Heatspreader Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Όπως λέει και ο τίτλος του θέματος, δεν μπορώ να σβήσω κάποια πράγματα από τον κάδο ανακύκλωσης. Τα αρχεία μπορείτε να τα δείτε στην παρακάτω εικόνα και είναι αυτά που δεν σβήνονται. Δοκίμασα να κάνω Restart και Repair Disk Permissions, αλλά τίποτα. Γνωρίζει κάποιος για ποιον λόγο συμβαίνει αυτό; Ξέρετε, είναι πολύ παράξενο για έναν προχωρημένο χρήστη σαν και εμένα σε περιβάλλον Windows τουλάχιστον, να με απασχολούν τέτοια θέματα. Θέλω να πιστεύω ότι φταίει η άγνοια μου και όχι το λειτουργικό της Apple. Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ozelot Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Πήγαινε /Applicarions/Utilities, άνοιξε το Terminal και copy/paste την εντολή sudo rm -rf ~/.Trash Πάτα Return, θα ζητηθεί πιστοποίηση και πιαθανότατα είσαι έτοιμος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MoviemakerGr Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Αν τα εσβησες από εξωτερικό δίσκο ξανακουμπωσε τον πάνω για να τα σβήσει.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
darklordvader77 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Ειχα κ γω τετοια προβληματα παλιοτερα για καποια αρχεια που χα σβησει απο εξωτερικο δισκο διαμορφωμενο σε NTFS. Χρησιμοποιουσα τοτε το Paragon NTFS και αυτο οφειλοταν για το προβλημα.. πλεον ειμαι με Tuxera NTFS και δεν εχω τετοια θεματα. Αν θυμαμαι καλα ειχα κανει Force Empty Trash απο καποια επιλογη στο OnyX. Πάντως μην ανησυχεις, εχουν σβηστει τα αρχεια, η "παρουσια" τους/καποιο απομειναρι εχει μεινει πισω κ στα βγαζει ετσι.. πρακτικα δεν ειναι "προβλημα προβλημα" αφου δε πιανουν χωρο στο δισκο σου, ειναι απλά "σπαστικο προβλημα" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Αν θυμαμαι καλα ειχα κανει Force Empty Trash απο καποια επιλογη στο OnyX. Υπάρχει και το Secure Empty Trash με Option-Right Click στο Trash. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Timonkaipumpa Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Πήγαινε /Applicarions/Utilities, άνοιξε το Terminal και copy/paste την εντολή sudo rm -rf ~/.Trash Πάτα Return, θα ζητηθεί πιστοποίηση και πιαθανότατα είσαι έτοιμος. Στην προκειμένη δεν χρειάζεται όλο αυτό που έγραψες.. σκέτο rm -f ~./Trash φτάνει. Ψιλοκαραμέλα έχει γίνει το rm -rf. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Δοκίμασα τα πάντα απ' ότι λέτε εδώ και δεν γίνεται τίποτα. Το μόνο που δουλεύει είναι πως όταν βγάζω τον δίσκο, δηλαδή το κάνω Eject, αδειάζει ο κάδος. Όταν το βάλω πάλι γεμίζει με αυτά τα δύο αρχεία. Νομίζω όπως είπε και ο φίλος από πάνω έχει να κάνει με το Paragon. Το λέω αυτό γιατί με τους εξωτερικούς δίσκους μου έχουν συμβεί παράξενα πράγματα. Μετακινήσεις φακέλων χωρίς να τους έχω πειράξει και μετά να μην μπορώ να τους σβήσω, κλπ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gRim Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Και μένα τυχαίνει αυτό πολλές φορές και όχι όταν χρησιμοποιώ κάποιο εξωτερικό δισκό. Παρατήρησα ότι αν π.χ το αρχείο είναι pdf και κλείσω το preview διαγράφετε κανονικά (εννοείτε δεν προσπαθούσα να το διαγράψω ενώ το διάβαζα..). Το ίδιο συμβαίνει και με άλλου είδους αρχεία.. Άλλες φορές που συνεχίζει το πρόβλημα επαναφέρω τα αρχεία και τα ξαναδιαγράφω και τότε διαγράφονται κανονικά.. Γιατί συμβαίνει αυτό δε ξέρω.. μάλλον άλλο ένα από τα άπειρα bugs του lion. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Αφού είναι εξωτερικός δίσκος NTFS, βάλε τον σε ένα μηχάνημα με windows και σβήσε από εκεί το φάκελο .Trash Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MoviemakerGr Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Μόλις το έκανες εύκολο .. κανε ένα checkdisk σε ένα μηχάνημα Windows και όλα θα διορθωθούν αυτόματα μετά .. δηλαδή μετά το checkdisk θα διαγράφονται.. είναι υπολείμματα "χαμένων" sector.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Timonkaipumpa Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Δοκίμασα τα πάντα απ' ότι λέτε εδώ και δεν γίνεται τίποτα. Το μόνο που δουλεύει είναι πως όταν βγάζω τον δίσκο, δηλαδή το κάνω Eject, αδειάζει ο κάδος. Όταν το βάλω πάλι γεμίζει με αυτά τα δύο αρχεία. Νομίζω όπως είπε και ο φίλος από πάνω έχει να κάνει με το Paragon. Το λέω αυτό γιατί με τους εξωτερικούς δίσκους μου έχουν συμβεί παράξενα πράγματα. Μετακινήσεις φακέλων χωρίς να τους έχω πειράξει και μετά να μην μπορώ να τους σβήσω, κλπ. Δοκίμασες να τα σβήσεις ενώ έχεις τον δίσκο πάνω; Εάν δεν δουλέψει, και ξέρεις που έχεις τα αρχεία αυτά στον εξωτερικό σκληρό, κάνε put back και πήγαινε είτε με το terminal (κάνοντας rm -f όνομα_αρχείου) είτε με finder και ξανασβήστα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Με τον δίσκο πάνω δοκίμαζα πάντα. Αν βγάλω τον δίσκο εξαφανίζονται από το Trash. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 (Νομίζω στα AppStore) είναι εφαρμογη file utility η οποία έχει πολλές επιλογές και διπρθωνει τέτοια προβλήματα. Παίξε λίγο μαζι της,αν δεν κάτω λάθος είναι free. Sent from my iPad using Insomnia Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Δεν έχω δοκιμάσει τέτοια προγράμματα στο Mac. Το αποφεύγω. Όπως δεν έχω δοκιμάσει το CCleaner που κάποιες φορές έχω στα Windows Seven. Θεωρώ ότι είναι ένα λειτουργικό, το οποίο δεν χρειάζεται τέτοια. Δυστυχώς βέβαια έχει πολλά προβλήματα, πέρα από τα πολύ όμορφα και καλά πράγματα που προσφέρει. Ο Safari κάνει ότι θέλει συχνά. Κάποιες φορές που κάνω restart πρέπει να κάνω kill εφαρμογές ή να πατήσω το restart 4 φορές, κλπ. Παράξενα χρώματα στα video κάποιες φορές (τώρα δεν μου το έχει κάνει πάλι). Παράξενα πράγματα με το iTunes Match, όπου δεν με αφήνει να μετονομάσω τραγούδια οπότε και το απενεργοποίησα. Είναι πολλά τα θέματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Timonkaipumpa Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Χμμ Αρκετά περίεργα όλα αυτά που λες. Κάποτε είχα και εγώ κάποια τέτοια και ανακάλυψα ότι έφταιγαν διάφορες 3rd party εφαρμογές (π.χ. BetterTouchTool, σε κάποια προηγούμενη έκδοση). Μήπως έχεις κάποια τέτοια εφαρμογή πάνω που στα προκαλεί όλα αυτά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα