Tsokrat Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Λοιπόν έχω έναν υπολογιστη αρκετα παλιο(2004) και θέλω να αλλάξω κάποια πράγματα. Το budget μου ειναι στα 400-500 ευρω για να παρω CPU-Mobo-RAM-GPU... Έχω πάρει ήδη καινουριο σκληρο εναν SSD Samsung 830 256gb. Το τροφοδοτικο είναι 400W και δεν ξερω αν θα χρειαστω μεαλυτερο. Τι μου προτείνετε?Υποψην την GPU δεν την βιαζομαι, στην αρχη μπορω να δουλεψω για το καλοκαιρι με την καρτα γραφικων που υπαρχει πλεον στους επεξεργαστες και απο φθινοπορο να αγορασω GPU. Ποσό που διαθέτουμε :Γύρω στα 400-500€ Χρήση υπολογιστή :Σερφαρισμα στο Internet, Ταινίες, παιχνίδια τύπου football manager-Formula 1- PRO. . Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε:Καποιες φορες βαρια προγραμματα τυπου matlab κτλ, photoshop (ελαφριά χρήση), corel (ελαφριά χρήση) , Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη?: Όχι οθόνη έχω. Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι έχω από όλα. Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Δεν έχω πρόβλημα, θα τα προμηθευτώ από ίντερνετ με τιμολόγιο. Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Από διαφορετικά. Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα το συναρμολογήσω μόνος μου. Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο: Έχω λειτουργικό, Windows 7 64-bit Τέλος ο υπολογιστής που θέλω να φτιάξω είναι με την προοπτική να αντέξει τους αλλά 4-5 χρόνια χωρίς αναβάθμιση όποτε πρέπει να βάλουμε καλά πράγματα πάνω.
nikodb Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Γεια σου φιλε μου! Δεν ειμαι gamer οποτε και δε θα αναφερθω σε γραφικα ειδικα μιας και δε τα εχεις αμεση αναγκη...αλλα αφου εχεις SSD, οθονη, κουτι και περιφερειακα και δεν θελεις κατι ιδιαιτερο απο οτι διαβαζω, το budget σου ειναι υπεραρκετο για ενα αρκετα καλο τετραπυρινο 1155 απο επωνυμο καταστημα με καλο aftersale service...δεν ειναι μονο η φτηνια...ειναι και το αν κατι βγει ελαττωματικο που συμβαινει καμια φορα, να εξυπηρετηθεις αμεσα και υπευθυνα. μνημη απο 45+ για 8G DDR3 1600 μητρικη απο 80+ για μια Ζ68,Ζ77 επεξεργαστη απο 170+ για intel i5 τροφοδοτικο απο 50+ που θα εξαρτηθει απαραιτητα απο τι ακριβως καρτα θελεις να βαλεις..για μια ΟΧΙ Crossfire/SLI διαταξη, με μια μονη καλη καρτουλα, τα 600W συνηθως ειναι υπερ μα υπερ αρκετα...ισως ακομα και 550.. Συμβατικος σκληρος αν σου χρειαζεται απο 90 για 1ΤΒ SATA 6gbps Οπτικο απο 15+ διοτι θα χρειαστεις SATA οπτικο...οι καινουριες μητικες δεν υποστηριζουνε IDE οπτικο που 99% μαλλον εχεις στο κουτακι σου. Η πας ποιο High End στα παραπανω και πας για καρτα αργοτερα η με αυτα που περισευουνε παιρνεις και μια καρτουλα της επιλογης σου. Υποψην παντα οτι καποια πραγματα μπορεις να θελησεις να παρεις μεταχειρισμενα με εγγυηση παλι και να σου βγει ακομα αρκετα ποιο φθηνα. Εγω ειμαι αρρωστος και τα φτιαχνω παντα καινουρια τα μηχανακια μου συνηθως,,,τουλαχιστο σε αυτο που με ενδιαφερει...τωρα για καποιο δευτερο/τριτο ισως και να πειραματιστω με διαφορα μεταχειρισμενα. Παντως Καπου εκει εισαι...εχεις αρκετα πραγματα για μια σχετικα πολυ καλη αναβαθμιση με αυτα τα λεφτα.....τωρα το οτι παει οσο ναναι αν γουσταρουμε ειναι αλλο θεμα!! ναι παει και πολυ παραπανω...αλλα με αυτο το budget που διαθετεις σιγουρα φτιαχνεις κατι καλο και ανταγωνισιμο στα σημερινα δεδομενα...Τωρα στα 5 χρονια...ειλικρινα δεν υπαρχει τιποτα που θα μου εκανε εμενα πρωσοπικα στη σημερινη αγορα ¨!!!! ΕΛπιζω να εχεις διαφορετικες αντιληψεις αλλα ετσι οπως τρεχει το πραγμα φιλε μου...σε πεντε χρονια για μενα ολα παλιατζουρες θα ειναι πλεον Ελπιζω να παρεις μια ιδεα,,,εγω αυτα νομιζω,,,και οτι αλλο τα λεμε... Φιλικα Νικος
Tsokrat Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Βασικά σκεφτόμουν τις εξής επιλογές... Επεξ: INTEL CORE I5-3570K Μητρική(ανάμεσα σε 2): ASUS P8Z77-V LX η αυτή Asus P8Z68-V/Gen3 Μνήμη RAM(πάλι ανάμεσα σε 2): CORSAIR VENGEANCE DDR3 8GB (2X4GB) 1866MHZ η αυτές CORSAIR VENGEANCE DDR3 2X4GB 1866MHZ LOW PROF RED.... Εσείς τι λέτε?
ninos30 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Μητρική: SB -> Z68 IB -> Z77 Φυσικά μπορεί και να παίξουν ανάποδα, αλλά τα chipset είναι optimized για τους αντίστοιχους επεξεργαστές (και ειδικά τα μελοοντικά BIOS που θα βγάλουνε για την κάθε πλατφόρμα). Οπότε αφού πας σε IB η απάντηση είναι αυτονόητη. RAM: Δεν θα κερδίσεις ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα πηγαίνοντας στις κατά πολύ ακριβότερες 1866αρες μνήμες. Ίσως μερικά points στο PCMark. Λόγω ανοικτού πολλαπλασιαστή, δεν χρειάζεται να κάνεις OC από FSB (άσε που η τεχνολογία IB/SB δεν τα πάει και πολύ καλά με το παραπάνω FSB). Οπότε ποιος ο λόγος?... Και σου μιλάει κάποιος που έχει τις εν λόγω 1866αρες Corsair (CL8 όμως), αλλά τις είχα πάρει γιατί νόμιζα πως θα κατέληγα με BD. Κι εκείνοι ευνοούνται από "γρήγορες" μνήμες (τις είχα βρει και ευκαιρία για CL8). Πάρε τα αντίστοιχα μοντέλα 1600MHz. Κι αν σε παίρνει από ψύκτρα, μην πάρεις την low profile. Η άλλη "κρυώνει" καλύτερα
Tsokrat Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Αδέρφε δεν είναι και τόσο εξελιγμένος για να ξέρω τι είναι το SB και το IB. Ούτε τις υπόλοιπες σύντομογραφιες απο τις ram. Αν δεν σου κάνει κόπο εξήγησε λίγο Sent from my iPhone using Insomnia
nikodb Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 SB: Sandy Bridge CPU socket 1155 πχ 2500κ....IB: Ivy Bridge CPU socket 1155 πχ 3570κ Αν ειναι να παρεις το 3570κ...παρε την ASUS P8Z77-V LX που υποστηριζει ολες τις δυνατοτητες του συγκεκριμενου επεξεργαστη...οσο για τις μνημες νομιζω οτι οπως εγραψε και ο φιλος ninos30 οτι δεν χρειαζεται 1866Mhz μνημη οπως ειναι αυτες που εγραψες...2χ4GB corsair vegeancε 1600mHz σου ειναι αρκετες και σιγουρα και κομματακι ποιο φθηνες.Μη μπλεκεις με τις τεχνικες λεπτομερεις εξηγησεισ απο εδω,,,καλυτερα googlare κατι σαν Corsair vegeance 1600mhz vs Corsair vegeance 1866mhz και θα βρεις σιγουρα αναλυτικες πληροφοριες για το τι ειναι η καθε μια και συγκρισεις... Κοιτα επισης και για αντιστοιχες Ζ77 Μ-ΑΤΧ Μητρικες,γνωμη μου παντα και συγκρινε...νομιζω οτι θα βρεις και λιγο ποιο φθηνη και το ιδιο αξιοπιστη λυση σε αξιοπιστη μαρκα οπως Gigabyte ASUS MSI κλπ...οι Μ-ΑΤΧ ειναι μικροτερου μεγεθους μητρικες απο αυτη που θελεις, με σιγουρα καποιες θυρες λιγοτερες, αλλα και που τις ελλειπεις θυρες απο τη μικροτερη αυτη μητρικη, παρα πολυ πιθανο να μην εκμεταλευοσουν πληρως ουτε στη μεγαλυτερη. Ξερεις γενικα σε κατι που δεν θα σου κανει ιδιαιτερη διαφορα οπως πχ μια μνημη 1866 αντι 1600....ακομα και μια διαφορα 10-15 ευρω...οταν αγοραζεις πολλα πρασγματα παρεα ,,,, λιγο απο εδω το 15ρι...λιγο απο εκει το ταλιρακι απο κατι αλλο κλπ...αγοραζεις και κατι εξτρα που ισως ωα το ειχες στο προγραμμα για αργοτερα λογω budjet...και τα μισα λεφτα να εχεις απο την εξοικονομηση παλι συμφερει... Τελειωνω λεγοντας οτι αυτα που διαλεξες ειναι βεβαια πολυ καλα προιοντα αλλα πιθανο να υπερβεις το προυπολογισμο σου απο την αρχικη σου εκτιμηση,,,εκτος και αν αφησεις τα τροφοδοτικα και καρτα απεξω για την ωρα...νομιζω οτι και ενας ι5 3450 θα σου ηταν αρκετος με μια φθηνοτερη μνημη και μητρικη ΜΑΤΧ οθτως ωστε να παρεις και ενα καλο τροφοδοτικο με περισευμα για να τσονταρεις προσ μιασ καρτα. Γνωμη μου παντα Φιλικα Νικος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα