Προς το περιεχόμενο

Ποιο παιχνίδι παίζετε αυτό τον καιρό; [The Now Playing thread]

MetalGearFan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χθές το βράδυ τερμάτησα το Beyond.

Απορώ, προς τί το κράξιμο του τίτλου. Τι παραπάνω ήθελαν δηλαδή?

Η ιστορία ηταν φοβερή, η αλλαγή του gameplay επίσης πολύ καλή (με μόνο μειονέκτημα την κάμερα), οπτικά πανέμορφο, και για μένα στο τέλος όλα έδεσαν και καταλαβαίνεις γιατί γίνεται οτι γίνεται.

Το παιχνίδι κατά την άποψή μου αξίζει πολύ άσχημα και είναι κρίμα που έφαγε τόσο θάψιμο.

Υπάρχουν αρκετά πράγματα να κριτικάρει κανείς στο Beyond, όπως και σε κάθε παιχνίδι του Cage. Τα έχω ξαναπεί όμως αυτά, οπότε θα κάνω κάτι διαφορετικό αυτή τη φορά, θα πω τα καλά :P

Νομίζω πως, συνολικά, το Beyond είναι το καλύτερο παιχνίδι του. Δε νιώθεις ποτέ ότι το gameplay μπαίνει στη μέση ως εμπόδιο, είναι πολύ διακριτικό, κατά έναν τρόπο. Ξέρω ότι αυτό για άλλους ίσως να είναι μειονέκτημα, αλλά σε αυτό που προσπαθεί να κάνει ο Cage το θεωρώ βελτίωση. Μια άλλη κριτική που μπορεί εύκολα να γίνει είναι πως με αυτό το σπασμένο storytelling που επιχειρεί να κάνει στο Beyond γλυτώνει από το να πρέπει να αναπτύξει τους χαρακτήρες και να δέσει τα μέρη μεταξύ τους. Οσον αφορά έναν και μόνο συγκεκριμένο χαρακτήρα συμφωνώ με αυτή την κριτική, αν και του έδωσα το benefit of the doubt μες στο παιχνίδι. Οσον αφορά τους υπόλοιπους, και κυρίως τον Dafoe (ξεχνάω και πώς τον έλεγαν το χαρακτήρα του :P ), αφού δεις το πώς τα δένει όλα στα τέλος αρχίζουν να διαφαίνονται οι συνδέσεις και η ανάπτυξη αν ξανασκεφτείς την πορεία του παιχνιδιού. 

Επίσης, η θεματολογία του κάτω από τις χαζομάρες περί τέλος του κόσμου είναι πολύ αξιόλογη, και αυτή είναι η ουσία του παιχνιδιού. Μακάρι να προσπαθούσαν κι άλλοι τα ίδια, γιατί σίγουρα υπάρχουν καλύτεροι από τον Cage σε αυτό το χώρο. Το κρίμα είναι πως ο Cage δεν έχει καμία επίγνωση του πόσο silly είναι τα μισά πράγματα που γράφει και είναι και τόσο υπεράνω κριτικής, που δεν πρόκειται ποτέ να τα βελτιώσει. 

Αν το Beyond το είχε γράψει (με την έννοια της μεταφοράς της ιδέας του Cage στο screenplay) και σκηνοθετήσει ο Whedon θα ήταν μεγάλο παιχνίδι. Τώρα είναι απλώς ένα ιδιαίτερο ατελές διαμάντι το οποίο χρειάζεται "κατανόηση" για να εκτιμηθεί :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οχι δεν το έπαιξα έχω ακούσει για τη διαφορά που λές. Είδα πάντως κάτι βιντεάκια απο το 1 και θυμήθηκα οτι το είχα παίξει λίγο στην αρχή όταν είχα πρωτοπάρει ps3 (cfw) και το είχα παρατήσει μέχρι που το διέγραψα κιόλας. Δεν ξέρω αν έκανα μλκια αλλά μόνο και μόνο που δε με τράβηξε όπως το 2 κάτι έχει να πεί.

Ξεκίνησα πάντως τώρα το zelda twilight princess. Λίγο ρίσκο απόφαση γιατί τα zelda τραβάνε ώρες γενικα και εν αναμονή του 3d world φοβάμαι μη το παρατήσω όπως και άλλα που έχω αφήσει standby τον τελευταίο καιρό. Θα μου πείτε γιατι δε συνεχίζεις τα άλλα. Ε το valkyria πλέον το ανοίγω για να παίξω μία μάχη έτσι για να περάσει η ώρα (είναι λίγο ιδιαίτερο) και με το bioshock έκανα πατατιά με τα saves και ενώ το είχα προχωρήσει, το save μου είναι πιο πίσω. Αν βάλεις στα υπόψην οτι είχα πάθει πάλι το ίδιο πράγμα γιατι έφαγε lagg το pc.. ε κουράστηκα :mad:  Με το metroid πάντως δε το ρισκάρω. Θέλω να το απολαύσω :D

@neratzojuice

Για μένα κακώς δεν έπαιξες και το 1 ακόμη, για μένα είναι το καλύτερο Unch.

Το 2 δεν με τρέλανε.

@Vole

Σίγουρα μπορείς να κριτικάρεις, σε όλα μπορείς, αλλά πολύ θάψιμο, και άδικο κατά την άποψή μου.

Δεν μπορώ να πώ αν είναι καλύτερο το HR ή το B2S. Και τα δύο μου άρεσαν πάρα πολύ, είναι κάτι το διαφορετικό και προσφέρει ιστορία, κάτι πολύ σημαντικό για μένα.

Αυτό που μου έλειψε απο το HR ηταν το δέσιμο με τους χαρακτήρες, το πήρα πιο χαλαρά, ενώ στο HR πήρα τις αποφάσεις όπως θα έκανα και real life.

Στο B2S απλά το είδα σαν μια μαμάτη ταινία δράσης, και ανάλογα έπαιρνα τις αποφάσεις της Jodie. Πάντως ηταν στιγμές που έμεινα άναυδος.

υγ : Nathan τον λένε τον Dafoe :P

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για αρχή η Jodie ηταν μόνη της και έκλαιγε για τον Aiden που χωρίστηκαν. Και έλεγε που οι αναμνήσεις της είναι μπερδεμένες.

Μετά έδειξε τον Cole που πήρα γράμμα απο την Jodie/princess.

Μετά είχα επιλογή να διαλέξω αν είναι μόνη της/με την Tuesday/με τον Ινδιάνο/με τον Ryan και διάλεξα Ryan.

Και τέλος, μου έδειξε που είναι με τον Ryan και της γράφει ο Aiden στην παραλία "still here".

Α, και ένα που δείχνει στο μέλλον με δύο Jodie αν δεν κάνω λάθος.

edited

Επεξ/σία από JohnVani18

Η τρολιά στο τελευταίο, που και καλά αφήνει υπονοούμενα για sequel ενώ ο Cage έχει δηλώσει πολλές φορές ότι δε θα βγάλει ποτέ παιχνίδι που να είναι sequel είχε πλάκα.

Δεν ήξερα αν τη βγάζει σε κάθε τέλος.

To σκ τερματισα Lion king ,Batman and robin,vectroman.

Kαι τωρα παιζω το stargate παλουκακι χαχα.

Ολα αυτα στο sega mega drive που το βρηκα ξεχασμενο.

Τι να λεμε τωρα πολλα συναισθηματα. 

• Like 4

@neratzojuice

Για μένα κακώς δεν έπαιξες και το 1 ακόμη, για μένα είναι το καλύτερο Unch.

Το 2 δεν με τρέλανε.

Θα συμφωνησω μαζι σου, το Uncharted 1 ηταν αυτο που μου εμεινε πιο πολυ στο μυαλο.Ισως γιατι ηταν το πρωτο παιχνιδι που τελειωσα στο ps3 μου, ισως γιατι θεωρησα οτι ετσι επρεπε να ειχαν φτιαξει το tomb raider.

Τα αλλα 2 ηταν σαν κινηματογραφικες ταινιες, ουσιαστικα οσο τα επαιζα, μου εδιναν την αισθηση οτι "κοιτα να δεις τι cut scenes θα σου δειξω τωρα". 

Το 1 μου θυμιζει και λιγο Indiana Jones :)

Εχω μια ερωτηση για οσους εχουν το Beyond . 

Απο οσο βλεπω, μπορεις να παιξεις co - op. Ο ενας παιχτης ελεγχει το "πνευμα" της μικρης αν καταλαβα καλα ; (ειχα παιξει το demo μονο). Το θεμα ειναι λοιπον : σαν co op ειναι διασκεδαστικο; ή ο ενας θα παιζει κι ο αλλος θα βαριεται ;

Χθές τερμάτησα τα Ratchet: Gladiator και Battlefield 4.

Νοσταλγία και απόλαυση το Gladiator, ήδη ξεκίνησα 2ο play-through, αλλά σκέφτομαι να πιάσω και την τριλογία.

Το Battlefield 4 τελικά με εξέπληξε (θετικά). Αρχικά το είδα σαν benchmark, αλλά παρακάτω έχει ενδιαφέρον, ειδικά για mp παιχνίδι.

Και μου άρεσε πολύ η συμπεριφορά των όπλων, καμία σχέση με άλλα FPS, όπως και ο ήχος είναι καταπληκτικός.

• Like 1

τελειωσα 2 παιχνιδια αυτες τις μερες, 1ον το brothers the tale of 2 sons, φανταστικη καλλιτεχνικη διευθυνση, υστερουσε στους γριφους του οι οποιοι παραηταν απλοικοι...αν ηταν καλοι οι γριφοι θα μιλουσαμε για ακομα ενα ico...

τελειωσα  και το beyond two souls που συζητουσατε παραπανω, ο 2ος χαρακτηρας που δειχνει στο τελος, απο οτι καταλαβα απο τα bonus ειναι η zoey(το νεογεννητο της αστεγης)

ειδα και το dark sorcerer στα bonus, πολυ αστειο. θα εχει ενδιαφερον το τι θα δουμε απο τον cage και την ομαδα του στο ps4

τωρα για το παιχνιδι και εμενα μου αρεσε και ας ειναι λιγοτερο παιχνιδι και περισσοτερο ταινια, μια χαρα ηταν...

@xavier

Dude, spoilers!

Εγώ ξεκίνησα το Arkham Origins για αλλαγή, και έφαγα 4μιση ώρες σε side-quest, κάτι πολύ περίεργο, καθώς δεν ασχολούμαι με sq.. :P

Επίσης ξανάπιασα το The Incredible Adventures of Van Helsing, και αυτή τη φορά μου φαίνεται πολύ πιο ενδιαφέρον (ίσως γιατί είχα το Torchlight 2 που ήθελα να τελειώσω :P ).

• Like 1

τελικα το αφηνω το dragons dogma, πολυ aimless roaming για τα γουστα μου...

τωρα εχω 2 επιλογες, η μια ειναι να τελειωσω το dmc που το ειχα αφησει στη μεση λογω χρονου και η αλλη να πιασω το max payne

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...