται άλλα αντί άλλων.

Για παράδειγμα έχω το Dire Straits - Money for Nothing. Στο iTunes φαίνεται σωστά, στο iPhone ύστερα από συγχρονισμός που έκανα μου έχει σπάσει το άλμπουμ σε 3-4 διαφορετικά με διαφορετικές ονομασίες το κάθε ένα. Τα κομμάτια βρίσκονται βέβαια μέσα σε αυτά, αλλά είναι ακατάστατα. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω τι είναι η καρτέλα που λέει Sorting. Αυτή τη χρησιμοποιώ, όταν βλέπω ότι δεν είναι με τη σωστή σειρά τα τραγούδια και από την αλλαγή του info, δεν βλέπω αποτέλεσμα.

Θα εκτιμούσα πολύ αν κάποιος που γνωρίζει άπταιστα το iTunes με βοηθούσε.

Ευχαριστώ. :)

Edit:

Είπα στο iPhone να μην συγχρονίζει τίποτα από μουσική ώστε να σβηστούν και τελικά τα τραγούδια που λέω παραπάνω υπάρχουν και δεν ξέρω πως να τα βγάλω. Το iTunes Match το έχω απενεργοποιήσει απ' όλες τις συσκευές και έχω κάνει restart για να το πάρουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Edit:

Είπα στο iPhone να μην συγχρονίζει τίποτα από μουσική ώστε να σβηστούν και τελικά τα τραγούδια που λέω παραπάνω υπάρχουν και δεν ξέρω πως να τα βγάλω. Το iTunes Match το έχω απενεργοποιήσει απ' όλες τις συσκευές και έχω κάνει restart για να το πάρουν.

Αν ενεργοποιήσεις ξανά το sync της μουσικής, ενδέχεται να σου πει "στο iPhone υπάρχουν ήδη τραγούδια, θέλεις να τα σβήσω για να κάνω sync με τον υπολογιστή σου;" οπότε θα είσαι εντάξει. Δοκίμασε το...

Εάν ένα τραγούδι ενός album δεν έχει σεταρισμένα και το Artist αλλά και το Album artist, τότε συμβαίνει αυτό που λες.

Ενδέχεται, στα τραγούδια που στο κάνει αυτό, μερικά να έχουν Album artist ενώ άλλα να μην έχουν. Επίσης, στα tags βάζε σίγουρα και το πεδίο που λέει disc _ of _.

Ειδικά εάν έχεις ένα album που είναι 2 CD, βάζοντας το πρώτο ως 1 of 2 και το 2ο ως 2 of 2, είσαι ΟΚ.

Νομίζω, χωρίς να έχω χρησιμοποιήσει παρόμοιο πρόγραμμα ούτε και αυτό που λες, πως τα metadata θα ήταν καλό να τα φτιάξεις μόνος σου. Θα σου πάρει λίγο χρόνο... αλλά θα είναι ΟΚ.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Τελικά για κάποιον λόγο, έπρεπε να σβήσω χειροκίνητα τα τραγούδια που είχαν μείνει στη συσκευή.

Μετά από αυτό όλα ok.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...