lambroszekis Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Χαιρεται! Εδω και αρκετα χρονια ειμαι χρηστης των windows. Τα θετικα ειναι παρα πολλα οπως δωρεαν εφαρμογες απλη χρηση απο την αλλη υπαρχουν και τα αρνητικα οπως virus τακτικα format κτλ. Ετσι σκεφτομαι σοβαρα να προβω στην αγορα ενος MacBook, αρχικα κατι μεταχειρισμενο εξ'αιτιας χαμηλου budget. Υπαρχουν ομως πολλες ερωτησεις στις οποιες επιθυμω να λαβω απαντησεις και ελπιζω στην βοηθεια των συμφορουμιτων. Βεβαια θα υπαρξουν και καποιοι που θα κραξουν και θα πουν τι το θες το MacBook... Κατσε εκει με το pc... Δεν πειραζει τα σχολια παντα ειναι αποδεκτα!! Η χρηση που σκοπευω να κανω στο MacBook ειναι: σερφαρισμα στο ιντερνετ δημιουργια εγγραφων και παρουσιασεων για εργασιες μουσικη-ταινιες ελαχιστα παιχνιδια (ποδοσφαιρακια,μπασκετ και αυτοκινητα...κτλ) επεξεργασια εικονων μεσω photoshop επεξεργασια πολυμεσων ηχου και εικονας. Οι αποριες μου σχετιζονται με το ποσο ευκολα θα κατεφερω να βρω τετοιου ειδος εφαρμογες και να τις εγκαταστησω πρεπει να τις αγορασω; Γενικοτερα τι ειναι αυτο που θα με δυσκολεψει κατα τις πρωτες μερες χρησης του MacBook? Υπαρχει ευκολος τροπος για να μεταφερω δεδομενα απο το PC στο MacBook; Ευχαριστω εκ των προτερων ολους οσους ξοδεψουν λιγο απο τον χρονο τους και μου δωσουν μερικες απαντησεις..! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
basilis5 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Γενικα το πέρασμα είναι απλό και δεν έχει γυρισμο. Απο εφαρμογές γι αυτα που θες θα βρεις τα πάντα. Υπάρχει πληθώρα τόσο δωρεάν όσο και επι πληρωμή εφαρμογών. Σε ότι αφορά πχ το photoshop, εκει που θα το έβρισκες για win θα το βρεις και για Mac. Όλες σχεδον οι γνωστές εφαρμογές υπάρχουν πλέον και στα 2 λειτουργικά. Το μόνο προγράμματα που με έχει δυσκολέψει σε σχέση με win είναι το ms office το οποίο όμως και θέλω καθαρά για λόγους συμβατοτητας με win. Τα αντίστοιχα της apple δεν τα έχω δοκιμάσει. Υπάρχουν κάποιες εφαρμογές που είναι εξαιρετικές,μπχ για φωτογραφίες το iPhoto ή για μουσική το iTunes. Βεβαια αυτα είναι υποκειμενικα, οπότε φαντάζομαι θα ακούσεις κι αλλες γνώμες. Στην πλοήγηση στο Ίντερνετ το μαγικό touchpad του MacBook για εμένα έχει κατάργηση τον λόγο ύπαρξης του ποντιακού. Ποντίκι χρησιμοποιώ γενικα μόνο αν θέλω να δουλέψω excel. Γενικα αν έχεις ένα οικοσύστημα με προϊόντα apple (iPhone iPad apple tv ) είναι εξαιρετική η επικοινωνία μεταξύ τους και η απλότητα, γεγονός που εμένα με έχει κερδίσει. Για οτιδήποτε κανείς στο Mac να ξέρεις πως μπορείς να το κανείς και σε pc πιο φθηνά. Δεν θα σου πω να μην πάρεις, αν σε αντέχει η τσέπη σου για εμένα αξίζει. Δεν το έχω μετανιώσει. Τέλος για τα περί ασφαλείας, τώρα τελευταία που μεγάλη μερίδα κόσμου στρέφεται σε Mac αρχίζουν να εμφανίζονται και περισσότεροι κίνδυνοι. Γενικα ο μύθος ότι το Mac είναι απόλυτα ασφαλές ενιαία υπερβολικός. Γενικά όμως και κλείσω, πιστεύω πως σε επίπεδο χρήστη (που είμαι εγω) είναι αξεπέραστο. Σε επαγγελματικό όμως επίπεδο επιδέχεται συζήτησης ανάλογα το τι θες να κανείς. (επεξεργασία φωτο βίντεο μουσικη είναι σούπερ) Sent from my iPad using Insomnia Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lambroszekis Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Γενικα το πέρασμα είναι απλό και δεν έχει γυρισμο. Απο εφαρμογές γι αυτα που θες θα βρεις τα πάντα. Υπάρχει πληθώρα τόσο δωρεάν όσο και επι πληρωμή εφαρμογών. Για οτιδήποτε κανείς στο Mac να ξέρεις πως μπορείς να το κανείς και σε pc πιο φθηνά. Δεν θα σου πω να μην πάρεις, αν σε αντέχει η τσέπη σου για εμένα αξίζει. Δεν το έχω μετανιώσει. Τέλος για τα περί ασφαλείας, τώρα τελευταία που μεγάλη μερίδα κόσμου στρέφεται σε Mac αρχίζουν να εμφανίζονται και περισσότεροι κίνδυνοι. Γενικα ο μύθος ότι το Mac είναι απόλυτα ασφαλές ενιαία υπερβολικός. Γενικά όμως και κλείσω, πιστεύω πως σε επίπεδο χρήστη (που είμαι εγω) είναι αξεπέραστο. Σε επαγγελματικό όμως επίπεδο επιδέχεται συζήτησης ανάλογα το τι θες να κανείς. (επεξεργασία φωτο βίντεο μουσικη είναι σούπερ) Sent from my iPad using Insomnia Σε ευχαριστω φιλε Βασιλη για την απαντηση σου, σχετικα με αυτο που λες για τον εαν αντεχει η τσεπη αρχικα σκεφτομαι κατι μεταχειρισμενο σε πιο χαμηλη τιμη. Αυτο που με προβληματιζει ειναι: ας πουμε οτι εχω στα χερια τον υπολογιστη και τον ανοιγω... τι ακολουθει το χαος;;; Παντως απο οτι εχω ακουσε λενε οτι ειναι αρκετα φιλικο προς τον χρηστη. Κατα ποσο ισχυει αυτο; Τι πρωτες μερες θα επικρατει ενα χαος;;;;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ozelot Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Τι πρωτες μερες θα επικρατει ενα χαος;;;;; Κάθε άλλο παρά χάος ... Για να πάρεις μια ιδέα υου πόσο απλά είναι τα πράγματα, αρχικά ρίξε μια ματιά εδώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tr3quart1sta Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 ελαχιστα παιχνιδια (ποδοσφαιρακια,μπασκετ και αυτοκινητα...κτλ) απο εδω μονο μην περιμενεις πολλα πραγματα, γενικα mac & gaming εχεις περιορισμενες επιλογες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lambroszekis Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Κάθε άλλο παρά χάος ... Για να πάρεις μια ιδέα υου πόσο απλά είναι τα πράγματα, αρχικά ρίξε μια ματιά εδώ. Ευχαριστω πολυ καλη ιστοσελιδα, σιγουρα θα εχω πολλα να μελετησω εφοσον καταφερω βεβαια να αγορασω το μηχανημα... ελαχιστα παιχνιδια (ποδοσφαιρακια,μπασκετ και αυτοκινητα...κτλ) απο εδω μονο μην περιμενεις πολλα πραγματα, γενικα mac & gaming εχεις περιορισμενες επιλογες Οσον αφορα τα παιχνιδια ασχολουμε κυριως με pro-evolution soccer, fifa & need for speed, αν δεν καταφερω να βρω κατι απο αυτα να ειναι συμβατα με Mac δεν θα στεναχωρηθω ιδιαιτερα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Timonkaipumpa Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Και να μην τα βρεις, κάνεις partition μέσα από το OS X, βάζεις το CD του Windows ενώ είσαι σε OS X και αυτό σου κάνει install το windows στο partition, χωρίς να κάνεις τίποτα εσύ. Μετά, κάνεις restart και πατάς το πλήκτρο Alt κατά την εκκίνηση και απλά διαλέγεις το partition με το Windows. Εκεί θα παίζεις ό,τι παιχνίδι θες, χωρίς κανένα πρόβλημα. Ακόμα, εάν το παιχνίδι δεν είναι πάρα πολύ απαιτητικό, μπορείς να τρέχεις το λειτουργικό σύστημα από το partition ενώ είσαι στο MAC OS με προγράμματα όπως το Paralles ή το VMWare Fusion και να παίζεις ό,τι παιχνίδι έχεις εκεί. Έτσι, και το MAC OS έχεις και το Windows OS ταυτόχρονα ενώ είσαι σε MAC. Χώρια ότι, με το VMWare που το χρησιμοποιώ, μπορείς να τρέχεις το Windows σαν να είναι MAC. Δηλαδή, ό,τι εφαρμογή ανοίξεις φαίνεται στην dock του MAC σαν να ήταν εφαρμογή του MAC και το παράθυρο ανοίγει σαν να ήταν παράθυρο από MAC αλλά με άλλα buttons. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα