matyat Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Καλησπέρα, υπαρχει ηδη αντιστοιχο ποστ αλλα ειναι απο το 2009 μηπως εχει να μου προτεινει καποιος κατι διαφορετικο ή ποιο αποτελεσματικο θα θεσω την πληροφορια οπως ειχε αναφερθει τοτε ευχαριστω προκαταβολικα! http://www.insomnia.gr/topic/284097-%CE%AD%CF%83%CF%80%CE%B1%CF%83%CE%B5-pin-motherboard-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CF%8E%CF%81%CE%B1-%CF%84%CE%AF/ Μου τσάκισε ένα πινάκι απο την θέση του επεξεργαστή επάνω στη μητρική προσπάθησα με εξαιρετική προσοχή λεπτομέρεια , αλλά δυστυχώς είχε τσακίσει αρκετά με αποτέλεσμα στην επαναφορά να κοπεί ένα μικρό κομματάκι. Τι κάνουμε τώρα ; Αν βάλω έτσι επάνω τον επεξεργαστή τι θα γίνει ; τι θα πρωτοχαλάσει ; διορθώνεται ; η μητρική δεν εχει εγγυηση(διαφορα!!!) δώστε μιά λύση παιδιά όσο άμεσα γίνεται θα το εκτιμούσα πάρα πολύ ευχαριστώ
yota21 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Καλησπέρα, υπαρχει ηδη αντιστοιχο ποστ αλλα ειναι απο το 2009 μηπως εχει να μου προτεινει καποιος κατι διαφορετικο ή ποιο αποτελεσματικο θα θεσω την πληροφορια οπως ειχε αναφερθει τοτε ευχαριστω προκαταβολικα! http://www.insomnia.gr/topic/284097-%CE%AD%CF%83%CF%80%CE%B1%CF%83%CE%B5-pin-motherboard-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CF%8E%CF%81%CE%B1-%CF%84%CE%AF/ Μου τσάκισε ένα πινάκι απο την θέση του επεξεργαστή επάνω στη μητρική προσπάθησα με εξαιρετική προσοχή λεπτομέρεια , αλλά δυστυχώς είχε τσακίσει αρκετά με αποτέλεσμα στην επαναφορά να κοπεί ένα μικρό κομματάκι. Τι κάνουμε τώρα ; Αν βάλω έτσι επάνω τον επεξεργαστή τι θα γίνει ; τι θα πρωτοχαλάσει ; διορθώνεται ; η μητρική δεν εχει εγγυηση(διαφορα!!!) δώστε μιά λύση παιδιά όσο άμεσα γίνεται θα το εκτιμούσα πάρα πολύ ευχαριστώ η μητρικη ειναι P5N32-Eκαι ο επεξεργαστης e-1200
matyat Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Σκουλαρίκια, υπάρχουν; υποστηρικτης της μεθοδου "χρυσο σκουλαρικι"???
washcloud Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 ...ας πούμε ναι. Βασικά, γενικά ένα κομματάκι λεπτό συρματάκι, αρκεί (απλά όπως είχε γράψει ο Φρένζι τότε, ως πιο εύπλαστο μέταλλο ο χρυσός, είναι πιο επιθυμητός. Αλλά και μ' ένα απλό συρματάκι (κατάλληλης διατομής ώστε να μπαίνει στην "τρύπα" που έχει δημιουργηθεί από την απώλεια του...ποδαρακίου), γίνεται δουλειά. Φαντασία και προσοχή χρειάζεται. (...Έχω πρόσφατα καταφέρει να κάνω με παρόμοια πατέντα, για 4 πινάκια. Αν και, όντας άλλο socket, η ζημιά είχε γίνει στον επεξεργαστή. Τα συρματάκια όμως τα έβαλα εντός του socket). Κατά τ' άλλα, τον δοκίμασες μπας κι εσύ είσαι τυχερός και μπουτάρει το μηχάνημα έστω και με "κουτσή" μητρική; Διότι, ως "κουτσή", δεν μπορεί να κάψει τίποτε...Απλά δεν θα ξεκινήσει το μηχάνημα. ΑΝ επίσης κατάλαβα καλά, και η ΔΙΚΗ ΣΟΥ μητρική ΕΧΕΙ εγγύηση...βουρ γι' αλλαγή χωρίς να τους πεις τίποτα. Ίσως και να πιάσει...
baskon Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Η υπόθεση πινάκια σε Ιντελ πλεον ειναι πολύ περιεργη ,επειδη είναι πολύ μικρά,λεπτά και πυκνά. Με αλλα λογια δεν ειναι οπως σε AMD ή παλια socket Intel Οπου το ισιωμα ηταν σχετικα απλο. Πλεον αν σου στραβωσει Pin Κανεις το σταυρο σου ,το προσπαθεις και ξερεις οτι ειναι αρκετα δυσκολη υπόθεση. Απο κει και περα ως γνωστον καποια Pin δε χρειαζονται για να λειτουργησει ο επεξεργαστης. Εαν εισαι τυχερος και ειναι ενα απο αυτα οκ κανενα προβλημα. Θα πρεπει να το δοκιμασεις ομως. Μη φοβασαι δε θα παθει κατι ο επεξεργαστης,απλώς δε θα ανοιγει το συστημα,θα κανει restarts Κλπ.. Εαν οντως δε σου δουλευει μαλλον πας για αλλη μητρικη,εκτος αν καταφερεις να αντικαταστησεις το pin(Πολύ δυσκολο,αλλά δυνατο)
arianos16 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Για αρχη κανε αυτο που λεγαν τα παιδια εκει. Προσπαθησε να δεις αν ξεκιναει ετσι με το σπασμενο Pin μερικοι λεγαν οτι τους δουλεψε μιας και τα pins δεν χρειαζοντουσαν.
matyat Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Για αρχη κανε αυτο που λεγαν τα παιδια εκει. Προσπαθησε να δεις αν ξεκιναει ετσι με το σπασμενο Pin μερικοι λεγαν οτι τους δουλεψε μιας και τα pins δεν χρειαζοντουσαν. ευχαριστω για τις πληροφοριες. εμενα με ενοιαζε μην κανω ζημεια σε αλλα εξαρτηματα. δομιμαζω αυριο και ενημερωνω σχετικα! ps ενδεικτικα θα ανεβασω μια φωτο με προσεγγιση της θεσης του σπασμενου pin διαβασα σε ξενο σιτε πως μποορω να παρω πιν απο χαλασμενη μητρικη και να το βαλω στην θεση του σπασμενου.. ισχυει??? και αν ναι εχεις καποιος να μου δανεισει 2-3???(χαχα..)
washcloud Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Το "πιν" δεν είναι παρά ένα κομμάτι σύρμα. Και για την ακρίβεια, κομμένο από άλλη μητρική, δύσκολα νομίζω θα "ταιριάξει" (θα έχει χάσει σε μήκος, έστω αυτό το απειροελάχιστο). Όπως έλεγε κι ο Φρένζι στο θρεντ του '09, πρέπει το "μπόλι" να είναι είναι ελάααααχιστα μακρύτερο για να γίνει δουλειά. Κι όπως σου είπα κι εγώ, φαντασία και προσοχή χρειάζεται (προσοχή με την έννοια να μελετήσεις τί ακριβώς παίζει, τί χρειάζεται, πώς θα κάτσει το σύρμα που θα βάλεις κλπ). Δε χρειάζεσαι απάντηση από κάποιον που θα ψάξει το pinout schematic του socket, ώστε να σου πει "είναι reserved" (ή όχι), για επιβεβαίωση, όπως είχε κάνει τότε ο Φρένζι (...αν βρεθεί κανείς πάντως να μπει στον κόπο, let him be your guest. Χλωμό όμως) : βάλε απλά τον επεξεργαστή να δουλέψει, και είτε θα πάρει μπρος το εργαλείο, ή εσύ τα παπάκια σου στο χέρι (από την άποψη ότι boot γιοκ). ΖΗΜΙΑ να πάθει κάτι όμως, λόγω του εξαφανισμένου πιν, τσούκου.
yota21 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 ΔΟΥΛΕΥΕΙ!!!! ρολοι μεχρι τωρα... τελικα μονο λογια τα service απο τα καταστηματα... θα καψει το ενα,θα κλ@..ι το αλλο κτλ ολα μια χαρα........
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα