Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά έχω την παραπάνω κάρτα γραφικών στο pc 1 της υπογραφής μου και μόλις τα φτύσε δηλ εμφανίζει γραμμές,διάφορα τετραγωνάκια κτλ.Της άλλαξα πάστα μήπως και φτιάξει αλλά δεν έφτιαξε.Έχω ακούσει ότι με την μέθοδο του φουρνίσματος μπορεί να φτιάξει έστω και για λίγο καιρό.Ισχύει κάτι τέτοιο ή όχι?Μπορείτε να μου πείτε πως να το κάνω και τι να προσέξω?Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

υγ:Το ξέρω ότι το τροφοδοτικό μου δεν είναι ποιοτικό.

Δημοσ.

Καταρχάς ο,τι & μέθοδο να χρησιμοποιήσεις μη ξεχάσεις να τη ξηλώσεις από τα πλαστικά. Επίσης εγώ δε θα το έκανα στο φούρνο που χρησιμοποιώ για μαγείρεμα για ευνόητους λόγους (& σε ταψί που θα πέταγα επίσης).

Reflow λέγεται η διαδικασία & θα βρεις πολλές γνώμες & εμπειρίες στο ίντερνετ. Βασικά ο κάθε ένας λέει το μακρύ & το κοντό του & λογικό είναι λόγω διαφορετικών εμπειριών.

Προσωπικά δε θα σου πω θερμοκρασίες ή χρόνους συγκεκριμένα μιας & η κάρτα δεν έχει ψοφήσει τελείως αλλά θα προτείνω να μη περάσεις τους 200C για πάνω από 10 λεπτά & να ανοίξεις τον φούρνο να ψυχθεί απότομα.

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά έχω την παραπάνω κάρτα γραφικών στο pc 1 της υπογραφής μου και μόλις τα φτύσε δηλ εμφανίζει γραμμές,διάφορα τετραγωνάκια κτλ.Της άλλαξα πάστα μήπως και φτιάξει αλλά δεν έφτιαξε.Έχω ακούσει ότι με την μέθοδο του φουρνίσματος μπορεί να φτιάξει έστω και για λίγο καιρό.Ισχύει κάτι τέτοιο ή όχι?Μπορείτε να μου πείτε πως να το κάνω και τι να προσέξω?Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

υγ:Το ξέρω ότι το τροφοδοτικό μου δεν είναι ποιοτικό.

Είχα αντιμετωπισει το ίδιο πρόβλημα με την sapphire 4850. Το μόνο που έκανα αφού απελπιστικα ήταν να την βγάλω για κανά 2 μέρες και τυχαία την ξαναεβαλα. Εδω και 1 χρόνο τώρα η καρτα δουλεύει απροβληματιστα, οπότε πριν την φούρνο δεις θα σου πρότεινα να δοκιμασεις αυτο που έκανα και ίσως είσαι τυχερός. Μετα μπορείς να δοκιμασεις και το φουρνοσμα.

Υπάρχουν πολλοί οδηγοί για να το κανεις. Google it.

Δημοσ.

Καταρχάς ο,τι & μέθοδο να χρησιμοποιήσεις μη ξεχάσεις να τη ξηλώσεις από τα πλαστικά. Επίσης εγώ δε θα το έκανα στο φούρνο που χρησιμοποιώ για μαγείρεμα για ευνόητους λόγους (& σε ταψί που θα πέταγα επίσης).

Reflow λέγεται η διαδικασία & θα βρεις πολλές γνώμες & εμπειρίες στο ίντερνετ. Βασικά ο κάθε ένας λέει το μακρύ & το κοντό του & λογικό είναι λόγω διαφορετικών εμπειριών.

Προσωπικά δε θα σου πω θερμοκρασίες ή χρόνους συγκεκριμένα μιας & η κάρτα δεν έχει ψοφήσει τελείως αλλά θα προτείνω να μη περάσεις τους 200C για πάνω από 10 λεπτά & να ανοίξεις τον φούρνο να ψυχθεί απότομα.

1ον:Για τα πλαστικά εκτώς από την ψύχτρα και το λαμάκι μπροστά τι άλλο μπορώ να βγάλω?

2ον:Αντί για ταψί μπορώ να βάλω πάνω στην σχάρα του φούρνου αλουμινόχαρτο και πάνω σε αυτό να βάλω την κάρτα γραφικών?

Είχα αντιμετωπισει το ίδιο πρόβλημα με την sapphire 4850. Το μόνο που έκανα αφού απελπιστικα ήταν να την βγάλω για κανά 2 μέρες και τυχαία την ξαναεβαλα. Εδω και 1 χρόνο τώρα η καρτα δουλεύει απροβληματιστα, οπότε πριν την φούρνο δεις θα σου πρότεινα να δοκιμασεις αυτο που έκανα και ίσως είσαι τυχερός. Μετα μπορείς να δοκιμασεις και το φουρνοσμα.

Υπάρχουν πολλοί οδηγοί για να το κανεις. Google it.

Θα κάνω αυτό που είπες πρώτα και μετά θα την φουρνάρω.

Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις.

Δημοσ.

1ον:Για τα πλαστικά εκτώς από την ψύχτρα και το λαμάκι μπροστά τι άλλο μπορώ να βγάλω?

2ον:Αντί για ταψί μπορώ να βάλω πάνω στην σχάρα του φούρνου αλουμινόχαρτο και πάνω σε αυτό να βάλω την κάρτα γραφικών?

1)Βγάλε ο,τι βγαίνει, καθάρισε τη πάστα.

2)Θα προτιμούσα ένα ταψάκι από αυτά τα αλουμινένια μιας χρήσης που είναι για πίτσα κλπ.

Δημοσ.

1)Βγάλε ο,τι βγαίνει, καθάρισε τη πάστα.

2)Θα προτιμούσα ένα ταψάκι από αυτά τα αλουμινένια μιας χρήσης που είναι για πίτσα κλπ.

θα περιμένω μήπως πετύχει αυτό που είπε ο χρήστης @maldino και μετά θα την φουρνήσω.

για να ανακεφαλαιώσουμε.αν δεν πετύχει αυτό που είπε ο @maldino θα την φουρνίσω.Θα αφαιρέσω ό,τι αφαιρείται και θα την βάλω σε ένα ταψάκι.Η πλευρά της κάρτας έχει σημασία στο πως θα είναι?

Δημοσ.

Η πλευρά της κάρτας έχει σημασία στο πως θα είναι?

Ναι βάλτην να κοιτά κανονικά προς τα πάνω.

Ακόμα καλύτερα αν έχεις θερμοπίστολο χρησιμοποίησε αυτό για το reflow.

Δημοσ.

Προς τα πάνω εννοείς ο ανεμιστήρας να κοιτά προς τα πάνω(το οποίο θα αφαιρεθεί)?.Όχι θερμοπίστολο δεν έχω.Τι είναι αυτό?

Δημοσ.

Ναι φάτσα όπως το λες.

Εντάξει θερμοπίστολο δε λέω τα επαγγελματικά των ηλεκτρονικών αλλά τουλάχιστο αυτά που είναι σα το πιστολάκι μαλλιών αλλά μεγάλης ισχύος.

162-0004.jpg

Δημοσ.

Λοιπόν το έχω κανει και γω σε μια 8600 και οντως ισιωσε η κάρτα εδω και ενα εξαμηνο δουλευει μια χαρά. Εγω εφτιαξα 4 μπαλακια απο αλουμονόχαρτο και εβαλα πανω σε αυτά την κάρτα. Προθέρμανση στους 200, εβγαλα οτι εβγαινε καλο καθάρισμα και μεσα στο φουρνο για 10 λεπτα. Την εβγαλα, την συναρμολόγησα και ολα κομπλέ.

Δημοσ.

Εγώ αντί σχάρα, θα έβαζα ένα κομμάτι ξύλο (αυτό για το ψωμι) και από πάνω τα μπαλάκια από αλουμινοχαρτο.

Βέβαια δεν ξέρω αν υπάρχει κίνδυνος να αρπάξει φωτιά το ξύλο σε τέτοιες θερμοκρασίες...

ΥΓ: Είμαι περίεργος να δω αν θα πετύχει, ενημέρωσε μας.

Δημοσ.

Την έβαλα σήμερα στο pc χωρίς να την φουρνίσω και δούλεψε αλλά βλέπω πολύ τρελές θερμοκρασίες όμως το κουτί δεν έχει ζεσταθεί σχεδόν καθόλου και η ψύχτρα δεν καίει.Τι να κάνω.Πάστα άλλαξα εχθές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...