Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

migf1

Αισθάνομαι ευχαριστημένος γιατί πιστεύω ότι και στην περίπτωση του assembler και στην περίπτωση του transistor ο τρόπος που έθεσα τα πράγματα είναι ο καλύτερος αν μετράμε με κριτήριο την κατανόηση κάποιου που δεν ξέρει από το αντικείμενο. Πιστεύω πως έχεις αρκετό μυαλό για να καταλάβεις ότι α) δε χρησιμοποιούμε την ίδια μέθοδο για όλες τις δουλειές και β) όσο περισσότερα γνωρίζει ο συνομιλητής μου τόσο μικρότερη η πιθανότητα να θεωρήσω ότι είναι σκόπιμο να πώ κάτι τέτοιο.

...

Στη δεύτερη περίπτωση δεν υπάρχει κάποιο τέτοιο σημείο αναφοράς, οπότε επιλέγω να κινηθώ με βάση το πώς έχουν τα πράγματα physically.

...

Εγώ επιλέγω να κινηθώ με βάση το πως έχουν τα πράγματα logically και με βάση το πως διδάσκονται στα βιβλία πληροφορικής και όχι της ηλεκτρολογίας. Οπότε αμφισβητώ ευθέως ότι ο δικός σου τρόπος είναι ο καλύτερος.

Αν τώρα εσύ αισθάνεσαι ευχαριστημένος με το ότι μου την είπες, χαίρομαι για σένα.

Χαίρομαι που χαίρεσαι, γιατί ναι αισθάνομαι ευχαριστημένος που αναίρεσα για μια ακόμα φορά την αποδεδειγμένη στάση σου να την λες με ύφος αντί να προσθέτεις. Αν δεν είχαμε την προϊστορία που έχουμε θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα, τώρα όμως δεν πρόκειται να αφήνω τίποτα που λες ή γράφεις και με αφορά.

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

@timon: ο καθένας μπορεί να διαβάσει αυτά που γράφουμε και να συμπεράνει μόνος του τι γίνεται. Εγώ πάντα δικαιολογώ τις απόψεις μου και παραθέτω εναλλακτικές για όλες τις "ξένες" απόψεις με τις οποίες διαφωνώ. Απο κει και πέρα δε με απασχολεί το τι κάνουν οι άλλοι.

O migf1 ας πούμε μπορεί όντως να θεωρεί ότι η πιο εύστοχη απάντηση στο "πώς ελέγχεται το ρεύμα σε έναν υπολογιστή" είναι "με τη χρήση χημικών στοιχείων από τις ομάδες III, IV, V του περιοδικού πίνακα". Ή μπορεί απλά να θέλει να μου σπάσει τα @@. I 'm cool with either. "Μπορεί" και να θέλει να το πάρει προσωπικά. Cool with that too.

@migf1: Εγώ πάλι όταν μιλάμε για ρεύμα πάω με τον ορισμό της ηλεκτρολογίας. Εσύ μπορείς να πας με ό,τι θες.

Δημοσ.

Ωρέ παλικάρια..

Δεν πιστεύω να είστε παντρεμένοι; Γιατί έτσι μοιάζουν οι διάλογοι σας!

:D :D :D

Νομίζω πως δεν του αρέσουν οι λουλούδες. Και μένα επίσης δεν μου αρέσουν όσοι δεν τους αρέσουν οι λουλούδες, μιας και είμαι γνωστή λουλού στην πιάτσα... λουλού με πληκτρολόγιο συγκεκριμένα.

Δημοσ.

Εγώ πάλι προτείνω να αγοράσει κάποιος ένα FPGA board (Xilinx, Altera), κοντά στα 200 ευρώ, που έρχεται με όλα τα απαραίτητα εργαλεία ανάπτυξης και JTAG καλώδιο και απο εκεί και πέρα μπορεί πολύ εύκολα να υλοποιήσει πάνω έναν soft-processsor core πχ Μιcroblaze ή άλλα cores έτοιμα (8051, Ζ80, 68000, 80196, AVR, κλπ κλπ) και περιφερειακά cores και να αρχίσει να παίζει. Φυσικά για κάποιον που τον ενδιαφέρουν τα embedded systems, τα Systems on a Chip, embedded programming, κλπ.

Δημοσ.

απο οτι καταλαβα δηλαδη ηπαρχει ειδικο μερος στην cpu για την μεταφραση 0101010>assemply

Όχι δεν κατάλαβες...! Το 0101010 "ενεργοποιεί" ενα "κύκλωμα" μέσα στον επεξεργαστή που κάνει "κάτι". Η εντολή της assembly είναι απλά μια μνημονική περιγραφή (πχ, MOV) του πχ, 0101010, γιατι είναι προφανως πιο εύκολο να θυμάσαι ονόματα παρά αριθμούς. Όπως σου έγραψα σε προηγούμενο post πρέπει να διαβάσεις μια σειρά απο θέματα για να μπορέσεις πραγματικά να καταλάβεις τι γίνεται.

Δημοσ.

Εγώ πάλι προτείνω να αγοράσει κάποιος ένα FPGA board (Xilinx, Altera), κοντά στα 200 ευρώ, που έρχεται με όλα τα απαραίτητα εργαλεία ανάπτυξης και JTAG καλώδιο και απο εκεί και πέρα μπορεί πολύ εύκολα να υλοποιήσει πάνω έναν soft-processsor core πχ Μιcroblaze ή άλλα cores έτοιμα (8051, Ζ80, 68000, 80196, AVR, κλπ κλπ) και περιφερειακά cores και να αρχίσει να παίζει. Φυσικά για κάποιον που τον ενδιαφέρουν τα embedded systems, τα Systems on a Chip, embedded programming, κλπ.

Ή μπορεί να αρχίζει να παίζει με το electric και να φτιάχνει adders, muxes κτλ.

Δημοσ.

Ή μπορεί να αρχίζει να παίζει με το electric και να φτιάχνει adders, muxes κτλ.

Συμφωνώ + Digital Design, Moris Mano + Computer Architecture, Hennessy and Patterson.

Δημοσ.

.........οποτε απ ευθειας ο επεξεργαστης εκτελει assembly???

ΟΚ!...

Ο επεξεργαστής δεν ξέρει ούτε assembly, ούτε C, ούτε αγγλικά, ούτε γαλλικά, ούτε τίποτα.

Δεν ξέρει, καλά καλά, να κάνει πρόσθεση και πολλαπλασιασμό.

Αυτό που γίνεται είναι κάποια "κυκλώματα" να συνεργάζονται και να εκτελούν μία ακολουθία ενεργειών. Αυτές οι ακολουθίες που εκτελούν, παράγουν τελικά το αποτέλεσμα της πρόσθεση και του πολλαπλασιασμού αλλά και λογικών πράξεων.

Για να γίνει μία τέτοια ακολουθία, μπορείς να φανταστείς (σε μία απλοποιημένη μορφή) ότι απλά εισέρχεται μία ακολουθία bits σε ένα κύκλωμα. Αναλόγως τις τιμές των bits, εκτελείται και μία αντίστοιχη ακολουθία και με αντίστοιχο αποτέλεσμα.

Το τι bits θα πάνε που και πώς, περιγράφεται με έναν πιο εύκολο τρόπο για τον άνθρωπο (από το 1001010100011110) με την assembly.

Άρα,

α) Η CPU αποτελείται από όχι μόνο ένα κύκλωμα (δες εδώ και εδώ)

β) Η CPU δεν εκτελεί... είναι σαν μία σειρά από νερόμυλους και παρόμοιες κατασκευές που εάν μπει "νερό" αρχίζει μία ροή του νερού και μία κίνηση των κατασκευών αυτών. Εάν φανταστείς ότι σαν "νερό" στην CPU είναι μία σειρά bits... τότε η CPU δεν εκτελεί απλά αναλόγως με την σειρά των bits που μπαίνει μέσα εκτελούνται λειτουργίες.

Δημοσ.

.........οποτε απ ευθειας ο επεξεργαστης εκτελει assembly???

Όχι είπαμε! Ξαναδιάβασε....

Όχι δεν κατάλαβες...! Το 0101010 "ενεργοποιεί" ενα "κύκλωμα" μέσα στον επεξεργαστή που κάνει "κάτι". Η εντολή της assembly είναι απλά μια μνημονική περιγραφή (πχ, MOV) του πχ, 0101010, γιατι είναι προφανως πιο εύκολο να θυμάσαι ονόματα παρά αριθμούς. Όπως σου έγραψα σε προηγούμενο post πρέπει να διαβάσεις μια σειρά απο θέματα για να μπορέσεις πραγματικά να καταλάβεις τι γίνεται.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

@defacer γραψε κανα κωδικα και ασε τους τσακωμους με τον migf1 :D

ολο της διαφωνιας εισαι ρε φιλε.... λες και μετραει αμα τα πεις θεωρητικα σωστα.

Αφου δεν μετραει.... το θεμα ειναι... δουλευει κατι? αυτο θα σου ζητησει ο πελατης...

χεστηκε τωρα για τις τεχνικες λεπτομερειες :D

Ο ΑΛΛΟς εχει γραψει εδω μεσα χιλιαδες γραμμες κωδικα ξερω γω ειναι μλκια να του την μπαινεις με το παραμικρο ρε φιλε....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...